Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Plavuša

 Str: 1 2 [3] 4 5 6 ... 37
37
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: nešto spasonosno!?
«  : Ožujak 26, 2011, 17:48:57 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
predstavila se vec u za to predviedenu rubriku  Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se pa koga zanima nek procita da ne smaram previse.
 inace danas cucim (to mi je trenutno jedan od najmanje bolnih polozaja trenutno) ja ispred bankomata i cekam svoj red kad nedaleko od mene pricaju dva starija lika i jedan govori kak ga noga i leda ubijju vec danima i nemoze nikud, a drugi mu se "pohvali" da je i njemu tak bilo, i onda zavrsio u zg na nekim inekcijama koje su mu davali direktno u "leda" i od tad proslo koji 6 mjeseci i njemu super.. i taman se ja odlucila osposobit u vertikalni polozaj da pitam gospodina o cemu on kad oni nazalost otisli.. pa sad jel neko zna nesto o tome? jel je tu rijec o onim inekcijama sa kortikosteroidima?  neko iskustvo s tim ili slicnim?!
.

Vjerojatno ovo - Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Neuro može najtočnije objasniti kod koga, zašto, kako...

38
Ostalo / Odg: Iskustva s medicinskim vještacima i liječničkim povjerenstvima
«  : Ožujak 10, 2011, 16:28:39 poslijepodne »
Mislim da sam dva puta predala zahtjev za tjelesno oštećenje i da su me odbili i onda došla "treća sreća". Prije cca godinu dana predala sam svoju dokumentaciju i novi nalaz EMNG i treći puta i dobila 30%. Nisu me ni zvali ni vidjeli na komisiji, samo sam doma dobila rješenje mjesec dana nakon što sam predala zahtjev.
Služi da plaćam manji porez državi i plaćam ulaznicu za bazen pod "invalid", a za razliku klinac dobije sladoled. I to je to.
Sudski vještak kojeg poznajem rekao mi je da ako nisam "službeno izliječena" ponovim EMNG kroz neko vrijeme i ako će nalaz biti pogoršan (po njegovom mišljenju vjerojatno hoće) da opet predam zahtjev za ponovno utvrđivanje oštećenja.

39
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Odg: Iskustvo iz Sarajeva (besana)
«  : Veljača 25, 2011, 08:46:11 prijepodne »
ČESTITAM Besana na tvom napretku! Baš mi je drago za čuti - samo tako naprijed!

 ;D  ;)  :)

40
Kao što sam već spomenula u svom ranijem postu, od svibnja prošle godine ne jedem meso. Tada sam pročitala da meso tj. nešto u mesu ima veze sa upalnim procesima u organizmu i napravila malo istraživanje i došla do slijedećih rezultata:


PROSTALNDINI (PG) su spojevi koji potiču iz nezasićenih masnih kiselina, prvenstveno arahidonske kiseline. PG su važni posrednici brojnih različitih fizioloških procesa. Djeluju u stanicama koje ih izlučuju ili njihovoj okolini, a učinak je različit ovisno o koncentraciji i tipu stanice.
Najvažniji PG u reumatologiji je PG2 koji je važan posrednik u upalnim odgovorima (između ostalog povećava propusnost krvnih žila, povisuje prag za bol i povisuje tjelesnu temperaturu). Njegovu proizvodnju sprječavaju nesteroidni antireumatici (indometacin, voltaren, ibuprofen, ketonal, analgin) i glukokortikoidi.
PG2 se formira iz skupine Omega 6 masti koje su u suprotnosti sa Omega 3 mastima. Omega 6 masti nalazimo u biljnim uljima, posebice u suncokretovom, kukuruznom i sojinom ulju. Unosimo ih i putem industrijski obrađenih pekarskih proizvoda, keksa, slatkiša, jaja, mesa i mesnih prerađevina. Dok nusprodukti razgradnje omega-6 kiselina potiču upalne procese, rast stanica tumora, grušanje krvi, omega-3 kiseline djeluju upravo suprotno. Iako naš organizam treba i omega-3 i omega-6 kiseline za normalno funkcioniranje, sve jasnije postaje da je omjer unosa masnih kiselina iz ovih dviju obitelji iznimno važan.
Važno je suzbijati PG2 kroz blokiranje stvaranja arhidonske kiseline iz koje nastaju (izbjegavanjem većih količina hrane bogate tom masnom kiselinom: iznutrice životinja, žumanjak jajeta, crveno životinjsko meso) ili blokiranjem enzima D5D (veći broj umjerenih obroka, manje količine konzumiranih ugljikohidrata s visokim glikemičkim indeksom, veći sadržaj konzumiranih bjelančevina u prehrani, ublažavanjem stresa metodama opuštanja, većom tjelesnom aktivnošću).
Nutricionisti vjeruju kako omjer 2:1 od omega 6 masnih kiselina nasuprot omega 3 masnim kiselinama pomaže održavati upalnu pumpu u ravnoteži.


Dakle, moj zaključak na temelju gore navedenih tekstova jest da ne trebaju svi ljudi onda postati i biti vegetarijanci (kao ja) i da će ih odmah prestati nešto boljeti npr. kralježnica, već da trebaju razmisliti o svojoj prehrani, načinu života i da će se možda stvari promijeniti na bolje.

Ja sam probala i osjećam se bolje, mnogo bolje.


(izvor: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se[term]=5595, Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se, Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se, Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se)

41
Ostalo / Odg: PONOSNI TATA!!!!
«  : Prosinac 26, 2010, 22:57:46 poslijepodne »
Čestitam! I tati i mami!  :)

42
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Odg: Iskustva s Orbitrecom
«  : Prosinac 01, 2010, 21:28:10 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ja sam ODUŠEVLJENA orbitrekom! "Vozim" ga otprilike 3x tjedno po 30 minuta i nakon toga se osjećam suuuuper!  ;D Jedino mi je bitno da opterećenje ne podesim preteško (tako da je teško tiskati pedale) i super je. Naravno uz dobru muziku. I nakon orbija par vježbi istezanja i to je to. I tako sam i smršavila par kila. Prvi puta sam ga probala u teretani godinu dana nakon operacije i nakon toga sam ga kupila.

E sad si me oraspolozila. Mene jedino bazen fizicki izmori. Vjezbanje u teretani i na podu mi je relativno bezveze. Nije da se ne umorim ali nije to full umor. Orbitrek mi se cini kao prilicno dobar trening jer radi citavo tijelo.

U potpunosti si u pravu - da radi citavo tijelo. Osjećam svaki mišić kad vježbam, a poslije vježbanja mogu jedino direktno pod tuš koliko se oznojim. I osjećam se poslije malo umorno, ali ne tako kao poslije bazena - više zadovoljno, puna elana, pogotovo kad npr. vidim da sam za 30 min prešla oko 7-8 km.  ;D I sviđa mi se to što možeš sam sebi odrediti opterećenje.
Jedna od mojih boljih investicija, a nisam kupila najskuplji, a opet ni najjeftiniji. Mislim da je koštao oko 1.000,00 kn.

43
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Odg: Iskustva s Orbitrecom
«  : Studeni 30, 2010, 21:01:40 poslijepodne »
Ja sam ODUŠEVLJENA orbitrekom! "Vozim" ga otprilike 3x tjedno po 30 minuta i nakon toga se osjećam suuuuper!  ;D Jedino mi je bitno da opterećenje ne podesim preteško (tako da je teško tiskati pedale) i super je. Naravno uz dobru muziku. I nakon orbija par vježbi istezanja i to je to. I tako sam i smršavila par kila. Prvi puta sam ga probala u teretani godinu dana nakon operacije i nakon toga sam ga kupila.

44
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Odg: Iskustvo iz Sarajeva (besana)
«  : Studeni 19, 2010, 19:19:20 poslijepodne »
Pitaš kako sam uspjela posložiti neke stvari!? Da ti iskreno kažem - ne znam ni sama, ali sam vidjela da neću daleko dogurati ako ću dopustiti da me "svaka šuša" na poslu iznervira, a zbog posla sam se i najviše nervirala. Kad mi netko nešto priča na poslu što mi se ne sviđa ili nešto krivo ili nešto što nema veze s poslom (interesira ju moj privatni život), samo slušam i kimam s glavom, a u glavim mislim "tko te šiša". Kad ode od mene zatvorim oči, par puta duboko udahnem, sjednem na svoju loptu i nastavim s radom. Danas sam bila na poslu 11 sati, sjedila sam svojoj lopti i sve je bilo o.k. Za vikend ću se posvetiti rekreaciji da to nadoknadim.

Pitaš i za šetnje - moj odgovor je: tvoje tijelo osjeća i zna što mu najviše odgovara, pa dakle kao što i sama rekla - poslušaj ga!

Sretno dalje! Polako ali sigurno!  ;)

45
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Odg: Iskustvo iz Sarajeva (besana)
«  : Studeni 03, 2010, 19:24:48 poslijepodne »
Draga Besana!

Jako me razveselio tvoj post o tome da ti je bolje - to mi je posebno drago kad se sjetim kakve si sve boljke imala.
A posebno bi se osvrnula tvoje pitanje - konstataciju: "Ima li neko od vas ikakvu ideju, zashto se ovo ovako "odigralo"? Nakon Voltarena, Analgina. Rapten K, Dexomena ...meni je pomogao antidepresiv?"

Naime, meni je suprug stalno ponavljao: "dosta tvojih bolova se stvara u tvojoj lijepoj glavi..." i trebalo mi je nekoliko godina da shvatim da je u pravu. Doduše, djelomično su vjerojatno i neke stvari su sa zdravstvene strane promijenile (to možda mogu dokazati liječnici, ali nisam ih posjećivala od svibnja  :) ) ali od kada sam ja u svojoj glavi odlučila da više neću dopustiti da me bol ometa u igri sa djetetom, da neću dopustiti da me na poslu razne spodobe vrijeđaju i uznemiravaju, a pogotovo moja šefica i to radi gluposti npr. kako sam obučena i sl. (a nisam nosila dekolte i minicu na posao), od kad sam odlučila da mi nikada nije odgovaralo meso u mojoj prehrani, već voće, povrće, sirevi nakon toga krenula je sve uzbrdo.
I danas se mogu pohvaliti da se osjećam odlično, veselim se koncertu Bon Jovi u lipnju 2011., vozim se svakodnevno biciklom na posao (oko 3 km u jednom smjeru), jučer sam odvozila na orbitreku 45 min i poslije odradila par vježbi pilatesa i još i zaplesala nakon toga... Naravno, ima dana kada osjećam malo jače "bockanje" u leđima ili trnjenje i hladnoću u nogama, ali prebrodim to bez tablete - odem u saunu, na bazen, u tople kade u Vž. Toplicama i drugi dan je bolje!

Dakle - preporučujem svima: puuuuuuuuno pozitivnih misli za početak, a ostalo po potrebi!!!! Vaše tijelo zna što mu odgovara, a što ne i javit će vam to na neki način. Bol je znak da mu nešto ne odgovara, pa pokušajte promijeniti to - naravno ako možete - za neke stvari ipak trebamo liječnike, ali ne baš i za sve.

Sretno svima!


p.s. Oprostite na dugom postu! Nisam dugo ovdje pisala, ali redovno čitam!  :D  ;)

46
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: Varazdinske toplice
«  : Studeni 03, 2010, 19:07:34 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Imam par pitanja I jednu veliku dvojbu pa ako ko ima volje/info:
1)Vjecno pitanje kad tj koliko nakon op u toplice? Ja op na Rebru I moj operater kaze 30 dana.
2)Idem u VZ:kako susite kupace? Znam da zvuci smjesno al zima je kad sam tamo.
3) Ima li praonica robe?
4)Treba li ponijeti sugamane (rucnike) za bazen? A za Minervu (ako je hotel onda moraju ih imat u sobama)
5)Treba li ona kapica za u bazen?
Inace termin ponudjen je 24.11 a ja ciljam I na raniji 15.11 (op 14.10)
Thx!

1. odlučuje operater - ne idu svi u toplice, ovisi o zahvatu, a ako idu, idu u različito vrijeme ali koliko sam čula od drugih najranije 1 mjesec nakon operacije
2. radijator
3. nema
4. da - ručnike koje dobiješ u sobi u Minervi ne bi smio nositi na bazen
5. OBAVEZNO jer te otjeraju iz bazena (iako u njemu pliva puno "raznih stvari", a i neki korisnici imaju više dlaka na tijelu na glavi, pa ne vidim poantu tih kapicu niti nakon višegodišnjih boravaka u toplicama).
Što se tiče termina, što kasnije to bolje. Nek rana zacijeli kako treba - mislim da je to i forumski Neuro spomenuo na nekoliko mjesta.

Pozdrav i sretno!

47
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Odricanje
«  : Kolovoz 18, 2010, 20:31:49 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Nisam se preforsirao - 20 km su tri kruga oko Jaruna.
Ne boli (još)  ;D

Jučer sam gledao neki spot u kojem ljudi trče.. Odmah sam dobio želju ali sam se suzdržao. Trčati se ipak ne usudim.

Čestitam! I ja sam počela sa 20 km, sada sam na 35 km. Trčati se ni ja ne usudim i to neću ni pokušavati.
Samo naprijed! Slušaj svoje tijelo što traži i može i to mu i daj!  :)

48
Evo da se i ja malo javim! Još uvijek sam dobro, praktički bez bolova, vozim bicikl 3-4 puta tjedno po 20-30 km, radim vježbe istezanja... Vozila sam se prošli tjedan u autu 1500 km u dva dana i sve prošlo o.k.
Ali i još je nešto novo - od svibnja ne jedem meso. Sad pokušavam otkriti da li možda moje zdravstveno stanje ima veze s tim. Pronašla sam neke linkove na internetu o povezanosti bolova (općenito) u organizmu i bjelančevina/proteina iz mesa - npr. da u mesu postoje neke kiseline koje izazivaju ili pogoršavaju razne upale u organizmu.
Pokušat ću još istražiti putem interneta i prijatelja doktora da li to ima kakve veze.

Želim svima što manje bolova i uživanja u životu!  ;)  :D

49
Vratna (cervikalna) kralježnica / Odg: tumor u spinalnom kanalu
«  : Srpanj 04, 2010, 19:02:13 poslijepodne »
Sretno i dalje!  :)

50
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Endorfini  8)

I ako je i to razlog zašto se dobro osjećam - meni svejedno.  :D  Bitno da se ja vozim biciklom na posao i s posla (oko 6 km), popodne vježbam, vikendom plivam i upijam sunce dok ga ima, a moje dijete je konačno zadovoljno da nešto radimo zajedno, radim kućanske poslove, skidam kile, struk sve tanji...  ;)  ;D  ;D

I nešto sam otkrila u međuvremenu: od travnja kad sam se vratila na posao sjedim na svojoj lopti-stolici, doma praktički ni ne sjedim, međutim, u međuvremenu sam bila na jednoj fešti i jedva sam "odsjedila" za stolom 2 sata na "normalnoj" stolici koliko je ručak trajao. Da li mi uistinu moja stolica toliko znači - ne znam, ali znam da mi je sasvim super sjediti na njoj na poslu (koliko mi i može na poslu biti super  ;D).

51
@senainter - Hvala! I ja se nadam će potrajati!  ;D

@dugavski - Zašto si u šoku? Općenito od priče ili od nečeg određenog? Pa ima ovdje, ali i drugdje, "težih" priča od mojih.

52
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
evo vec vise od sat vremena citam ovu pricu. sta ima novoga sa tobom???

Hvala na čitanju!  :)

Trenutno sam u čak moglo bi se reći dobrom stanju. Ne pijem nikakve tablete tjedan dana, lagana bol je prisutna ali i zanemariva. Čak sam vozila i bicikl ovaj vikend i bila na plivanju (otkrila sam da na bazenu imam popust kao osoba sa tjelesnim oštećenjem - tretiraju me ko invalida - ne bunim se  :D, za razliku klincu kupim još jedan sladoled).

Nadam se da će ovaj puta potrajati duže vremena!  ;D

53
Predstavljanje novih članova / Odg: pozdraf
«  : Lipanj 03, 2010, 15:17:46 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
nisam dobila nikakvu tablicu, iako sam se prije par dana počela nekontrolirano tresti i to cijelo tijelo, nemam pojma jel to bilo od lirike ili nešto drugo iako sumnjam pijem malu dozu od 3*25 mg.  Renata kako to misliš da si skoro dobila infarkt kada su ti povećali dozu?

Imaš pod mojim postovima cijelu "štoriju": Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

54
Predstavljanje novih članova / Odg: Pozdrav
«  : Lipanj 02, 2010, 18:57:00 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ne zaboravi da ti nisi dobila ESI, nego intradiskalnu terapiju :)

Onda sam opet pobrkala lončiće! Sorry i hvala na ispravci!

 Str: 1 2 [3] 4 5 6 ... 37
Nagradne igre