Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - ddario

 Str: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 12
73
Oko 3 godine sam zanemarivao bol,prvenstveno što su mi ortopedi  rekli da mi nije ništa,valda su mislili da se izvlačim sa posla pošto sam bio mlad,a do prvog ležanja u bolnici nisam ni znao šta su diskovi.Na bolovanje nisam htjeo ići jer su se mnogi izvlačili na foru da ih bole leđa,a zapravo im nije ništa nego su samo bili lijeni,i tako to dođe.Nakraju  vidiš da nemožeš zaraditi toliko novca koliko ga moraš potrošiti kad se teško razboliš.Sada vidim da sam budala jer sam htjeo raditi jer u životu bolje prođeš ako si lopov i varalica.Znam se šalit na svoj račun kad me neko pita šta mi je bilo,a ja kažem da su mi lagali kad su rekli ko radi ne boji se gladi! :D

74
Lud Zbunjen Ukočen / Odg: upala pluća i anestezija
«  : Rujan 10, 2012, 20:21:18 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Pozdrav svima,

javljam Vam se nakon duljeg vremena, jer fala bogu bilo mi je dobro

Sadašnja situacija je ovakva: nakon višemjesečnih bolova u nozi i križima novi nalaz mri pokazuje da je protruzija disca L5-S1 (operirala L4-L5 2008. C4-C7 2009.) te neurokirurg mi je u 7 mjesecu rekao da moram na operaciju odmah, a ja sam odgodila kao do 9 mjeseca. Ipak je tu more i plivanje i mislila sam da budem u koliko toliko boljoj kondiciji prije operacije i bude lakši oporavak. Došla prije 3 tjedna s mora i dobila upalu pluća:(
Ima li itko pojma koliko vremena treba za oporavak od upale pluća do operacije? Inače sam pila 2 vrste antibiotika (klavocin 2 na dan, lekoklar 1 na dan i 6 pholcodina) 10 dana. Na ponovno slikanje pluća na jordanovac idem 17.09. a kod pulmologice 21.09.

Može neko isustvo i savjet?


Koliko ja znam,moraš imat zdrava pluća prije operacije,zato ih i slikaš da se vidi da je sve u redu.

75
Vratna (cervikalna) kralježnica / Odg: Pomoć oko MR nalaza
«  : Rujan 04, 2012, 11:12:46 prijepodne »
To se nemože samo izliječiti,nego paziti da se stanje ne pogorša.I nemoj se preforsirati sa poslom,jer nemožeš toliko zaraditi koliko možeš potrošiti na liječenje ako stvari krenu nizbrdo.To znam iz vlastitog iskustva. ;)

76
Vratna (cervikalna) kralježnica / Odg: Pomoć oko MR nalaza
«  : Rujan 03, 2012, 20:33:07 poslijepodne »
1.6. sam napravio prvi put MR vratne kralježnice i iznenadilo me kada su ustanovili da imam herniju osteofit C3 C4,C4 C5 i C5 C6 disk ulazi u leđnu moždinu,a nemam ni glavobolje,samo ponekad zamor leđnih mišića koji kontroliraju ti živci i nemogu do kraja zakreniti glavu do kraja u oba smjera.Sve ovisi kako se ti osječaš i šta ti neurokirurg kaže.Ja sa svojim nalazom nedam rezat vrat dok god mogu izdržati,jer sam imao cimera koji je bio samnom u bolnici kada sam operirao 1. put L4 L5 L5 S1,i čovijek je ostao paraliziran jer mu je najiskusniji neuro u osječkoj bolnici prejako zašarafio vijak i ušao u leđnu moždinu.14. idem kod svog neura pa ću vidjet šta će on reći,ali nedam otvarat.Sve zavisi kakve simptome imaš.Sretno!

77
Ostalo / Odg: El. skuter za teško pokretne osobe
«  : Rujan 01, 2012, 11:46:40 prijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Dobro sto ne mozes hodati al kako ces sjediti u tom cudu, to ti je isti problem. A jbm zao mi je sto je dotle doslo, tesko i pretesko, zao mi je...
Da,do toga je došlo.Ovo više nije ni bol nego kada me uhvati tjedan da nemogu ni mokrit,ni preći 5 metara,to je onda agonija bolova.Toliko tableta,a nepomaže.Onda dođe 3-4 dana kada s tabletama bude bolje pa mogu prehodati oko 100-150 metara sa foot-up ortozama i 2 štake,i tada imam osjećaj da mogu 5 km prehodat,ali kada skinem ortoze,legnem tada nastaje velika slabost.Totalno sam ovisan o drugima,pogotovo o svojoj ženi,jer ona je morala naučiti kako stavljati kateter jednokratni,i sve ostalo.Živci za kontrolu mjehura je odumro,sada sljede noge.koristim nekih 70% snage nego što sam prije mogao.Kada bi mi bilo mrvicu bolje,mogao bih s tim kolicima otići malo dalje nekih 2 puta dnevno,a to bi mi puno poboljšalo kvalitetu života.Kako ti?

78
Ostalo / Odg: El. skuter za teško pokretne osobe
«  : Kolovoz 30, 2012, 11:09:23 prijepodne »
Hvala,hvala.Tako šta tražim!

79
Ostalo / El. skuter za teško pokretne osobe
«  : Kolovoz 26, 2012, 09:21:57 prijepodne »
Molim vas ako netko zna stranicu neke trgovine sa električnim skuterima neka stavi link trgovine jer kaa tražim na netu skroz mi se pojavljuju iste stranice sa nikakvim informacija i upitnom kvalitetom,a pošto više nemogu sveukupno prehodati ni 800 metara tjedno,možda će mi biti potreban.Unaprijed zahvaljujem!

80
Predstavljanje novih članova / Odg: pozdrav
«  : Srpanj 30, 2012, 21:34:07 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
upravo tako, kako kaže stara kineska: "kad izgubiš zdravlje- izgubio si pola, kad izgubiš volju- izgubio si sve".
puno sreće u liječenju!
Obožavam pametne poslovice,a ova je top 5 koje sam ikad čuo.Prije 3 god.sam htjeo kupiti pištolj,i dobro da nisam,jer bi ga danas upotrijebio! ;DValda me vrijeme pati. :DUživaj!!!

81
Predstavljanje novih članova / Odg: pozdrav
«  : Srpanj 29, 2012, 20:48:25 poslijepodne »
Ja bi trebao sada 3. puta operirati lumbalni dio,ali svojevoljno odbijam.Tako e i s tobom.Svatko je drukiji,netko će pitati 1000 osoba za savjet,a netko će sam odlučiti.Ja sam morao hitno operirati lumbalnu kralježnicu prije 2 god.,samo je bilo pitanje Osijek ili Zagreb.Svatko mi je drugo predlagao,i iskusni i neiskusni,a samo je jedna osoba s kojom sam jednom u životu pričao prevagnila da se odlučim za Osijek,i nisam pogriješio.Tako možda i tebi samo pukne film i odlučiš šta ćeš.Svatko griješi,ali dr.Vukić je vrhunski doktor.Sve je na tebi,jer radi se o tvom životu,a ne da ti neka baka Manda kaže šta moraš.Želim ti sreću,i da ti prestanu bolovi da se nemoraš operirati! :)

82
Predstavljanje novih članova / Odg: bok
«  : Srpanj 29, 2012, 20:39:36 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
zahvaljujem na odgovoru!
prihvaćam zahvalu! ;D

83
Predstavljanje novih članova / Odg: pozdrav
«  : Srpanj 29, 2012, 10:43:36 prijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
hvala, nisam uspjela dobiti odgovor od osoblja tamo. ne preostaje mi ništa drugo nego čekati...
Meni isto preporučavaju dr.Vukića,osim lumbalnog dijela,odlaze mi 3 diska u vratu,ali neću na operaciju vrata dok god ruke služe.To je dosta rizično,ali svaka bolest kralježnice je drukčija bolest.

84
Predstavljanje novih članova / Odg: pozdrav
«  : Srpanj 28, 2012, 20:29:34 poslijepodne »
upravo toliko,6 mjeseci...

85
Predstavljanje novih članova / Odg: bok
«  : Srpanj 27, 2012, 20:52:44 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
I kolka je penzija, kolko se dobije za to novaca?
Budi sretna ako bude 1500 kn,čisto da nekažu da se ništa ne dobije.Moj prijatelj je imao 1400,ali su mu kasnije povisili na 1500kn.

86
Ostalo / Odg: Dobivanje određenog postotka invalidnosti
«  : Srpanj 25, 2012, 16:24:12 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
piše ali ništa konkretno osim na ovom drugom nešto malo definicija koja mi ništ ne znači, kolko sam shvatila prvo se treba ići utvrditi postotak invaliditeta a onda dalje, zanima me koje papire treba prikupiti, tiskanice kupiti, gdje predati i komu, kako to ide ako si nezaposlena osoba???
Ako ništa drugo,idi u mirovinsko osiguranje pa će ti tamo najbolje objasniti.

87
Predstavljanje novih članova / Odg: bok
«  : Srpanj 24, 2012, 20:55:20 poslijepodne »
Za mirovinu min. 2 god. staža i više od 25 godina starosti plus preko 50% invalidnost.100% provjereno.

88
Predstavljanje novih članova / Odg: bok
«  : Srpanj 24, 2012, 11:21:28 prijepodne »
Nemora se biti u radnom odnosu za mirovinu,ali ima stručnijih ljudi za to.Ja am operirao priraslice 15.3.2011.,ali nakon 2 mjeseca se vratile.Nalaz sa MR-a od 1.6. pokazuje gomili priraslica na oba segmenta i veliko ožiljno tkivo koje tiska živac i uzrokuje velike bolove i padanja.Ako budem dao operirat tada može ppostati još veće,i tako u nedogled.Nema lijeka za to,što ih više režeš,one više rastu.Odvratna bol koja me i nakon 3 godine zna bacit doslovno u agoniju.Neznam dokle će više tako.

89
Predstavljanje novih članova / Odg: bok
«  : Srpanj 23, 2012, 20:54:14 poslijepodne »
Ja ti kažem da su mi izvadili 2 diska,trenutno stanje koma,komadići raspadnutih diskova mi se pozabijali u korijenove živaca,i sad otkazuju živci za kontrolu nogu i mjehura.Mom prijatelju su izvadili 1 disk,sa 28 završio u invalidskoj,a drugi također 2,ali njemu ko da ništa nije bilo.Ovisi od osobe i kakva je ozljeda bila.Ja izgledam ko robocop,2 štake,2 ortoze za podizanje stopala i šaka tableta.Sve ovisi kako je bolest nastala,a zdravlje se možda popravi,a možda nikad.Nažalost.Kostelić skija mjesec nakon op. koljena,Filipović se tuće 3 mjeseca nakon operacije hernije,ali mi obićni smrtnici se možemo jebat,a ne ići na ugradnju diskova.

90
Predstavljanje novih članova / Odg: bok
«  : Srpanj 20, 2012, 21:38:11 poslijepodne »
Meni su vadili diskove na L4 L5 L5 S1,i nemam nikakve hrskavice ugrađene,mišići i tetive sve drže na mjestu,a nakon određenog vremena treba sve srast u jednu kost.

 Str: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 12
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com