Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - doc_holiday

 Str: [1] 2
1
Operacija kraljeznice / Odg: Disc-fx metoda
«  : Ožujak 26, 2018, 20:35:18 poslijepodne »
Evo copy/paste

Disc FX®

Disc FX je inovativna procedura koja omogućuje siguran i učinkovit pristup oštećenom disku bez uništavanja okolnog tkiva. Ova metoda je izbor za one bolesnike koji nisu imali odgovor na konzervativno liječenje, a još uvijek nisu spremni za veliki operacijski zahvat. Ovo je minimalno invazivna procedura koja ne zahtijeva stacionarno liječenje.

Procedura se sastoji od 3 faze:

"Čupkanje" - Za vrijeme prve faze disk se punktira sa specijalnom iglom koja se koristi kao radni kanal. Ova igla se koristi kako bi se preko nje uklonio dio izmjenjenog unutarnjeg tkiva diska ("čupkanje").
"Lemljenje" - Nakon toga, koristeći radiofrekventnu elektrodu, aplicira se radiofrekventna struja čime se disk "zalemi" i time se minimizira rizik od ponovne hernije diska.
"Paljenje" - U završnom koraku patološki promijenjeni živci u stražnjem dijelu diska, koji uzrokuju diskogenu križobolju, "pale" se putem radiofrekvence.

Ukucaj i na youtube "disc-fx" da vidis animaciju..

2
Operacija kraljeznice / Odg: Disc-fx metoda
«  : Ožujak 24, 2018, 18:38:09 poslijepodne »
Evo bio sam na pregledu,dr.Perovic radi Disc-fx..mislim da je tek poceo radit tu metodu.
Navodno je prije radio njemacki dr. Stefan Hellinger..
Uglavnom sve naj naj o dr.Perovicu..pristup pacijentu ono ljudski,imao sam osjecaj kao da pricam sa prijateljem,zajedno smo gledali Mr snimke sve mi je objasnjavao,uglavnom imam dvije protruzije na l3/l4 i na l4/l5 ova druga mi stvara svakodnevnu iritaciju u lejdima i nozi..probao sam sve zivo,vjezbe mi stvaraju kontraefekt,jos cise me bole ledja i noga..tako da za mjesec dana sam narucen kod njega,i kako stvari stoje obavit cu zahvat.

3
Operacija kraljeznice / Odg: Disc-fx metoda
«  : Ožujak 23, 2018, 22:18:19 poslijepodne »
Saznat cu sutra jeli radi to,idem na pregled kod njega.. :)

4
Operacija kraljeznice / Disc-fx metoda
«  : Ožujak 22, 2018, 23:11:52 poslijepodne »
Zanima me dali je tko imao zahvat disk-fx metodom i dali je zadovoljan..navodno je to nova metoda i po internetu citam dobre kritike..navodno dr.Perovic dolazi povremeno u polikliniku Marin Med i radi takvu vrstu zahvata..cijena 22000kn

5
Ostali probemi s kraljeznicom i bolovi ciji uzrok ne znate / Odg: Ponovno injekcije :-[
«  : Prosinac 09, 2015, 14:59:22 poslijepodne »
Znam taj osjecaj kad si nemocan i jadan..nemoj klonut duhom,drz'se bit ce sve ok!

6
Operacija kraljeznice / Poliklinika Marin Med
«  : Studeni 01, 2012, 07:22:32 prijepodne »
Ovo ljeto je otvorena nova poliklinika u Dubrovniku za razne bolesti pa tako i bolesti kraljeznice..navodno se izvode MISS operacije,cijena je od 10 - 20 tisuca kuna zavisno od operacije.Kad pogledas cijene ostalih privatnih klinika pa skoro duplo jeftinije.
Mislim da operacije izvodi prof.dr.sc Rueven Gepstein a tu je i neurokirurg Velimir Lupret iz Vinogradske,samo on radi klasicne operacije,prije godinu dana operirao rodjaka i kaze da se osjeca dobro da nema bolova..a znam i dvojicu ljudi koju je operirao dr.Rueven sa MISS zahvatom i nemaju nikakvih problema.
Ja evo i nisam se javljao dugo na ovaj forum i vidim da je dosta zamro,kao da su svi rijesili svoje probleme sa kicmom  :D
Mene kraljeznica zeza prakticki svaki dan,trne noga desna pa nekad lijeva,pa nekad i ne trne..bolovi kad nesto malo zesce radim pa onda sam sebi govorim da sam budala sto se ne pazim,ali Voltaren retard me spasi.Uglavnom kvaliteta zivota je losa sa ovakvim stanjem ali drzim se dosta dobro..radim sjedeci posao tako nije bas kicma frendly posao.
Ali..mislim da ovakvo stanje nije rijesenje pa ozbiljno razmisljam da se operiram ove zime,a posti zivim blizu Dubrovnika mislim da bi mi bilo najzgodnije operirat se u navedenoj klinici..pa eto ako se jos tko tamo operirao volio bi cut kakva su iskustva..
Evo jedan link o klinici..
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se



7
Potpuno te razumijem prijatelju,nije lako al drzi se.
Ja sam isto u ku**u,otprilike isto god vucem tegobe sa kraljeznicom,sad mi jos dijagnosticirali nekirijetki genetski sindrom na bubrezima,ova godina mi je od pocetka katastrofa ,3 mjeseca nisam radio..po bolnicama,pa odradio Kalos sto sam dobio od neura..dok si tako ok,ali kad se vratis svakodnevnom zivotu vrati te na staro stanje.
Ja jos imam malog razaraca (dijete 1,5g) zna me nekad satrat kad ga cuvam..ali on mi dava snagu da se borim,jer kad te boli to je smrt za psihu..i novcanik dok probas sve i svasta
Dosad sam sigurno potrosio 20 tisuca kuneja na raznorazne terapije..mada me ceka operacija kad tad
Sreca u zadnje vrijeme otkad idem kod jednog odlicnog fizijatra osjecam se bolje,i ne trne mi noga kao prije..
Uglavnom zasad ne razmisljam o dijagnozama,pokusavam misli usmjerit na pozitivnije stvari,pomalo nesto radim kad ne boli (vanjski kamin) ;)..ali ni priblizno kao prije,prakticki kucu sam uradio sam od grubih do finih radova..tako da ja nemogu bez rada pa nekad i kad boli nesto cinim.
Eto..ja mislim da netreba klonut duhom vec nac nesto u zivotu sto te ispunjava..i opusta
Pozdrav svim krizoboljcima..

8
Operacija kraljeznice / Odg: Operacije u Splitu i informiranost općenito
«  : Kolovoz 14, 2011, 22:33:54 poslijepodne »
Evo i ja da recem u prilog dr.Bulovica s kojim sam osobno razgovarao i dao mi misljenje za nalaze..dosao sam iz Dubrovnika da mi da misljenje nalaza..primio me ljudski i detaljno objasnio moju situaciju,odgovorio na svako moje pitanje sto me interesiralo..ako mi se pogorsa situacija on ce bit u najuzem krugu koji bi zelio da me operira.
Isto covjek iz firme s kojim radim operirao ga je dr.Bulovic prije nekih cca 5-6godina i nema apsolutno nikakvih problema,kaze da ga je 'spasio'.

9
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / prof. Walter Bini
«  : Kolovoz 11, 2011, 10:26:10 prijepodne »
Ode Walter Bini
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Nisam cuo za gospodina dr. Velimir Lupreta..valjda je dostojna zamjena

10
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Kako funkcionirat normalno???
«  : Lipanj 03, 2011, 19:32:10 poslijepodne »
Evo pored mojih dijagnoza sada osjecam (mada sam uvijek osjecao slabu tupu bol)izmedju lopatica jaku tupu bol i pritisak..totalna katastrofa..zato Kicmenac totalno te razumijem..ova bol mi je 3x gora nego u donjem dijelu ledja koje inace imam..
Ova bol te psihicki ubija,ono bas se osjecas stresno..neku vece sam se preznojavo od tog pritiska,bas mi je trebala tableta za smirenje a nisam je imao..zena me izmasirala pa mi nekako bilo bolje..
Bio kod fizijatra pa me on malo prikljucio na struju,malo masaza,i cini mi se laser..bilo mi je bolje,smanjio mi je pritisak..
Kicmenac..dali ti pomozu Normabeli u smislu smanjenja pritiska boli ili cisto za smirenje?

Prijatelj mi se danas zali da ga boli noga zbog ozljede na nogometu..ja sam mu predlozio da zamjenimo bol  :)
Potpisao bi odmah da slomiom ruku,nogu 5puta..a da imam zdravu kraljeznicu
Al jebiga..treba prihvatit situaciju i biti optimist..

Jedno pitanje za neura ili tko je upucen u problematiku...znaci imam na predjelu Th12/L1 drzomedijalnu protruziju diska a mene ne boli na tom dijelu toliko,vise povise (izmedju lopatica)..sad dali mi moze ta protruzija praviti problem prema gore?
evo slika   
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
 

11
Glazba / Odg: Koju vrstu muzike rado slušate
«  : Svibanj 28, 2011, 22:49:42 poslijepodne »
Evo malo i klasike...odlicna za opustanje ledjnih misica  ;D

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

12
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: kvalitetan TENS uređaj
«  : Svibanj 28, 2011, 19:54:43 poslijepodne »
Ja sam uzeo Omron E4..dobio ga jeftino
kvalitetan,samo sto je jedno kanalni

13
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: MR nalazi..misljenja?
«  : Svibanj 09, 2011, 11:03:10 prijepodne »
Evo ovako..sto se tice kraljeznice jos boli kadkad malo jace kadkad slabije,bio sam aktivan cijelu zimu plivao,malo vjezbao..od mog javljanja zbog problema prosao sam fizikalnu,bioenergiju,kiropraktiku i neznam sto jos..najvise mi je pomoglo plivanje.

U 1.mjesecu pravio sam zbog jake boli ponovno magnet..imam stenozu (protruzija znaci) kralježničnog kanala na razini Th12/L1 i manje
obostrane dorzolateralne i dorzomedijalne protruzije u segmentima L4-L5 i L5-S1.
Sakupio sam svu dokumentaciju,EMNG i ostalo i dobio misljenje 4 recimo najbolja neuro kirurga..Bini,nas Neuro,Sajko,Bulovic
Problem je T12/L1 zeznuto mjesto za operaciju,gdje zavrsava mozdina.Dr.Bini mi je rekao da bi mi on napravio dekompresiju ali ne postoji sigurnost da ce mi bit bolje radi destabilnosti kicme,Dr.Saftic mi bi radio dvije operacije u jednom aktu dekompresiju i dinamičku stabilizaciju valjda neki implant toliko sam shvatio..Dr.Sajko i Dr.Bulovic su da sacem jos da dam jos vremena i da bi kombinacija intenzivne fizikalne terapije i blokada polučili dobre rezultate..jer zasad nemam nekih ispada..evo ja jos uvijek radim,sjedeci posao za kompjuterom..

Zasad sam razmisljanja da jos mogu bez operacije,ovaj nas neuro u Dubrovniku je dobar samo nema tehnicke mogucnosti za obavljat operacije kao recimo Vinogradska ili Vertebralis..ali ako mi stanje bude gore mislim da bi najkvalitetnije rijesio tegobe kod dr.Saftica..ali to je velika stavka a ja u kreditima(nemam nekog manevarskog prostora)..doso malac,sad evo vec sest mjeseci..a mene frustira sto ga nemogu puno drzat u rukama..
uglavnom sad pokusavam stedit,igram loto :) i nadam se najboljem..sto se tice mojih discusa

Ovom prilikom zahvaljujem se navedenim neurokirurzima za misljenje..pozz



14
Lijekovi / Odg: Mioflex,Muscoflex & Muscoril???
«  : Svibanj 07, 2011, 22:46:05 poslijepodne »
Kazu za opustanje misica,ulje od gospine trave..meni bude malo bolje

15
Jedno pitanje...dali se u Dubrovniku (neuro Walter Bini) izvodi bas klasicna operacija kraljeznice???
Dali mozda PLDD??

16
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: MR nalazi..misljenja?
«  : Svibanj 29, 2010, 21:56:31 poslijepodne »
operacija dolazi u obzir samo u krajnjem slucaju..a odlucio bi se za Njemacku samo kad bi dobio na lotu.
 ;D
Usput,hvala na odgovorima..

17
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: MR nalazi..misljenja?
«  : Svibanj 29, 2010, 18:56:04 poslijepodne »
E pa i ja sam citao na webu da se primjena u cijelom svijetu ocekuje za cca5godina..taj dr. koji se dosta bavi kraljeznicom mi je spomenuo to,navodno neka kiselina se ubacuje u disk,nisam ga pitao tko to radi..drugi put cu ga pitat detaljnije o tome...a koja je danas alternativa,zamjena cijelog diska!??

18
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: MR nalazi..misljenja?
«  : Svibanj 29, 2010, 18:35:55 poslijepodne »
Evo odradio sam fizikalnu,donekle je pomoglo ali ne onoliko koliko sam ocekivao(znam da je potrebno jos puno raditi)..svakodnevno osjecam bolove srednjeg inteziteta,najvise me zeza donji dio kada sjedim,a profesija mi je da sjedim za kompjuterom..nasao sam nekog doktora koji je dobar sa nekim neurokirurzima pa cemo vidit jos njihovo misljenje..kaze da mi je u segmentu Th12/L1 disk degeneriro i i da se istrosio i da razmislim o operaciji kao inektiranje neke kiseline u diskus kao zamjena nucleus pulposus..moze li mi tko objasniti o kakvoj se operaciji radi ili neki link..jos ne razmisljam o nikakvoj operaciji ali nije ni ovo kvalitetan zivot kad se najbolje osjecam kad legnem..a brzo ocekujem bebu pa mi ovo remeti sve planove..jedva cekam da more zatopli da pocnem plivat

 Str: [1] 2
Nagradne igre