Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - goga

 Str: [1]
1
Bolesti, ozljede, operacije,... / Fractura oba lakta
«  : Veljača 03, 2013, 19:46:05 poslijepodne »
Pozdrav svima!
Nisam već dugo bila na ovom forumu ali nisam sigurna kome da se obratim. U devetom mjesecu sam pala i slomila obadva lakta. U Sisku sam slikala u više navrata i svaki put su otkrili neki novi prijelom tj jedan liječnik nešto vidi drugi nevidi i nalaza svakakvih. Navodno je na desnoj pukla ulna i capituli radii ( pišem napamet pa oprostite ako nisam točno napisala) na lijevoj ruci je pukla samo capituli radii. Obadvije ruke su pod određenim kutem. Idem na fizikalnu već 12 tjedana ali je napredak jako spor. Lijeva ruka bolje napreduje ali još nije kako treba a desna je još pod velikim kutem. Fizijatar je tražio drugo mišljenje i uputio me u traumatološku u Draškovićevoj, međutim tamo je bila jako velika gužva i poslali me na rengen  i nešto je liječnik spominjao  okoštavanje i operacija nebi puno pomogla i otpremio me van sa nalazom na kojem ne piše očitanje RTG  ni njegovo mišljenje. Samo mi je usmeno rekao zašto nije napravljen UZV ili MR da se vide meka tkiva i da nastavim vježbati nije čak ni pogledao moje ruke. Sada mi je fizijatar zatražio da napravim MR i naručena sam 11. 02. u traumatološkoj Dr. Da li mi tko može dati savjet kod kojeg liječnika da odem sa nalazom da mi sve objasni i detaljnije sve pogleda. Trebao bi biti ortoped kirurg. Hvala.

2
Već dvije godine tražim odgovor zbog čega su se moje ruke i svaki zglobić ukočile i imaju sve manju funkciju ali još nemam odgovor. Sad sam napravila MR vratne i LS kralježnicei nerazumijem baš nalaz, ali ste spomenuli kompresiju koja piše i u mom nalazu vratne kralježnice: kompresija lijeve polovine medule i ventralnog ramusa. Ako bi mi mogli reći dali to može biti uzrok zakočenosti zglobova šaka.

3
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / CT i MR kralježnice
«  : Listopad 22, 2009, 21:37:12 poslijepodne »
Moja kolegica sa posla je dobila ove nalaze pa me je zamolila da potražim savjet i mišljenje od našeg Neura i forumaša. Pokušala sam staviti nalaz CT ali je datoteka prevelika a ima puno za pisati. Pa evo MR.

4
Ostalo / Pravilan hod na štakama
«  : Kolovoz 15, 2009, 21:57:06 poslijepodne »
Užas! Kćerka je slomila nogu u stopalu sa vanjske strane. Nesmije stati na nogu nego mora hodati na štakama. Ako netko ima ovakvo loše iskustvo molim za savjet. Najveći problem je penjanje uz stepenice i obrnuto. Neznam da li je bolje uprijeti se na štake pa podići zdravu nogu ili bi bilo bolje staviti štake na stepenicu pa onda zdravu nogu. Jako joj je teško. Sve spavaće sobe su na katu pa je svakodnevno penjanje neizbježno. Na istim stepenicama se i dogodila nezgoda. Sad ima longetu jer je jako otečena a za tjedan dana će dobiti gips.  :'(

5
Alternativa / Koloidno srebro
«  : Kolovoz 06, 2009, 22:58:41 poslijepodne »
Danas na poslu od mojih gostiju sam dobila članke vezane za koloidnu srebrnu vodu
. Nikad do sada nisam čula za ovako nešto ali mislim da bi svi mi to trebali imati u kući i koristiti. Dosta forumaša bi riješilo mnoge zdravstvene probleme koje imaju vezano ili nevezano uz kralježnicu. Ako nekog zanima neka pročita na ovom linku:

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Ako želite napišite svoje mišljenje o ovome i eventualna iskustva ako ste koristili ovu vodu.

6
Predstavljanje novih članova / goga
«  : Srpanj 28, 2009, 23:38:05 poslijepodne »
Imam 43 godine, supruga i dvije kćerke. Na ovom forumu sam zbog loše kralježnice i bolova u zglobovima. Dijagnoza nije utvrđena. Obrada u tijeku. Opširnije na:  Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Nisam nova na forumu ali se nisam po propisu predstavila pa se ispričavam.

7
Ostalo / Može li neka anegdota ili vic?!
«  : Ožujak 11, 2009, 22:03:49 poslijepodne »
Da razbijem ovaj lanac Worf-Denis jer su previše zaronili. molim Vas dvojicu da izronite i ispričate neku anegdotu ili vic (može i u vezi ronjenja). Kažu da je smijeh jako zdrav za kralježnicu ali to mora biti smijeh od srca, samo nemojte pretjerati jer kad je jedan čovijek za to čuo kupio je mnogo smješnih filmova da bi na kraju od smijeha umro. Bar ga nije više bolila kralježnica. Hahahaha!!!  :) :) :) :D :D :D ;D ;D ;D

8
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Dijagnoza??????
«  : Veljača 20, 2009, 20:15:15 poslijepodne »
Poštovani!
Već nekoliko godina imam problem u vratu koji se sve više pogoršava a dijagnoze još uvijek nema. U predjelu grkljana imam veliki pritisak od zadnjeg dijela vrata prema naprijed malo više lijevo. Otežano gutanje da mi je čak ponekad potrebno da popijem vode da nešto progutam. Spavati jedino mogu potrbuške jer tada kao da se nešto razdvoji pa lakše dišem. A kad legnem na leđa pritisak u vratu je prevelik da bi mogla disati. Prošle godine u jednom navratu pri nezgodnom pokretu glave na tom mjestu mi se nešto pomaklo kao da se nešto uklještilo i osjetila sam strahovitu bol. Nisam mogla ni slinu progutati ni pričati ni glavu pomicati. To je trajalo jedan dan. Nakon toga je bol nestala kao što je i došla. Nakon toga dobro moram paziti kako ću glavu zakrenuti. Nekoliko puta sam osjetila slično ukočenje ali polaganim istezanjem vrata izbjegnem onu strašnu bol. Na tom mjestu osjećam malo zadebljanje ali se pritisak kao da u vratu stoji nešto veliko  sve više povećava. Prije devet godina operirala sam štitnjaču. Bio je to dobroćudni tumor te je zbog toga desna strana štitnjače uklonjena. Hormoni su uredni i ne trošim nikakvu terapiju. Desno su nađene pri redovitim godišnjim kontrolama male cistice koje su još male za punkciju. Na zadnjoj kontroli pri opisu mojih tegoba napravljen je UZV vrata i nalaz je bio uredu osim tih cistica za koje kaže ne mogu biti uzrok mojih tegoba. Liječnik opće prakse uputio me je na pregled specijalisti ORL koji me je pregledao i rekao da je sve sasvim u redu te me je uputio fizijatru. Još nism bila kod fizijatra jer se bojim da će me najvjerovatnije poslati na terapije samo pretpostavljajući dijagnozu. RTG vratne kralježnice: u dva smjera vidi se alordoza i gibus s vrhom u segmentu C5-6.Iv prostori održani znakovi deformirajuće spondiloze. Možda se na RTG-u ne vidi sve. Da li bi trbalo učiniti MR ili CT. Zabrinuta sam i neznam hoće li mi tko to predložiti, samo me šalju od jednog do drugog samo da me se riješe. Molim vaše mišljenje što bi to moglo biti. HVALA!!! 

 Str: [1]
Nagradne igre