Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - Henrik VIII

 Str: 1 [2]
19
Operacija kraljeznice / Konačno operacija
«  : Veljača 27, 2016, 13:19:58 poslijepodne »
Evo, drage moje i dragi, da vas obavijestim o svojoj borbi za operaciju.
Jučer me pregledao prof. dr. Dinko Štimac, šef riječke neurokirurgije i zaključio da mi ipak ima spasa. Operirat će me ugradnjom šipki kroz četiri kralješka, stabilizirati kralježnicu koja doslovce pleše i iritira živac, a kad je vidio MRI snimke rekao je da uopće nije čudo da me tako sve boli. Operacija nije minimalno inazivna, traje četiri sata, ali se može ići iz bolnice za 5 dana. :) Tako da je sreća velika. Prof. Štimac je poznati, inovativni neurokirurg, imam dosta povjerenja u njegovu stručnost. Postoje određeni rizici u slučaju pogreške, kao paraliza ili iskrvarenje, ali sumnjam da bi kirurg tog ugleda išao u operativni zahvat da postoji jaka dvojba o uspješnosti. Osim toga, ja bih išao i na eksperimentalno liječenje, samo da me riješi užasa, čak i prihvatio veće rizike time. Ovo kako sada živim je katastrofalis, s tim drogama i još i uz to teško pokretan. Dalje ćemo vidjeti kako će to ići, ali radost je kod mene na visokoj razini ovih dana. :) Jedino mi se ne javlja LOM koja mi treba dati D1 uputnicu, ali ako me bude izvrijeđala zašto sam išao liječniku na svoju ruku, onda bude dobila svoga boga!

20
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Stup srama
«  : Prosinac 30, 2015, 13:46:45 poslijepodne »
Ne znam hoće li ovo admini obrisati, ali mislim da bi kad imamo threadove o pozitivnim iskustvima trebali imati i jedan "stup srama" da se zna koje liječnike vrijedi izbjegavati u širokom luku. Moja prva nominacija danas je dr. Miroslav Malić, specijalist neurologije iz KB "Sestre Milosrdnice" u Zagrebu. Došao sam na pregled prema preporuci fizijatrice zbog sumnje da je uzrok atrofije mišića neurodegenerativne prirode. dr, Malić misli da je atrofija nastala jer se ne krećem i ne vjeruje mi da već godinu dana svakodnevno (osim kad imam virozu) radim vježbe, hodam i idem na plivanje. Na kraju balade, pregleda me na stolici i napravi Lesegue test u sjedećem položaju, dakle potpuno protivno pravilima struke i utvrdi kako je pozitivan na 60 stupnjeva i bez tremora. Čudi se što ja to pričam, da tako mlad imam bolove, čita nalaze i na kraju kaže da to treba pregled ortopeda da se konstatira je li stvarno skolioza, iako sam mu rekao da je specijalist ortopedije utvrdio tu dijagnozu još prije 20 godina i tada preporučio op. zahvat koji je danas kontraindiciran po mišljenju neurokirurga. I tako... Odlučio sam odustati od traženja uzroka atrofije mišića i pomiriti se sa sudbinom.

21
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Invaliditet
«  : Prosinac 08, 2015, 03:23:46 prijepodne »
Ima li tko novijih iskustva sa utvrđivanje invaliditeta?

Od svibnja o.g. sam u evidenciji nezaposlenih u HZZ-u i kako primam naknadu za vrijeme nezaposlenosti, slali su me da se prijavim na svakakve poslove, uključujući i poslove grobara i penjača po el. vodovima. U srpnju su prestali nakon što je moja fizijatrica u nalazu napisala da se preporuča prilagodba radnog mjesta i radnog vremena na radnog mjestu, no bilo je riskantno. Srećom, svi poslodavci danas traže "motivacijsko pismo" (neš' ti motivacije da kopaš tuđe grobove), tako da je posao grobara pao u vodu kad sam naveo svoje dijagnoze, a posao penjača po električnim stupovima mi nije ni ponuđen.

Pokrenuo sam još u lipnju o.g. postupak u Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s inaliditetom u odnosu na rad, kako bih mogao kod poslodavca, a putem državnim poticaja, ostvariti pravo na prilagodbu radnog mjesta (kupnjom odgovarajuće anatomske stolice) i radnog vremena (povećanim odmorom, radom od kuće). Prva dva mjeseca nije bilo nikakvog odgovora (a toliko je zakonski rok da se riješi cijeli predmet), djelatnica iz Zavoda nije odgovarala na moje mailove, da bih nakon proteka od 4 mjeseca istoj poslao prosvjednu požurnicu koju sam stavio na znanje ravnateljici Zavoda i pomoćnici ministra rada. Tada je reagirala u roku od 2 sata i rekla da će Povjerenstvo za utvrđivanje invaliditeta donijeti odluku o invaliditetu 28.10. i time me upisati u Očevidnik osoba s invaliditetom (to je pretpostavka za ostvarivanje naprijed navedene prilagodbe).

Početkom 11. mjeseca, dobivam odgovor da na temelju moje medicinske dokumentacije Povjerenstvo (sastavljeno od liječnika!) ne može ništa zaključiti te da mi je potrebna medicinsko-psihološka obrada u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Odlazim tamo prvo na grupno testiranje inteligencije i psihotestove te mi se određuje drugi datum za pregled kog liječnika i psihologa. Kod liječnika medicine rada zapravo me samo pregledala medicinska sestra, a razgovor sa liječnicom je trajao manje od 10 minuta. Ona je na temelju medicinske dokumentacije zaključila da nisam sposoban obavljati poslove koji uključuju stajanje, dugotrajno hodanje, sagibanje, podizanje i nošenje tereta (heureka!) i pošalje me na razgovor kod ekstremno glupe psihologice koja me izvješćuje o natprosječno utvrđenoj inteligenciji i internim procedurama HZZ-a te da će o mojem stanju biti obaviješten moj savjetnik u HZZ, ali ne i Zavod za vještačenje jer oni nisu nadležni za obradu u koju me je taj Zavod uputio! Skoro sam dobio živčani slom i porazbijao sve što se može razbiti. Poslao sam prosvjedno pismo svima od reda - nema nikakvog odgovora.

Upravni spor za sada ne mogu pokrenuti jer mi je protekao rok za prvostupanjski postupak, tako da budale iz Zavoda za vještačenje itd. koje invaliditet lokomotornog sustava utvrđuju ispitivanjem inteligencije i psihotestiranjem mogu neograničeno dugo odlučivati u prvom stupnju, ali ako donesu negativno rješenje onda imam brdo žalbenih osnova.

Jedino što mi to sve stravično ide na živce koji su ionako razmrdani samom bolešću i kroničnim bolovima tako da mi se čini da je od svega najpametnije odustati. Fizičke poslove ionako ne namjeravam raditi, jer je dobro kad ustanem iz kreveta. Više ne mogu sam niti ručak pripremiti, srećom imam partnera koji mi pomaže; u četvrtak kada sam bio na psihološkoj obradi sam napravio pola ručka, napio se Normabela i išao spavati, a on je napravio drugu polovicu kad se vratio s posla, tako da je ručak ispao večera. Sa eventualnim budućim poslodavcima radije prihvaćam honorarne poslove, odnosno objašnjavam im da meni Ugovor o radu sa obaveznim dolaskom svaki dan u ured i sjedenjem 8 sati dnevno znači smrtnu presudu bez prilagodbe; ako bude sreće, uspjet ću se dogovoriti tako da to bude prilagođeno i onda mi ne treba ovaj prokleti postupak za utvrđivanje invaliditeta.

Dobio sam savjet od jedne liječnice da odem kod psihijatra, barem jednom boravim u psihijatrijskoj ustanovi na liječenju, izmislim da imam halucinacije i prisilne misli i da ću onda dobiti sigurno 100% invaliditet. A što će mi to kad hoću nastaviti raditi? Samo ću si navući dodatne probleme bezveze, ali eto, tako je najlakše dođi u Očevidnik jer su psihijatrijske bolesti neegzaktne i nitko ne može osporavati to što kažu psihijatri. A bolesti kralježnice očito utvrđuju psiholozi!

22
Ostali probemi s kraljeznicom i bolovi ciji uzrok ne znate / Čudan MR nalaz
«  : Rujan 16, 2015, 13:37:23 poslijepodne »
Dragi moji kičmenjaci! Danas sam konačno privatno napravio MR nalaz i kaže ovo, citiram tekst:
"Nalazom dominira značajna rotaciona skolioza torakolumbalne kralježnice u lijevo. Uredna je visina trupova kralježaka, njihova struktura. Hemangiom u desnoj strani trupa Th8. Širina i.v. prostora L5-S1 blago je smanjena, a disk nižeg intenziteta signala (desikacija). Nema hernijacije diska."

E sad, ja trpim stvarno užasne bolove i pijem lijekova kao da sam narkoman. Samo mi fali da se na njih navučem. EMNG nalaz pokazuje radikulopatiju u četiri segmenta kralježnice. Upitan o tome odakle takvi bolovi, radiolog kaže da od kičme samo on ne vidi odakle točno jer sam ja još uvijek mlad i treba pričekati pogoršanje da se onda točno vidi o čemu se radi. Što bi to trebalo značiti? Da trpim muke još slijedećih 10 godina. Prijatelji liječnici mi savjetuju da se riješim tumora (na snimci se jasno vidi da je prodro u kičmenu moždinu) i da obavezno idem kod neurokirurga i na druge preglede i da je radiolog budala da daje takve procjene jer nije niti kvalificiran za to.

Ima li tko kakvog iskustva s ovime ili nečim sličnim. Napominjem da sam prije 10 godina imao slične simptome, ali se nije ništa egzaktno vidjelo pa sam bio upućen psihijatru. Sad bar imam dokaz da nešto zbilja ne štima, ali bi mogli reći da preuveličavam i neka trpim. A činjenica jest da sam već na rubu ludila, što od lijekova što od bolova.

Nadao sam se da će biti hernije i operacije i mir, a ne opet ista priča. Čekaj da bude gore. Pa što ću, sa 70 godina operirati kralježnicu? Život mi propada, a oni sliježu ramenima!

23
Operacija kraljeznice / Višestruke hernijacije (možda)
«  : Kolovoz 12, 2015, 10:13:08 prijepodne »
Napravio sam EMNG nalaz i pokazuje kroničnu radikulopatiju u C6-C7, C8-Th1, L3-L4 i L5-S1. E sad, slijedi mi daljnja neurološka obrada i MR, ali i po kliničkoj slici i svim drugim raspoloživim dokazima, mogle bi biti višestruke hernijacije. E sad, ja se grozim i jedne, a kamoli više operacija, no dr. opće prakse mi savjetuje ipak jednu operaciju za ono što je najgore od toga svega. A ja ne bih da idem na operacije 35 puta kao Frida Kahlo koja se vjerojatno ubila radi tih muka. :D Ima li tko iskustva sa nečim sličnim?

24
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Tjelesna težina i prehrana
«  : Lipanj 20, 2015, 17:34:32 poslijepodne »
Previše sam smršavio uslijed intenzivne fizikalne terapije i sada smijem samo plivati. Ima li tko skustva s time kako vratiti tjelesnu težinu, a opet ne pasti u istu komu kao i prije? Ne bih htio da mi se opet pogorša stanje sa živcima, mišićima ili tetivama, ali opet ne mogu ni živjeti na 65 kg. Za sad jedem što mi padne na pamet, otprilike svaka 3 sata.

25
Fizikalna terapija / Schroth metoda
«  : Studeni 20, 2014, 00:43:32 prijepodne »
Da li tko ima iskustva sa liječenjem po metodi Katarine Schroth? Navodno je metoda vrlo učinkovita za skolioze, pa čak i jako iskrivljene kralježnice, a ima i terapeuta u Hrvatskoj koji se hvale da to rade. Vaše mišljenje?

26
Predstavljanje novih članova / Kralježnica "koma"
«  : Studeni 16, 2014, 04:10:30 prijepodne »
Pozdrav svima! Ovdje sam novi pa se predstavljam. Imam 32 godine, imam tešku torakolumbalnu skoliozu, bolni sindrom cijele kralježnice, osteohondrozu i u zadnjih mjesec dana lumboishijalgiju. Bolovi i neurološke smetnje su najveći problem, no radim vježbe i idem na fizokalnu terapiju, ali svi mi kažu da mi je kralježnica koma. Na operacije neću ići jer me strah paralize i smrti. Eto, to je ukratko o meni. :)

 Str: 1 [2]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com