Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - frenky

 Str: [1] 2 3 4 ... 8
1
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Salicilna kiselina nalazi se u Andolu, Aspirinu, Cardiopirinu a ne u Ibuprofenu. U svakom slučaju niti jedan od ovih ljekova ne uzimati natašte ni dulje od dva tjedna bez konzultacije sa liječnikom.
Možda sam fulao sa salicilnom ali je činjenica da Brufen ili Ibuprofen strahovito nagrizaju stijenku želuca i meni je aktivirao čir koji je bio zaliječen 20 god. i od koga je ostala samo stenoza , doduše ne na istom mjestu-tako svejedno gdje , ali sam jedva taj novi problem riješio jer nije bio virusnog/helicobacter pilori/ porijekla.

2
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Nada
«  : Lipanj 02, 2010, 19:31:22 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
hvala svima na odgovorima..
i pretpostavljala sam da nisam usamljen slučaj u ovim problemima..
ali da bar samo to.. sad nakon svega susrela sam se sa stvarima koje čovjek ne može vjerovati..počevši od doktora opće prakse, koji kad me vidi zavrti mu se u glavi.. jednostavno valjda ne bi čovjek sebi trošak za nove uputnice i dr. pa do samih stavova neurokirurga.. pitanje je kome više što vjerovati...ali budem već tražila si pomoć (dr.Saftić je radio u Osijeku..ali je eto prešao u Zagreb..ali zainteresirala me KB Dubrava kako mi je preporučio GSM... )
mg nakon prve operacije pokazivala je ponovnu herniju..i operater mi je rekao da se tu nema što čekat i da to treba hitno uraditi..zato sam i pristala na nju.... da bi iza operacije rekao u smislu:disca nije bilo nego su priraslice bile tvrde ko kamen i ponovno stiskale živce.. (eto onda "stručnog" očitanja magnetske)
i kako sam napisala nakon te druge op. mi je još gore ...bolovi nisu prestali niti jednog trena..a da stvar bude gora imam osjećaj "šipke" u leđima..
prije par mj. otišla sam ponovo na mg. u Zagreb.. i nalaz mi je odmah očitan.. doktor je izašao..i donio mi nalaz i rekao mi da mu je žao.. nema hernije disca.. ali su priraslice svuda.. (nemam tu nalaz da prepišem) ali budem već ..
jedino što sam zapamtila ..na lijevoj strani u priraslici se vidi korijen živca..
taj nalaz je gledao i dr. Gnjidić(za njega je to prerizično raditi bilo što)..a moj " operater kaže da nezna što će .. i najviše što me iziritiralo je njegova izjava u smislu "vidi...vidi...nju boli a nema hernije..i spinalni kanal je prohodan".. a skoro mi nije rekao da foliram..
napisao mi je da obavim funkcionalne snimke kralježnice (mada je i to komentirao ..ništa to neće pomoći) i kaže
"ideš ti ljepo u Zagreb po drugo mišljenje" __nisam mu rekla da sam bila.. ali zna on to jer sam dizala svoje snimke iz ambulante i to je zapisano na kartonu.. vrlo se ljuti na to..
užas i katastrofa od svega
Ja sam svoje nalaze i snimke ukrao u večernjim satima dok je spremačica tamo čistila jer na drugi način nisam mogao doći do njih a trebali su mi za Zgb-i nije Dubrava nego Sestre Milosrdnice

3
Predstavljanje novih članova / Odg: Pozdraf
«  : Lipanj 01, 2010, 21:13:31 poslijepodne »
  Da,uzimam Lyricu već skoro godinu dana i teško da bih izdržao bolove,žarenje,hladnoću i sl. tegobe bez nje naročito mi pomogne noću jer mogu sa njom odspavati u jednom komadu a beznje je bilo...neopisivo.Ona se uzima prvih mjesec dana 2x75mg , drugi mjesec i nadalje 2x150mg a uz nju obično idu i terapije u ambulanti za bol 2 tjedna a dalje prema potrebi.Neznam dali se ona mora uzimati trajno , ja bih ju prestao čim bi mi tegobe nestale  :-X a za to su , čini se , šanse nikakve.Postoji i Lyrica od 300mg i , koliko se sječam istu je uzimala 2x dnevno Brinetka , bilo bi vrijeme i ona da se malo javi  ;)

4
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Nada
«  : Lipanj 01, 2010, 20:59:22 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
u Osijeku ..dr. Reljac.. a u Zagrebu bila u Vinogradskoj.. dr. Gnjidić..
  Samo za utjehu , nisi usamljen slučaj , mene je isto u Osijeku sredio samo drugi neuro-slavonski mesar Splavski pri 3-oj i 4-oj operaciji nakon čega sam sa priraslicama kakve nisu viđene završio i na 5-oj operaciji u Zgb-jedini neuro koji mi je pristao čistiti sp.kanal od tih ožiljaka-dr. Živković KBO Sestre Milosrdnice.Kako mi je sada ? Grozno , imam sve iste simptome kao i ti ali se makar mogu toliko sagnuti da se umijem i operem zube a dok su bile priraslice bio sam kao živi robot.Gel koli spominješ stavlja se prilikom op. da spriječi nastanak tog ožiljnog tkiva ali se ne može kod svakoga aplicirati-meni nije mogao niti pri 5-oj op. ali čini mi se da se nisu ponovo javile , prošlo je skoro 2 god. od te , zadnje op. ali posljedice svih tih vući ću dok sam živ , zato jako pazi što i kako češ dalje jer činjenica je da su rijetki koji su operirali klasično DH koji se osjećaju kao prije op. , ja znam samo za Davora a na forumu sam dosta dugo...

5
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Nikako. Ne liječim se - osim ako to podrazumijeva "žvakanje" tramacura od 125 mg i ibuprofena 600 mg 2x dnevno. Stanje je isto, ustvari taman pomislim da mi je malo bolje, pa ne pijem tablete 2-3 dana i onda opet iz početka.
Pazi da od salicilne kiseline u Ibuprofenu ne izazoveš čir na želucu ili 12-ercu , ako već moraš uzimati onda bi trebala i Peptoran ili nešto slično što neutralizira kiselinu.

6
Bol i kontrola bolova / Odg: Tablete protiv bolova
«  : Svibanj 27, 2010, 23:20:48 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Trenutno ne uzimam ništa, nego trpim, jer imam grozne probleme sa želucem.

Melice, probaj vidjeti sa svojom doktoricom da ti prepiše Controloc za želudac. Mene je on spasio...godinama sam imala probleme sa želucem, a od tableta nisam mogla popiti ništa jače od Lupoceta. Problem je što Controloc mora odobriti specijalist, a ja sam ga dobila tek nakon gastroskopije. Uglavnom, preporodila sam se...pila sam ga duže vrijeme, a sada ga samo čuvam za svaki slučaj.  Ne boli me čak ni kada nešto žešće pojedem, što je ranije redovito bio slučaj. I svakako nastoj da se ne nerviraš, to je nešto najgore za želudac. Sretno!
Potpisujem,Controloc je lijek stoljeća za ulcus,gastritis,op. da bar za kičmu postoji takvo što...

7
Bol i kontrola bolova / Odg: Tablete protiv bolova
«  : Svibanj 22, 2010, 22:49:00 poslijepodne »
Treba sve ljekarne pretvoriti u bircuze  ;)

8
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: spašavajte ljudi...
«  : Svibanj 22, 2010, 22:43:24 poslijepodne »
  Jako moraš paziti sa vježbanjem a iste bi ti trebao odrediti pravi stručnjak jer će ti vjerojatno propisati postoperativne vježbe a neke od njih bi ti mogle uzrokovati totalni prolaps /razlijevanje/ disca u kom slučaju bi morao odmah na stol.Ne pišem ovo da bih te uplašio nego te sa dobrim namjerama upozoravam a sve to iz osobnog iskustva kada su me poslije treće op. stavili vježbati sa grupom poslije prve operacije dio posljedice čega je uslijedila 4-ta op. itd...

9
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Hvala na ideji!  ;) Možda zaradim hrpu love savijanjem žlica, pa si omogućim "normalno" liječenje negdje u inozemstvu!
Renata,samo slušaj sebe,svakako da psiha ima itekakvog utjecaja na kralježnicu i bolesti iste,na kraju ktajeva kralježnica je lubanja leđne moždine a koja je dio,nastavak mozga.Ja do nedavno nisam znam da stres može uzrokovati išijas a poslije i DH što se kod mene upravo dogodilo 1991 kada je počelo bubanje po Osijeku,3 granate u kuću,radna obaveza,dežurstva itd itd i tada me počelo prvo u preponama pa LS dio,bulging,DH,operacija jedna-loše učinjena,nakon 2 god. druga,nakon 5 treća.fatalna,pa 4-ta,onda 5-a kao posljedica prvih 4 i evo,polupokretan,pareza galopira prema paralizi i to je to...

10
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Kalcificirajući tenditis
«  : Svibanj 13, 2010, 22:36:16 poslijepodne »
 Bok Jasna dugo se nismo pisali i baš mi je drago što se opet nalazimo jer si mi ostala u dobrom sjećanju kada si na moje prve postove neumorno odgovarala i davala korisne informacije i savjete.Htio sam ti reći da sam i ja prije više godina imao sindrom bolnog lijevog ramena sa takvim bolovima da sam mislio da imam rak.Sve moguće pretrage bile su b.o.,išao na fiz.ter.,uzimao sve moguće medikamente,injekcije svih vrsta,ćak sam kod N.Bolić išao na 10 tretmana bioenergijom ali pomaka nije bilo.I onda,kada više nije znao što bi samnom pokušao dr.Janković kada me ispraćao iz ambulante nabacio onako,van struke da pokušam sa ledom 2-3 puta dnevno po 15min. to mjesto hladiti.Isto sam učinio čim se led oformio i gle čuda,već nakon 5-6 minuta tretiranja osjezio sam takvo olakšanje da se to neda opisati a nakon 15 min. bol je potpuno nestala nakon gotovo godinu dana patnje,nespavanja i mučenja na poslu.Isti dan sam ponovio još 2 puta,sutradan 1 puta i the end.Bol se znala vratiti nakon par mjeseci ali odmah led i mir.Dan danas u zamrzivaču imam taj led ali mi jako rijetko zatreba.Probao sam snjim i L-S dio kičme ali nažalost za te probleme čini se još nije pronađena vrsta "leda"koja bi pomogla.Probaj,ne može naškoditi a ako te zanima način kako najzgodnije koristiti led a da ti ne curi po tijelu javi na PM pa ću ti pojasniti vrlo je jednostavno a praktično,veliki pozdrav

11
  Ja sam takvo nešto imao i zabrinuo se kao i ti kasnije sam skužio da mi je to od preforsiranog tensa volio bih da je i kod tebe isti razlog,pozdrav

12
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
mali refresh teme

sad smo valjda već svi (manje više) shvatili da MI operacije imaju brojne prednosti pred klasičnim operacijama. Ono što je meni zapelo za oko, a nisam primijetio da se o tome govorilo, je financijski aspekt cijele priče.

Navodno se operacija knjiži u iznosu od 15 000 kn iako bi to trebalo provjeriti u tzv. Plavoj knjizi (dokument u kojem stoji popis svih zdravstvenih usluga i iznosom koji zdrav. ustanove fakturiraju HZZO-u). Niz navedenih prednosti MI zahvata značio i bi niz ušteda HZZO-u što nikako nije zanemarivo. Dakle:

1) manja opasnost od bolničkih infekcija - smanjen broj nepotrebnih hospitalizacija i dodatnog liječenja - ušteda
2) manja učestalost recidiva - smanjen pritisak na zdravstvo u budućnosti - ogromna ušteda
3) nema priraslica (laser) - znamo da se javljaju u 10% slučajeva i u pravilu zahtjevaju reoperaciju - dakle opet manji broj operacija - ušteda
4) smanjeni zahtjevi za rehabilitacijom - u većini slučajeva nepotrebni izdaci, a propisana 3 tjedna po pacijentu, posebice stacionarno, su velik trošak - opet ušteda
5) kraći ostanak u bolnici - opet ušteda
6) itd


Nije mi jasno zašto ih pored očitih prednosti MI metoda malo tko izvodi. Jedina mi je rupa u cijeloj priči edukacija kirurga. Koliko to košta i da li se to njima uopće hoće s obzirom da im je po svoj prilici i ovako posla preko glave. Na kraju će se dogoditi da će nam država tj. zdravstveno osiguravat samo klasičnu mesariju, a ovi MI zahvati će postati privilegija bogatih pa nije ni čudo da se već i otvorila privatna klinika baš kod mene u Prečkom. Priznajem, zahvati nisu preskupi, ali i to je već lijepi korak ka tržišno orijentiranom zdravstvu.

E sad, imam neke informacije (neprovjerene, ne držite me za riječ) da je aparat za PLDD u Vinogradskoj kupljen donacijoma i da je stajao 500 000kn. U državi u kojoj se svaki bezveznjak vozika na državni račun u državnom autu, a u stanju se potrošiti i do 100 milijuna kuna na nekakav muzej, ovo se doima stvarno tragičnim. Nemam ništa protiv kulture, ali dajte ljudi, kakvi su to prioriteti??

Mislim da bi jedna kvalitetna studija imala što za reći na ovu temu 
Pojam KLASIČNA MESARIJA me dojmio ali i koštao doživotnog ropstva bolovima u 4 zida.

13
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: Koje toplice?
«  : Travanj 30, 2010, 22:08:55 poslijepodne »
  U Daruvarskim postoje vježbe u dvorani,odjelne na pomičnim /uzglavlje/ krevetima /8kreveta/ i pojedinačne a gdje će se vježbe raditi ovisi o nalazima. Ja sam,nažalost, zadnja 2 puta radio odjelne vježbe gdje su voditeljice vježbi izuzetno susretljive i ljubazne-vježbe su u točno određeno vrijeme i traju 30min. a sistem je - radi samo što možeš ili koliko možeš ako ne, preskoći uz stalna upozorenja da se ne sili,sve u svemu-preporuke

14
Glazba / Odg: Koju vrstu muzike rado slušate
«  : Travanj 24, 2010, 21:00:57 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Tebe izgleda ništa ne boli kad samo muziku puštaš  :D :D :D :D :D
Ako mi je do glazbe onda ne idem na ovaj forum a pojedini bez/kičmenjaci/ uporno dave stim kao da samo oni znaju nači te spotove a mi smo počašćeni njihovim izborom,uostalom tko voli...jedino me smeta kada kao danas otvorim forum a ono samo jedna tema koju vrstu muzike voliš

15
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Uspješne operacije
«  : Travanj 17, 2010, 22:07:18 poslijepodne »
  Želim ti sve ono naj , što ja , nažalost , nisam imao.

16
Lud Zbunjen Ukočen / Odg: Kako se osjecas......
«  : Travanj 13, 2010, 00:46:11 prijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ma super je dok ne ide na gore, kad isprobamo ono najgore onda smo zadovoljni i s malim.
Ja sam isto svjesna da nisam ko nova ali puno sam bolje no prije 2 mjeseca. To je neusporedivo.

No ni meni vratna kralježnica nije super, imam neko ušiljenje i okoštanje ali to sad nitko ne gleda dok je ovo dolje u puno gorem stanju. Povremeno imam glavobolje, navodno od slabe cirkulacije u glavi, doduše na leđima u vratnom predjelu imam kvrgu koja se vidi, no to me ne smeta ali povremeno osjećam kao da mi se glava odvaja od tijela,
 :D možda bi je trebala zamijeniti  :D :D :D . Ni vrtoglavica mi nije strana, no to mi dođe samo povremeno.
Ovih zadnjih noći - nikako se nemogu namjestiti , neznam kud bi s vratom i sve me žulja. Nije mi to stalno ali ima perioda kad postane jako naporno i dosadno.

Ja sam si to protumačila ovako: kad na jednom mjestu zakrpaš i malo se smiri
                                           na drugom procuri i otvori se nešto novo, (neka nova boleština)
                 uglavnom da mi ne bi bilo dosadno, ili da se slučajno nebi mogla dugo hvaliti da sam dobro.
No sve je to normalno i sastavni dio ovog života koji moramo odraditi.

Puno zdravlja! :D ;)
JASTUK DRUGI-HESPO LATEKS

17
Alternativa / Odg: Što mislite o Bioenergiji - vaša iskustva ili mišljenja
«  : Travanj 09, 2010, 23:14:14 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Bais pričaš o nečem s čim nisi upoznat,a baš ako očeš odi kod Domančića i kod nekog ko se sam obučavao pa češ vidjeti razliku.Ujedno zašto se nebi moglo hvaliti nekog ko ti nije izlječio,bar je dao ssve od sebe pa ti je pokušao pomoći.Bez obzira na naša razmišljanja nije zgorega imati ni jedan oblik alternative,jer ipak jedan od njih će nekom rješiti zdravstvene tegobe.Ja nevjerujem u Akupunkturu,ali kad zagusti isto ću otići ;)
"Moj" neuro je isto dao sve od sebe a toliko je toga imao u sebi da mi je uništio ostatak života

18
Druge dijagnoze / Odg: FIBROMIALGIJA
«  : Travanj 08, 2010, 21:55:30 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Citat:
MIslim da bi se velika većina ljudi na ovom forumu prema onome što sam pročitao- a sve se svodi na tzv. fantomske bolove ili bolove bez jasnog fizičkog uzroka, mogli dijagnosicvirati kao fms pacijenti....

..ovdje nitko nema amputiranu nogu (zasad), bolovi su uglavnom neuropatski i diskogenog uzroka...eto kad se već bavimo dijagnozama
Z nači da su mi odsjekli stopalo,što sam tražio ali mi nitko nije mogao niti htio odobriti , sada bih imao FMS tj. ništa time ne bih dobio osim umjetnog stopala  :'(

 Str: [1] 2 3 4 ... 8
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre