Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - manjaa

 Str: [1]
1
Kod nas jako dobre vijesti! Suprug je ustao nekoliko puta, čak i napravio nekoliko koraka. Steznik mu puno pomaže, a vjerojatno su se i posložile kockice u glavi. :) Kod njega je bila bitna volja i snaga uma. Malo je stisnuo zube i polako krenuo. :) A i najavio mu lječnik na viziti, ako u ponedjeljak nalazi pokažu da se upala smirila  i ako stane na noge, ide kući! Još jedna snažna motivacija! :)

2
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Po vašem pisanju vjerovatno se radi o discitisu. Vertikalizacija ide postupno uz Jewet hiperekstenzijsku ortozu koju dobije na preporuku neurokirurga, fizijatra ili ortopeda. Ona služi da stabilizira bolesni dio te isti rastereti pri sijedenu, stajanju i hodu ujedno će i smanjiti bol.Orotzu za početak nosi stalno a kasnije nakon 2-3 tjedna, nosi je do 5 sati dnevno pri opterećenjima.

Suprug je dobio steznik, ali mu rekli samo da ga mora nositi prilikom hodanja na toalet i eventualno kratke šetnjice. Nisu rekli da ga mora stalno nositi. Uspio se dići na noge, ali kratko. Malo je boljelo, posebno mjesto gdje je operiran, ali nije to bila nepodnošljiva bol. ipak, savjetovali lječnici neka ne forsira dizanje, nego samo koliko mu tijelo dopušta.

3
suprug se uspio dići na noge, kratko, ali stajao je.  :)  Kaže da ga malo operirano mjesto boljelo, al ne prestrašno. Dali mu i steznik, pokušali smo i s njime, al mislim da je potrebno neko vrijeme da suprug ponovno stekne sigurnost stajanja na nogama. Velik problem je i u njegovoj glavi, odnosno strahu jer ipak nije stajao na nogama puna tri tjedna, izgubio je puno snage u mišićima radi mirovanja. Al ipak mislim da ide na bolje. Vjerojatno se bol javlja radi nerazgibanosti i dugotrajnog ležanja. Al  bol se smanjuje sa svakim dizanjem. Vidi se na mužu da mu je sve lakše premještati se s boka na bok, vježbati noge, i već sad i sam može ležeći presvući majicu i hlače.  Ne forsiramo previše, jednom, najviše dvaput ga dižemo dnevno.
Jel normalno da boli operirano mjesto? lječnici kažu da da.

4
I imam još jedno pitanje. svugdje smo čitali da se nakon takve vrste operacije strogo zabranjuje sjedenje. dopušta se tek dnevno max desetak minuta radi obavljanja nužbe ili jedenja. Nakon prve operacije, isto je savjetovano i mužu. čak mu je rečeno da stojećki jede. Al sad nakon druge operacije, u bolnici njega postavljaju u poluležeći položaj, ponekad čak i pod pravim kutem, i dulje vrijeme ostaje u takvom položaju. Naravno, njega to boli.
zabrane sjedenja imaju i logičkog smisla.Ako je operirani lumbalni dio, to je najgori položaj za cijelo. donji dio tijela pritišče gornji dio tijela i na operiranom dijelu je najveći pritisak.
zašto mu to rade?

5
Lijep pozdrav svima!

Muž je bio prije mjesec dana na operaciji hernije diska lumbalnog dijela leđa. uklonjen mu je u potpunosti disk L4/L5. Prva operacija je prošla školski i nakon pet dana je pušten kući. napominjem da je mogao pomalo hodati. Međutim, nakon tri dana je ponovno primljen u bolnicu jer mu se rana inficicirala, ili jednostavno raspala (kako je doktor objasnio) radi bakterije koju je negdje pokupio. Ponovno je operiran da se rana očisti. Savjetovano mu je strogo mirovanje radi upale. Za to vrijeme je dobivao, i još uvijek dobiva antibiotike. upala se smanjuje (nalazi su sve bolji), al problem je u atrofiji mišić. Naime, od prvih bolova prošla su dva mjeseca i on je većinu vremena ležao, također u bolnici, kao što sam napomenula, strogo mirovao dva tjedna nakon druge operacije. Svi živci su u redu, neoštećeni, on se premješta s bok na bok, vježba nogama, miče ruke. al problem je što se ne može osoviti na noge, a ni sjesti. Lječnik svaki dan mijenja mišljenje, forsira  dizanje, pa kad vidi da ne ide, da užasno boli (cijelo tijelo, ali i rezani dio), odustaje. fizijatatrica mu je pokazala samo vježbe za noge, al za torzo mu je zabranila bilo kakve vježbe. ukratko, shvaćamo da se mora razgibati i dići s kreveta, ali nekako nam sve to na silu u bolnici. jer, po logici, ako je tijelo mirovalo u komadu dva mjeseca, mišići su jako oslabili i trebat će vremena  da ojačaju i s vremenom da se digne, a ne odmah isti dan skočiti na noge i odšetati iz bolnice. kakva su Vaša iskustva? Savjeti?

 Str: [1]
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre