Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Ovčica

 Str: [1] 2 3 4 ... 7
1
Operacija kraljeznice / Odg: Pomoc kod ocitanja nalaza molim!! Hitno
«  : Kolovoz 23, 2017, 19:10:32 poslijepodne »
Ja sam išla po drugo (privatno) mišljenje i taj drugi neuro mi je pojasnio i prvi i kontrolni magnet (što prvi uopće nije). Ugl. prvi magnet mi je pokazao ekstruziju diska, to je operirao prvi neuro, no meni isto nije bilo dobro tijekom rehabilitacije ni nakon toga zimi. Kontrolni magnet je pokazao protruziju na tom operiranom mjestu, a drugi neuro mi je pojasnio da mi je to ostao komadić diska. To mi se čini logično i prihvatila sam nj mišljenje jer me i dalje boli (ne tako turbo kao prije operacije), ali su simptomi isti. Možda da odeš po drugo mišljenje, makar i privatno, ali da ti nepristrano pojasni snimke. Prvi neuro koji me operirao mi je rekao da sam zdrava i da mogu kući pjevajući, a drugi mi je ponudio ESI ukoliko me bude i dalje jako bolilo i da će se taj komadić diska razgraditi s vremenom.

2
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Srpanj 24, 2017, 22:02:56 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ovčice, pa tebi je post. op. oporavak sasvim u redu. Ako preživiš bus do Rige i natrag to će značiti da si posve ozdravila! Proglasit ćemo to čudom ravnom onom iz Lourdesa i svi dolaziti da te dotaknemo i ozdravimo! Samo naprijed!
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Joj Henrik, kad bi bar bila neko čudo pa da svima pomognem, al šipak.

3
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Srpanj 08, 2017, 13:40:04 poslijepodne »
Hej ljudi!
Danas 'slavim' svoju prvu postoperativnu godišnjicu! ;D ;D ;D
Osjećam se skoro pa isto. Fino me obradovala menstruacija i toliko me rasturaju križa da bi mi tak dobro došla infuzija s koktelčićima ;D :D. Doslovce imam osjećaj da ću se raspasti! To mi je poklon podsjetnik da ne zaboravim...kao da svako malo prisutni bolovi nisu dovoljni ::).
A kak mi je zapravo? Evo u ovakve vruće dane (bez naglih promjena vremena) je super! Osjetim da 'pika' i dalje živac u bedrima. Kad je nadolazeća promjena vremena (koju još ni ne vidim) onda se ta bol širi dolje i gore i peče, prži :o (kao danas recimo). A da nije toga, mislim da bi bila super...al eto..nije mi tak suđeno ;D.
Za 5 dana odlazim na turneju sa zborom-10 dana u busu...juhuuuuuuu. Javim se ak preživim ;). Idemo u Rigu na natjecanje. Prije toga do Poljske, poslije do Češke i natrag doma. I taman mi kreću terapije (nakon 7 mj ::) :-X ), taman će mi itekako trebati  ;D.
Uglavnom malo doma vježbam pa ne vježbam. Kad zaboli jače onda opet počnem i tak..pijem normabele every day..oni mi definitivno trebaju, a po potrebi (češćoj u zadnje vrijeme) i brufene. I tak...živim..i dalje radim, trčim za tramvajima, busevima ;D..a bome sam se i rolala ;D. Na more ne idem  :'(, a bazen mi je pred nosom, al ga ne volim pa niš od plivanja (osim u znoju  :D :D).
Ostajte mi dobro, šašavo ko ja i nazdravite danas sa mnom!  ;)

4
Operacija kraljeznice / Odg: Epiduroliza-ambulanta za bol Osijek
«  : Lipanj 16, 2017, 22:50:13 poslijepodne »
'Večer!
Anita, držim fige da već od sutra pa tako dugoročno osjetiš ništa - da bol nestane, da injekcije djeluju!  ;)

5
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Svibanj 22, 2017, 07:31:16 prijepodne »
Jutro vi noćne ptice! :D
Vidiš Henrik, nije mi palo napamet, a sasvim je očito i logično da umor čini svoje. Ja jurim po cijele dane (i dalje), od 6 do 23 sam svaki dan na nogama..nekad uspijem ranije u krevet (22h ;D), nije ni čudo da se pokočim! A ona cool vaga kod nitricionistice mi je izmjerila da imam 25 g. po svim drugim pokazateljima pa se ja tak i osjećam i živim :)...dobro je nekad da čovjek zaboravi na svoje stvarne godine (ak se držiš bontona i pri 'zdravoj' si pameti :D).
Inače, radila sam ja konstantno i prije operacije, nakon, u toplicama, nakon toplica, a unazad mj i pol sam opet počela u školi-moraš biti mlad kad si među mladima! :D

6
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Svibanj 21, 2017, 17:40:03 poslijepodne »
Zaboravih reći što se tiče kontrolnog MR da je ova protruzija na L4-L5 i dalje tu tj. malo je iscurio jače jer je jezgra gotovo nestala, ugl. degenerativne promjene su i dalje vidljive. Bila sam na denzitometriji i što se tiče lumbalnog dijela-dg.je osteopenia. Pa bum vidla do kad će me ovi moji leđni mišići čuvati  :D

P.s. ddario imaš pp, pliz odgovori. ;)

7
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Svibanj 21, 2017, 17:32:38 poslijepodne »
Hej ljudi!
Nemam pojma di da pišem...nema me duuuugo pa se javljam tu :).
Prvo da se pohvalim, počela sam raditi svoj posao jeeeeeeeej!!!!! Coool! 8) Samo kaj mi ugovor ističe za 10 dana pa se nadam da će ga produžiti i da ću ostati tamo još dugo, dugo. ;D
Nemojte mi zamjeriti, baš i ne čitam forum. Ne znam ima li novih članova, sve ih pozdravljam...nadam se da su 'stari' ok.
Ja sam kako-kad. Ok recimo VAS 1-2 ili 3-4 u ovo kišno, prohladno vrijeme i tak. Danas sam imala i mali sudar s autom (bila sam suvozač) pa me sve zabolilo, al udarac nije bio jak. Živac boli i dalje (operirani), no valjda bu se i on smirio-bitno da se ne pogorša.
Bila sam na kontroli kod svog neura prije nekih mj dana i on mi je rekao da sam super, nalazi su super, kontrolni MR super, EMNG super (uopće nije ni približno dobar, kamoli super), da ima nešto malo sjene tu na tom operiranom živcu, al da je to normalno. I da mogu kući pjevajući, da mu ne trebam više uopće dolaziti na kontrole i tak. Izmolila sam ga da mi napiše preporuku za toplice jer sam terapije dobila tek tamo iduće godine-znači godinu sam dana bez ikakvih terapija?? ::) (zadnje su bile u 12.-om mj. pr.g.) pa je naškrabao toplice, al' kao ne vjeruje da ću ih dobiti. Slj. tj. idem predati papire pa bum vidjela jel će odobriti il ne. Nisam baš neki nevjerni Toma, ali sam se morala uvjeriti u to još jednom i da mi netko malo bolje (duže) objasni kako sam pa sam nakon tjedan dana otišla privatno. Ugl. taj privatni neuro je rekao da mi je ovaj ostavio komadić diska i od tud ta sjena (baš coool) i ako mi bude smetao da mi preporuča ESI, drugo sve ok, nastaviti vježbe, bol je normalno za očekivati i tak.
Dakle, zaključak je-valjda sam dobro! Kad me jače boli, popijem normabel i ponekad ibuprofen. Vježbam skoro svaki dan, nekad 15', nekad pol sata, ovisi kak me boli, kak mi se da, kojih se vježbi sjetim, kaj mi padne napamet, koliko imam vremena..i kad vježbam, bolje se osjećam-manje boli. Nekad (u tople dane) ne boli. Nastojim 'normalno' živjeti. Osim tog lijevog živca, trnu mi nekad mišići..to mi je čudno (bez obzira kaj svakodnevno pijem b kompleks, magnezij, d vitamin, kalcij, d3 vitamin, ginko, c vitamin) pa mi nije jasno zakaj...i to mi se događa kad vježbam ujutro ili kad legnem u krevet navečer, pokoče se obje noge! Zna li netko što bi mogao biti uzrok? Mislim da pijem dovoljno vode, počinjem uvijek sa tim vježbama istezanja i s njima i završim trening, recimo da dovoljno jedem-mada imam 53kg (opet sam izgubila na kilaži bez obzira na napitak Ensure, al stresan život čini svoje), ugl. imam sam kosti i mišiće i malo celulita  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D.
Pozdravljam vas sve, budite sretno i dobro koliko tko može. Javim se! Pozz

8
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Veljača 02, 2017, 19:55:43 poslijepodne »
Ja isto dajem svoju desnu nogu. Boli cijela. Najviše u zglobu i koljenu i spod i iznad nj >:(.  Kod vježbanja škljoca sve u 16! Pocela sam piti Ibuprofene jer nemrem više izdržati. Radim. U autu sam po par puta dnevno. Trebam izdržati još nešto više od desetak dana kad ću na pregled fizijatrici. Al se ne nadam ničim od nje. I ak mi da terapije, pitaj Boga kad ih budem dobila. TENS si još nisam kupila :-\ . Sanjam o toplicama (valjda mi ih neuro bude prepisao), do tad moram štediti novčiće za smještaj.

9
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
«  : Veljača 02, 2017, 18:57:17 poslijepodne »
Hej Ljiljana,
tako bih te rado vidjela za tj.dana, al moram biti u 2 razl.bolnice u usto vrijeme. Ne znam kak da se kloniram 2 x, a kamoli 3 x! :D
Znam da nije za neku utjehu, al mene isto boli sve jače, do kad pitam se :-\, a na magnetnu idem tek za 2 mj.
I pet minuta da se posvetiš klincima više im znači nego što misliš da im ne pružaš, zato se nedaj crnim mislima oteti. Znam da takva stanja i pitanja dođu često pa bi se najradije hitili pod vlak, al nitko od nas nije slab toliko da to i učini (ili hrabar, jak - č. lud ili nadrogiran). Mislim da smo svi borci i vodimo bitke najbolje kako znamo! Ne odustaj i bori se dalje! Imaš podršku svojih ukućana, nas ovdje, a vjerujem da će i stručnjaci dati najbolje od sebe da ti pomognu.

10
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Siječanj 18, 2017, 11:06:28 prijepodne »
Pozdrav svima i svako dobro sa što manje boli u ovoj godini vam želim! ;) Bilo bi super kad bih napisala 'bez boli', no o tome možemo samo sanjati. :(
Nisam dugo niti čitala niti bila na forumu, jednostavno se zaredalo puno posla. Baš sam radila, vozila, hodala i manje vježbala jer nisam stigla. Al dobro..sad opet vježbam svaki drugi - treći dan i ok je. Osim što boli lumbalni dio (operirani) zbog ove 'ledare' vani, ali što je tu je. Izdržim bez tablete uglavnom, a ponekad mi je dovoljan Ibuprofen, eventualno uz Normabel.
Podigla sam nalaz rtg koljena (desnog) i dg.je gonarthrosis iliti artroza koljena. :-\ :'( ::) :o ??? Eto...nastavlja se niz degeneracije kostiju kod mene. Katastrofalis! Kosti mi stare duplo brže. Ima li tko iskustva s tim? (Osim eventualno poznatih starijih vam osoba i što pomaže?) LOM mi je savjetovala vježbe-jačanje kvadricepsa; po njoj nije ništa strašno. Za mjesec dana imam pregled kod fizijatrice pa ću vidjeti kaj bu rekla. Do tad vježbam ::).
Buhtlice, ja se spremam kupiti trake i prečku za vježbanje (taman sam si našla odgovarajući štok), a jučer sam sasvim slučajno naišla na kinesio tape u Interšparu, 5 m za 25kn. Imaju 3 boje u ponudi. Pa ako nekome treba, nek požuri, nisam gledala do kad im traje ta ponuda. Valjda budu pomogle. Moram naći nekog tko će mi ih staviti. A možda budem sama. Uz pomoć iskusnih forumaša ;).

11
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Prosinac 22, 2016, 06:24:45 prijepodne »
Jutro!
Svi su se nešto uhibernirali ;). Ja hodam na fizikalne od 15. I dobro je što sam napokon docekala termin jer sam već polako bila na tabletama. Trnci na desnoj nozi su se pojačavali, prsti konstantno grcili, prelazilo je na zglob i sve više prema koljenu. Koljeno me boliiii  :-[ katastrofa...zapravo više kao zateže, nikad nisam imala taj osjećaj. Inače sam imala probleme s koljenima kao klinka i hodala vječito na Šalatu. Jučer sam bila na rtg-u. Vidjet ću za tjedan dana kakav je nalaz. Na vježbama ne radim tako kao Anita (svaka čast!), ali počet ću sve jače treninge ako mi dozvoli disk, koljeno i sve ostalo kafa završim s terapijama jer je tamo ograničeno vrijeme i neki mi ne žele pokazati više od onoga što je propisano :D. No imam ja druge izvore :). Moram naručiti one trake kao ti vrhy.

12
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Prosinac 13, 2016, 06:47:43 prijepodne »
Čestitam na zarukama Henrik! Nismo si fejs frendovi pa ne mogu vidjeti slike, ali ti želim reći da mi je žao što te boli i nadam se da ćeš uspjeti s vremenom vratiti sve više osmijeh na lice!  ;)

13
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Prosinac 05, 2016, 19:36:00 poslijepodne »
Prijavljujem gastrovirozu s temperaturom. Bole me svi mišići, a kosti da ne spominjem! Temperatura raste iako sam popila Ibuprofen?? Cijeli dan ležim na krevetu, zapravo prespavala sam veći dio dana; nemam se snage pomaknuti :-\. Doslovce se osjećam kao kad su me dovezli u sobu nakon operacije. Grčevi u trbuhu su prestali, sad samo temp.raste i raste! A zbog fetus položaja u kojem sam olakšavala želučane tegobe, kičma me sad rastura :(.  Valjda bude bolje sutra!

14
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Prosinac 04, 2016, 18:35:53 poslijepodne »
Ma i prije mjesec dana su radovi bili na toj liniji :-\. Baš mi je žao kaj si se napatio :-\. Držim fige da te što prije popusti.

15
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Slabost stopala/lista, utrnulost stopala
«  : Prosinac 03, 2016, 09:31:21 prijepodne »
Ja sjedim na velikoj pilates lopti. Udobnija mi je nego stolac. Od vježbi mi više pašu ekstenzije, po McKenzie metodi sve radim. Most napravim bez problema, a mislila sam da ga više nikad neću moći napraviti ni malo. S vremenom je sve krenulo ok. Bar djelomično.

16
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Slabost stopala/lista, utrnulost stopala
«  : Prosinac 02, 2016, 22:34:35 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ajde mi recite i kod spavanja, moraju li noge biti ispružene?  Ja kad ležim na boku, uglavnom ih zgrčim u koljenima. I jastuk neki stavim među koljena.
Tako i ja spavam. A kad sam na trbuhu, onda jastuk stavim pod donji dio trbuha...ne mogu zaspati na leđima ::) pa tražim jastuk po krevetu da ga stavim među noge kad se okrećem na bok (naravno ako se probudim).

17
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Slabost stopala/lista, utrnulost stopala
«  : Prosinac 02, 2016, 18:16:19 poslijepodne »
Marginalac, tako je bilo i meni kad bih dizala nogu tj.kod takvih vježbi ili kod puno hodanja tj.životnog ritma kojem sam se vratila nakon toplica. Nakon toga bih popila normabel i mirovala kad bih mogla/stigla. Ponekad bih popila i koji Ibuprofen ako je bol bila jaka. Ali bol je jenjavala s vremenom. A nogu mogu dignuti pod kut od 90 jeeeej! Samo strpljivo!

18
Depresija i kako se ne pasti u nju / Odg: Kako ostati normalan?
«  : Studeni 29, 2016, 15:51:22 poslijepodne »
Ovih dana i ja osciliram od depresije do euforije. Malo bez normabela i ibuprofena, malo uz + čaša vina...dozirano sve. Meni nema tko prigovarati..sva sreća jer ne bi mogla :-X

 Str: [1] 2 3 4 ... 7
Nagradne igre