Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Denis

 Str: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 44
109
Renata lako za 300 kn ,dobro da ti nisi imala dodatnih zdravstvenih problema dok si pila Liricy,eto Frenkiju je situacija takva kakva je pa mu pomaže,al iskreno nemoj me krivo razumjeti mislim da si ti daleko još od tih tableta,ne mislim da te ne boli,ali isto tako mislim da nisi još u toj fazi takve boli da piješ taj ljek.Eto to mi nekako govori moj insekt(instikt) ;) :D

110
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Iskočio disk, operacija ili ne?
«  : Ožujak 19, 2010, 23:49:55 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Pozdrav svima a posebno IVICI!
Želim ti svakako svako dobro, ali moram napomenuti budi jako oprezan.
Neznam dali si pročitao ja sam prije 2 i pol godine na nalazima imala protruziju diska L5 S1 i povremene bolove nakon napornije fizičke aktivnosti, no nitko mi nije rekao da usporim pa sam napredovala do malo većeg problema. Sve je završilo ekstruzijom L5 S1  i protruzijom u L4 L5 pa sad imam malo "bolju" dijagnozu. Ali kad usporedim onda i sad pa onda sam bila ko violina i oni bolovi koje sam tada osjećala kao prvo brzo su prolazili- nakon 2 dana i to je bilo samo početak.
Ovo sad ...mislim da smo se isto osjećali... osjećaj totalne bespomoćnosti a boli.... a nemožeš NIŠTA do čekati da prođe.
No iza te posljednje avanture od 11.02. do sad ja sam ponovno prohodala ali sjedenje mi je noćna mora, osjećam kao da se nešto lomi u meni, iskače, škripi u leđima, a jučer kad sam legla u krevet i smirila se počele su neke nove... avanture. na sasvim drugoj strani lijevoj a boljelo me do sada na desnoj - probadanja - ko da mi netko čupa nešto užarenim štapićem, da ostaneš bez daha, pa se smiri pa opet. Pa ti probaj spavati ako možeš...
A hodati - mogu da - ali koliko, ako malo više prohodam, onda se kasnije nemogu dići kad legnem ili sjednem. Tako da se čuvam ali i dalje mi nije dobro. Čekam EMNG pa se vraćam neurokirurgu.
Evo čitam tvoj post i tvoje simptome Melica i prisjećam se 10 godina muka sa takvim bolovima i nerviranjem,kao što kažeš noću se nikako nisam ni ja mogao okrenuti uvjek me je u leđima bolo probadalo kao da mi je neka brukva(čavao)u kičmi ko da me neko iglom kopa,a što se tiče šetnje isto mi je tako biloposlije pređenih nekih kilometar dva puta kad bi legao nebi se mogao dignuti normalno,stajanje na mjestu mi je bila noćna mora kao i sjedenje uvjek me je kopalo u leđima baš u djelu kralješnice.Eto fala bogu sad toga više nema,upravo sam se vratio iz šetnje poslije nekih 5 kilometara legao sam na krevet i naravno morao se dignuti nakon par minuta ,nmema više tog teškog ustajanja,kao ni kopanja u leđima,kao utrnute noge,sad se bez problema dignem ako treba i u ležećem položaju pomoću trbušnjaka,što prije nisam mogao .Eto vjeruj mi preporodit ćeš se,kad to obaviš,jer meni je sad žao dok sam bio još u dobroj kondiciji,zašto nisam napravio pravi potez i to riješio na vrijeme,nego sam dozvolio da mi propadnu mišići leđa i nogu koje sad jako teško vraćam jer mi se pravu grčevi al nadam se da će i to proći nakon određenog perioda
Što da ti kažem već junački naprijed,opusti se i misli samo pozitivno jer vjeruj mi ,da će ti sigurno biti super.Sad dok sam bio na rehabilitaciji ,opet sam potvrdio da puno bolje prođu svi oni koji se odma nedugo nakon otkrivanja prave dijagnoze odluće na operaciju,od onih koji su godinama čekali.Sretno i držim ti fige ;)

111
Predstavljanje novih članova / Odg: koliko nas ima..........
«  : Ožujak 19, 2010, 23:37:45 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Trenutno me doktorica poslala fizijatru da mi on pomogne u izboru nekih vježbi...pa čekam na red.
Moram priznati da i nisam baš neki ljubitelj toga ali što se mora mora se.
Zanima me kad te operiraju koliko dugu si u bolnici, i kako funkcionirati kad dođeš doma, što zapravo možeš, a što nesmiješ.
S obzirom da sam prošla operaciju adnexektomiju zbog endometrioze znam kako je kad ti izrežu cijeli trbuh, pa bi htjela malo usporediti.
Tada sam imala jako niski krevet pa mi je ustajanje bilo užasno a i stepenice su mi bile katastrofa.
Koliko si čekala na operaciju i gdje si je obavila.
A zanima me i kako su te operirali, čula sam da nekom samo pokupe dijelove raspalog diska a nekom uklone i čitavi, pa sam malo u nedoumici, to očito ovisi o težini dijagnoze a i o liječniku koji obavlja zahvat.
     Unaprijed HVALA na javljanju. 
Melica da li se može znati gdje si se odlučila operirati,i kojom metodom.

112
Predstavljanje novih članova / Odg: koliko nas ima..........
«  : Ožujak 19, 2010, 23:36:21 poslijepodne »
Znači Petra ti si radila klasičnu operaciju koliko vidim.Što se tiče toga da se osječaš kao da si progutala metlu nemoj da te to zabrinjava to je normalna reakcija,koja če nestati poslije toplica gdje ćeš se opustiti ipak vrijeme lječi rane. ;)

113
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: VRTOGLAVICA
«  : Ožujak 18, 2010, 23:47:50 poslijepodne »
Ma Renata ja sam davno posjetio Neurologa i napravio MR gdje mi je prikazana manja protruzja te spondilofit neznam na kojem kralješku nekih 3-4 mm,naravno odradio sam sve ostale pretrage isve su bile u nekim granicama normale.Onda sam dobio savjet da pijem Betaserc 24 mg 2x1 tabletu al nisu mi rekli koliko dugo i ja sam pio nekih mjesec dana, nisam osjećao nikakvo znatnije poboljšanje.Eto sad čitam kako treba piti bar 3 mjeseca da bi se pokazao neki učinak,vjerujem da nije došlo do većeg problema u vratnoj kralješnici jer bi bili simptomi neurološpkih ispada, a ja ih za sad ne primjećujem osim kad mi se tolikmko vrti zna mi se jedno oko suziti tj skupiti ko da škiljimte mi nekad stvari ispadnu iz ruke ko da nemam osjet dodira,u rukama nema trnaca ni trnjenja kao ni bolova.Sama pomisao da moram opet sve ispočetka me ubija psihički i još kad se sjetim da pod takvim vrtoglavicama moram ić obilazit doktore pomislim da se bar oču srušit pa da me skupi hitna i odvede i da nmapravu sve preglede.Neznam da li bi bilo pametno pričekat par dana možda je reakcija na terapije,a ako nebude onda išlo obratit se na hitnu pa nek me vozu na neurologiju.Samo i taj mi je put poznat da kad dođeš oni ti daju infuziju i otpuštaju kući e pa sad ti riješi problem.Nevidim ja normalan put riješenja s kralješnicom osim na psihijatriju ili put prema alkoholizmu ???I sad kad se sjetim nekih ljudi što su rekli da im je dobro ,pa naravno da im je dobro ili piju il su napušeni,naravno da im to širi krvne žile i da im je dobro,al ja tražim put normale,ali se sve manje nadam da taj put do izlječenja postoji.

114
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: VRTOGLAVICA
«  : Ožujak 18, 2010, 22:18:50 poslijepodne »
Evo vaćam se na ovu temu jer od dana kad sam operirao do dana terapija vrtoglavice su se pojačavale svakodnevno al još uvjek sam se borio sa njima kao što se borim cijeli doslovce život.Počevši sa terapijama vrtoglavice su me počele toliko mućiti da mi se počelo povračati te me vata mučnina ,naravno dr.mi je dao Reglan tablete,za koje sam pročitao da se daju poslije post opoerativnih zahvata,te za mučnine i povraćanja,pa me čudi koji če mi bog to i što dobijam kad smanjim mučninu ,vrtoglavica opet ostaje.E stvarno neznam što se ovo događa ,da li je to reakcija na terapije .Neznam što napraviti da li početi sa Betaserc tabletama ili opet raditi sve pretrage za koje mi treba bar 1 godinu ,a iskreno to mi se neda.Eto  u cijeloj priči jedino pozitivno je to da mi ruke ne trnu i nemam osjćaj nikakvih bolova u rukama,mada sam primjetio da nekad kad nešto idem uzet uhvatim rukom te mi isti predmet ispadne i tako probam par puta istu stvar napravit i to mi se dogodi.E jesam sriće u PM samo mi još i to triba,iskreno lumbalni dio je mačiji kašalj za vrtoglavice,i sad se ti Denis misli kojjim putem krenuti,a na MR neću doći za par mjeseci ako se sad prijavim.Što se tiće Betaserc tableta pio sam ih mjesec dana da bi tek saznao da se trebaju piti par mjeseci,što vi mislite o tome što napraviti kojim putem krenuti ???

115
Lud Zbunjen Ukočen / Odg: Kako se osjecas......
«  : Ožujak 18, 2010, 22:00:15 poslijepodne »
He heh eto problem lumbalni riješen,a vratni još gore počeo,e pa ja sad ne znam ko je lud ko zbunjen a ko normalan :D

116
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: prometna nezgoda-degenerativne promjene???
«  : Ožujak 18, 2010, 21:56:07 poslijepodne »
Lena dobro došla!!
Kao što ti je Neuro rekao pod hitno,jel upravo sam upoznao gospođu sa istim problemom ,te je završila na operaciji na Traumatologiji,al stanje joj je ostalo nepromjenjeno i dalje nemože ništa s rukom.Zato što prije na obradu.

117
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Iskočio disk, operacija ili ne?
«  : Ožujak 18, 2010, 21:47:02 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Meni se već nekoliko puta dogodilo u životu da mi se vrati dobro i to tamo gdje se najmanje nadam,
kad mislim da je sve bezizlazno pomogne mi netko kog nisam niti poznala, možda se nekom od nas vrati prije a nekom kasnije, ali čvrsto vjerujem da na kraju svi dobijemo što smo zaslužili.
              Za opću praksu se potpuno slažem, moja doktorica je najsretnija kad ja nešto tražim i ona mi to prepiše, al kad mi se pojavi neka nova bolest o kojoj ništa neznam vidim da i ona isto tako ništa nezna, Čudno me gleda i pita me "A što da vam ja sad dam?" Na to poludim. Pa nisam ja studirala medicinu nego ona. Ja na svom poslu nikog ne pitam ništa nego ga radim kako najbolje to znam.
              Nažalost nemamo kog poštenog za izabrati pa sam kod nje zato što joj je med. sestra moja školska kolegica pa više kontaktiram s njom nego s doktoricom, sve mi pripremi uputnice, recepte...
              Mislim da bi u zdravstvu puno toga trebalo ukinuti, jer nas neke nesposobne i sebične osobe samo sputavanju da ostvarimo svoja prava na lječenje. A preko njih nemožemo jer kao postoji neki red kojim se ide.
Puno puta se pitam zar liječnici nikad nisu bolesni da se tako odnose prema nama?
Ja cijeli život radim i živim po principu "Ne radi drugome što ne želiš da učine tebi" i mislim da je to ispravno.
( To je vjerujem razlog što su moje stranke zadovoljne kad odlaze od mene, a kad me neme- čekaju me)
 U svakom slučaju želim Ti sve najbolje!
Melica slažem se ,naravno također sve najbolje i tebi ;)

118
Goran je dobro obrazložio,a što se tiće Helexsa i Xsanaxsa nisu isti onaj ko pije vidjet će veliku razliku,ovisnost se stvara naravno, al koji to ljek ne stvar ovisnost.Sad to usporedimo da neko popije čašu vina ili pivu koja je daleko jača od Xsanaxsa O,O5 mg.

119
Ostalo / Odg: Pušenje i kralježnica - E-cigareta
«  : Ožujak 17, 2010, 23:19:45 poslijepodne »
Frenky mislim dok čovjek ne reće sebi dosta da su sve ostale metode odvikavanja sulude,treba proraditi u samom čovjeku ono KLIK i to je jedino ispravno riješenje,mislim da mene već danima nešto kopa,al nikako da dođe taj Klik ;)

120
Predstavljanje novih članova / Odg: koliko nas ima..........
«  : Ožujak 17, 2010, 23:17:34 poslijepodne »
Melica vjeruj mi razmišljaj pozitivno i sve će bit ok ;)

121
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Iskočio disk, operacija ili ne?
«  : Ožujak 17, 2010, 23:16:16 poslijepodne »
Melica istina to se i pokazalo za dugo čekanje,al uvjek ima gore nad gorim, ja osobno mislim da sam još ćekao da bi bilo belaja.Eto nažalost ja sam puno pomagao, al neznam zašto mi se prije nije to pozitivno vratilo,al  ne želim izgubit vjeru u sebe i Boga .
Što se tiće Dr Opće medicine neću ni komentirati jer od njih sve počinje,jer njihovo kasno reagiraqnje donosi neuspjeh lječenja,ja bi ih osobno ukinuo,jar svi mi znamo za lakše oblike bolesti kojisu ljekovi,a što se tiće bitnijih stvari postoju specijalisti.Mislim da su oni suvišni

122
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Iskočio disk, operacija ili ne?
«  : Ožujak 17, 2010, 21:39:07 poslijepodne »
Dadi dobrodošlicu želim,i uspješnu operaciju.A Melica dobar zaključak također pametan izbor nemoj dozvoliti da budeš usporeni fil jer nakon par godina teško je to izbiti poslije iz glave,upravo se to meni sad događa .Živio sam kao kip i sad nakon uspješne operacije nikako se ne mogu osloboditi straha te sam cijeli ukočen,naravno onda dolazi do grćenja mišića te manje tegobe se pretvaraju u veće.Eto tješi me to što sam tek friško operiran prije 3 mjeseca pa se nadam da će to vremenom nestati,ujedno ne dozvoli da ti nastane pareza noge jer onda taj period vračanja traje jako dugo i mukotrpno-
Sretno i tebi također želim;))

123
Lud Zbunjen Ukočen / Odg: Kako se osjecas......
«  : Ožujak 14, 2010, 22:18:47 poslijepodne »
A što reći lumbalni dio se smirio,a hebe me vratni i sad ti budi pametan uffffff

124
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Iskočio disk, operacija ili ne?
«  : Ožujak 14, 2010, 22:16:33 poslijepodne »
Također dobrodošlica Melica!Odluka je teška,što drugo reći,jer ovo je vrtlog iz kojeg se teško izlazi,te se cijeli život vrtiš oko jednog kruga iz kojeg izači mogu samo pojedini.Naravno i onda je upitno koiko su zadovoljni kvalitetom života

125
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Odg: Iskustvo iz Sarajeva (besana)
«  : Ožujak 12, 2010, 20:54:00 poslijepodne »
Mislim da si u pravu jer svak ima pravo izabrati na kojem će forumu sudjelovati u raspravama ;)

126
Predstavljanje novih članova / Odg: koliko nas ima..........
«  : Ožujak 12, 2010, 20:51:56 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
puno hvala na savjetima!  :)
ova dva dana ni ne radim ništa drugo nego iščitavam ovdje različite teme i postove jer me strah da ne bi sama napravila nešto krivo i time pokvarila stanje. zato najprije sve provjeravam :)
što se tiče ustajanja i vezivanja patika, ja sam i prije operacije to radila preko boka odnosno iz čučnja i nastavit ću tako čak da mi izraste i novi disk jer idem onom logikom "bolje spriječiti nego liječiti"...... i to pogotovo sada kad znam kakav mi je đumbus izazvao jedan mali disk..... čini mi se da mi se zadnjih godinu dana cijeli život vrtio oko njega.... ne možeš shvatit dok ne provaš :)
Petra meni je Neuro 1000000 puta naglasio da se opustim i nemislim o nićem,i zato uživaj i ne kopaj po netu stavi si u glavu da je sve ok i biće ti dobro samo uspjela operacija i pozitivno mišljenje ,su put prema uspjehu.

 Str: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 44
Nagradne igre