Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - davor

 Str: 1 ... 37 38 39 [40]
703
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Ja sam novi/a
«  : Rujan 07, 2008, 13:44:42 poslijepodne »
Gorane,

Pa bilo bi u redu spomenuti i onoga tko te savjetovao da odeš tamo :)

704
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: Poliklinika Peharec u Puli
«  : Rujan 04, 2008, 14:29:14 poslijepodne »
Darko09,

Ja se već godinu dana dobro osjećam, naravno nisam najboljim ali mogu normalno funkcionirati. Sto se tiče operacije, ona me neće napraviti ponovno sposobnim da igram nogomet, a u takvom sam stanju i sad.

Sto se tiče "truta", ja podržavam tu ekipu sa tim načinom, jer me je moje "trutsko" ponašanje i dovelo do toga stanja u kojem sam bio. I trebalo me je izvrijeđati još puno jače nego što su oni to činili jer sam to potpuno zaslužio.

Pozdrav

705
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Doktor ima svoju kliniku, nije više smješten u hotelu Histria.

Kod njega je uputno doći sa medicinskom dokumentacijom od prije ali njie uvjet. Pregled košta 300 kuna. Traje jedno 30-45 min. Njemu je dovoljno pogledati pacijenta i već m je mnogo toga jasno. Veliku ulogu igra FPR pretraga koja ispituje stanje mišića i određuje daljnji tijek terapije.

Naravno, svaki pacijent je individua za sebe, pa se tako i način liječenja "pika" prvih par dana, mada Peharec u većinu terapije pogodi iz prve.

Terapija traje jedno 6 sati dnevno. Ja sam došao u takvom stanju da me je bilo ružno za gledati.

09.00 Vježbe sa fizioterapeutom u bazenu.

10.00 Medicinska masaža + stretching (ključni dio terapije)

10.30 VISS - stroj koji šalje mikrovibracije duboko u leđne mišiće + struje

11.30 Manipulacija lubalne i torakalne kralježnice (osobno Peharec)

12.00 - 13.00 Pauza za na kavu   :)

13.00 - 15.00 Rad u teretani, specijalne vježbe za jačanje trbušnih mišića, 300 kom po treningu.


Moja terapija je trajala 20 dana (minimalno) i riješio sam se bolova. Naravno, rezultat koji se postiže terapijom je normalan suživot sa diskus hernijom. Ona je i dalje tu, samo više ne boli i ne pričinjava poteškoće pri svakodnevnom životu.

Intersantno je da tijekom pregleda i 20 dana terapije, nijedan jedini put Peharec i njegovo osoblje nisu spomenuli riječi poput kralježnica ili disk. Svi su govorili o mišićima. Kod mene je FPR-om utvrđeno da su mi mišići lijeve strane leđa u cijelogodišnjem konstantnom grču i kada bi sad otvorili da vidimo kakve su boje bili bi u potpunosti bijeli. Dakle, plan je bio da se intenzivnom akcijom na te mišiće dobije neko rasterećenje odnosno da se masira najjačim tehnikama. Moram reći da je taj dio kod fizioterapeuta Irijana bio pakleni. Meni su leđa još dugo nakon terapije bila plava i zelena od podljeva, ali se kasnije pokazalo kao ključno i kao jedini ispravni put. Nakon desetak dana (koliko treba da se pokaže rezultat), ako se postigla ujednačena opuštenost leđnih mišića, onda se na spomenute trbušnjake u teretani odmah dodaje i jačanje leđnih mišića.

Nijedan jedini pokret na terapiji se ne napravi bez nadzora fizioterpeuta, a oni nisu nimalo ljubazni :). Ponekad prilikom trbušnjaka dođe do krize kada bi rado stao, ali on stoji iznad tebe i samo ti kaže: - Crkni, trute, ako ne možeš više!! ....da ne zaboravim da se taj tretman i naplaćuje 300 kuna dnevno :). Takav pristup ipak budi određenu motivaciju u ljudima što je dokazano.

Ja svoje zdravlje dugujem dr. Peharcu, bez obzira što sam to platio, agonija koja je završila bez operacije je naprosto...

Pozdrav Svima,
Davor


706
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Poliklinika Peharec u Puli
«  : Rujan 02, 2008, 16:05:23 poslijepodne »
Vidim na forumu da ama baš nitko ne spominje daleko najvećeg stručnjaka za kralježnicu u Hrvata a i šire.
Dr. Stanislav Peharec je poznat široj javnosti kao vrstan sportski liječnik i jedan od onih koji uspiju kada i svi liječnici ovog svijeta dignu ruke od pacijenta.
Ja sam vukao nogu jedno godinu dana i bio na 3 Brufena dnevno. Išao na terapiju u bolnice, što se na kraju ispostavilo kao gašenje vatre sa benzinom.

MRI je pokazivao 6mm herniju na L5-S1. O intenzitetu bolova je već dosta napisano ovdje pa neću nikoga daviti s tim. Neurokirurg mi je rekao da me nema smisla operirati sve dok mi nisu ugroženi mokraćni putevi i dok mi se ne pojavi trnjenje nogu.

I kad su bolovi postali jednostavno neizdrživi, pukao sam, nazvao neurokirurga i rekao mu da ako treba neka me reže po pola. On je onda rekao ok i neka dodjem na operaciju.

Kolega s posla mi je rekao da ne budem lud da odem na operaciju dok ne probam najbolju terapiju u državi.

Na prijedlog prijatelja sam izdvojio neke novce i otišao u Pulu na pregled i 20-dnevnu rehabilitaciju.

Došao sam vidno šepajući, a otišao igrajući nogomet. Naravno, promjena životnih navika je najbitnija u cijeloj priči.

Terpija košta 300 kuna dnevno + smještaj + prijevoz + hrana.

Ako netko traži dodatnih informacija neka slobodno napiše i rado ću mu odgovoriti.

 Str: 1 ... 37 38 39 [40]
Nagradne igre