Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - goga

 Str: 1 ... 11 12 13 [14]
235
Denis pa ako je tako loše zatraži stacionarno liječenje u toplicama gdje ima sve pa ako se i duže čeka u međuvremenu obavi te polovične terapije da si skratiš čekanje.

236
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: DIJAGNOZA??????
«  : Veljača 23, 2009, 22:46:48 poslijepodne »
Slažem se potpuno sa svima ali nećete vjerovati: uputili su me fizijatru što je prihvatljivo ali mi nikako nije jasno zbog čega su me uputili Gasroenterologu. Valjda imaju viška uputnica pa da potroše. Bojim se da me taj gastro..... ne pošalje psihijatru jer kad mu opišem problem sigurno će se zapitati koja me je budala poslala k njemu.  ??? ??? ???

237
Upravo sam dobila uputnicu za fizijatra. Ne mogu se požalit da ću čekat jer radim u jednim toplicama. Naravno da djelatnici imaju prednost. Inače za prvi pregled se čeka oko tjedan dana. Za terapije sa domaćeg terena oko mjesec dana tj. ako idete na terapije od kuće ali i prije ako ste na bolovanju. Ako ste iz daljeg mjesta pa nemožete putovati onda je malo veći problem. Uz uvjet da vam HZZO plati smještaj i hranu čekat ćete od 10mj do 1 g. osim ako ste friško operirani onda čekate najduže do 2mj. Ima još jedna opcija a to je da sami platite smještaj i hranu a HZZO samo terapije onda dođete za nekih 2mj. Vidite i sami da nije problem u toplicama nego u HZZO-u. Oni imaju svoj limit godišnji i više neće platit pa se zato čeka dugo. Naša voda je jako ljekovita pa dolaze ljudi iz svih krajeva Hrvatske, a ja hvala bogu kao primorci more najmanje koristim tu blagodat. Nekoliko puta sam bila na terapijama i mnogo su mi pomogle. Najviše koristi plivanje u ljekovitoj vodi. Mnogo radim na poslu i stalno sam na nogama i jedva čekam da dođem kući se odmoriti pa mi ni nepada na pamet ići na plivanje što baš i nije pohvalno. Al su problemi nastali (DIJAGNOZA??????) pa mislim da ću morat nešto poduzeti.

238
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: DIJAGNOZA??????
«  : Veljača 22, 2009, 19:34:54 poslijepodne »
Na žalost moj problem nije stao na prvotnom opisu problema. Sad se bol širi od vrata prema dolje. U predjelu desne lopatice neka tupa bol se pojavila koju kod nekih naglih pokreta presjeca oštra bol. U lumbalnom djelu bol silazi lijevo u kuk i silazi kroz lijevu nogu a ponekad se desi da izgubim osjet u toj nozi pa noga kao da izmiče pa počnem šepati. Ako netko ima slično iskustvo pa molim da se javi. Posebno molim za malo pažnje stručne osobe "kokolino" ili netko tko se razumije u ovakva stanja. Hvala!  :'(

239
Tako mi je žao zbog ovakvog ishoda al kad jednom problemi počnu sviju nas čeka takav završetak. Mojoj kumi su iskočila dva diska i nakon mnogo bolova odbijenih pregleda zatvorenih vrata odbijanja dolaska hitne neprospavanih noći... nakon mnogo veza i vezica je operirana na KBC rebru prije mjesec dana i odlično se osjeća. Nakon operacije nema bolova ili nešto sitno što je normalno. Sad je na rehabilitaciji u Top terme Topusko i jako je zadovoljna. SRETNO!!!!!  :)

240
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Vratna kraljeznica
«  : Veljača 21, 2009, 21:07:01 poslijepodne »
Moj savjet je da u tih deset sati bi trebalo nekoliko puta po pet ili deset minuta raditi vježbe i to najviše istezanje glave ili vrata. To je jako korisno. U suprotnom će se vrat sve više kočiti i onda će nastati pravi problemi.  :o Bolje spriječiti nego liječiti.  :)

241
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: DIJAGNOZA??????
«  : Veljača 20, 2009, 21:39:24 poslijepodne »
Hvala Denis! Nekako mi je odmah lakše kad problem podjelim sa nekim. Iskreno se nadam da će i neka stručna osoba pročitati moj problem i pokušat me uputiti šta mi je činiti. Možda je netko imao sličan problem pa podjeli neki savjet. Što se tiče curice ništa čudno. Isto se dogodilo i dječaku iz mog mjesta. Sad nakon tri mjeseca nosi ponovo gips jer su ga prerano skinuli al će najvjerojatnije na operaciju. Problem je u tome što se oni ponašaju kao da je to normalno.  >:(

242
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Dijagnoza??????
«  : Veljača 20, 2009, 20:15:15 poslijepodne »
Poštovani!
Već nekoliko godina imam problem u vratu koji se sve više pogoršava a dijagnoze još uvijek nema. U predjelu grkljana imam veliki pritisak od zadnjeg dijela vrata prema naprijed malo više lijevo. Otežano gutanje da mi je čak ponekad potrebno da popijem vode da nešto progutam. Spavati jedino mogu potrbuške jer tada kao da se nešto razdvoji pa lakše dišem. A kad legnem na leđa pritisak u vratu je prevelik da bi mogla disati. Prošle godine u jednom navratu pri nezgodnom pokretu glave na tom mjestu mi se nešto pomaklo kao da se nešto uklještilo i osjetila sam strahovitu bol. Nisam mogla ni slinu progutati ni pričati ni glavu pomicati. To je trajalo jedan dan. Nakon toga je bol nestala kao što je i došla. Nakon toga dobro moram paziti kako ću glavu zakrenuti. Nekoliko puta sam osjetila slično ukočenje ali polaganim istezanjem vrata izbjegnem onu strašnu bol. Na tom mjestu osjećam malo zadebljanje ali se pritisak kao da u vratu stoji nešto veliko  sve više povećava. Prije devet godina operirala sam štitnjaču. Bio je to dobroćudni tumor te je zbog toga desna strana štitnjače uklonjena. Hormoni su uredni i ne trošim nikakvu terapiju. Desno su nađene pri redovitim godišnjim kontrolama male cistice koje su još male za punkciju. Na zadnjoj kontroli pri opisu mojih tegoba napravljen je UZV vrata i nalaz je bio uredu osim tih cistica za koje kaže ne mogu biti uzrok mojih tegoba. Liječnik opće prakse uputio me je na pregled specijalisti ORL koji me je pregledao i rekao da je sve sasvim u redu te me je uputio fizijatru. Još nism bila kod fizijatra jer se bojim da će me najvjerovatnije poslati na terapije samo pretpostavljajući dijagnozu. RTG vratne kralježnice: u dva smjera vidi se alordoza i gibus s vrhom u segmentu C5-6.Iv prostori održani znakovi deformirajuće spondiloze. Možda se na RTG-u ne vidi sve. Da li bi trbalo učiniti MR ili CT. Zabrinuta sam i neznam hoće li mi tko to predložiti, samo me šalju od jednog do drugog samo da me se riješe. Molim vaše mišljenje što bi to moglo biti. HVALA!!! 

 Str: 1 ... 11 12 13 [14]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com