Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - kokolino

 Str: 1 ... 43 44 45 [46]
811
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: MR Nalaz
«  : Kolovoz 31, 2008, 12:41:09 poslijepodne »
Bojim se da će operacija bit jedino rješenje za umanjenje tvojih tegoba. Znam da nije lako odlučiti se na treći zahvat, sigurno ni neurokirurgu to neće biti lako a tebi pogotovo jer to donosi sa sobom i trajnu nestabilnisot tog segmenta kralješnice, tzv postlaminektomičnui sindrom  (uglavnom križobolja i slabost  uz taj segment kralješnice)što sve zajedno čini začarani krug boli. Ali mislim da bi se ti lakše nosio sa boli u križima nego sa bolovima i grčevima u nozi kao što ti je sada. Čula sam da je dr Eškinja u Rijeci odličan a i sama sam se uvjerila kod nekih ljudi koji su operativno liječeni u KBC Rijeka.

812
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: paraplegija
«  : Kolovoz 31, 2008, 12:36:55 poslijepodne »
Sanja, Željko ti je sjajan štap na vašem trnovitom obiteljskom putu. Koristi njegove savjete i veliko životno iskustvo, koje će ti vrijediti gotovo kao i savjeti i pomoć medicinskog osoblja. Danas ti se čini da je očev svijet srušen ali nije baš tako. Suvremena medicina strahovito napreduje tako da se već pomalo naziru povoljni rezultati uzgoja matičnih stanica.Isto tako elektronika i medicinski inženjering sve vikše i više su na usluzi bolesnicima sa  ozljedama kralješnice. Rehabilitacija je isto tako napredovala, različita pomagala kako za vertikalni položaj i hod tako i za svakodnevne aktivnosti u kući i na poslu dostupna su i kod nas. Čeka vas velika borba s puno bitaka od kojih će te neke sigurno pobjediti a neke će završiti remijem. Ne žurite sa grubom istinom. Vrijeme će donijeti svoje, za koji mjesec otac će složiti pazzle, stručno osoblje u Toplicama (psiholog, radni terapeut , med sestre i liječnici) iskusni su s takvim situacijama i u dogovoru s vama pomoći će mu da prihvati novu situaciju. Čuda su uvijek moguća, regeneracijske sposobnosti našeg tijela nisu ni nama u cijelosti poznate ali optimizam i volja važni su isto koliko i najsuvremeniji načini liječenja. Ti se javi i izvještavaj nas o oporavku svog oca da  radost napretka u oporavku, prvi dan u vertikali, prve minute sjedenja ili stajanja uz pomagalo  podijeliš i s nama. Neka ti i ovaj Forum bude maleni proplanak za odmor duše. Želim ti snage i strpljenja.

813
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Saznati ili ne saznati istinu
«  : Kolovoz 31, 2008, 12:25:25 poslijepodne »
Deziderio ne očajavaj, još si na svojim nogama i bit ćeš do duboke starosti. Degenerativne bolesti kralješnice čovjeka drže na nogama do  starosti. Ovo što nam je Sanja napisala je tragično i vodi u očaj ali Bog uvijek da snage da se nosimo s takvim križima, a Šimun Crljenac svakome stoji uz put. Uživaj u blagodati mirovine, barem što se osobne slobode tiče i vremena kojeg ćeš imati na pretek da se posvetiš sebi i svojoj obitelji. Nije svako zlo za zlo. To ćeš spoznati tek kad prođe neko vrijeme i vidjet ćeš da bolest nije bila za ništa.

814
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Vrijeme samo za mene
«  : Kolovoz 31, 2008, 12:19:52 poslijepodne »
Wor, imaš li koji hobi da te opuišta osim što vježbaš. Vježbanje ti dođe kao lijk, opet si nešto malo pod stresom jer razmišljaš da li će ti vježba pojačati bol. Imaš li neko opuštanje?

815
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Hernija diska i kiropraktika
«  : Kolovoz 30, 2008, 08:55:39 prijepodne »
Hemangiom je dobroćudni tumor, kojeg čini splet krvnih žila, kao klupko vune. Najčešće se nalazi u trupu kralješka, ali može i u jetri itd... nema značaja ako nije veliki. Dovolje su povremene kontrole i praćenje.Kod odlaska na razne procedure tipa fizikalne terapije potrebno je naglasiti liječniku da isto postoji.

816
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Vrijeme samo za mene
«  : Kolovoz 30, 2008, 08:53:11 prijepodne »
Lijepo rečeno i lijepo življeno. Moj je prijedlog svima da ne čekate da vas zaskoči teški problem da bi ste počeli nešto raditi za sebe. Jasna je lijepo pisala kako treba izbjegavati situacije i ljude koji nam ne prijaju koji unose nemir u naš život. Ponekad prosto možete opipati negativnu energiju koju zrače neki ljudi, a isto tako možete osjetiti veliku ugodu koja se razlivena iznuztrra kad ste u društvu dragih, dobrih i pametnih ljudi. Priroda je mjesto gdje smo najsretniji, vjernici kažu tu je čovjek najbliži Stvoritelju. Vjerovali u Boga ili ne ,vaša je osobna stvar, ali sigurno ne možete zanijekati kako vas boravak u prirodi refrešira, kako se osjećate napunjenih baterija, poletno, nahranjeno. Kreativnost izraziti isto je super, posebno se to počne javljati u srednjim godinama, kod žena u periodu pred menopauzu, 4-5 godina prije početka menopauze bilo da dobijete nagon za ostvarenje nekog davnog sna, bilo da odlučite napokon objaviti zbirku vaših pjesama ili proze, bilo da se napokon uhvatite kista i platna.Sve nas to hrani iznutra, sve nam to pomaže da se lakše nosimo sa svakodnevnicom. Srednja dob može biti i period odluke da u svom životu izvršimo veliko pospremanje, prvo u kući a onda iznutra. Nerviranje, briga, stres, nesanica i sve nelagode koje idu s tim samo nam strahovito narušavaju imunološki sustav, umanjuju kvalitetu života a ništa, ama baš ništa ne mijenjaju.

817
Ma super. Ako te prestalo boliti ne "kopaj" po sebi nego vježbaj i uživaj u žuvotu. Ako se ponovi onda se javi doktoru. ::)

818
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Vrijeme samo za mene
«  : Kolovoz 29, 2008, 17:26:50 poslijepodne »
Potpuno se slažem sa Jasnom da je deprimirajućih tema malo previše neka je tematika vezana za kralješnicu ali ljudsko tijelo nije samo skeleton i skup organa i sustava već cijeli jedan mikrokosmos kojemu tako i treba pristupiti. Nerijetko će te listajući ili pretražujući tražilice naći kako je bol u kralješnici vezana i za psihičko stanje ili ti "situaciji u glavi" Jasno ne mislim na to da je glava uzrok prolapsa ali svakako je jedan od glavnih faktora visine praga boli te jedan od glavnih rampi za odvoz neurotransmitera po cijelom tijelu a tako i likvorom koji okružuje našu kičmenu moždinu. Zato vas pitam imate li u danu vrijeme samo za sebe? Imate li hobi nešto što vas potpuno opušta, što vam daje otklon od stresa, napora, briga, teškog šefa, obiteljskih problema i sl. Bez toga nema ni zdravlja. Napišite koji vam je hobi, kako provodite vrijeme za sebe, kako se najbolje opuštate i regenerirate. Da li možda u vrtu, na ribanju, u šetnji, svirajući neki instrument, slikate li ili sl?. Imate li želju ponekad na kratko pobjeći od svega, u planinu, u katun, u malenu kućicu na visoravni, meditirat, slušat zvukove prirode?

819
Narode vježbajte, vježbajte i vježbajte. Ne nosite nikave pojaseve dulje od 5 sati dnevno jer će te izazvati potpunu slabost muskulature. Neurokirurzi znaju i koriste kad im je stalo sprej za prevenciju pojavnosti priraslica. Pitajte svoje neurokirurge. Mislim da se ne može kategorički tvrditi tako svi neurokirurzi predlažu operaciju. Dapače jako puno ih odgađa operaciju nekad čak i bez opravdanih razloga.

820
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Odg: Iskustva posjetitelja
«  : Kolovoz 29, 2008, 17:04:19 poslijepodne »
Odličan i koristan post. :-*

821
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Odg: Operirana prije 5 dana...
«  : Kolovoz 29, 2008, 17:03:21 poslijepodne »
Ivonna čemu si sebi priredila takav Sodomo-Gomorski Sizifov put boli.  ??? :-\ Sad kad si vidjela kako je moglo biti odmah nakon dijagnoze sad budi oprezna i slušaj savjete liječnika. Nemoj sjediti najmanje 1,5 mjesec a čak i dva osim za WC i kratki obrok da ne navučeš priraslice. Odradi stacionarnu fizikalnu terapiju i vrati se polako normalnom životu.Vježbat ćeš svaki dan još puuuuuuuuno godina. :-*

822
Jasna malo pogledaj što ti je sa vratnom kralješnicom, napravi EMNG ruku, Rtg vratne kralješnice pa ako nalaz bude tako-tako napravi NMR. Nerijetko se dogodi sa se ganja lumbalni dio lisica sjedi u vratnom. Da li vježbaš, nisam shvatila što si po zanimanju, kakvo ti je radno mjesto?Plivaš li leđno i kraul...? ??? ::) 8)

823
Cindyce  5mm nije tako strašno, ne znam kolike ti je jačine bio taj CT i da li je bio MSCT (multislajz)  odradi terapiju kortikosteroidima(dekortin) do kraja,bolove rješavaj Knavon čepićima 2x1 ili Zaldiar tbl 3-4x1-2 uz mirovanje i eventulano kućnu aplikaciju TENSA (mali aparat elektroanalgezije-smanjuje bol) ako ti nakon 2 tjedna ne bude bolje možeš pokušati odraditi fizikalnu terapiju ambulantno najbliže gdje ti spadaš. Nakon toga ako bolovi potraju pregled neurokirurga i ev Magnetska.

 Str: 1 ... 43 44 45 [46]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com