Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - kokolino

 Str: [1]
1
Uh, da sam znala da se za manje od godinu dana može završit specijalizacija i to doma iz kauča mogla sam za one 4 godine  učenja u Zagrebu natuć brdo para. ;D

2
Ostalo / Štednja, zdravstveno osiguranje ili sudbina...
«  : Srpanj 02, 2010, 15:49:45 poslijepodne »
O izboru vrste operacije kad imamo problem ne možemo diskutirati već je nakon potrebne dijagnostike moramo prepustiti neurokirurgu specijaliziranom za spinalnu problematiku. Ono što sigurno znam to je da što sam starija to je veća mogućnost da mi bude potrebna neka od usluga mojih najboljih kolega i najmodernije med. tehnologije pa ako treba i u inozemstvu (svaki bolesnik to zaslužuje), u tom smislu smo konsenzusom u obitelji od prije nekoliko godina odlučili uštedjeti 50.000 tak tisuća kn koje ćemo staviti u tzv."crni fond" za zlu ne trebalo. Sad se pitate zašto mi novci kad imamo HZZO, ma dajte ljudi pa vidimo da nam preko HZZO mnoge stvari nisu dostupne a ako i jesu nisu onda kada treba i odmah nego za 3-12 mjeseci a tada možda već bude i kasno.  :'( U privatnim Poliklinikama mnoge stvari se za cirka 20.000 tisuća kuna mogu izvršiti odmah i vrhunski kad je spinalna problematika u pitanju,operacija ramena, očiju ili 40.000 kn ako nam treba zamjenski zglob kuka ili koljena. Boravak u takvim Poliklinikama je vrhunski u rangu hotela s 5 zvezdica sa izborom jelovnika, izvrsnim osobljem, sterilnom čistoćom uz gotovo nikakvu mogućnost da skupite neku bakteriju koja bi vam upropastila kvalitetu ostatnog života, a pored svega osjećati će te se kao čovjek a ne kao totalni gubitnik. Zato je moj savjet svima štedite za crne dane koji mogu biti i gubitak radnog mjesta a i ono najgore, gubitak zdravlja i  potreba za brzim i najefikasnijim liječenjem. 8)

3
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Priraslice i kateter
«  : Lipanj 01, 2010, 15:51:41 poslijepodne »
U Njemačkoj priraslice rješavaju  sa kateterom kroz koje uvode hijaluronan,kortikosteroid i fiziološku kako bi "razbili" priraslice. Postupak se može raditi jednokratno ili tri dana zaredom. Nemam informaciju radi li se to i u RH.Raspitajte se možda i rade. Nije operacija već minimalno invazivni zahvat.

4
Lud Zbunjen Ukočen / Politika, duhovnosti i materijalizam
«  : Travanj 02, 2009, 17:35:55 poslijepodne »
MODERATOR:
PORUKE SU PREBAČENE IZ TEME " Mito i korupcija"
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
jer u njima nema previše spominjanja mita i korupcije


------

Baš, Sociolog, niste daleko od istine.
Ja sam popodne prošetala malo po prirodi jer je dan prekrasan (a u ambulanti je bilo puno posla),u predgrađu i šumarku nedaleko grada gdje živim. Vraćajuć se cestom pješice po tko zna koji put sam imala prilike gledati (priznajem sa zavisti) kuće-vile sa krasnim okućnicama u kojima živi polovica mojeg bivšeg razreda iz Srednje, polovica onih kojima sam pisala kontrolne i školske zadaće jer su od 15 predmeta imali 20 jedinica a ja .... Nakon 22 godine učenja,studiranja i pečaldbarenja daleko od kuće (još uvijek osjećam težinu jutra kad treba otići torbama od kuće i ne vratiti se do Božića, tu gomilu tuge i nostalgije još mogu opipati),stepenicama kojima se vraćam u svoj grad ulazim u maleni stan u potkrovlju čiji je vlasnik rodbina mog supruga a muž(profesor u srednjoj školi) i ja smo ga kreditima koje otplaćujemo, uredili jer je kuća bila stara 350 godina a krovište urušeno.I dok tako noge s nogu idem prema stanu cca 60 m kv, razmišljam o "neuspjehu i nesposobnosti svog života" , o "lošem izboru profesije i uzaludnom učenju", tome kako sam se "loše udala" i sl jer je sva ekipa jedinaša i ponavljača iz škole materijalno danas daleko ispred mene, cure, prijateljice imaju 2-3 djece i 1-2 unučadi jer su "na vrijeme" počele rađati a ne ko ja nakon 30-te i još puno toga bih mogla nabrajati. I nemojte mi sada govoriti kako sam ja duhovno, intelektualno i bla, bla bla ... ispred njih, i kako je Krist govorio .... itd Jedino znamo za ovaj život u ovoj frekvenciji i priče o tome kako materijalno imati nije važno naprosto ne drže vodu.

5
Za informaciju, pred dva dana mi se vratio bolesnik koji je operiran endoskopski u Vinogradskoj sa kontrolnog pregleda i rekao mi kako mu je Neurokirurg žalosno kazao da su morali vratiti aparat natrag u Njemačku jer je bio posuđen, košta 1,5 milijun kuna a Ministarstvo nije našlo interesa da ga plati?!
Dakle ništa od endoskopije do daljnjeg... Ma nema veze imat ćemo MOST (ne u zubalu nego na Pelješcu) :-\ ;D :'(.

6
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Akupunktura
«  : Rujan 12, 2008, 15:32:23 poslijepodne »
Jeste li provodili  akupunkturu za križobolju ili lumboišialgiju, kod školovanih stručnjaka? Kakva su vam iskustva? Koliko dugo? Neke kolege me ubjeđuju kako su imali dobre rezultate u tretiranju križobolje i boli u koljenu akupunkturom.

7
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Stol za trakciju kralješnice
«  : Rujan 12, 2008, 15:30:07 poslijepodne »
Jeste li vršili kada trakciju slabinske ili vratne kralješnice mehanički na stolu, krevetu tj aparatu? Kakva su vaša iskustva?

8
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Mirovina vrs. rad
«  : Rujan 06, 2008, 12:28:54 poslijepodne »
Često puta razmišljam kako je odlazak u mirovinu za mladu ženu ili muškarca osim što ga financijski jako unazaduje, i psihički frustrirajuće, nosi mu osjećaj manje vrijednosti, uvrsti ga u armiju  pola milijuna onih što preživljavaju od 1.-1.i čija se svakodnevnica svodi na odlaske liječniku te potragu za jeftinim namirnicama. :( Ne znam kada, tko i zašto je ukinuta kategorija rada na "pola radnog vremena" jer mi se to čini kao vrlo dobro rješenje za one koji zbog svog stanja i bolesti nisu u mogućnosti svih osam sati biti "korisni" član svoje zajednice.
Osobno sam za povratak te radne kategorije jer mi se čini da ne samo što bi to bilo bolje za oštećenu osobu nego bi dalekosežno bilo i bolje za ovu siromašnu napaćenu nam Domovinu koja je svojim Zakonima stvorila armiju mlađih umirovljenika. Recite mi svoje mišljenje. Ako ima netko pravne struke neka mi malo detaljnije objasni kada i tko je ukinuo tu radnu kategoriju odnosno koji je put da se ista povrati? (amandman na Saborska tijela ili sl..)? ???

9
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Vaša najučinkovitija vježba?
«  : Kolovoz 31, 2008, 23:38:40 poslijepodne »
Čitam sve postove i vidim da vas većina zorno i redovito vježba. Interesira me kakva su vaša iskustva s vježbama. Koje preferirate? Koje vam najprije otklone tegobe? Koje vam najmanje tegoba izazivaju? Od kojih vam nije bilo dobro, koje su vam isprovocirale jače bolove? Koji sustavi vam najviše prijaju Mc Kenzie, Regan, mješavina, statičke, dinamičke, na leđima, na trbuhu, s kutijom ili bez...

10
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Vrijeme samo za mene
«  : Kolovoz 29, 2008, 17:26:50 poslijepodne »
Potpuno se slažem sa Jasnom da je deprimirajućih tema malo previše neka je tematika vezana za kralješnicu ali ljudsko tijelo nije samo skeleton i skup organa i sustava već cijeli jedan mikrokosmos kojemu tako i treba pristupiti. Nerijetko će te listajući ili pretražujući tražilice naći kako je bol u kralješnici vezana i za psihičko stanje ili ti "situaciji u glavi" Jasno ne mislim na to da je glava uzrok prolapsa ali svakako je jedan od glavnih faktora visine praga boli te jedan od glavnih rampi za odvoz neurotransmitera po cijelom tijelu a tako i likvorom koji okružuje našu kičmenu moždinu. Zato vas pitam imate li u danu vrijeme samo za sebe? Imate li hobi nešto što vas potpuno opušta, što vam daje otklon od stresa, napora, briga, teškog šefa, obiteljskih problema i sl. Bez toga nema ni zdravlja. Napišite koji vam je hobi, kako provodite vrijeme za sebe, kako se najbolje opuštate i regenerirate. Da li možda u vrtu, na ribanju, u šetnji, svirajući neki instrument, slikate li ili sl?. Imate li želju ponekad na kratko pobjeći od svega, u planinu, u katun, u malenu kućicu na visoravni, meditirat, slušat zvukove prirode?

 Str: [1]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com