Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - bojan

 Str: 1 ... 36 37 38 [39]
685
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Ja sam novi/a
«  : Veljača 21, 2008, 23:50:22 poslijepodne »
Pozdrav Renata. Zaista mi je zao sto ponovno imate probleme s kraljeznicom iako ste vec bili na operaciji. Moje laicko razmisljanje je da se nakon operacije mora redovito vjezbati. Da li ste u toplicama dobili vježbe i da li ih radite redovito?
Osobno mislim da su vjezbe iz toplica neadekvatne za dugotrajan i potpun oporavak. U toplicama sam do sada bio 3 puta i uvijek daju iste vjezbe.
Ja sam par godina nakon operacije, kada sam se poceo stedjeti u fizickim naporima i kada sam se prestao baviti sportom zbog bolova, imao probleme s rukom i dijelom izmedju lopatica. Operirao sam L5-S1 tako da to nije bilo povezano. Problem sam rijesio plivanjem. Od tada plivam redovito dva puta tjedno.
Moj savjet je da pocnete plivati i da pronadjete nekog tko vam moze izraditi program vjezbi kojima cete ojacati ledjne misice i vratiti fleksibilnost.
Ja sam nakon operacije imao velikih problema (u jednom trenutku vecina misica na ledjima mi je potpuno atrofirala), a samo sa vjezbanjem sam uspio doci do toga da danas nemam nikakvih problema sa sjedenjem. Terapeuti mogu puno pomoci manualnim metodama.
Nadam se cete uspjeti rijestiti problem bez nove operacije.

686
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Ja sam novi/a
«  : Veljača 02, 2008, 11:30:50 prijepodne »
Mislim da EMG mora zatraziti neurokirurg ili fizijatar. Osim ako imate lijecnika/lijecnicu koja bi napisala uputnicu bez novog specijalistickog pregleda.

Pristup u Reaktivi je strogo individualan. Radi se s terapeutima koji koriste manualne metode, a dobro su opremljeni i medicinskim spravama koje se koriste u rehabilitaciji. Vjezbe i nacin rada se prilagodjavaju tokom oporavka.
Meni se svidja sto na problem ne gledaju lokalno (npr. samo bolno mjesto na ledjima) vec gledaju kompletnu biomeaniku i sto je pravi uzrok problema.
Ja sam prije odlaska u Reaktivu bio na dva mjesta po preporuci dobrog ortopeda koji se trudio pomoci mi ali tamo su me skoro unistili.
Kad se odlučite na Reaktivu morate biti spremni uloziti dosta vremena i truda jer se radi na dugi rok i ne nude se brza rijesenja.
Od 5 ljudi koji su krenuli u Reaktivu po mojoj preporuci svi su zadovoljni tretmanima i nacinom rada, a radi se o razlicitim problemima.
Cijena po tretmanu je uobicajna trzisna ali ne nude kratke ”quick fix” tretmane.

687
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Ja sam novi/a
«  : Siječanj 31, 2008, 17:49:38 poslijepodne »
Ja sam na EMG-u bio 5 ili 6 puta. Za mene EMG neugodan koliko i vadjenje krvi iz prsta. Cak i manje. Nije bas da bi isao da ne moram ali nije nista strasno. Koliko razumijem stvari ne pogađa se zivac. Elektroda/igla se uvede/zakaci u misic ali samo povrsinski. Ja sam isao toliko puta na EMG kako bi pratio stanje zivca. Mozda u ovoj fazi kada imate takve bolove EMG nije pogodan ali fizijatar to najbolje zna.

Mislim da se ne trebate brinuti. Vjerujem da izgleda tako u akutnoj fazi. Danas uz veliki broj dostupnih informacija, a vjerujem i napredak medicine stvari se daju rijesiti. Samo ne treba brzati s operacijom. Osim kada postoje problemi sa stopalom, mokrenjem ili boli.
Koliko znam vjezbama se moze popraviti stanje i izbjeci operacija u potpunosti. Treba pronaci terapeuta koji moze pomoci manualnim metodama i ciljanim vjezbama. Ali sve je jako individualno.

688
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Ja sam novi/a
«  : Siječanj 31, 2008, 00:52:57 prijepodne »
Kao i na stranicama mogu predloziti kupovinu knjige "Back Pain Remedies for Dummies"
(Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se)
Knjiga daje puno informacija o krizobolji opcenito ,operaciji, kada se odluciti na operaciju i sto probati prije. Ako trebate pomoc oko kupovine knjige javite. Preko Amazona se nabavi u roku od 2-3 tjedna.
Da li ste bili na EMG-u (elektromiografiji)? EMG moze dati informaciju o ostecenju zivca.

 Str: 1 ... 36 37 38 [39]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com