Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Ivota

 Str: [1]
1
Rasprave o forumu i stranicama / Premjestanje i brisanje poruka
«  : Studeni 01, 2010, 15:30:36 poslijepodne »
Forumi služe za slobodno iskazivanje mišljenja. Problem je kad netko njima manipulira, odnosno kad briše i premješta postove.

2
Operacija kraljeznice / Odg: Gdje ste operisani i ko vas je operisao?
«  : Listopad 21, 2010, 07:36:14 prijepodne »
U Vertebralisu prije tjedan dana, a detalje možete vidjeti pod temom "Operacije u privatnom aranžmanu - Vertebralis i slično".

Pozdrav!

3
Znam da će vam zvučati nevjerojatno, ali s obzirom na prirodu mog posla koji dobrim dijelom mogu obavljati od kuće koristeći računalo u stojećem položaju te čitajući i telefonirajući u ležećem, mogao bih reći da sam se nakon nekoliko dana poslije operacije lumbalnog dijela kralježnice na neki način već vratio na posao.

Povratak na posao u pravom smislu te riječi (putovanja, prezentacije, sastanci i sl.) očekujem za mjesec dana jer je to preporuka liječnika iako se osjećam kao da bih sve to mogao i ranije. Ipak, sačekat ću prvo kontrolu pa ćemo vidjeti.

Kao što je netko čini mi se već napisao, manje invazivne metode i dobro obavljena operacija znače i brži oporavak i povratak na posao.

Pozdrav!

4
Predstavljanje novih članova / Ivota - nakon operacije
«  : Listopad 17, 2010, 09:10:24 prijepodne »
Dragi svi,

Nisam sklon pisanju po forumima ali s obzirom da mi je ovaj forum pružio izuzetno značajne informacije koje su mi pomogle donijeti  važnu životnu odluku pisat ću malo o svom slučaju, odnosno operaciji kralježnice koja je učinjena 13. listopada 2010. godine u klinici Vertebralis.

Prije svega želim se zahvaliti liječnicima i medicinskom osoblju koje me vodilo kroz cijeli postupak, od prvog poziva u kliniku do odlaska kući nakon operacije. Svi su bili osebujni i stručni u svom dijelu zadatka i uspjeli su me toliko opustiti da sam se osjećao kao da sam dio ekipe iz filma Oceanovih 11 (iako mislim da njih nema 11) u smislu profesionalnosti i simpatičnosti ne umanjujući nimalo time ozbiljan posao (operaciju kralježnice) koji su savšeno odradili.

Vratimo se na činjenice. Naime, nakon gotovo godinu dana bolova u leđima i odlazaka kod raznih liječnika, fizijatara, fizioterapeuta itd., 10. rujna dijagnosticirana mi je dorzomedijalna i lijevostrana dorzolateralna ekstruzija diska nivoa L5-S1 koja kompromitira lijevo neuralno izlazište. Preporuka je naravno bila operativni zahvat. Odlučio sam se za minimalno invazivnu metodu, odnosno endoskop i nisam pogriješio.

Šest sati nakon operacije sam hodao, a nakon petnaest sati smo se vozili kući. Danas (četvrti dan) se osjećam kao da bih mogao normalno raditi iako znam da to nije baš tako, a i radi preporuke liječnika još uvijek više mirujem – ipak je to bila ozbiljna operacija. Poslije zahvata nisam popio niti jednu tabletu za bol niti sam osjećao potrebu za tim.

Sjećam se kako su mi mnogi ljudi, a među njima i oni koji su bili operirani govorili da ako ne moram, nikako ne idem na operaciju kralježnice jer je oporavak dugotrajan i mučan.  S druge strane, a s obzirom na moje iskustvo, mogu reći da ako je operacija neizbježna, najbolje su minimalno invazivne metode, čak štoviše i nije tako strašno...:)

Žao mi je samo što naš prekrasni reformirani sustav zdravstva čini sve da uguši korištenje novih tehnologija i dokazano bolje metode liječenja te što zbog lošeg sustava mnogi nisu u mogućnosti kvalitetnije riješiti svoje zdravstvene probleme.  Nadam se da će se to s vremenom promijeniti i da će barem naša djeca živjeti u boljem zdravstvenom okruženju za sve.

Svima koji se muče s kralježnicom želim što skorije i kvalitetnije rješenje problema, a ako vam mogu pomoći dodatnim informacijama, stojim na raspolaganju.

Sve najbolje!

 Str: [1]
Nagradne igre