Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Istr

 Str: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 18
55
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 - Split (JA)
«  : Listopad 23, 2011, 13:28:58 poslijepodne »
Neke stvari koje si napisao stvarno ne stoje, pa cak i taj tvoj citat izvucen iz konteksta price...
Takodjer, neke stvari koje si me pitao su vec odgovorene od strane mene, pa i nekih drugih i stvarno ih nema smisla ponavljati.

Mogu samo ponoviti da i dalje stojim iza toga sto sam do sada pisao jer se je to do ovog trenutka pokazalo i vise nego tocnim.

P.s.
Molio bih te da mi ne umeces rijeci u usta jer ja Nikku ne smatram krivom i meni je jako zao slusati takve price, koje nazalost slusam svakodnevno.

56
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 - Split (JA)
«  : Listopad 23, 2011, 11:35:40 prijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Pozdrav od mene.I ja sam imala protuziju diska L5-S1 morala sam na operaciju ponudili mi u Vinogradskoj bolnici lasersku operaciju kao brzi oporavak,nema velikog reza za tjedan-dva ides nazad na posao(RADIM KAO KUHARICATJ.RADILA SAM)normalno ja pristajem drugi dan operacije ides kuci .Nakon mj.dana bolovi veci nego sto su bili pocelo mi propadat stopalo vracam se u vinogradsku sva jadna opet operacija poslije nekog vremena opet bolovi trnu mi ruke MR pokazuje da mi je disk opet vani oštecena mi je vratna kraljeznica ,ljeva ruka gotovo pred otkazivanjem,ljeva noga u uzasnom stanju i sve to zahvaljujuci laserskoj operaciji .Odlazim po drugo misljenje dok.na rebru cudi se kako me je netko uopce operirao laserom jer kaze on laser je za korekciju a ne za operaciju diskus hernije od 9mm i tako sam ti ja od tkz.lake operacije kuci vec 3 god.na tabletama na flasterima morfija i u velikom sr....i zato moj ti je prijedlog NEPRISTAJ NA LASERSKU OPERACIJU otidi ako vec moras na klasiku pa odlezi 6 mj.i uzivaj u zivotu i nemoj ponoviti moju gresku.Veliki pozdrav uz zelje da ti operacija vrati dane bez bolova :)

Operacija je kao sto znas strogo individualna stvar.... pa i tih 90% uspjesnosti lasera krajnjem pacijentu ipak nista ne znaci jer mozda je BAS ON u tih 10%... nazalost naravno! To nitko ne moze predvidjeti....

1. Prva operacija je bila PLDD, to vidim...
2. Kakva je to bila druga operacija u Vinogradskoj?
3. Problemi s vratom nemaju nikakve veze s PLDD-om niti s ovom drugom operacijom!
4. A sto gospoda na Rebru uopce znaju o primjeni lasera u neurokirurgiji kraljesnice? Kratko i jasno - NISTA!
5. I opet preporuka "idi na klasiku" je pregeneralna. Klasicna operacija kraljesnice (u slucajevima kad je operacija indicirana) je zadnji izbor lijecenja.

Protokol ide ovako, odnosno trebao bi ici:
1. Konzervativno lijecenje
2. Perkutano endoskopsko lijecenje (znaci ovdje moze proci laser, koblacija, selektivna endoskopska diskektomija)
3. Mikro-endoskopska dekompresija ili dinamicka stabilizacija
4. Umjetni disk
5. Minimalno-invazivna fuzija
6. Klasicna fuzija

57
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 - Split (JA)
«  : Listopad 21, 2011, 20:58:59 poslijepodne »
Super ti je rekao, svaka mu cast....

Uclani se u Udrugu za bolesti kraljesnice (besplatno) i ostvari pravo na besplatan pregled kod dr. Saftica.

Pozdrav

58
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Listopad 03, 2011, 23:13:52 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Napominjem klasična u vinografskoj i klasična u većini bolnica u HR nisu iste operacije (vjerovatno i sam to znaš).

Zasto to mislis?

59
Da, u pravu si. Nisam skuzio na koji dio se odnosi tvoj post

60
Ovdje pricam iskljucivo o ne-fuzijskim zahvatima odnosno onima koji odrzavaju prirodno kretanje kraljeanice odnosno umjetnim diskovima.

61
Cujte, to ste trebali znati prije operacije... Zasto vam to nije receno i zasto niste upoznati s prednostima i nedostatcima pojedinih diskova je stvarno cudno!

62
Glupost je da doktor ne zeli operirati ako je vec prije njega netko operirao. Neki ce  doktor mozda i odbiti pacijenta, ali u svakom slucaju vecina nece i NE SMIJE.


63
Ukoliko se ne dira disk, takve brojke su manje vise realne. Povratak laksim svakodnevnim aktivnostima je stvarno tako brz.

64
Minimalno-invazivna kirurgija kraljesnice je svakako bolji izbor... u svakom slucaju manje opasan, a ne iskljucuje neke kasnije zahvate na kraljesnici u slucaju potrebe.

Kakva ti je operacija preporucena i za koju dijagnozu? Na osnovu toga dobit ces odgovore na ostala pitanja

65
Vjerovali ili ne, sam tip diska odnosno brand i proizvodjac je izrazito bitan za dugorocni uspjeh operacije umjetnog diska vratne kraljesnice.

U RH se stavljaju 2 vrste diska a to je Discover (DePuy spine) te ProDisc (Synthes).

Discover je najnoviji proizvod tvrtke Depuy, i on je jos uvijek u IDE fazi (Investigational Device Exemption). Dosadasnji Depuy diskovi su uzrokovali jako puno problema nakon ugradnje.

ProDisc ima "rog" u sredini te je stoga relativno opasan kada se ugradjuje na 2 razine zbog ostecenja kraljezaka. Takodjer, prilikom same ugradnje ovog diska (bez obzira na koliko razina) postoji velika mogucnost nepovratne komplikacije, a to je netocno stavljanje diska u sam diskalni prostor. Jednom kada se pripremi teren i stavi "probni" disk i kada se na RTG prikazu shvati da je doslo do greske - VISE NEMA POVRATKA i disk mora ici unutra bez obzira sto mu pozicija nije dobra. ZA to je kriv centralni "rog" koji radi nepovratnu stetu na kraljesku.

Ovo gore napisano je misljenje dr. Zeegersa o kojemu ne vrijedi previse trositi rijeci.


Pazite se..... uvijek idite po drugo misljenje i mislim da je trenutno s obzirom na tehnike operiranja u RH, ACDF operacija odnosno prednja vratna diskektomija i fuzija bolji i dokazani nacin tretiranja degenerativne bolesti diska vratne kraljenice!

66
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Molim ako netko ima bilo kakav savjet L5-S1
«  : Rujan 25, 2011, 18:37:24 poslijepodne »
Trauma i Zadar = Dr Buljat
Split = Dr Bulović

67
Eto vidis da ja nisam lud :)

68
Ekstenzije kraljesnice (stol za trakciju)...

69
Al pazi, prema svoj literaturi koji sam ja vidio, HIZ znak nema 2 tocke nego jednu, pa mislim da je realna mogucnost da kod tebe to nije annular tear nego neka druga neobjasnjena anomalija....

70
Predstavljanje novih članova / Odg: Trebam savjet
«  : Rujan 21, 2011, 12:39:51 poslijepodne »
Sretno, probajte...

71
Predstavljanje novih članova / Odg: Trebam savjet
«  : Rujan 21, 2011, 11:12:57 prijepodne »
On je najbolje sto se u vezi kraljesnice nudi u ovom dijelu Europe, sto dokazuje i lijecenjem pacijenata iz gotovo cijelog svijeta

72
Nego, neko kad disk iscuri treba ga sto prije dovesti u prvotno stanje MISS operacijom kako bi se odrzala prirorodna uloga diska u ljudskom tijelu (ako konzervativne metode ne uspiju). Umjetni jeste realna opcija lijecenja (u inozemstvu), ali tocno odredjenim materijalima te strogo indicirano.

 Str: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 18
Nagradne igre