Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - bojan

 Str: 1 ... 8 9 10 [11]
181
Kralježnica.com / Prevođenje s engleskog
«  : Kolovoz 19, 2008, 20:49:07 poslijepodne »
Pozdrav svima,

Za nekoliko članaka sa spine-health.com sam dobio dopuštenje prevođenja. Nisam stručan za prevođenje i ne bi htio neadekvatno prevesti  medicinske stvari. Mislio sam ponuditi tvrtkama sponzoriranje prevođenje na način da plate prevođenje, a za kompenzaciju dobiju oglašavanje na stranicama i trajnu oznaku sponzora prevedenog članka. Poslao sam takvu ponudu u par firmi koje se bave zdravljem ali nije bilo odgovora.
Ako netko zna nekoga tko bi mogao biti zainteresiran ili imate drugi prijedlog javite.
Jedan od članaka govori o povezanosti stresa i križobolje (Stress Related Back Pain).
Vjerujem da bi bio zanimljiv većem broju ljudi.

182
Internet i računala / Internet preglednici - Firefox i Internet Explorer
«  : Kolovoz 17, 2008, 15:57:22 poslijepodne »
Moj prilog na forumu za teme nevezane uz bolest biti ce informacije u vezi racunala i interneta s obzirom da je to podrucje koje me zanima i o kojem znam dosta.

Skoro 2/3 posjetitelja stranica Kraljeznica.com za pristup internet stranicama koristi „Internet Explorer“ (Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se). Internet Explorer (IE) je preglednik koji dolazi s Windowsima i jako je integriran u sam operativni sustav. Zbog toga veliki broj hakera i ostalih zlonamjernih vlasnika stranica pokusava iskoristiti sigurnosne propuste u Internet Exploreru s ciljem preuzimanja kontrole nad racunalom ili nanosenja druge stete.

Odlicna alternativa Internet Exploreru je Firefox.
Opis Firefoxa s Wikipedije

”Mozilla Firefox je open source web preglednik, u kojem stranice hrvatske Wikipedije izgledaju onako kako bi trebale izgledati (neki drugi preglednici imaju problema s podrškom UTF-8 kodiranja slova).

Mozilla Firefox je drugi najpopularniji web preglednik (engl: web browser). Napravljen je na temelju otvorenog koda originalne Mozille koja koristi Gecko engine Netscape Navigatora. Mozilla Firefox je trenutno u verziji 3.0, a popularan je zbog svoje cijene (besplatan je), otvorenog koda i dobre zaštite od različitih virtualnih napasnika.”
(izvor: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se)

Najnoviji Firefox u verziji 3 mozete skinuti na stranici
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Verzija 3 je izasla prije nekoliko mjeseci.
Ukoliko zelite izbjeci moguce sitne bugove u verziji 3 mozete koristiti i verziju 2 koja je dostupna na stranici.
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Direktni link za Firefox 2 (engleska verzija)
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Velika prednost Firefoxa su add-ons (dodaci) koje moze napisati bilo koji programer i koji prosiruju Firefox dodatnim korisnim funkcijama. Vise o dodacima sljedeci put.

183
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Iskustva posjetitelja
«  : Srpanj 26, 2008, 19:04:13 poslijepodne »
Na stranici Iskustva posjetitelja Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se možete pročitati iskustva posjetitelja, a na stranici se nalazi i 10 komentara.

Marin je podjelio iskustvo odštetnim zahtjevom za oštećenje sa kralježnice i kako je to definirano policama osiguravajućih društava:
"...Dakle ako ste ikada čitali svoje police životnih osiguranja vjerojatno imate i neki od vas opciju: 'Dopunsko osiguranje od posljedica nesretnog slučaja'. Ukoliko imate i nakon što se slučajno ozljedili kralježnicu i kada imate svu medicinsku dokumentaciju osiguranje će vam poslati dopis: 'prema posebnim odredbama Stavak 5. iza Točke 126.d - nisu obuhvaćeni osiguranjem te se ne ocjenjuje invaliditet zbog degenerativnih promjena kralježnice koje obuhvaćaju herniju disci intervetebralis, sve vrste lumbargija, diskopatija, ishialagija i sve patoanatomske promjene slabinsko-križne regije označene analognim terminima'.
Sve u svemu svi vi koji imate životna osiguranja i dogodi vam se nešto na kralježnici a uredno plaćali visoke premije ništa vam ne vrijedi.
Troškove u konačnici snosite sami i borite se sami.
Ujedno ako imate osiguranja u tvrtki, vozite se službenim automobilom i dogodi vam se lom na kralježnici u većini hrvatskih tvrtki ste osigurani samo na extremitete a ne i na kralježnicu, pa ste ozljedom na kralježnici u službenom automobilu izgubili i zdravlje i posao. Stoga čuvajte svoju kralježnicu !"

184
Kralježnica.com / Prijedlozi za forum i stranice
«  : Srpanj 26, 2008, 13:11:57 poslijepodne »
Pozdrav svima,

Ako imate prijedlog za prosirenje tema foruma ali i za stranice posaljite poruku na forum ili e-mail.
Ne znam koliko imas smisla otvarati na forumu teme poput zabava, filmovi i slicno ali ako ima zainteresiranih nije problem otvoriti novu podgrupu.
Vec je bilo govora o tome da bude tema nevezanih za bolest.

Bojan

185
Poruku sam primio na e-mail i gospodja me zamolila da ju stavim na forum.

------------
dobar dan.....
ima vec dva tjedna da mi se javljaju bolovi uzduz lijeve noge, od butina sve do malog prsta u nozi..
dr mi je prepisala injekcije voltaren/apaurin..koje mi nisu nis pomogle...
neurolog mi je dao Zaldiar, dekortin + normabel..
malo mi je lakse....iako je strogo mirovanje
nakon tog sam radila ct kraljeznice od visine -l4 do s1 kraljeska...

nalaz glasi ovako:
u razini iv prostoraL4-L5 kraljeska vidljiva je siroka i plitka dorzomedijalna protruzija diska vise izgledom "bulginga" s diskretnom impresijom duralne vrece.
korjen L5 zivca obostrano je slobodan.

u razini iv prostora L5-S1 kraljeska vidljiva je siroka dorzomedijalna i lijevostrana dorzolateralna hernijacija diska (5mm) sa manjim diskoosteofit kompleksom mediolateralno lijevo, impresijom na duralnu vrecu i kompresijom korijena S1 zivca lijevo. naznacena je i hipertrofija zutih ligamenata.....

sto da radim...dr kaze da je nalaz za operativni zahvat......helllppppp

186
Pitanje posjetitelja stranica.
"Prije 16 mjeseci imala sam ozljedu kralježnice. Napravljena mi je fiksacija kralježnice - L1 kralježak , sa stražnje strane, laminektomija. Sad sam super no bolovi su neprestani,a imam i veliku kifozu. Zanima me što je sagitalni balans jer mi je sada oko 4 cm ispred LV/SI , prema nalazu liječnika."

187
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Liječnici, teraupeti,....
«  : Ožujak 13, 2008, 23:14:43 poslijepodne »
Čini mi se da je najbolje da otvorimo novu temu o liječnicima i terapeutima  spomenutu u Marijinoj poruci u temi  ” Ja sam novi/a”
Da ne dužim željela bih pitati administratora što misli o tome da otvoreno imenujemo dobre i loše liječnike i fizioterapeute,
mada je to subjektivno,ali nekom bi možda pomoglo ili da imenujemo samo pozitivne primjere?


Tema je svakako delikatna ali ju ne možemo izbjegavati zauvijek.
Ja sam za pohvalu liječnika i terapeuta jer optuživanje neće pomoći nikome.
Vremenom se na stranice može staviti popis liječnika i neka dobrim liječnicima to bude besplatna reklama, a posjetiteljima korisna informacija gdje mogu dobiti adekvatnu pomoć.
Subjektivno će biti samo onoliko koliko nam je subjektivno bolje.   :)
Takve poruke bi mogli staviti u rubriku ” Kralježnica - vaša iskustva i savjeti" pa da bude i pozitivnih primjera.

188
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Kakav jastuk koristite?
«  : Ožujak 07, 2008, 19:57:45 poslijepodne »
Pitao sam nekoliko liječnika kakav jastuk koristiti. Svi imaju različite prijedloge ali nitko mi nije preporucio anatomski jastuk kao jedino i najbolje rjesenje. Koristim dosta dugo viskozni jastuk od Odeje i nije los ali razmisljam da uzmem neki ergonomski jastuk jer uglavnom spavam na boku i imam osjecaj da bi trebao deblji jastuk koji bi ispunio dio ispod vrata. Prijedlozi, iskustva?

 Str: 1 ... 8 9 10 [11]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com