Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - ddario

 Str: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 12
55
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: lumboischialgia lat.dex
«  : Svibanj 09, 2013, 09:48:51 prijepodne »
Ma kakvi,to nije za neurokirurga.Nemaju pojma zato što se nisu nikad tako osječali.Lijepo ti piše a imaš degrtativne promjene i protuziju diska koji ti očigledno pritisa živac.Neslušaj nego traži uputnicu pa ćeš vidjeti šta neuro kaže,i onda češ znat,a ovako lutaš i trošiš i vrijeme i novac uzalud.

56
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Savjet - mišljenje MR?
«  : Travanj 20, 2013, 10:49:43 prijepodne »
Evo još jednog dokaza da si u početnom stadiju,i ako nepoduzmeš nešta,stanje će ti se samo pogoršati.Kiropraktika je za ortopedske probleme,a ne za neurološke kakve ti imaš.Ako imaš šanse,spasi se dok nije kasno,i javi koje si korake poduzeo,jer ja i mnogi drugi na ovom forumu i dalje su isto bili totalno zbunjeni i izgubljeni na početku bolesti i nisu imali od koga tražiti savjet.

57
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Problemi sa lumbalnim dijelom kralježnice
«  : Travanj 20, 2013, 10:41:55 prijepodne »
Nikad se nećeš izliječiti nikakvom alternativnom metodom  tvojem slučaju.Ako imaš nešto novaca,ii dić kredit nekih 20000 ii malo više kn,neznam baš cijene,što prije idi u neku našu privatnu kliniku koja radi miimalno-invazivne operacije i istog dana se rješavaš trajno bolova,naravno,uz redovite lagane vježbe za trbušne i leđne mišiće.Ne traži pomoć kod državnih mesara,je ako imaš jak obrambeni organizam,kao npr. ja,doći će do neželjenih posljedica,kao što su priraslice,ožiljno tkivo...Vjeruj mi, znam iz svog iskustva,meni su pukla zadnja 2 diska,presjekli nekoliko korijenova živaca,i sad uz 15 tableta na dan trpim strašne bolove,nemogu hodat dalje od 50 metara,2 god. sam u krevetu,za 2 tjedna mi stižu kolica,više mi nema spasa.Pregledaj što je min.-ivazivna operacija,i sve će ti bit jasno.Pozdrav!

58
Ostalo / Odg: koliko vjera pomaže?
«  : Ožujak 07, 2013, 22:01:58 poslijepodne »
Jedna kineska poslovica kaže:Kada izgubiš zdravlje,izgubio si pola života.Ako izgubiš volju,izgubio si i drugu polovicu.Meni jedna od najistinitijih poslovica.Zdravlje je trajno izgubljeno,sada me vjera,supruga,a najviše od svega djeca drže na životu.Barem imam pametnu djecu koja me ,najjednostavnije rečeno,obožavaju svim svojim bićem.Prezadovoljan sam i preponosan sam na njih.Puno zdravlja i dobre volje svima!

59
Vratna (cervikalna) kralježnica / Odg: Simptomi nakon operacije
«  : Prosinac 26, 2012, 10:47:26 prijepodne »
Koliko ja znam,vitamini B skupine mogu samo malo pomoći pri oporavku ovojnice živaca,ali da se oštećeni živac može oporaviti,to baš nebih rekao.

60
Operacija kraljeznice / Odg: Poliklinika Marin Med
«  : Studeni 01, 2012, 20:39:38 poslijepodne »
Moja sestra je tamo operirana prije 4 god.,imala je istrošen disk na L5-S1 i herniju na tom dijelu,imala je utrnjenu nogu i ponekad je znala uzet voltaren protiv bolova,riješili su herniju i zacementirali da se više nepomiće,ali pošto je ona velika paničarka,nije se razgibavala,nije išla na fizikalne vježbe da nauči istezanja i jačanje mišića i dovela se u stanje da se maksimalno može sagnit pol metra od poda.Inače je sad u redu,pazi se i dobro.Mislim da je platila 15000 kn,ali sad ju nijedan neurokirurg neće pregledat jer oni neodobravaju tako šta,jer oni su joj nudili operaciju koju je odbila.Nešto dobiješ,nešto izgubiš...

61
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: molim savjet
«  : Listopad 12, 2012, 20:09:15 poslijepodne »
meni je isto tako bilo 5 dana nakon 2.operacije,i rekli su da je normalno,iako su bili jaki da su mi bočni mišići na nogama bili ko kamen.Vjerovatno je i tebi tako,ipak je to friško operirano.

62
Ostalo / HZZO-birokracija ili bezobrazluk
«  : Listopad 09, 2012, 14:13:35 poslijepodne »
Prije dva tjedna sam po preporuci 4 specijalista,urologa,fizijatra,neurologa i neurokirurga,poslao zahtjev za bolničko liječenje u Lipiku,gdje sam bio prije 13 mjeseci i od mnogih toplica mi je jedino tamo bilo bolje,u HZZO u Osijeku,i danas sam dobio pismo gdje me odbijaju,razlog,iz navedenih papira se neutvrđuje potreba za bolničkim liječenjem.Neznam jel to po njima znači da Magnetska rezonantsa u Medikolu očitava pogrešno rezultate pa slika koju dobijete je potpuno netočna i neistinita?Po njima možda i nisam morao izvaditi dva diska i vjerovatno mi se nisu "okamenila" 3 diska u vratnoj kralježnici,a priraslice i ožiljno tkivo mi sigurno nije tako veliko da je živac jednostavno urastao u ožiljno tkivo i oteko na nekoliko mjesta da moje dijete od tri godine nezna kako je to kad ga tata drži u naručju i igra se s njom kao sve zdrave i normalne osobe jer svaki,ali baš svaki pokret koji napravim je bolan pokret.Vjerovatno se pravim da me boli pa to koristim kao izliku da mi starija kćerka mora donositi čašu vode,jer se ja po nekoliko dana nemogu dići iz kreveta.Vjerovatno je moj neurokirurg preglup i neobrazovan da bi znao očitati MR i sve krivo protumačio.Vjerovatno na osječkoj neurologiji nemaju pojma radit svoj posao,pa mi je jedna od najboljih neurologa,dr.Kristić,krivo napravila EMNG donjih ekstremiteta gdje se navodi da mi je stanje živaca tri puta gore nego prije 10 mjeseci.Moj urolog je po njima retariran kada mi je kroz penis u mjehur usipao litru tekučine i kada ni nakon toga nisam imao podražaj napisao da mi mjehur nedobiva ni dolazne ni povratne informacije za pražnjenje mjehura i da moram najmanje dva puta koristiti jednokratni kateter,a kada me boli cijeli dan,tada moram cijeli dan,jer mišić mjehura se neotvara i mokraća nemože van.Neurolog o Osijeku također po njima nema pojma raditi svoj posao,ili sam ja simulirao kada mi je isprobavao reflekse u nogama,što je nemoguće.Po svemu sudeći kradem kod kuće Bogu dane i pijem 14 tableta bez veze,jer oi HZZO-u me možda malkoc pecka u leđima,pa bih malo na ležanje,samo da nisam kod kuće.Lud sam,osječam se jadno i nesposoban jer sam nemočan protiv,nadam se ,zdravih ljudi koji tamo rade i odlučuju tko je bolestan,a tko ne.Imam samo jednu poruku za njih,možda netko i bude ovo pročitao:RAZMISLITE KAKO BI SE PONAŠALI PREMA NAMA NAJOBIČNIJIM SIROMAŠNIM I BOGOBOJAZNIM LJUDIMA KADA BI SE TO,NEDO DRAGI BOG,DOGODILO VAŠOJ DJECI!!!KAKO BI SE OSJEČALI DA SE TO VAMA DOGODI I DA NEMOŽETE NIŠTA!!!!!!!!

63
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
«  : Listopad 06, 2012, 10:17:44 prijepodne »
Po svemu navedenome podosta godina vjerovatno nečeš moći izdržati.Ima metoda minimalno-invazivne operacije koja je puno bolja nego klasična operacija,ali nažalost nije u sustavu HZZO-a,nego se plaća,ali ja sam npr. 2 puta operiran klasičnom operacijom,i imam malo čudan organizam u vezi zarastanja pa se stvorila razna sranja i sad nemogu nikud.100 puta sam rekao da se nemože toliko novaca zaraditi koliko ga možeš potrošiti kada se teško razboliš zanemarivanjem problema(pogledaj tu temu).Najbolje da pitaš našeg neurokirurga dr.Saftića,on ima privatnu kliniku,ili ako kojim slučajem neželiš,reci odakle si pa ti netko može pomoći sa preporukom.Ja sam iz Slavonoje pa ti mogu preporučit dr.Kćiru koji je mene operirao,nažalost,prekasno sam došao da bi ishod bio dobar,ali svi su s njim zadovoljni.Ali ako možeš,preporučam ti dr.Saftića.Pozdrav! :)

64
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: protruzija diska L4,L5 ožiljno tkivo
«  : Rujan 30, 2012, 20:40:52 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Postoji i dalje se koriste navedeni gelovi (razni oblici)

Ultimativno rjesenje je manje krvarenja tijekom operacije, a odgovor na taj izazov je minimalno-invazivna kirurgija
Znam da postoje gelovi,ali samo ublažuju posljedice,nakon 2. operacije sam imao i dren zbog spriječavanja krvarenja,ali kada imaš tako tjelo koje na oštečeno tkivo nabaci 100 zakrpa,onda ti nema pomći.Večinom djeluju gelovi na ljudima koji nebi imali problem ni nakon operacije,naznam.Podržavam min.-invazivnu operaciju,puno bolje nego klasično mesarenje,ali sve mi se naglo dogodilo 2009. kad je nastala navodna recesija,dobio otkaz u firmi di sam radio,i sve kasnije radio na crno,tako da ni kredit nisam mogao podić,a keš otišao u veliku adaptaciju stana dok nisam znao šta će mi se dogodit.Ajd ako mi možeš reći ako znaš koliko bi koštala takva operacija da sam išao,znači interlaminectomia na L4-L5,L5-S1 s tim da su mi se komadići diskova pozabijali u korjenove živaca,baš me zanima,pa ako možeš,hvala!

65
Moj školski prijatelj je imao interlaminektomiju L4-L5,te ponovno čišćenje priraslica,3 puta išao na komisiju i 3. puta ga stave u mirovinu,ali on je radio.Ja nisam zaposlen,u 1. mjesecu ću 1. puta na komisiju,i nadam se da ću od nekih 7.-8. puta biti primljen,jer ja uistinu baš ništa nemogu raditi,čak ni pazit na djecu duže od 2-3 sata.Trenutno mi lijeva noga ne služi za ništa,i tek nakon 2 sata spavanja,da opustim mišiće,ću moči sa 2 štake leći vani u ležaljku i zezat se sa psom.

66
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: protruzija diska L4,L5 ožiljno tkivo
«  : Rujan 30, 2012, 13:28:23 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Mozda da ides kod Saftica da ti min-invazivno skine priraslice....? Juce upoznah covjeka, oko 55 veli 3 puta operisao kicmu, prvi put katastrofa, odma druga operacija za 2 sedmice i treca ne znam za par godina, i evo kaze ne boli me al me tu i tamo ukoci pa ne mogu po mjesec dana iz kuce. Al uglavnom ciko dobro izgleda, ja nisam vjerovala da neko moze onako dobro izgledati nakon 3 operacije kicme. On mi je vratio malo nadu za ove 'izgubljene' slucajeve  ;)
Neznam za koga je post namjenjen,pretpostavljam za Marija,ali priraslice još nekako,ali ožiljno tkivo je drukčije.Ono u večini slučajeva obraste oko živca,i to na MR izgleda kao da guši živac,meni je rečeno prošli tjedan da je ožiljno tkivo nekoliko puta žilavije i čvršće od samog mišića,a bubam,50 puta čvršće od živca.Kada bi se u mom slučaju operiralo to tkivo,99% da bih odmah bio paraliziranih nogu bez povratka.Živac sam po sebi je jako mekan,a tkivo uraste u njega,tako da se nemože ni "otkinit" od živca,ni odrezat sa živca.To nije kriv ni doktor,ni nitko,jednostavno lijeka nema.Kaže mi neuro da su u ZG-u pokušali napraviti neki gel za smekšavanje tkiva,napravili par operacija,ali kasnije su ti pacijenti večinom dobili teške infekcije,tako da ipak još nepostoji lijek ni za priraslice,ni ožiljno tkivo.

67
E prijatelju,teško mi je i čitati tako što.Imam isti problem kao ti,samo što sam vadio diskove na L4-L5,L5,S1,23,8,2010.,i 15.3.2011.OPERIRAO PRIRASLICE NA l4,l5.Kako se ustrane priraslice,tako narastu 3 puta više,a ožiljno tkivo je još gore.Samo bih ti rekao svoju situaciju da otprilike vidiš šta se događa u pojedinim slučajevima.Neurokirurg mu je prije par dana mi je očitao novi MR na kojem piše da je ožiljno tkivo puno veće nego prije,jednostavno je živac urastao oko živca,i svaka operacija je 99% šansa da ću ostati trenutno invalid,i da moram živjeti sa bolovima,koji zapravo i nisu bolovi,nego nešto puno jače za koju ne postoji riječ.14 tableta na dan da bi trpio bolove.hod jedva sa 2 štake,sad ću uzet hodalicu za odrasle da makar malo mogu dalje hodat,noge redovito otkazuju,živci za kontrolu odumrli,kateter svaki dan,sad odumiru živci za noge,a toliko grče da nekad nema ni spavanja,ni ništa,a pijem konjske tablete.Preporučio bih ti nadmadrac gold u Yisku,ja sam platio braćni 160 puta 200 1500 kn 50% sniženje,8 cm pjene,preporodio sam se.Kolica neginu,navodno max. još godinu dana pa u kolica,vidit čemo,ja bi odmah,samo da prestanu pakleni bolovi.Plus sve ti 3 diska na vratu su mi se "okamenila",nema više tekučone,a ni amortizacije i prebrzo se troše,tako da bi za 10-ak god. mogao biti okošten vrat,znači da neću moći lijevo-desno ga micati,trenutno se ni neopterečujem s tim.Oladiš se s vremenom.Neznam koliko si star,meni je 29 god. i navodno sad na početku godine kada 1. put budem predavao papire za mirovinu ću imati opću invalidsku,a profesionalna je 30% manja nego pća,malo se raspitaj,dugo mi je pisat,a i zakon se mjenja kako je njima volja.Sretno ti bilo,i nedaj se!I nebih ti preporučio drugu operaciju jer bi ti moglo bit još gore,jednostavno ti je borben organizam,i ti nemožeš tu ništa,a pogotovo nemoj na kiropraktiku,jer si onda najebo.Masaže da,ali sve što se kao lomi,dalj od toga.

68
Ostalo / Rolator-hodalica za teško pokretne osobe sa 4 kotača
«  : Rujan 27, 2012, 22:53:19 poslijepodne »
Molim ako netko ima iskustva sa takvom hodalicom da napiše svoje iskustvo,jer treba mi preporuka pošto su mi 3 diska u vratu "okamenjena" tako da hodanje sa 2 štake dosta napreže vratne mišiće,a diskovi se prebrzo troše,dok na lumbalnom dijelu odumiru živci za kontrolu nogu,tako da mi treba neko pomagalo koje bi mi malo odgađalo pretjerano trošenje vratnih diskova,a usput pomoglo pri hodu jer mi noge rade na 30%,a htjeo bih malo više hodati od 200 metara na dan,barem vani,po stanu nebrojim.Unaprijed zahvaljujem!

69
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Objašnjenje MR nalaza
«  : Rujan 27, 2012, 22:33:58 poslijepodne »
Neće se to vuči dovjeka,trebao si napisati koliko ti majka ima godina,i odakle si pa ti možda mogu preporučiti svojega neurokirurga u Osijeku,ili ako imaš novaca otići kod privatnog neurokirurga.Nalaz nemora pokazivati strašne rezultate,ali bol može biti jaka i dosta ograničavati kvalitetu života.Znam kakav je osječaj kada neznaš ništa o tome,isto sam ja prošao prije 3 god.,a i sada ih nekada prolazim kada imam novo snimanje,pa nastane panika i osječaj kao Pavle sam na svijetu.Ja sam obični pacijent a ne doktor,a pošto se većina neželi uplitat u neke dijagnoze,jer vćina dijagnoza je dosta različita,mogu ti samo dati par naziva na nornalnom jeziku.Degeneracija diska-istrošenost diska,večinom se javlja kod starijih osoba.Hernija diska-ispupćenje diska sa očuvanim likvorom(tekučinom u disku).Probaj nalaz poslati privatnom neurokirurgu,na ovom forumu je prijavljen kao Neurokirurg,vjerovatno će ti dati površnu dijagnozu,ako ožeš,pošalji u mailu uzdužne i poprečne snimke oboljelih dijelova kralježnice,pa bi možda mogao dobiti kompletnu dijagnozu.Uglavnom najbolje da se javi svom neurokirurgu,ako nema,rado ću vam preporučiti svoga,ima jako velik postotak uspješnih operacija,ove kao neuspjele su uglavnom zbog lošeg reagiranja tijela na operaciju.Sretno!

70
Ostalo / Odg: Jastuk za bočno spavanje u Lidlu - ponuda tjedna
«  : Rujan 27, 2012, 22:15:01 poslijepodne »
To je vjerovatno dobro za osobe koje se neokreću previše i koje ntraže dvjestotinjak položaja preko noći.Ja sam prošle godine u Yisku uzeo memory madrac sa 8 cm memory pjene,i danas anatomski jastuk,jer po noći me skroz bude ugrčeni mišići u nogama pa 80% vremena spavam na trbuhu,što nikad nisam prije,nemogu spavat bočno jer me tada kao i sve ostalo probude grčevi u nozi na kojoj sam ležao,pa mi supruga mora maknuti nogu jer su to toliki bolovi da bi se propucao pištoljem,ili neki kalibar 50. :DNažalost,nemogu to preporučiti,jer ga nemam,ali kao što sam napisao,onaj ko spava na boku,vjerovatno je dobar.Meni i supruga može poslužiti kao taj madrac!!! ;D

71
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: Atlas Profilax metoda
«  : Rujan 19, 2012, 21:30:10 poslijepodne »
Novom MR mi se ustanovilo da u vratnoj kralježnici na nivou C3C4,C4C5 I C5C6 bla bla neku herniju-osteofit,uglavnom diskovi na tim nivoima tekućina u diskovima okoštila i to više nema elastičnosti i diskovi mi izgledaju duplo starije i jako su krhki,znači brzo se troše,tako da ja nesmijem nikakav primjer kiropraktike raditi,tako da mi i to pada u vodu...Sve loše što se posumlja da imam se ostvari...

72
Znam nekoliko ljudi koji imaju problema s kralježnicom,ali također zanemarivaju problem kao da će samo nestat preko noći.Uvijek kažem da sam ja čisti primjer mog zanemarivanja i pogrešne procjene doktora,ali ljudi ili su lijeni,ili ih totalno nije briga za sebe,a kada budu zalegli u krevet kao ja onda će se pitati kako im se to dogodilo. >:(

 Str: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 12
Nagradne igre