Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Koresh

 Str: [1]
1
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Ekstruzija diska
«  : Siječanj 22, 2018, 22:09:06 poslijepodne »
Probaj otići do više neurokirurga po mišljenje! Također, vidi da li se može napraviti (mislim da može) minimalno invazivna operacija kralježnice. Stoji oko 30 000 kuna, radi se privatno

2
Fizikalna terapija / Odg: TENS za kućnu upotrebu
«  : Prosinac 18, 2017, 16:47:28 poslijepodne »
Što kažete na ovaj ovdje uređaj
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Genesy 300 pro, uglavnom mi treba za  vratnu kralježnicu (trapez), manje za donji dio leđa. Henrik, nisam uspio naći taj tvoj uređaj, I-Tech Medicare, jel možeš udrit link na njega?

3
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Kolovoz 10, 2017, 23:09:03 poslijepodne »
Opala, vidim da se rasprava bila razbuktala.
Nemam namjeru o nikome negativno govoriti, znam da svi dajete svoja iskusta i znanja koliko imate, ali ima malo istine o onome što Davor govori. Na natpis ladynite otišao sam neurokirurgu, na što mi je on rekao tko te je poslao meni. Naime, rekao mi je da mi je kičma zdrava, te da tražim odgovor drugdi.

A sad nastavak vezano uz moj problem:
Nakon obavljenog pregleda u neurologa, otišao sam nakon nekog vremena u fizijatrice koja mi je prepisala fizikalnu terapiju. Fizijatrica kaže usput da imam nekoliko hernija diska u donjem dijelu leđa ?????    i da osjećaj žarenja u mošnji i međunožju dolazi od upaljenog živca L4.??
Terapija se sastojala od ultrazvuka i tensa na donji dio leđa.Nakon odrađenje fizikalne kratko vrijeme mi je bilo bolje, oko mjesec dana, no opet se javila bol.  I dalje nisam mogao sjediti duže vremena na poslu, stalno sam se dizao prošetati.
Početkom 6 mjeseca promjenim posao koji je više terenski, manje kancelarijski.
Bol se smanjila, međutim, i dalje postoji nemogućnost duljeg sjedenja i bol mi se širi niz nogu. U sedmi mjesec odoh u neurologa i dobijem sljedeći zaključak:

"Izražena neuralna lezija bilježi se  u mišićima lista, natkoljenice te stopala. Neurografskom analizom n. peroneusa dobiju se uredni parametri. Za n . suralis isto uredni parametri. EMNG nalaz u skladu sa kliničkom slikom koja ukazuje na oštećenje tri spinalna živčana korijena:
- blaža do srednje teška radikulopatija korjenova L4, L5 I S1 obostrano, L5 lijevo do 20% gubitak aksona.
Savjetujem kompleksno fizikalno liječenje te trakciju.
Plivanje
Izbjegavanje nošenja tereta i sjedenje. "

Nakon toga nalaza početkom osmog mjeseca odem u fizioterapeuta (popularnog u Splitu) koji kaže da je ovaj nalaz bezveze, da po nalazu ispada da sam tesko bolestan, a zapravo nisam. Kaže da je u mom slučaju zapravo riječ o piriformisu. Odradim jednu terapiju fizikalne u njega i mogu reći da mi je zasada bolje.
Vidit ćemo kako će dalje ići.


4
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Ožujak 09, 2017, 12:01:44 poslijepodne »
Evo dižem temu nakon tri mjeseca.
Vraćamo se u 12 mjesec. Nakon obavljenog pregleda kod neurokirurga, odem pitat i drugo mišljenje. Neurokirurg mi na slici pokaže moju kralježnicu, i kaže da po MRI nemam disk radikularnog konflikta. Kralježnica je sužena cijelom dužinom, vjerovatno genetski,i bilo kakvo ispupčenje diska kod mene može stvoriti senzacije i bolove, što se u ovom slučaju dogodilo. Šalje me kod fizijatra, te mi kaže da počnem vježbati. Od tada, pa do danas u prosjeku idem u teretanu 4 puta tjedno (bez prethodne suglanosti sa fizijatrom). Radim 20-30 minuta orbitreka obavezno, plus vježbe za donja leđa i trbušne 2x puta tjedno, ostale vježbe radim sa dosta smjanjenom kilažom.
U drugom mjesecu odem u fizijatrice, koja nakon pregleda i MRI kaže da ove senzacije i osjećaj pečenja može uzrokovati suženje na L4/L5 predjelu. Prema njoj, riječ je o skroz malim hernijama, i šalje me na fizikalnu. Propisuje mi vježbe za donji dio trupa, tens, magnet i ultrazvuk. Također, kaže mi da trebam poraditi na zadnjoj loži i na kukovima, jer je zadnja loža skraćena, a kukovi kruti. Lazarićev test po njoj negativan. U teretani imamo jednu spravu za istezanju, na kojoj se podiže noga. Kod lijeve noge na oko 60-65 stupnjeva osjećam laganu bol ili zatezanje noge i donjih leđa,, dok kod desne ne ide više od 70-75 stupnjeva, više zatezanje noge.
Glavni mi problem prestavlja posao, a nakon posla fakultet, što praktički znači da sjedim cijeli dan. Posao je takav da praktički od 8 prosjedim 7 sati. Pokušavam napraviti što je više moguće pauza pa odem do WC-a barem jednom u dva sata. Popodne odem na faks, što je opet sjedenje do 8 sati.
Na poslu me svako malo dok sjedim uvati tupa bol u donjem dijelu leđa, te senzacije u lijevoj nozi. Pečenje u donjem dijelu isto tako osjetim, međutim više me ne tjera na mokrenje (mislim da je razlog to što se za razliku od prije, dižem i prošetam češće).
Zanima me, kako se ode ekipa nosi sa poslom koji obavljaju? Jel ga mogu normalno obavljat s obzirom da bolove i probleme sa kralježnicom

5
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Prosinac 16, 2016, 17:01:41 poslijepodne »
Zahvaljujem na odgovorima.
Danas sam bio kod neurokirurga na pregledu. Pregled je doslovno trajao 3 minute. Pogledao je nalaz magneta i cd MR, te rekao da je kralježnica u redu te da bi uzrok mogao biti druge prirode. Rekao je da bi bilo najbolje da krenem od urologa. Sve u svemu, idem u urologa idući tjedan, čim dogovorim pregled u njega. Nastavit ću izvještavat sve dok se  MČITKŠOGWEHRQ3Pproblem ne riješi pa makar ne bude vezano uz kralježnicu, iako po meni sve upućuje da je uzrok suženje vertrebralnog kanala.

6
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Prosinac 12, 2016, 13:38:07 poslijepodne »
Pozdrav,

Imam 25 godina,.

Obraćam se zbog problema sa donjim djelom leđa koji su se počeli javljati oko 3 mjeseca 2016. godine.
Tijekom posjeta kiropraktičaru vezano za bolove u vratu, kiropraktičar mi je osim vrata „popravljao“ i donja leđa i kuk jer nisu bili u livelu. Par dana iza toga počeli su bolovi u stražnjici.
Ti bolovi nisu bili konstatni, ali su se s vremenom pojavljivali ponovo. Nakon nekoliko tjedana bolovi su se intezivirali, i presli na područje mošnje (osjećaj pečenja), pogotovo nakon dužeg sjedenja.. Malo sam guglao, i pronašao da bi moglo biti riječ o išijasu, pa sam stoga krenuo u skoro svakodnevno istezanje za išijas i vježbe trbušnog zida koje su mi dosta pomogle i smanjite i makle bol. Nakon par mjeseci, točnije u 9 mjesecu bol se počela vraćati. Ponovo sam nastavio vježbati i  istezati se, međutim ovaj put puno mi je manje pomagalo, pa sam krajem 10 mjeseca odlucio otići u fizijatra koji mi je rekao da bol u mošnji može biti rezultat suženja kanala. Također, u 9 i 10 mjesecu lijeva noga mi je počela trnuti i počeli su intezivniji bolovi u donjeg dijelu leđa. Nakon odrađene fizikalne terapije (tens na donji dio leđa, magnet , te  ibubrufen 10 dana po 1200 mg radi smanjenja boli), nije mi bilo bolje, već naprotiv gore. Krajem 11 mjeseca stanje se toliko pojačalo da više nisam mogao izdržati 8 sati na poslu( sjedilački posao), jer bi mi nakon 3 sata sjedenja (iako se dižen svakih pola sata) bol (pečenje) toliko pojačala da nebi pomagao ni neofen(ibubrufen) niti voltaren. Također, nakon tri sata sjedenja imao sam stalno osjećaj da moram ić mokrit.
Odlučio sam napraviti MR  L-S kralježnice i ovo su rezultati.

MR donjeg dijela kralježnice 06.12.2016.

Sagitalni i transverzalni MR presjeci u standardnim tehnikama prikaza.
Na seriji sagitalnih i transverzalnih MR presjeka kroz područje lumbosakralnog vertebralnog kanala vidi se uredna visina, oblik i strultura prikazanih trupova kralježaka. Izravnanje fiziološke lordoze. Politopne pliće Schmorllove hernije prikazanih trupova kralježaka. Suženje vertebralnog kanala. Prikazana torakulumbalna medula fiziološkog je inteziteta signala. Conus medularis u visini trupa L1 kralješka.
U visini i.v. prostora L4/L5 i L5/S1 vidi se dorzokonveksan i.v. disk koji reducira prednji subarahnoidalni prostor, bez znakova diskradikularnog konflikta. Izraženije suženje vertebralnog kanala.

Jel mi može netko komentirati nalaze  i da li je itko imao slična iskustva?

 Str: [1]
Nagradne igre