Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - ANABELA

 Str: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 12
91
Vaš liječnik je dužan uputiti vas na tzv.invalidsku komisiju po proteku neprekidnih šest mjeseci po istoj dijagnozi.Uglavnom iz vlastitog iskustva se pri prvom vještačenju ne utvrđuje nesposobnost za rad, osobito ako je u tijeku daljnje liječenje.Ovo je zakonska obveza koje se vaš liječnik mora pridržavati.Ovisno o duljini liječenja,odnosno ako ono traje preko šest mjeseci, nakon slijedećih šest mjeseci bit ćete ponovno upućeni na vještačenje. I bez brige, ne šalju tako lako u mirovinu...

92
Operacija kraljeznice / Odg: Gdje na operaciju - bolnice i lijecnici
«  : Rujan 01, 2011, 09:51:37 prijepodne »
Svaki liječnik je dužan imati policu osiguranja od odgovornosti kojom se pokriva eventualna pogreška u liječenju. Nažalost, dokazati da je riječ o liječničkoj pogrešci je dug, skup i mukotrpan posao.Kao pacijent se na žalost ne možete osigurati jer vas niti jedna osiguravajuća kuća neće uzeti u osiguranje u koliko već postoje indikacije za operativni zahvat.

93
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: inverzijski stol za kralježnicu
«  : Kolovoz 31, 2011, 09:53:49 prijepodne »
Lijepo sam vam rekla da zanemarite skupe sprave.Jednostavna rješenja su na dohvat ruke. Stalak za klofanje tepiha ili dovratak od vrata. Istegnut se dva do tri puta dnevno /objesit se-ali ne doslovno).

94
Operacija kraljeznice / Odg: Specijalna ortopedska bolnica Sv. Katarina u Zaboku
«  : Kolovoz 20, 2011, 14:13:21 poslijepodne »
Kad forenzičar otvara bolnicu za žive,grdo nam se piše...

95
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Nas put do operacije
«  : Kolovoz 20, 2011, 14:07:41 poslijepodne »
Naježim se kad čujem da se operacija kralježnice smatra operacijom sam tak i da se pacijent brže bolje može vratiti na posao. Upravo takvo razmišljanje me je dovelo do treće operacije.Zbrojite samo trošak MR koje sam morala svaki put raditi na brzinu, o ostalom da ne govorim.Svaki put novi trošak, svaki put nove fizikalne pa moli ili plaćaj nekog da te doveze do bolnice.A sve je moglo biti sasvim drugačije da nije bilo njihovog inata u smislu, eh baš ću te poslati raditi,a neurokirurg neka piše što hoće.

96
Zvuči zanimljivo, ima li kakva cijena.

97
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Nas put do operacije
«  : Kolovoz 16, 2011, 19:44:21 poslijepodne »
Ljudi, ne brzajte s povratkom na posao. Budite sretni da vaši liječnici tako razmišljaju. Znam, trebaju vam novci. Što ako vam  se nakon povratka na posao  pojavi ponovno protruzija diska i ponovna operacija. Vjerujte puno više košta i puno jače boli.

98
Idem ja sad treći put.Gomila gluposti, o daaa.Susjed mi je dobio mirovinu samo zato što je izuzetno mršav, nije se brijao mjesec dana i poslali ga odmah. Vele, jadan, ne može on takav mršav raditi.Prepali ga se valjda kad su ga vidjeli. A mršav je ko kostur od rođenja.  Sad ruši bukve i trupce u šumi.Njegovu ženu slali sedam /7/ da seedaam puta.Sva strgana i slomljena, poispadali joj šarafi iz kralježnice, više nije ni za operaciju i takvu su je maltretirali i slati radit dok joj nije sve popucalo. Na kraju je dala otkaz. Eto.

99
Evo me moj dotur opet šalje na invalidsku komisiju.Ovaj put nakon godinu dana makar je trebalo nakon šest mjeseci.Nije se dalo čovjeku pisat veli.Očekujem poziv za jedno dva tjedna.Bit će zanimljivo..Ima li tko kakav dobar savjet?

100
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: Atlas Profilax metoda
«  : Kolovoz 02, 2011, 12:49:22 poslijepodne »
Prilično zanimljiva stvar.Tko to radi u Hrvatskoj,koliko košta i što kažu naši neurokirurzi na tu metodu.Kakva su tvoja iskustva nakon zahvata.

101
Tko će biti kopljonoša?Primaju se sve sugestije za zastavu i transparente...

102
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 - Split (JA)
«  : Srpanj 28, 2011, 10:28:16 prijepodne »
Bravo Senainter.Kratko, sažeto i jasno.

103
He,he...palo mi na pamet kako bi izgledalo da malo demonstriramo za svoja prava.Jedan se drži za kuk, jedan za donji dio leđa. Zabavna bi to povorka bila... ;D ;D ;D

104
Predstavljanje novih članova / Suradnja neurokirurga, fizijatara i opće medicine
«  : Srpanj 27, 2011, 08:54:50 prijepodne »
Eto, prijedlog za dr.Saftića.Bilo bi lijepo kooonačno održati neki seminar ili simpozij ili kako se već god zvalo gdje će struka reći svoje i dati neki naputak o rehabilitaciji operiranih kralježnica jer ovo sve doživljeno mi više zvuči kao trla baba lan...A o našem iskustvu, gorko je ali poučno.I da, mislim da bi i doktori imali puno toga za naučiti...

105
Predstavljanje novih članova / Suradnja neurokirurga, fizijatara i opće medicine
«  : Srpanj 26, 2011, 19:25:17 poslijepodne »
Kad sve skupa zbrojimo, nema jedinstvenog stajališta što i kako.Bilo bi zanimljivo sazanati da li se i kada održao kakav simpozij o rehabilitaciji operiranih s bolestima kralježnice jer upravo moje vlastito iskustvo govori o izrazitim proturječnim stajalištima različitih fizijatara, o fizioterapeutima da ne govorim. Po jednima plivanje da, pod rugima samp leđno, po trećima nikako .Ista stvar s vožnom biciklom, sjedenjem i ne sjedenjem.To što mi preko foruma razmjenjujemo iskustva, divna je stvar, ali i činjenica da nemamo uopće saznanja o tome što kaže struka. Moj neuro je iskreno priznao da nema pojma kako izgledaju vježbe na fizikalnim terapijama, a eto moje skromno je mišljenje da je krajnje vrijeme da se netko iz struke pozabavi suradnjom između operatera i fizijatara, a o liječnicima opće medicine da i ne govorim.

106
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: pohvale liječnicima
«  : Srpanj 25, 2011, 17:08:47 poslijepodne »
Kokolino vrati se,trebamo te.... :( :( :(

107
Predstavljanje novih članova / Odg: Predstavljanje već operiranog člana
«  : Srpanj 25, 2011, 17:01:32 poslijepodne »
Upravo to pitanje i mene muči.Naime,nitko decidirano ne odgovara na pitanje kad se smijemo početi saginjati da bi smo i vježbali u tom smislu,nakon prve operacije sam se mogla sasvim normalno sagnuti nakon šest mjeseci,nakon druge nikako niti nakon godinu dana.Sad ne znam kad uopće smijem pokušati s nekim vježbama toga tipa. Eh,Kokolino,Kokolino gdje si,vidiš da nam trebaš---

108
Ostalo / Odg: Otišao od kuće - po 3. put....
«  : Srpanj 23, 2011, 17:17:12 poslijepodne »
Pozdravi mi šeika i reci da nisam ovaj put mogla doći...

 Str: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 12
Nagradne igre