Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Henrik VIII

 Str: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 49
55
Operacija kraljeznice / Odg: Epiduroliza-ambulanta za bol Osijek
«  : Srpanj 05, 2017, 13:14:30 poslijepodne »
To je jako zanimljivo pitanje jer je sistem boli zapravo dobro poznat u medicini, a opet relativno je malo lijekova i metoda za lijecenje ovih nasih bolova. Ili opijati ili morfij, NSAR i to je to. Ovi nasi bolovi cak i ne moraju biti jako visoko na VAS, ali kad boli kronicno na 5 vec je za izludjeti s vremenom. I sto je najgore, nisam uopce osjetio da me boli zub zbog tramala, sve dok nije poceo boliti nepodnosljivo, ali je tada bio toliko istrunuo da ga se moglo samo izvaditi. Ali zato me bolila zla kicma unatoc tramalima.

56
Operacija kraljeznice / Odg: Epiduroliza-ambulanta za bol Osijek
«  : Srpanj 04, 2017, 14:35:35 poslijepodne »
Joj, ja se bojim da buš ti na kraju morala šipke dobiti da se to stabilizira i bok. Ovo tu je samo natezanje sim-tam. :( S time da će očito jedan dio boli ostati zauvijek i da tablete ne ginu kao ni kod mene - do kraja života.

57
Oporavak nakon operacije / Odg: križobolja i grčenje potkoljenice nakon operacije
«  : Lipanj 30, 2017, 21:38:09 poslijepodne »
Sad sam se sjetio da su u Katici napravili fušeraj i jednom čovjeku koji je sa mnom išao na bazen. On je bio u dobi od 40 godina i nešto mu se zeznulo, pa je išao operirati kuk, a ovi su mu oštetili živac, tako da nije više osjećao nogu ispod potkoljenice. I još je imao jake bolove, tramala do najviših doza i samo je spavao. Kada sam ga vidio nakon povratka iz bolnice, izgledao je kao na samrti kako je bio mršav, a jedva je hodao. Ne znam da li ih je tužio, ali se sjećam da je bio bijesan kao ris i svima je pričao da su napravili fušeraj. No, u njegovom slučaju su nastavili to liječiti besplatno, nisu se pravili blesavi, a možda je to bila i nagodba da ih ne tuži. Kako Ladyanita kaže da bi im krv popila, ja bih ih tužio i kazneno i građanski, ne bi me se godinama mogli riješiti. Kad je to sa šarafom i RS232 koji je stručnjak apsolutno neprihvatljivo, onda znaš kakav je to fušeraj! Brrrr!

58
Oporavak nakon operacije / Odg: križobolja i grčenje potkoljenice nakon operacije
«  : Lipanj 29, 2017, 15:15:14 poslijepodne »
Dobro, KB Dubrava je isto dobra bolnica. To nije kompliciran zahvat, jer je kičma stabilizirana i vadit će se samo ono što je nužno. Preporučam kad obaviš tu operaciju, da nađeš odvjetnika i podneseš tužbu protiv Sv. Katice u građanskom postupku za naknadu štete u dijelu u kojem si platio operaciju, a oni su napravili fušeraj! Na kraju krajeva, ti plaćaš i reoperaciju, to nije besplatno nego se pokriva na teret tvojeg zdravstvenog osiguranja, tako da traži KB Dubrava (ako to ne rade) da ti izdaju kopiju računa koji daju HZZO-u za naplatu tog operativnog zahvata. To će odvjetniku koji će te zastupati biti i osnova za tražbinu naknade štete.

Meni je ugrađeno 8 šarafa i svi su unutar kralježaka! Do što se kralješci budu s vremenom smanjivali pa šarafi počeli stršati nije problem neurokirurga koji su ih ugradili. Osim toga, uopće mi nije jasno kako su to mogli napraviti i to za 1.4 cm, kada su ti šarafi tipski građeni za kralježnice pacijenata prema veličini kralježaka; očito su uzeli krivi šaraf, ali ne znam kako se to može dogoditi iskusnim kirurzima? Katastrofa!

59
Nesavjesno liječenje je kazneno djelo s posljedicom, što znači da ili mora nastupiti pogoršanje bolesti ili narušenje zdravlja. Ako je do tvojeg pogoršanja sada došlo zbog tog šarafa, onda se radi o nesavjesnom liječenju, ali to ne znamo, u kaznenom postupku tu bi činjenicu morao rasvijetliti sudski vještak iz područja neurokirurgije. Ti uvijek možeš podnijeti kaznenu prijavu sa sumnjom da je to djelo počinjeno na tvoju štetu pa državni odvjetnik može vještačenje provesti i za vrijeme istrage i potom odlučiti o pokretanju kaznenog postupka ukoliko bi ta odlučna činjenica bila utvrđena.

60
Dobro, važno je da vidim da li ima osnove za upravni spor.

61
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Lipanj 28, 2017, 08:13:59 prijepodne »
Eto mene da se i ja javim sa svojim novostima.

Došao sam pred kraj sa lijekovima i morao otići kod njemačke LOM. Partnera sam tražio da to sredi jer ja ne znam dovoljno dobro njemački, a njemu se nije dalo tražiti pa se raspitao kod Balkanaca i dobio tel. od neke naše. Meni odmah pao mrak na oči, još kad sam je vidio u hodniku kak je stara i grbava, odmah mi je pao još jedan mrak na oči jer sam se sjetio svih svojih Lomača. No, ispostavilo se da je žena super, nije dugo trajalo, rekla mi je da kad sredim AOK (njemačko zdravstveno) da će me prvo poslati u bolnicu na fizikalnu terapiju kako spada. Kad me pitala jesam li bio u bolnici na fizikalnoj i ja joj rekao da jesam u Krapinskim toplicama, ona je samo rekla: "Ma ne to, mislila sam tu u Njemačkoj". Dakle, njoj je fizikalna u KT: "to". :D Nije zaje... oko lijekova, jer me najviše strah bilo da će mi reći da pijem previše droge, kenjati oko ovisnosti i neće htjeti napisati te lijekove, ali nije bio nikakav problem. Odmah je vidjela po držanju o čemu se radi, pogledala otpusno pismo iz bolnice i rekla: "Pa dobro još možete malo i hodati."

Rekao sam da će možda trebati još jedna operacija, na to je ona rekla da isto možda, ali da se prvo mora probati sa odgovarajućom fizikalnom koja mora biti individualna, a ne "to" iz KT i da mi se mora smiriti upala koja se javila u sarkoilijačnom zglobu i kukovima. Prepisala mi je onaj super COX-2 protuupalni lijek i već jučer sam uspio sjediti u parku na klupi sat vremena da se nisam ukočio i crko od bolova. Više me ne boli zdjelica, ali je rekla da moram piti lijekove kako je propisano pa makar me drogiralo i da se ne brinem oko smanjivanja, jer mi je propisano onoliko koliko se očekuje da je dosta da djeluje. Sad imam brdo tableta, a platio sam sve samo 15 EUR jer imam EU zdravstveno osiguranje.

Inače, ona u svojoj ambulanti ima laboratorij za krv i mokraću, UZV, RTG i ginekološku ambulantu. Oko tih stvari ako treba nema odlaska u druge ustanove i liste čekanja i one užase koji su u Hrvatskoj. Tu je primarna zdr. zaštita zakon i tako je bilo u Hrvatskoj prije nego je ranih devedesetih to sve upropastio Andrija Hebrang.

62
Meni se to čini jako puno i da bi taj šaraf morali zamijeniti u reoperaciji. No, na CT-u ne piše da prodire u kičmenu moždinu što je dobra vijest, no imati šaraf tako namješten, to je stvarno fušeraj žešće vrste. To je, dakle, 1.4 cm!

63
Ante, javi mi se na mail grdjan.kristijan@gmail.com i pošalji mi skenirano drugostupanjsko i prvostupanjsko rješenje pa ću vidjeti da li ste što može napraviti sa upravnim sporom. Za 4 oka, bojim se da možeš jedino tako da im izbiješ oči, ali to nije legitimna metoda. ;)

64
Operacija kraljeznice / Odg: Spondilolisteza L5-S1
«  : Lipanj 28, 2017, 07:56:36 prijepodne »
@Natali, jako se veselim zbog tebe! Ide to polako i bit ćeš sretna kao ptičica! :)

@Topalo, meni je onkologinja iz Dortmunda koju sam ranije konzultirao radi onog velikog hemangioma, rekla da su najbolje neurokirurgije u bolnicama u Münchenu i Berlinu. I moj neuro ima kontakte tako da kad dođe vrijeme za neurokirurgiju, tražit ću njega preporuku. Javim svakako iskustva.

65
Lijekovi / Odg: Nuspojave
«  : Lipanj 25, 2017, 18:42:18 poslijepodne »
U nekom istraživanju gdje u ispitivali učinkovitost Traumela S na liječenje boli gležnja, otkrili su da je učinkovitiji od placeba. ;) Probaj pa vidi!

66
Operacija kraljeznice / Odg: Epiduroliza-ambulanta za bol Osijek
«  : Lipanj 19, 2017, 13:49:34 poslijepodne »
Ne vjerujem da ta kiselina može otopiti to tkivo tako brzo, sigurno joj treba više vremena da djeluje. Zato strpljivo. Radi samo one vježbe koje možeš, ovo sa 90 st. je dano očito kao primjer za opću populaciju, mada ja doista ne znam tko može sa problemima kralježnice tako podići nogu. Nama je Lassague test pozitivan već na 40 st., a da možemo tako dići nogu bio bi negativan!

67
Operacija kraljeznice / Odg: Epiduroliza-ambulanta za bol Osijek
«  : Lipanj 17, 2017, 10:47:52 prijepodne »
Nadam se da će to čudo pomoći. Popravljaš statistiku u Amb. za bol, jer nisu sve same bakice bile. ;)

68
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Lipanj 16, 2017, 20:43:36 poslijepodne »
Mislim da nakon fuzije kukovi bole dulje radi gubitka funkcije kičme i drugačijeg rasporeda težine, a još ako su i truli onda je to za krepati. Evo mene iz dućana, nosio sam 2 vrećice x3 kg svaku i na kraju je Mato morao preuzeti jer me kuk počeo boliti do suza. Sad sam u krevetu i čekam milost!

69
Lijekovi / Nuspojave
«  : Lipanj 15, 2017, 08:14:20 prijepodne »
Otvorio sam novu temu u kojoj možemo podijeliti iskustva o nuspojavama koje imamo na lijekove za liječenje boli i kako bi se drugi članovi foruma mogli informirati o tome koliko često i što nam se događa pod tim lijekovima. Iskustvena saznanja su drugačija od onih koja pišu na onom prospektu uz lijek jer tamo ima lista svih mogućih nuspojava, a u stvarnosti se znaju dešavati samo pretežito neke nuspojave kao i one koje uopće nisu navedene.

Evo, ja ću se obrušiti na Neurontin koji meni najčešće samo blokira mozak, no prije par noći kad mi je bilo teško i jako su me boljele noge (eto, sad je 3:53 u noći i ja pišem po Forumu pa znate o čemu se radi). Popio sam jedan od 300 mg, kako ga ja i prijateljica zovemo "zombitis" i otišao spavati. Probudio sam se oko 7 ujutro sa desnom stranom tijela i lica posve utrnutom da sam mislio da imam moždani udar. Uplašio sam se toga i krenuo prošetati da vidim je li nešto ozbiljno i da pozovem hitnu pomoć, da bih pao pred vratima sobe i tamo nastavio spavati.

Od drugih lijekova, Normabel me zeza sa početkom djelovanja jer nikada ne djeluje na vrijeme, pa makar popio i 50 mg, nego sa odgodom od nekoliko sati i onda kada djeluje spavam kao lav. Od tramala mi cure sline, ali on zajedno s Normabelom izaziva tako čudne i nekad vrlo opterećujuće snove tako da znam vrištati u snu pa me partner mora probuditi. Steroidni protuupalni lijekovi pak izazivaju znojenje do te mjere da budem mokar kao da sam se zalio kantom vode.

70
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Lipanj 14, 2017, 18:59:14 poslijepodne »
Ja se bojim da kad je degenerativa uključena da se svi skupa možemo je..., a da nam to ne bude fino. :( Kakve god da operacije napravili, denegeracija i dalje ide svojim putem i uvijek se nešto pogorša. Meni se kičma gotovo posve izravnala, skolioza bi bila blaga i izdržljiva sad poslije operacije, da nisu degenerirani kukovi i truli onaj sarkoilijačni zglob. Jučer mi se opet zaglavio lijevi kuk kad sam bio u metrou i jedva sam izašao van. On ispadne lijepo iz ležišta i pritisne n. ishijalgicus pa to boli cijela noga isto kao da mi je u kičmi zaglavljeno. Sva sreća da Njemci ne gledaju druge ljude sa visine i ispod oka, tj. baš ih je briga tko kaj radi, pa sam stao i napravio vježbu za taj kuk dok nisam čuo "plup", on se vratio u ležište i pusti živac na miru. Ali moja reakcija je bila: "Da ti PM i kuku i životu!" jer se to dešava svako malo.

71
Operacija kraljeznice / Odg: Epiduroliza-ambulanta za bol Osijek
«  : Lipanj 11, 2017, 16:38:43 poslijepodne »
Nije to tako nepoznato čudo, koliko se rijetko radi u Hrvatskoj. No, nije niti to 100% uspješno jer nekim ljudima ne pomogne niti to. :(

72
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Lipanj 11, 2017, 16:36:16 poslijepodne »
Boli, boli, samo je već to tak dugo da je dosadno o tome pričati. Mene baš gadno boli zdjelica, pogotovo noću. Opet sam zamijenio dan za noć jer se ne mogu po noći uopće namjestiti kako spada i onda se samo okrećem ili ležim na leđima i gledam u plafon. Hodam oko 5 km na dan, ponovo sam počeo vježbati, jer mi se od previše ležanja pojavio "žilogriz", a zdjelica boli jednako. "Žilogriz" je moj naziv za stanje nervoze kao da mi netko grize žile po rukama i nogama. Kad povećam aktivnost onda to prestane.
Što se sjedenja tiče, to je nešto prestrašno. Ironija je da mogu hodati puno, ali da ne mogu ni pola sata odsjediti da ne počnu muke. Stajanje je isto nula bodova.

 Str: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 49
Nagradne igre