Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - elena

 Str: [1]
1
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: neuroloski ispadi - vrijeme istice??!!
«  : Veljača 01, 2011, 09:22:55 prijepodne »
ovo je bio nalaz prije operacije,naime operirana sam u hitnoći 29.09.2010., a novi MR nisam još radila pa po Vašem mišljenju kad bi bilo dobro napravit ponovno?

2
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: neuroloski ispadi - vrijeme istice??!!
«  : Siječanj 31, 2011, 09:39:42 prijepodne »
Nalaz MR lumbosakralne kralježnice
Subhondralna kost L4-L5 i L5-S1 segmenta pokazuje degenerativne promjene.Modic tip I. Inicijalni osteoartritis apofizarnih zglobova vidljiv je na L4-S1 segmentima .L4/l5  segment pokazje centralnu protuziju diska s impresijom duralne vreće .Visoki signal u T2 mjerenoj slici u području fibroznog prstena ukazuje na njegovu lezij. L5-S1 segment pokazuje dorzalnu mediolateralnu lijevostranu ekstruziju diska sa kaudalnom migracijom i impresijom duralne vreće koji dislocira. Vidljiva je lezija fibroznog prstena. Disk u potpunosti ispunjava lijevi lateralni recesus, te kaudalno obliterira spinalni kanal u visini S1 segmenta .Prikazani segment torakolumbalne medule i konus medularis su fiziološkog signala, primjerene morfologije.

Unaprijed zahvalna.

3
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: neuroloski ispadi - vrijeme istice??!!
«  : Siječanj 28, 2011, 09:50:23 prijepodne »
Prije operacije imala sam bolove u križima ali nisam tome pridodavala veću pažnju jer kad bi se i požalila rekli bi ma to više manje svih boli,ali onda mi je na poslu (sjedeći) počelo iz čista mira trnuti područje zdjelice nisam znala šta se događa otišla sam doma, išla leć i drugi dan bolovi i više nisam mogla mokrit,onda u bolnicu KBC Sušak i tamo su napravili hitni MRI -ekstruzija na razini L5/S1.Operirana sam hitno (klasično)nisam mogla birat jer je bila hitnoća.To mi je bio šok jer o tim stvarima nisam puno znala a još gore mi je bio urinarni kateter 2 i pol mjeseca, poslije malo po malo živac je popuštao i evo mogu mokrit bez katetera ali uz naprezanje tako je i sa stolicom.Čekam fizikalnu u Opatiji i onda neurokirurgu pa dalje neznam:Sve ovo mi je bio ŠOK.

4
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: neuroloski ispadi - vrijeme istice??!!
«  : Siječanj 27, 2011, 11:35:17 prijepodne »
operirana sam prije 4 mjeseca hitno,disk izletio stisnuo živac i nisam mogla mokrit.Sada sam bolje ali postoji strah da će opet izletiti.Ima li netko sličkog iskustva?

5
Operacija kraljeznice / cauda equina
«  : Siječanj 19, 2011, 12:45:14 poslijepodne »
bok,evo prije 4 mjeseca operirala sam kralježnicu.iznenada mi je disk izletio i pritisnuo živac mjehura,nisam mogla uopće mokriti.Sada sam bolje ali i dalje boli križa trnci u lijevoj nozi i problemi s mokrenjem.Zanima me ima li netko sličnog iskustva?

 Str: [1]
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre