Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - MajaLuna

 Str: [1]
1
Ostalo / Pareza stopala kod bebe
«  : Lipanj 17, 2011, 15:39:50 poslijepodne »
Pozdrav
 Nadam se da nisam zalutala i da cu ovdje dobiti bilo kakav odgovor u vezi mog problema.
Naime, prije 11 mj. sam rodila zdravog djecaka i u porodilistu je zaradio infekciju oka i prilikom primanja antibiotika pogodjen je inekcijom u zivac ishijadikus. I kako doktori predpostavljaju tad je doslo do upale i malena oteklina sa tog mjesta je sisla niz nogicu i ostetila zivce ,tibialis i peroneus (jer stopalo je bilo oteceno jedan dan ) I kao rezultat imamo visece stopalo.
Ova dva nerva su se oporavila, (ishijadikus i tibialis) osim peroneusa , poslije redovnih masaza, terapija strujom i parafina. Prvi nalaz EMNG pokazao je potpunu denervaciju peroneusa a drugi prije mjesec dana pokazuje da je M talas n peroneusa sin veoma mali -manji od 100 uV.  Doktor nam je rekao da je to neznatno poboljsanje .
Zanima me da li postoji mogucnost potpunog oporavka tog zivca i koliko je vremena potrebno. Da li je iko imao slican slucaj i kakvi su rezultati postignuti.
Hvala
 

P:S. Svaki savjet je dobrodosao :)

 Str: [1]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com