Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - JuliusGlamnJD

 Str: [1]
1
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: AS ili nešto drugo?
«  : Svibanj 09, 2018, 08:55:51 prijepodne »
Novi nalaz MR posle punih 7 meseci
Na nivou L5-S1 snizen vertikalni promer IV diska uz doryomedijalnu i poramedijalnu levostranu protuziju IV diska, znacajno manjeg stepena u poredjenju sa prethodnim MR pregledom od pre 74 meseci. Redukuje prednji likvorski prostor  medijalno i levo paramedijalno uz kontakt sa duralnom vrecom koja je u tom nivou dijametra 15mmx9mm u kontaktu sa levim S1 korenom. IV forameni uzi ekstraneuralno,bey radikularne kompresije.
Doktor mi je rekao da je ovo po njemu sada ok, da je to dokaz da je diskus zivo telo (tako sam ja nekako razumela) i da samo u 2 do 5 % dolazi do poboljsanja.
Ima skoro mesec dana kako su me ponovo uhvatili bolovi u lumbalnom delu koji se sada smpustaju niz levu nogu uz jake grceve u levom listu i trnjenje spoljnog dela levog stopala.
Treba za koji dan da krenem u banju na fizikalnu terapiju ali se ozbiljno razmisljam za operaciju. Ubi me ovo i psihicki i fizicki.

2
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: AS ili nešto drugo?
«  : Veljača 16, 2017, 19:49:15 poslijepodne »
Hvala puno na odgovorima.
Operacija uvek stoji kao krajnje resenje. Za oko 6 meseci cu ponoviti MR i otici kod doktora. U medjuvremenu pijem kompleks B vitamina, idem na fizikalne terapije i kad se vreme malo prolepsa krenucu na plivanje. Mozda to nista ne urodi plodom, ali lakse mi je da nesto preduzimam nego da pasivno sedim i cekam.
Jos par pitanja za ljude sa iskustvom: Dr mi je prepisao da pijem beviplex 3x1 ali nije napisao koliko dugo (ne znam da li se to podrazumeva do kontrole koja je za 6 meseci), i koja vrsta plivanja je najbolja(ledjno,prsno...)?

3
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: AS ili nešto drugo?
«  : Veljača 14, 2017, 15:39:17 poslijepodne »
Postovani puno pozdrava pre svega.
Sad mi je lakse na neki nacin kada procitam koliko ljudi ima problem sa diskus hernijom.
Bolovi u donjem delu kicme su krenuli krajem avgusta prosle godine na moru. PO preporuci doktora,pocetkom oktobra krecem na fizikalu terapiju u akutnoj fazi bola, i posle samo 3 dana terapija dozivela sam uzasno ukocenje. Par dana uopste nisam mogla da ustanem iz kreveta. Fizioterapeut je morao da dodje kod mene,izvukao mi prsljenove i ja sam posle par dana ustala. Nalaz MR od 27.01.2017 je sledeci:
Na L5S1 nivou prikazuje se sira dorzalna protruzija i ekstruzija diska, dorzolateralno levo, u fazi sekvestracije, KK promera 20mm, obliterise levi lateralni recesusuz kompresiju istupa S1 korena sa leve strane, promera duralne vrece 15x7mm. IV forameni uzi ekstraneuralno,bez radikalne kompresije.
ZAKLJUCAK: Ekstruzija diska L5-S1,kompresija S1 korena,levo.
POvremeno sam imala bol posle uzastopnog nosenja od par dana deteta, ali nposle magnetne ga vise ne nosim .Vodim racuna o zastitnim polozajima,odmaram,povremeno me zaboli ali ne viste tako strasno.
Misljenje jednog neurohirurga je da od moje odluke zavisi da li cu se operisati jer je bol svakog od nas subjektivan a drugi neurohirug misli da treba da sacekam jer moja klinicka slika je bolja od nalaza MR. Na pregledu je ustanovljen smanjen Ahilov refleks,ne trne mi stopala,prsti... Samo u jedan navrat me je bolela leva noga. Po preporuci treba da krenem na fizikalne terapije,plivanje,banju. 86 sam godiste i zivim u strahu da se bol i ukocenost ponovo vrate. Nisam sigurna da li sam donela dobru odluku da sacekam sa operacijomjer po objasnjenju doktora moze se desiti da taj deo koji pritiska korenove zivaca moze vremenom da dehidrira ili da se telo adaptira na nononastalu situaciju.

 Str: [1]
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre