Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - bojan

 Str: 1 ... 35 36 37 [38] 39
667
Internet i računala / Internet preglednici - Firefox i Internet Explorer
«  : Kolovoz 17, 2008, 15:57:22 poslijepodne »
Moj prilog na forumu za teme nevezane uz bolest biti ce informacije u vezi racunala i interneta s obzirom da je to podrucje koje me zanima i o kojem znam dosta.

Skoro 2/3 posjetitelja stranica Kraljeznica.com za pristup internet stranicama koristi „Internet Explorer“ (Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se). Internet Explorer (IE) je preglednik koji dolazi s Windowsima i jako je integriran u sam operativni sustav. Zbog toga veliki broj hakera i ostalih zlonamjernih vlasnika stranica pokusava iskoristiti sigurnosne propuste u Internet Exploreru s ciljem preuzimanja kontrole nad racunalom ili nanosenja druge stete.

Odlicna alternativa Internet Exploreru je Firefox.
Opis Firefoxa s Wikipedije

”Mozilla Firefox je open source web preglednik, u kojem stranice hrvatske Wikipedije izgledaju onako kako bi trebale izgledati (neki drugi preglednici imaju problema s podrškom UTF-8 kodiranja slova).

Mozilla Firefox je drugi najpopularniji web preglednik (engl: web browser). Napravljen je na temelju otvorenog koda originalne Mozille koja koristi Gecko engine Netscape Navigatora. Mozilla Firefox je trenutno u verziji 3.0, a popularan je zbog svoje cijene (besplatan je), otvorenog koda i dobre zaštite od različitih virtualnih napasnika.”
(izvor: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se)

Najnoviji Firefox u verziji 3 mozete skinuti na stranici
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Verzija 3 je izasla prije nekoliko mjeseci.
Ukoliko zelite izbjeci moguce sitne bugove u verziji 3 mozete koristiti i verziju 2 koja je dostupna na stranici.
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Direktni link za Firefox 2 (engleska verzija)
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Velika prednost Firefoxa su add-ons (dodaci) koje moze napisati bilo koji programer i koji prosiruju Firefox dodatnim korisnim funkcijama. Vise o dodacima sljedeci put.

668
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Hernija diska i kiropraktika
«  : Kolovoz 15, 2008, 10:12:52 prijepodne »
Pozdrav,

Nemam iskustva s kiroprakticarima ali jedan prijatelj je bio kod doktora Šanteka. Nije se radilo o herniji ali je bilo nesto u vezi kraljeznice. Dr. Santek je zavrsio kiropraktiku, a u Americi je kiropraktika priznata kao medicinska djelatnost. Uglavnom pomogao mu je ublazavanjem tegoba ali nije potpuno rijesio problem. Financijski je tesko ici svaka  2-3 mjeseca i placati da ti netko samo smanji bolove i tegobe. Mislim da je bio na 6-7 tretmana, a to su ozbiljni novci. Vjerujem da sve ovisi o vrsti ozljede i problemu koji uzrokuje bolove.
Santek je pri pregledu pogledao medicinsku dokumentaciju i po tome je vjerujem ok.

U knjizi koju imam kao upozorenje na kraju poglavlja o kiropraktici pise „ Ne preporucujemo manipulaciju kraljeznice kod hernije diska s kompresijom zivca zbog moguceg pogorsanja“. Vjerujem da su se htjeli ograditi ali i to je savjet.
(Back Pain Remedies for Dummies - Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se)

Ovdje mozete pogledati par savjeta u vezi kiropraktike (na engleskom)
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se


Sto se tice discus hernije vaseg supruga koliko znam u vecini slucajeva se savjetuje pokusaj konzervativnog lijecenja prije operacije. Operacija bi trebala ici tek nakon toga. Osim u hitnim slucajevima kada postoji opasnost od trajnih i ozbiljnih posljedica. Pretpostavljam da su to situacije kada su bolovi nepodnosljivi. U svakom slucaju ne treba se zaletati s operacijom i svakako potrazite misljenje jos jednog lijecnika.

669
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: MR Nalaz
«  : Kolovoz 09, 2008, 22:26:54 poslijepodne »
Poslao sam e-mail s nalazom u nekoliko bolnica i s mišljenjem se javio neurolog.
Želja liječnika je da odgovor bude anoniman.
----------------------------------------------------------------------------
U  pisanom nalazu MR-a  lumbosakralne kralješnice vidljivo je da se radi o stanju nakon operacije hernije diska na razini L5-S1 uz vidljivu rehernijaciju (sekvestar) dorzolateralno desno. To znači da je na mjestu prijašnje operacije došlo do ponovnog izbočenja (hernijacije) dijela intervertebralnog diska i odvajanja istog od ostalog dijela diska. Naime, sekvestar je izolirani dio diska, koji nije u fizičkom kontaktu s ostalim dijelom intervertebralnog diska, već je slobodan u kralješničkom kanalu. Obzirom da nedostaju podaci o kliničkoj slici kod samog pacijenta, odnosno neurološkom statusu nemoguće je biti egzaktan. Sekvestar se u najvećem broju slučajeva mora operacijski odstraniti, dok je u manjem broju slučajeva (obično kod mlađih pacijenata) moguće da se s vremenom razgradi i nestane, što obično zahtjeva dugo vremena.

Preporučam pacijentu da se s nalazom MR-a javi neurologu i neurokirurgu koji će mu savjetovati daljnji postupak.

670
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Iskustva posjetitelja
«  : Srpanj 26, 2008, 19:04:13 poslijepodne »
Na stranici Iskustva posjetitelja Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se možete pročitati iskustva posjetitelja, a na stranici se nalazi i 10 komentara.

Marin je podjelio iskustvo odštetnim zahtjevom za oštećenje sa kralježnice i kako je to definirano policama osiguravajućih društava:
"...Dakle ako ste ikada čitali svoje police životnih osiguranja vjerojatno imate i neki od vas opciju: 'Dopunsko osiguranje od posljedica nesretnog slučaja'. Ukoliko imate i nakon što se slučajno ozljedili kralježnicu i kada imate svu medicinsku dokumentaciju osiguranje će vam poslati dopis: 'prema posebnim odredbama Stavak 5. iza Točke 126.d - nisu obuhvaćeni osiguranjem te se ne ocjenjuje invaliditet zbog degenerativnih promjena kralježnice koje obuhvaćaju herniju disci intervetebralis, sve vrste lumbargija, diskopatija, ishialagija i sve patoanatomske promjene slabinsko-križne regije označene analognim terminima'.
Sve u svemu svi vi koji imate životna osiguranja i dogodi vam se nešto na kralježnici a uredno plaćali visoke premije ništa vam ne vrijedi.
Troškove u konačnici snosite sami i borite se sami.
Ujedno ako imate osiguranja u tvrtki, vozite se službenim automobilom i dogodi vam se lom na kralježnici u većini hrvatskih tvrtki ste osigurani samo na extremitete a ne i na kralježnicu, pa ste ozljedom na kralježnici u službenom automobilu izgubili i zdravlje i posao. Stoga čuvajte svoju kralježnicu !"

671
Kralježnica.com / Prijedlozi za forum i stranice
«  : Srpanj 26, 2008, 13:11:57 poslijepodne »
Pozdrav svima,

Ako imate prijedlog za prosirenje tema foruma ali i za stranice posaljite poruku na forum ili e-mail.
Ne znam koliko imas smisla otvarati na forumu teme poput zabava, filmovi i slicno ali ako ima zainteresiranih nije problem otvoriti novu podgrupu.
Vec je bilo govora o tome da bude tema nevezanih za bolest.

Bojan

672
Poruku sam primio na e-mail i gospodja me zamolila da ju stavim na forum.

------------
dobar dan.....
ima vec dva tjedna da mi se javljaju bolovi uzduz lijeve noge, od butina sve do malog prsta u nozi..
dr mi je prepisala injekcije voltaren/apaurin..koje mi nisu nis pomogle...
neurolog mi je dao Zaldiar, dekortin + normabel..
malo mi je lakse....iako je strogo mirovanje
nakon tog sam radila ct kraljeznice od visine -l4 do s1 kraljeska...

nalaz glasi ovako:
u razini iv prostoraL4-L5 kraljeska vidljiva je siroka i plitka dorzomedijalna protruzija diska vise izgledom "bulginga" s diskretnom impresijom duralne vrece.
korjen L5 zivca obostrano je slobodan.

u razini iv prostora L5-S1 kraljeska vidljiva je siroka dorzomedijalna i lijevostrana dorzolateralna hernijacija diska (5mm) sa manjim diskoosteofit kompleksom mediolateralno lijevo, impresijom na duralnu vrecu i kompresijom korijena S1 zivca lijevo. naznacena je i hipertrofija zutih ligamenata.....

sto da radim...dr kaze da je nalaz za operativni zahvat......helllppppp

673
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Odg: Višak kilograma i vježbe
«  : Svibanj 22, 2008, 17:47:33 poslijepodne »
Istraživanje iz prošle godine o debljini:
"Studija koja je pratila oboljele u 22 zemlje pokazuje da u Hrvatskoj žive najdeblji srčani bolesnici u Europi. I opasno trbušno salo nakuplja se najviše na hrvatskim bolesnicima.
Na netom završenom kardiološkom kongresu u Beču, na kojem su izložena istraživanja 27 tisuća kardiologa, za nas su posebno poražavajući rezultati studije EUROASPIRE III, izvještava Jutarnji list. Istraživanje je vođeno u 22 zemlje, uključujući Hrvatsku, gdje je studiju vodio akademik Reiner.
"Studija je uključila 14.000 pacijenta primljenih u bolnice zbog infarkta ili sličnih kardiovaskularnih bolesti, rekao je David Wood", glavni istraživač. Željelo se analizirati faktore rizika kod tih pacijenata, odnosno jesu li se oni poboljšali ili pogoršali tijekom jedne godine. Studija je nažalost pokazala da Hrvatska ima najdeblje srčane bolesnike u Europi, a što je još gore, i najveću tzv. abdominalnu debljinu, odnosno nakupljanje masnoća na trbuhu, što je jedan od najvećih rizika!..."
Čitav članak je na stranici
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Vjerujem da bi se slično pokazalo i da se istraživanje odnosilo na bolesti kralježnice.
Od same težine puno je gore što se većina ljudi ne bavi sportom odnosno rekreativnim aktivnostima i to je početni problem.
Uz naravno način prehrane koji također utječe na tjelesnu težinu.

Za one koji još nisu vidjeli spot Europske komisije za promociju aktivnosti i kretanja
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

674
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: operacija da ili ne
«  : Svibanj 22, 2008, 10:43:46 prijepodne »
Informaciju koju sam dobio u  dubrovačkoj bolnici je da bi nakon operacije bilo idealno proći kraću postoperativnu rehabilitaciju (čini mi se da su mi rekli 7 do 10 dana) i da rehabilitaciju planiraju uskoro ponuditi. To je zdravstveni turizam kojem Dubrovnik i dubrovačka bolnica teže.
Na forumu je već napisano da je operacija u Dubrovniku pogodna samo za jedan dio bolesnika. Ostali moraju koristiti druge metode.
Od osobe koja je bila na operaciji u Duborniku dobio sam izjavu da se operacijom riješava samo uzrok problema ali da i dalje treba vježbati i brinuti se o kralježnici. Tu dolazi priča o pravoj rehablitaciji koja bi trebala osigurati da se problem ponovno ne pojavi.  Vjerujem da sve ovisi o kakvom se problemu s kralježnicom radi i o fizičkom stanju pacijenta.

675
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Ja sam novi/a
«  : Svibanj 19, 2008, 01:18:26 prijepodne »
Koliko su kostala dva i po tjedna rehabilitacije? Ulaganje se po svemu sudeci isplatilo.

676
Odgovor koji sam primio e-mailom od jedne liječnice:
--------------------------------------------------
Poštovana Gospođo,

Sagitalni balans je pitanje sagitalne gibljivosti, a to je pitanje da li se otklon kralješnice prema naprijed ili prema natrag može izvršiti u fiziološkim granicama primjerenim dobi. Sagitalni balans se mjeri indeksom sagitalne gibljivosti.

677
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: VRTOGLAVICA
«  : Travanj 17, 2008, 00:05:07 prijepodne »
Odgovor koji sam primio e-mailom od jedne liječnice:

----------------------------------------------------
Poštovana gđa. Ksenija,

Iako smetnje koje navodite najvjerojatnije nisu znak neke teže bolesti, svakako Vam savjetujem da se javite svom liječniku obiteljske medicine koji će Vas uputiti na daljnje pretrage i preglede ako to smatra potrebnim. Niste nam navali Vašu dob, kao niti da li bolujete od nekih drugih bolesti ili da li uzimate neke lijekove koji mogu imati utjecaj na pojavu vrtoglavica. Savjetujem Vam da pokušate pripaziti na životne navike, zdravu prehranu i dovoljnu količinu sna. Redovito vježbajte i izbjegavajte nagle kretnje glavom u vrijeme kada su tegobe najizraženije.

678
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Ja sam novi/a
«  : Travanj 04, 2008, 23:05:33 poslijepodne »
Moje mišljenje je da su vježbe iz toplica previše općenite. Čak i kod iste dijagnoze svatko se nalazi u drugačijoj tjelesnoj kondiciji i stanju. Moj prijedlog je da pronađete terapeuta koji će Vam napraviti program vježbi prilagođenih vašem zdravstvenom stanju, a vremenom se vježbe mjenjaju kako se i stanje poboljšava.

679
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Bol
«  : Ožujak 26, 2008, 23:46:01 poslijepodne »
Darko, da li bi mogli napisati par rijeci da li je bilo problem dogovoriti termin, da li ste dobili vjezbe i upute za ponasanje nakon operacije i druge informacije. Vjerujem da ce zanimati i druge. Mozda da napisete to u novu temu u rubrici "Kralježnica - vaša iskustva i savjeti".
Biti ce uocljivije. Ako zelite i imate vremena napisati tekst mogao bi ga staviti i na same stranice kako bi informacije posjetitelji lakse pronasli.
Kontaktirao sam gospodju Lendvaj iz Vecernjeg lista koja je bila na operaciji medju prvima ali nije bila zainteresirana da napise clanak. Negdje na internetu postoji njen clanak o opreaciji ali nemam adresu stranice.
samo dio posjetitelja stranica posjeti i forum.

680
Pitanje posjetitelja stranica.
"Prije 16 mjeseci imala sam ozljedu kralježnice. Napravljena mi je fiksacija kralježnice - L1 kralježak , sa stražnje strane, laminektomija. Sad sam super no bolovi su neprestani,a imam i veliku kifozu. Zanima me što je sagitalni balans jer mi je sada oko 4 cm ispred LV/SI , prema nalazu liječnika."

681
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Liječnici, teraupeti,....
«  : Ožujak 13, 2008, 23:14:43 poslijepodne »
Čini mi se da je najbolje da otvorimo novu temu o liječnicima i terapeutima  spomenutu u Marijinoj poruci u temi  ” Ja sam novi/a”
Da ne dužim željela bih pitati administratora što misli o tome da otvoreno imenujemo dobre i loše liječnike i fizioterapeute,
mada je to subjektivno,ali nekom bi možda pomoglo ili da imenujemo samo pozitivne primjere?


Tema je svakako delikatna ali ju ne možemo izbjegavati zauvijek.
Ja sam za pohvalu liječnika i terapeuta jer optuživanje neće pomoći nikome.
Vremenom se na stranice može staviti popis liječnika i neka dobrim liječnicima to bude besplatna reklama, a posjetiteljima korisna informacija gdje mogu dobiti adekvatnu pomoć.
Subjektivno će biti samo onoliko koliko nam je subjektivno bolje.   :)
Takve poruke bi mogli staviti u rubriku ” Kralježnica - vaša iskustva i savjeti" pa da bude i pozitivnih primjera.

682
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Bol
«  : Ožujak 11, 2008, 23:46:27 poslijepodne »
Već sam napisao u jednom postu da sam i ja imao problema s bolom u ruci i izmedju lopatica. Kod mene se bol javila 4-5 godina nakon operacije kad sam jako oslabio i nisam mogao biti puno izvan kreveta.
Pomoglo mi je plivanje. Plivanje me je generalno izvuklo iz velikih problema ali samo plivanje nije dovoljno vec je potrebno i vjezbanje. Ta kombinacija mi je jako pomogla. Nisam nikad radio MR ili RTG tog dijela kraljeznice i nikad vise nisam imao problema. Zadnjih 8 godina idem na bazen dva puta tjedno. Kada sam izasao iz toplica plivao sam kao meduza s rukama sa strane. Jedva sam mogao preplivati 50 m u komadu. Danas plivam ledjno bez problema po 1000 m.

683
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Društveni život
«  : Ožujak 09, 2008, 18:53:29 poslijepodne »
Sto se tice podforuma o drugim temama neka i drugi kazu misljenje i predloze teme. Nije nikakav problem otvoriti. Samo da ima interesa.
Svi prijedlozi za forum ali i stranice su dobrodosli jer mi je postaje problem kreirati nove sadrzaje (ponestaje ideja).
Mene za razvijanje foruma i stranica najvise "zanima" dio o bolestima jer sto vise informacija bude veca je sansa da bude nekome od koristi. I da iskoristim priliku pozvati sve da upute svoje lijecnike na stranice i forum. Mozda netko bude zainteresiran za objavljivanje clanaka i sudjelovanje na forumu.

684
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Kakav jastuk koristite?
«  : Ožujak 07, 2008, 19:57:45 poslijepodne »
Pitao sam nekoliko liječnika kakav jastuk koristiti. Svi imaju različite prijedloge ali nitko mi nije preporucio anatomski jastuk kao jedino i najbolje rjesenje. Koristim dosta dugo viskozni jastuk od Odeje i nije los ali razmisljam da uzmem neki ergonomski jastuk jer uglavnom spavam na boku i imam osjecaj da bi trebao deblji jastuk koji bi ispunio dio ispod vrata. Prijedlozi, iskustva?

 Str: 1 ... 35 36 37 [38] 39
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com