Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - magi

 Str: [1]
1
Slabinska (lumbalna) kralježnica / molim pojašnjenje Mr nalaza
«  : Prosinac 09, 2011, 00:00:06 prijepodne »
Operirala sam herniju diska L5-s1 prije 2,5 godine prošli mjesec zbog povremenih bolova načinila sam mr koji glasi:
Kod Mr pregleda lumbosakralne kralježnice u standardnim tehnikama snimanja vidi se djelomično izravnavanje fiziološke lordoze primjereno visokih trupova kralješaka s prekidom stražnje interkorporalne linije u visini L5-s1 gdje se vidi posve diskretna antepozicija trupa u odnosu na S1 za oko 1-2mm.

Vide se znaci degeneracije diska razine l5-s1 s redukcijom širine i.v prostora te dorzalnim ispupčenjem diska. U istoj visini vidljivo je stanje nakon interlaminektomije s poslijeoperacijskim ožiljnim promjenama koje okružuju duralni vreću i lijevi spinalni korijen (trenutno me boli desna noga, prije operacije je bila lijeva)

Na ostalim razinama je održana širina i.v prostora bez vidljivih znakova ispupčenja ili protruzije diska. početne degenerativne promjene malih zglobova.
Molim pomoć u prevođenju ovoga, a mislila sam da sam nakon šetvrte magnetske usavršila sve medicinske izraze  ??? pozdrav

2
Vratna (cervikalna) kralježnica / Ispupčenje diska!
«  : Kolovoz 06, 2010, 13:03:46 poslijepodne »
Nakon uspješno riješene hernije diska (operacijom naravno) u područji L5-s1 prije skoro dvije godine, počinju se javljati problemi u cervikalnom dijelu kralježnice-bol, zatezanje, žarenje. Na preporuku neurokirurga napravljena je MR snimka čiji sam nalaz upravo dobila  on glasi:

Uredna je osovina i visina prikazanih trupova kralježaka s održanom stražnjom IC linijom.
I.v diskovi su od c2 do c6 nižeg signala u T2 sekvenci.
U segmentu c5-c6 dorzomedijalno i paramedijalno desno prikazuje se ispupčenje iv. diska za oko 2mm.,sa blažom redukcijom premedularnog likvorskog prostora i nešto užim desnim neuralnim foramenom.

Molim pomoć-koliko je ovo stanje zabrinjavajuće?

3
Vratna (cervikalna) kralježnica / vratna kralježnica
«  : Svibanj 12, 2010, 21:05:49 poslijepodne »
Pozdrav svima, Prije godinu i pol dana operirala sam lumbalni dio kralježnice u segmentu l5-s1 koji je za sada (kucam u drvo) u redu, međutim prije mjesec i pol dana pojavila se bol u vratu, bol bi bila najizraženija prilikom sagibanja glave prema naprijed. Neurokirurg je zatražio RTG snimku s funkcijskim prikazima koju sam jučer i napravila a ona glasi ovako.

Na standardnim snimkama vratne kralježnice alordoza uredno visokih i uredno mineraliziranih trupova kralježaka održane stražnje interkorpolarne linije. Uredna širina i.v. prostora na svim razinama. Uredan tijek artikulacijskih i spinoznih nastavaka.

Na funkcijskim snimkama vratne kralježnice pri ograničenoj inklinaciji vidi se manji gibus na razini c4-c5. Reklinacija je primjerena. Ne vidi se prekida stražnje interkorpolarne linije niti znakova instabiliteta.

meni ovo ne zvuči loše a opet taj gibus????  Molim pomoć

4
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / bol u vratu
«  : Studeni 16, 2009, 21:29:20 poslijepodne »
Evo već peti dan imam bol u vratu i desnom ramenu. prvo sam pomislila da me propuh ulovio na poslu ali sada sam već zabrinuta. zapravo imam osjećaj kao da mi netko sjedi na vratu i taj osjećaj ne popušta. Ideje,savjeti, POMOĆ! Pozdrav

5
Alternativa / Osteopatija
«  : Srpanj 27, 2009, 16:17:33 poslijepodne »
Jel ima možda netko kakvih iskustava s osteopatijom? Operirala sam u 2mj. distruziju L5-s1 i 3 mj. je sve bilo super a onda se javila nekakva bol sa suprotne strane od operirane (desne), bol se javlja u predjelu ispod stražnjice a na donjem dijelu noge me bole mišići. Bol nije jaka ali je ponekad vrlo neugodna. S obzirom da je nalaz MR više nego dobar-nema priraslica,pomaka ostatka diska kao ni nečega što bi pritiskalo neki živac fizijatrica mi je savjetovala posjet osteopatu. Pa ako ima netko kakvih iskustava molila bih odgovor. Pozdrav

6
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / UPOMOĆ-opet nešto ne štima!
«  : Svibanj 14, 2009, 22:31:39 poslijepodne »
Pozdrav svima! Evo mene iz euforije u depresiji.Već sam napisala da sam prije nepuna 3 mj. operirala herniju diska u razini L5/s1 (ekstruzija).Sve je proteklo odlično, osjet u nozi se potpuno vratio i sve bi bilo krasno da me nije počela boljeti druga noga tj. desna i to prije nekih 10-ak dana. Zapravo ne boli me cijela noga nego samo osjećam pečenje ispod desnog dijela stražnjice. U početku sam to pridavala tome da sam krenula na plivanje pa se mišić upalio, pa sam onda pomislila kako sam dugo opterećivala tu nogu jer sam štedila lijevu i još uvijek nesvijesno više opterećujem nju.
To nije jaka bol zapravo neusporediva je s onom prije operacije ali nelagodan je osjećaj i ujedno dovoljan da dignem cijelu paniku! Fizijatru idem kroz tjedan dana ali sam luda od razmišljanja šta je sad opet! Redovito vježbam idem na plivanje tj.tek sam krenula na plivanje.Ako netko ima kakav pametan savijet ili ideju o čemu se radi molila bih odgovor.Molim vas budite blagi jer sam samu sebe već ubila u pojam! Hvala

7
Predstavljanje novih članova / Magi
«  : Travanj 19, 2009, 22:58:56 poslijepodne »
Pozdrav svima i isprika što se već prije nisam predstavila!
Živim u zagrebu,po struci sam odgajatelj u vrtiću (trenutno nažalost na bolovanju :'(), imam 27 godina, nisam udana i također sam kao mnogi ovdje nedavno operirala herniju diska (19.02) u razini L5/s1 i zasada se dobro oporavljam!
Moji problemi(čitaj bolovi) započeli su u 1. mjesecu a već u 2.mjesecu završila sam na operaciji!
Nisam puno razmišljala o operaciji, jer više nisam mogla trpiti tu bol iako znam da tu problemima možda nije kraj(paziti na pokrete, pojava priraslica...). Za sada se dobro osjećam (malo me jedino muči promjena vremena) i nastojim razmišljati pozitivno te se što prije vratiti na posao! Pozdrav svima

8
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / povratak na posao
«  : Travanj 17, 2009, 20:40:11 poslijepodne »
Veliki pozdrav svima! 19.02.09 operirala sam herniju diska u razini L5/S1,zahvat je protekao uredno kao i rehabilitacija u Stubičkim toplicama u koje sam došla samo tjedan i pol nakon operacije uz iznimku da nisam mogla koristiti bazen jer mi krasta nije otpala (a nitko mi nije napomenuo da je to bitno) ali i zbog urtikarije koja mi se pojavila uslijed stresa izazvanog operacijom. Kod mene se sve zapravo odvijalo vrlo brzo od dijagnoze do operacije-u 1 mjesecu sam završila na bolovanju zbog jakih bolova u nozi a već sljedeći mjesec sam operirana.Sada se osjećam odlično, osim kada je promjena vremena osjećam pritisak u donjem dijelu leđa. Inače se normalno krećem i nemam bolova. Ono što me zanima(a nisam još bila na kontroli kod neurokirurga-tek u 5 mjesecu) je kada bih se mogla vratiti na posao. Inače radim u vrtiću kao odgajatelj i posao zahtjeva dosta kretanja i sagibanja(ovaj put pravilnog ::)
Obožavam svoj posao i upravo sam to posebno naglasila neurokirurgu prije operacije na što mi je rekao da ću moći normalno i dalje raditi uz pravilno sagibanje.Druga stvar koja me zanima postoji li igdje u Zagrebu (a da nije privatno-jer su užasno skupi!) korektivna gimnastika u bazenu? Za svaki dobar savijet vezan ili ne vezan uz ova moja pitanja unaprijed zahvaljujem!

 Str: [1]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com