Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - janos

 Str: [1]
1
Ostalo / NEMA NAS
«  : Studeni 24, 2011, 22:36:51 poslijepodne »
Ljudi,što se događa,nema problema kod nikoga ???
Ako je tako,super.

2
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Povratak na posao i vježbe
«  : Listopad 23, 2011, 22:21:10 poslijepodne »
E ovako,kao što sam i ranije pisao imao sam, a i dalje imam problem sa svojom dr. Htjela me spucati odmah nakon toplica na posao. Dakle operiran 20.06. klasična op. 26.07. dolazim iz toplica i dr.mi kaže da nju kontrola stišće i da bez neura ili fizijatra ona sama mene nemože držati na bo. Kao da sam nakon tih takoreći mjesec dana bio na državnoj grbači a ne na firminoj? Gledam,nije mi jasno,ajde napravim kontrolu kod neura 27.08. ne napisa čovjek daljnje bolovanje u povjest bolesti već samo da po kraju liječenja na IK. Vratim se,moja dr.odma me spuca na IK,oni odrede da liječenje još nije završeno,ali traže promjenu radnog mjesta,firma prihvati. Ali, dr.dobiva rješenje i pita jel hoćemo na posao,dan je 25.09. ljudi moji pa to je tek 3 mj.?!? Odlazim kod fiziatra on piše bo najmanje još mjesec dana,sutra moram po doznake i znam da me se bude tjeralo na posao,opet ću naravno morati potrošiti malo novaca od ove silne naknade koju dobivam od HZZO samo da bi se ustanovilo ono što me normalno sljeduje nakon takve operacije. Neuro mi je usmeno rekao da je normalno oko 6 mjeseci pa i duže,zavisi od slučaja,na IK dr. je rekao isto to,a moja dr. me tišće da je kontrolka svaki puta pita za moj slučaj i kako to da još nisam krenuo na posao. No pustimo mi sustav,jači sam ja od tih zavrzlama,ali bi me interesiralo dali je netko imao sličan slučaj nakon ovakve operacije.
Druga stvar je ta,da u zadnje vrijeme baš nešto i ne vježbam već šečem,plivanje je trenutno u smanjenom obimu jer moram plačati ulaz na bazen u svom gradu,a moram autom,jer mi je bazen totalno na drugom kraju grada,pa benzin,pa kupi sok ili sendvič i ode za 10-ak dana ono šta dobiješ. Nego stvar je u tome da ja vozim bicikl i trčim već sigurno 3 tjedna,kod trčanja nemam nikakvih problema,mada je tempo sporiji ali ujednačen i dužina je sigurno oko 4 km u komadu. Jedino me kod vožnje bicikla, drugi dan bole lagano kukovi,neznam od čega jer se vozim po ravnoj površini bez rupa ili neravnina. Dali je tko to prakticirao tako rano nakon ovakove operacije? Bilo bi mi drago da mi i netko stručan napiše koju riječ.
Sad će mi biti sve teže izlaziti na šetnje i trčanje ili vožnju biciklom jer je sve hladnije,naime živim u SZ dijelu zemlje gdje je već dosta zahladilo.Nekoliko dana lošeg vremena rezultiralo je trnjenjem prednje strane lijeve noge i stražnje strane desne noge,mali popravak vremena i povratak kretanju rezultiralo je nestajanju trnjenja,ali se pojavila napetost leđnog mišića iznad operiranog dijela. Dali će to tako stalno biti ???

3
Operacija kraljeznice / Gdje na operaciju - bolnice i lijecnici
«  : Svibanj 12, 2011, 09:16:03 prijepodne »
Čuo sam i za dr.Sajka,znam i za Paladina da je za glavu i gornji dio kralježnice,ali jednostavno su mi većina fizijatara i reumatologa preporučili njega. Vidi se već i po datumima kad su rađene pretrage bilo kakve da sam u vrlo kratkom roku odradio sve,što znači da sam u medicinskim krugovima imao tzv "veza" koje su me gurale,većinu pregleda obavili su ravnatelji odjela tako da im u potpunosti vjerujem,tako je ispalo i s dr.Paladinom. Velim dosada sam aktivno igrao nogomet,tako da mi je i fizioterapeut rekao da nije problem u leđnim mišićima,da su svi razvijeni,odigravao 90 min.utakmice bez pardona mada sam i pušač. Sad je stvarno već postalo nepodnošljivo,niti spavam kak treba,vožnja auta je nočna mora,fiziološke potrebe problem,radno mjesto nije preteško,mada ima nekih rotacijskih pokreta sa držanjem tereta u rukama. Operacijskog zahvata se ne bojim,ali bi htio da mi netko pojasni što je to PLLD,koliko traje oporavak i da li ima ikakve šanse da se kasnije nastavi sa sportskim aktivnostima? A za Paladina sam čuo da je operirao Balića,Prosinečkog i ostalu sportsku elitu isto kao i Peharec.

4
Slabinska (lumbalna) kralježnica / hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
«  : Svibanj 11, 2011, 23:52:04 poslijepodne »
Pošto sam od danas novi na ovom forumu,htio bi da mi netko pojasni šta se to kod mene događa.Inače problemi su počeli još u 12 mj 1995,ali sa par injekcija i ibuprofenom stvar se popravljala u 10-ak dana.Tako je bilo po 2-3 puta godišnje sve do lani,kad su ujesen počeli ozbiljni problemi.Ukočenja su se počela javljati jednom mjesečno,injekcije,fizikalna,masaže,pa opet popusti,na poslu šef imao razumjevanja premjestio me na drugo radno mjesto,lakše. 29.01.2011.zacvikao se opet,tjedan dana hodao na injekcije,fizikalne,masaže,plivanja,ništa na bolje,sve je gore svakim danom.Kihanje,mokrenje,velika nužda da ne pričam,vjerojatno znate kako je. Od onda pijem Medrol 16mg,evo sad sam pri kraju,Zaracet čak do 6 tbl dnevno,Tramadol traje 3-4 dana kutija,Normabel 5mg 2-3 puta dnevno,kombiniram čak malo i Knavon forte pa jedva da malo popusti.Kljukam se tabletama,bol je ista,ponekad i jača,žarenje u predjelu kičme do kuka,a bedro i list desne noge utrnuti ko da su od drveta,primjetno već šepam.Vožnja auta postala je noćna mora.Sve do jeseni aktivno sam se bavio nogometom,od djetinjstva i rukometom,igrao u 2.ligi bivše juge,znači o zapuštenosti mišića nema govora,potvrdio fizioterapeut.
Pomogao bi mi bilo kakav savjet ili mišljenje nekog tko se razumije u sve ovo.
Inače 17.05.2011. naručen sam kod neurokirurga na REBRU Dr. Kovačevića,pa ako netko ima iskustva sa tim dr.neka mi odgovori.Svaka Vaša riječ biti će mi od pomoći.


09.03.2011.
Napravljen MR L-S kralježnice
NALAZ: Aldroza primjereno visokih trupova koji su fizioloških intenziteta signala uz održanu dorzalnu interkorporalnu liniju.
I.v diskovi su srednje široki uz fiziološki intenzitet signala i.v. diskova.
Na seriji aksijalnih presjeka u nivoima L4-L5 i L5-S1 vidljiv bulging i.v diska bez neuralne kompromitacije.
Konus medulare završava u visini L1.
Ne vidi se intra niti ekstraduralnog tm procesa.

NALAZ EMNG 22.03.2011.
Emng-om donjih udova nalazi se neurogene promjene u ispitivanim mišićima.Brzine provodljivosti su u granicama normale.Nalaz ukazuje na lakše radikularne lezije L5 i S1 obostrano.

Kontrola kod fizijatra 22.04.2011.
Dg: Lumboischialgia lat.dex.subac.
     Protrusio discorum i.v. L4-L5 et L5-S1 /NMR
     Laesio radicis L5 et S1 bil chr. /EMNG
Pretklon ispruženim rukama max uz bol do 34 cm
Naznačen hipertonus p.v.m. Znak zvonca + (L4-L5 i L5-S1)
Lasegue desno poz. RAT desno odsutan. Parestezije u dermatomu L5 i S1 desno,opseg des.potkoljenice -10 mm. Oslabljena dorzalna fleksija d. stopala.
Upučuje neurokirurgu, eventualno PLLD.

 Str: [1]
Nagradne igre