Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - ddario

 Str: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11 12
127
Oporavak nakon operacije / Odg: Kada u toplice nakon operacije
«  : Svibanj 15, 2012, 21:46:24 poslijepodne »
Ja sam nakon prve operacije otišao u OFMIR Bizovac nakon 2 tjedna,i to je bila velika greška.Vježbe su rejake za operirane ljude,za one koji još imaju dosta do operacije je OK,ali sve ostalo ne.Tada sam otišao nakon 6 mjeseci u Daruvar na 3 tjedna,i opet loše,vježbe u bazenu preslabe,a u dvorani prejake,makar kada osjetiš da boli,prestaneš sa vježbama.Nakon lanjske operacija priraslica nisam išao u Bizovac,dogovorno sa mojim neurom,nego vježbao kod kuće,išao 2 puta po 2 tjedna u dom zdravlja na struje i ostalo,i nakon 6 mjeseci otišao,pomeni najbolje toplice,u Lipik.Vježbe u dvorani totalno primjerene operiranim ljudima,elektrostimulacija mjehura dala odlične rezultate,DDS,TENS i galvanizacija na vrhuncu,i uz nadoplatu od 25 kn na tjedan dobiješ privatnu dvokrevetnu sobu gdje je u kupatilu u kadi,nevjerovatno,termalna voda.Sada opet imam priraslice,ali neću na operaciju,nego opet u Lipik.Bio sam u Bizovcu u 3. mjesecu 2 tjedna,ali nema pomaka.Moja preporuka je definitivno Lipik,je malo dosadno,ali tko se želi liječiti,negleda na zabavu.

128
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Potpuno te razumijem prijatelju,nije lako al drzi se.
Ja sam isto u ku**u,otprilike isto god vucem tegobe sa kraljeznicom,sad mi jos dijagnosticirali nekirijetki genetski sindrom na bubrezima,ova godina mi je od pocetka katastrofa ,3 mjeseca nisam radio..po bolnicama,pa odradio Kalos sto sam dobio od neura..dok si tako ok,ali kad se vratis svakodnevnom zivotu vrati te na staro stanje.
Ja jos imam malog razaraca (dijete 1,5g) zna me nekad satrat kad ga cuvam..ali on mi dava snagu da se borim,jer kad te boli to je smrt za psihu..i novcanik dok probas sve i svasta
Dosad sam sigurno potrosio 20 tisuca kuneja na raznorazne terapije..mada me ceka operacija kad tad
Sreca u zadnje vrijeme otkad idem kod jednog odlicnog fizijatra osjecam se bolje,i ne trne mi noga kao prije..
Uglavnom zasad ne razmisljam o dijagnozama,pokusavam misli usmjerit na pozitivnije stvari,pomalo nesto radim kad ne boli (vanjski kamin) ;)..ali ni priblizno kao prije,prakticki kucu sam uradio sam od grubih do finih radova..tako da ja nemogu bez rada pa nekad i kad boli nesto cinim.
Eto..ja mislim da netreba klonut duhom vec nac nesto u zivotu sto te ispunjava..i opusta
Pozdrav svim krizoboljcima..
Ja imam dvoje,6 i 3 godine,curice,i također,kad žena nije doma,samo su žedne,gladne,baš bi knjigu koju oni nemogu doučit,ali neka,žive su i zdrave.Tebi bih ipak preporučio neki pregled,jer ja sam također zanemarivao bol,dok se jednog dana nisam digao,i samo pao.Kralježnica je zeznita stvar,i ima 2000 dijagnoza što se ustanovi šta je,i još toliko što se nezna uzrok boli.Zasad sam obavio 2 operacije,trebao bih i treću,ali nema koristi.Stopio sam se sa kaučom,vježbam koliko mogu,i hodam oko 500 metara na dan.Monotono sranje.Pazi se i sretno!

129
ja nakon 3 god. bolova,cjelodnevnih i polunoćnih, sam se prevorio u čudovište.Prije me nije mogao nitko izvesti iz takta,a sad nemam dlake na jeziku,nezanima me šta drugi misle,i sad sam toliko puko da moram kod psihića.Nikad prije nisam mislio da ću tako završit,ai nikad neznaš šta te sutra čeka...

130
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: protruzija diska L4,L5 ožiljno tkivo
«  : Travanj 24, 2012, 12:21:35 poslijepodne »
Pitao ga još mislim u 12. mjesecu,kaže da je moj problem puno veći,vjerovatno zbog uništenih korjenova živaca,tako da ništa od toga.Meni je najveći problem baš ti živci,jer oni šalju informacije nogama,zbog njih imam grčeva i presjecanja u nogama,i također problem sa mjehurom.Inače dr.Saftić je dobar sa mojim neurokirurgom,tako da nisam bio kod nekog luđaka na operacijama.Vidit ću,možda ljepše vrijeme malo popravi situaciju,inače vrijeme strašno utjee na moje stanje i otečenost ožiljnog tkiva.

131
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: protruzija diska L4,L5 ožiljno tkivo
«  : Travanj 20, 2012, 23:40:11 poslijepodne »
Mario,tao iskustvo mi je jako poznato.Meni su također pukla 2 diska,l4 l5 i l5 s1,s tim da su se također komadići pozabijali u korjenove živaca.Također prošao 10 dana rehabilitacije,i nakon toga sva gore.6 mjeseci kasnije bio 3 tjedna u Daruvaru,zadnja 4 dana nisam mogao iz kreveta,oni napišu da je stanje poboljšano,na kraju mjesec poslije opet na operaciju.Stvorile mi se priraslice i ožiljno tkivo.1 mjesec kasnije opet sve gore,bio u 9 mj. u lipiku i opet mjesec dana dobro,a onda svaki tjedan sve gore.EMNG pokazuje teško oštećenje korjenova živaca l4 l5 s1 lijevo i isto tako desno.Sada opet imam priraslice i ogromno ožiljno tkivo,i neuro mi kaže da će mi se stanje pogoršavati još najmanje 2 godine,a možda i duže,nezna se hoću li u kolica,noge mi svaki dan najmanje jednom otkažu,nesmijem čučnit jer se onda uvijek nađem na leđima,jer pete otkazuju.Imam atrofiju mišića na obadvije potkoljenice,trenutno hodam na štakama.Takođar kao i ti ,ai ja u lijevoj  nozo koristim samo 20% snage,tako da bez štake teturam ko pijanac.Kaže da nevrijedi operirati jer svakim rezom se ožiljno tkivo povećava,tako da meni treba komad mišića rezat radi toga,a priraslice bi se vratile jer sam sklon priraslicama i velikim ožiljnim tkivima koje također tiska živac.Trenutno pijem šaku konjskih tableta da bi mogao samo izać iz kreveta.To je moje iskustvo.Sada nemogu hodat duže od 50 m,nesmijem vozit ni bicikl ni auto.Skroz doma,poludio već.Toliko od mene.Pozdrav!

132
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: konstantni bolovi u lumbagu
«  : Ožujak 18, 2012, 10:32:31 prijepodne »
Čudni su vaši propisi u Bosni,zašto fizijatar mora pisat preporuku za neurokirurga?Lel nemožeš nazvat i odmah se naručiti a pregled kod neurokirurga,jer ipak je on glavni koji odlučuje šta dalje,a ne fizijatar ili neurolog,samo se gubi vrijeme kod njih,tamo se ide nakon preporuke neurokirurga,a vi malo obratno radite. ???

133
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: konstantni bolovi u lumbagu
«  : Ožujak 17, 2012, 11:01:34 prijepodne »
Ja sam iz Slavonije i uspio sam napraviti dvoje djece prije nego sam se razbolio,i valda je to ostavilo traga na mom zdravlju i isto nemam 30 godina!. ;D

134
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: konstantni bolovi u lumbagu
«  : Ožujak 16, 2012, 14:46:36 poslijepodne »
Mislim da je MR 1600 kn i 400 kn ispis dijagnoze,a EMNG u Lipiku 400 kn,provjereno 100%.Nažalost ako nemaš dobru vezu,na sve se dugo čeka,u Osijeku na MR 6 mjeseci,ali zato u Požegi 1 i pol mjesec,a na EMNG u Osijeku dođeš za nekih 2 mjeseca,sad neznam odakle si,ali tako je u našoj vukoje...... :D

135
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Eksturzija L5/S1 12mm !!!!
«  : Ožujak 16, 2012, 14:41:18 poslijepodne »
Davore,to je odlično što si se tako dobro oporavio,ali kako i sam kažeš,sve ovisi od osobe do osobe.Meni nemože pomoći ni 1000 Kćira jer sam sklon priraslica i tako me se može operirati 2 puta godišnje,priraslice će se vratiti.Ja se nadam da će sa Gogyjem biti sve u redu,i ako sa tolikim problemom izdržava bolove sa pretpostavljam 1 brufenom na dan,vjerovatno će također vrlo lako se oporavit i nakon operacije,jer ona će kad tad doći.Još jednom puno sreće sa daljnim ljećejem,i iskreno se nadam da neće biti nikakvih posljedica.

136
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: konstantni bolovi u lumbagu
«  : Ožujak 15, 2012, 21:28:12 poslijepodne »
Prije operacije sam svakodnevno imao grčeve u stomaku,išao 5 puta na wc obaviti veeeeliku nuždu,dok poslije operacije mi je bilo kao da sam jeo gips,kaaaataaaaaastrofa!!!Lumbalni živci utječu na rad anusa,mjehura i obadvije noge,tako da se pažnja treba usmjeriti na MR lumbalne kralježnice.

137
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Eksturzija L5/S1 12mm !!!!
«  : Ožujak 15, 2012, 21:22:41 poslijepodne »
Da,dr.Kćira je inaće jako susreljiv,i na tebi je naravio klasičnu stvar,znači ako možeš bez nekih jakh tableta izdržati,tada ide fizikalna.Neznam jel imaš trnjnja u nogama ili stopalima,da li hodaš na prstima i petama,da li imaš sijevajuću bol u jednoj ili obadvije noge,ako nemaš,ja kao laik bih ti preporučio da sačekaš sa operacijom,osim ako te to spriječava u obavljanju posla,ali ako se odlučiš za operaciju,znaj da tegobe neće nestati preko noći,morat češ imati mnogo volje za silne vježbe koje češ morati raditi,ali najbinije ti je da ti tijelo nije sklono priraslicama,jer ako je,tada si naje....Uglavnom dr.Kćira jako dobro obavlja takve vrste operacije,to je rutina koja se obavlja skoro svaki dan,i nemoj se dvoumiti gdje na operaciju.Opet ako budeš dugo čekao može doći do velikog oštećenja živca,a tada si strašno naje... jer tu se glavni živac račva na ostale djelove,i to baš na tom dijelu gdje je lumbalna kralježnica,između kralježnica se nalaze korijenovi živaca i mogu se jako oštetiti,a to jaaako boli,tako je barem kod mene.Na tebi je da odlučiš,a mi koji smo to prošli ti možemo samo dati savjet.SRETNO!!!

138
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: konstantni bolovi u lumbagu
«  : Ožujak 14, 2012, 21:38:19 poslijepodne »
Ostavi ti fizijatra na miru,najbolje odmah kod neurokirurga,oni najprije "ručno"obave mjerenja i pošalju te na magnet,navodno je puno bolji nego CT,neznam odakle si,možda bi i koja bolja preporuka pala,uostaom neslušaj ako fizioterapeut ili neurokirurg kažu da češ na snimanje kod sljedeće indikacije,jer onda bi moglo biti možda malo kasno,nego samo oštro i neka ti odmah daju to snimanje,jer ako RTG pokazuje spajanje kralježaka na donjem dijelu leđa,mogu zamisliti šta se onda dogodilo sa diskovima,a to kako kažu najbolje pokatuje magnet.Ali samo bez panike,koliko znam ,nitko od toga nije umro,ali posljedice se većinom trpe do kraja života(AKO NE I DULJE!!!) :D,a pošto na poslu večinom sjediš,vjerojatno je malo i skolioza,okoštavanje kralježaka i ostala sra... koja se samo nadovezuju,kao domino,neću dalje ni nabrajati,uplašit češ se.Znači moj prijedlog,ne gubi vrijeme ,nego odmah kod neurokirurga,oni to najbolje znaju,nikako kod kiropraktičara dok se nesazna što je točno uzrok bolova,i sve to što prije obaviti.Nisam doktor,pa nebih više nagađao.Pozdrav! :D

139
Ostalo / Odg: Članak: Umjesto siromaštva, gade nam se siromašni
«  : Ožujak 13, 2012, 20:48:20 poslijepodne »
kod nas u slavoniji i fašizam i nacizam skroz jednaki :o

140
Oporavak nakon operacije / Odg: Smetnje nakon operacije
«  : Ožujak 02, 2012, 10:52:26 prijepodne »
Samo novi magnet,to ce bit najbolja solucija,i odmah ce se znat šta ima novog.

141
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Eksturzija L5/S1 12mm !!!!
«  : Veljača 29, 2012, 23:08:26 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Pošalji mi pp ako nećeš javno o njemu.
Malo mi je čudan taj pregled, sve osjetim i sa svim mogu micati i ništa ne trne.
Čemu služi taj EMNG?
EMNG služi za mjerenje protoka signala kroz živce.Malo boli,ali ništa strašno.Ja nisam doktor,ali imam ogromno iskustvo i sa zajebima doktora,i sa odličnim iskustvima.Neurolog ti nemože reći više od neurokirurga,stoga se slažem sa odeš kod dr.Kćire.mlad je razgovara s tobom kao sa čovijekom,a ne brojkom kao svi ostali,i napravi dobar posao.Koliko sam vidio,a jako se dobro vidi,čudo je što nemaš jake bolove,i dobro je što izbjegavaš zablete,nedo Bog,ali kasnije bi se mogao nažderat tableta i tableta.Ja trenutno pijem od 10 na dalje dnevno samo da bi mogao normalo ležati,a kamoli nešta drugo.Poslušaj iskusnije i idi kod Kćire,čovjek će ti stvarno pomoći,mene je 2 puta operirao,a da nisam došao do njega,sada bi bio u kolicima.Spasio me.SRETNO!!!

142
Ostalo / Odg: Kredit za zdravlje
«  : Veljača 29, 2012, 22:49:07 poslijepodne »
I uz sva dopunska osiguranja,zdravlje je skupo.Npr. ja mjesečno trošim oko 200 kn na lijekove što moram nadoplatit,što se na prvi pogled nečini puno,ali to je godišnje 2500 kn.Ponekad se desi da svaki tjedan moram putovati u Osijek kod dr.,do bolnice imam 35 km.,ali ajde,zasada dobijem 96 kn putnih troškova,jer moram imati pratnju sa sobom,ali novi zakon će glasit da će putne troškove dobit samo ko putuje od 50 km. na dalje.U ambulantu za liječenje boli sam išao 10 puta zaredom pa si mislite koji bi to bio trošak za gorivo da nisam dobio povrat,a kada mi se prestanu isplaćivati putni troškovi,neznam kako ću onda,ipak nas četvoro živimo od 2700 kn mjesečno,a do Osijeka mi treba 60 kn goriva.To će biti još jedan od niza zakona koji potiču da samo ljudi koji imaju pare se mogu liječiti,a mi sirotinja,ko nas jeeeeeeee.Tu se još zareda 10 dana ležanja u olnici na odjelu fizikalne terapije i 3 tjedna toplica jednom godišnje.Kad bi zbrojio sve u ove 3 godine,loše bi se osječao,a imam 29 god.,šta će tek dalje bit! >:(

143
Operacija kraljeznice / Odg: Ugradnja umjetnog diska u Hrvatskoj
«  : Veljača 27, 2012, 12:20:50 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
dobar post,..potpisujem


Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Da si Ivica Kostelić ili neki drugi poznati sportaš,nebi te ni pitali,nego bi ti samo ugradili umjetni disk,ali ako si običan smrtnik,onda zajebi stvar,povadit če ti diskove koji nevaljaju,bolit će te ko da ti nisu napravili ništa,godinu dana će ti pričat da je to normalan proces oporavka,a tada će rećći istinu da  će te bolit do kraja života i da ti oni više nemogu pomoći.Ići ćeš  na gomilu fizikalnih terapija koje ti neće pomoći,a kada te poslije terapije bude bolilo još više,tada ća se izvlačit na to da je to reakcija koja ustvari nepostoji.Izgleda jako negativno i crno,ali to ti je normalno u našem zdravstvu,barem kod mene.Nedo Bog nikom.
Kada tako ugledan doktor to potpisuje,onda mi je to na diku! ;)

144
Operacija kraljeznice / Odg: Ugradnja umjetnog diska u Hrvatskoj
«  : Veljača 26, 2012, 11:15:33 prijepodne »
Da si Ivica Kostelić ili neki drugi poznati sportaš,nebi te ni pitali,nego bi ti samo ugradili umjetni disk,ali ako si običan smrtnik,onda zajebi stvar,povadit če ti diskove koji nevaljaju,bolit će te ko da ti nisu napravili ništa,godinu dana će ti pričat da je to normalan proces oporavka,a tada će rećći istinu da  će te bolit do kraja života i da ti oni više nemogu pomoći.Ići ćeš  na gomilu fizikalnih terapija koje ti neće pomoći,a kada te poslije terapije bude bolilo još više,tada ća se izvlačit na to da je to reakcija koja ustvari nepostoji.Izgleda jako negativno i crno,ali to ti je normalno u našem zdravstvu,barem kod mene.Nedo Bog nikom.

 Str: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11 12
Nagradne igre