Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Jasna

 Str: 1 [2] 3 4 5 ... 37
19
Ostalo / Odg: Štednja, zdravstveno osiguranje ili sudbina...
«  : Kolovoz 19, 2010, 23:15:46 poslijepodne »
Kapitalizam može biti i vrlo human, što dokazuje stanje u zemljama poput Švedske, Norveške, Danske... Kod nas je na djelu tzv. amoralni familizam (ovaj je pojam definiran u Americi još 1958. godine). Točna definicija može se pročitati u knjizi dr. Gojka Bežovana "Civilno društvo". Bežovan je inače profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu (katedra socijalna politika). Najkraće, kako je to ovdje Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se definirala Iva Prpić (link stavljam jer je tema dobro obrađena), amoralni familizam je moralna osnova zaostalih društava i društveni obrazac ponašanja. Glavno pravilo je maksimalno uvećati materijalne koristi, kratkoročno iskoristiti probitke uže obitelji pretpostavljajući da će i ostali učiniti isto. Pratite link, izvrstan je i odlično pojašnjava u kojem se glibu nalazimo :( 

20
Ostalo / Odg: Štednja, zdravstveno osiguranje ili sudbina...
«  : Kolovoz 15, 2010, 23:00:42 poslijepodne »
Worfe, drago mi je da te opet vidim, ali mi nije drago zbog situacije u kojoj se nalaziš. Znam da nije utjeha, ali većina nas muku muči da skrpa kraj s krajem i moli Boga da se ne razboli. Ja tako već 10 godina živim... a što se tiče sigurnosti u državnoj firmi, Davore radila sam u jednoj takvoj i preko noći dobila otkaz jer se nisam svidjela jednom ministru (inzistirala sam na profesionalnosti i bila sam politički "nepodobna", premda nikad nisam bila ni u jednoj stranci). Tada sam bila podstanar s dvoje djece i tada sam se zapravo razboljela (dobila gastritis i počeli su problemi s kralježnicom). Toliko o sigurnosti bilo gdje u ovoj državi. Užasno mi je krivo što nisam otišla iz zemlje kada sam mogla. Nedavno sam imala priliku pričati s ljudima koji su se zbog rata u BiH (bili su protjerani), odselili u razne zemlje i kontinente. Riječ je o ljudima koji nemaju svi fakultete, a opet jako dobro žive. Svi su uspjeli snaći jer tamo gdje jesu - rad se cijeni.
Muka mi je više priča o odricanju dok mi plaćamo krizni porez i druga visoka davanja, a ministar gradi viletinu vrijednu pet milijuna kuna. A to je samo kap u moru... Mrzim kada nas uvjeravaju da prviše trošimo na mobitele (po njima bi se trebali dovikivati preko brda), da previše trošimo na uljepšavanje (ljudi se valjda ne bi smjeli više ni šišat), putovanja (najbolje da ništa ne vidimo, da ne čitamo, da buljimo u onaj lažljivi HTV)......Za naše političare najbolje bi bilo kad bismo bili amebe koje živnu samo kad treba glasat i plaćat poreze, a u međuvremenu svi možemo pokrepat. 

21
Bol i kontrola bolova / Odg: Tablete protiv bolova
«  : Kolovoz 15, 2010, 22:29:23 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Jasna i Melice, jeste li probale piti pripravak od cikle. Ja sam ga pravila svojoj majci koja je 2 godine isla na kemoterapije i prije svake morala je imati dobru krvnu sliku. Kako je i sama pila Controlok i imala iste probleme kao i vi ovaj pripravak joj je omogucio svaki put odlazak na kemo.
1 kg svjeze cikle, 1 kg oguljenih jabuka, 1 kg mrkve procijediti u sokovniku i dodati 1/2 kg procijedenog limuna. Od toga se dobije 2 bocice soka kojeg treba drzati u hladnjaku jer brzo prokisne i ako je ovo za vas previse (nema drugih konzumenata) dovoljno je napraviti i pola smjese. Svaki dan treba popiti jednu casu u koju mozete staviti zlicu meda za bolji okus.
Janna, puno hvala! Ovo mi se čini super i već sutra ću ga napraviti.

22
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Odricanje
«  : Kolovoz 15, 2010, 22:20:44 poslijepodne »
Ja sam se odrekla vožnje automobila, jednostavno me strah da mi noga ne zablokira u ključnom trenutku. Plesat sam gotovo zaboravila...no počela sam se pentrat kojekuda, pa se nadam da bi uskoro mogla i na Sljeme. Ne odričem se vožnje biciklom; što više vozim, to mi je bolje.

23
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Kalcificirajući tenditis
«  : Lipanj 28, 2010, 15:25:16 poslijepodne »
Goga, puno hvala na savjetima. Ja ću izgleda morati promijeniti fizijatricu jer sam dobila sam struju na rame koje me ne boli, ultrazvuk na bolno rame i vježbe. Danas završavam s terapijama, ali me i dalje boli. Doduše, manje nego prije, ali ipak boli.
Kokolino, vi ste zlata vrijedni. Pitat ću fizijatricu za blokade, a operacije me nije strah. Sad kad mi je krenulo s njima :-), jedna više ili manje.... :-)
Morat ću kod ortopeda na kontrolu, pa ću vidjeti što će on reći. Sve se tješim da će mi prije toga pomoći more i plivanje, pa da neću ni morati ići kod njega. Hvala na savjetima  :-*

24
Predstavljanje novih članova / Odg: Pozdraf
«  : Lipanj 16, 2010, 14:30:37 poslijepodne »
Nini, imaš odgovore na temi "Uspješne operacije", skupa s anketom...

25
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Kalcificirajući tenditis
«  : Lipanj 13, 2010, 11:11:00 prijepodne »
Draga Madagaskar, bolje je, hvala na pitanju. Morat ću još dugo ići na terapije, pa će valjda skroz proći. Kako si ti? Jesi li zadovoljna terapijama u toplicama?

26
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: Atlas Profilax metoda
«  : Lipanj 09, 2010, 15:17:53 poslijepodne »
Našla sam prilog Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se[cat]=370

Snimka toga je pri kraju emisije...prije priloga o ljekovitosti koprive...

27
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: Atlas Profilax metoda
«  : Lipanj 09, 2010, 12:47:48 poslijepodne »
Jučer sam u Hrvatskoj uživo gledala prilog o ovoj metodi, a bliska rođakinja bila je prije nekih mjesec i pol na tretmanu. Kaže da ju je sam tretman jako bolio, ali da se odonda osjeća kao da joj je netko skinuo ogroman teret s leđa i što je najvažnije glava je od tada nijednom nije zaboljela. Inače, također ima problem i s kralježnicom, ali kaže da se sada zaista sjajno osjeća.

28
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Molim savjet
«  : Lipanj 05, 2010, 12:41:26 poslijepodne »
Enice, ponekad moraš misliti prvo na sebe da bi tvojoj djeci bilo dobro. Govorim to iz vlastitog iskustva jer je i meni bilo neprihvatljivo da budem mjesecima na bolovanju zbog operacije, ali zahvaljujući njoj - danas normalno živim i mogu se brinuti o svojoj djeci. Ako budeš imala ozbiljnih posljedica zbog neuroloških ispada, nećeš se moći brinuti ni o sebi a kamoli djeci. Zato zaista probaj to što prije riješiti. Sretno!

29
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Još jednom ću naglasiti da se ne radi o hvaljenju dotičnog doktora već METODE !!

Bais, nemam namjeru gubiti vrijeme na silne rasprave, a kad već spominješ metode - evo kopirat ću tekst sa stranica Traumatološke bolnice, u kojem jasno piše što točno rade. Tek toliko da se bolje razumije o čemu govorim...

"Odjel je osnovan sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kao prvi odjel specijaliziran za liječenje ozljeda kralješnice u državi, a istovremeno je bio među prvim takvim odjelima u Europi. Na odjelu se provodi liječenje u skladu s najsuvremenijim principima liječenja ovakvih ozljeda, uz istovremeno promišljanje novih metoda, od kojih su neke zaživjele i na širem prostoru, te su sad prihvaćene ne samo u Hrvatskoj, nego i u drugim državama.
Prvi šef odjela bio je prof. dr. sc. Zimmermann, koji je bio začetnik kirurgije kralješnice u europskim mjerilima. Od 1987. do 1993. šef odjela je bio prof. dr. Nanković, koji je konstruirao i koristio vlastite originalne implantate. Od 1993. do 2002. šef odjela je bio prof. dr. sc. Buljat, a od 2002. tu dužnost obnaša prim. Zvonko Kejla.

Djelatnost odjela ne obuhvaća samo liječenje svih vrsta ozljeda kralješnice, već i liječenje kompleksnih deformiteta i degenerativnih bolesti kralješnice, kongenitalnih deformiteta, upalnih i tumorskih bolesti kralješnice. Sadašnja je djelatnost usmjerena na liječenje kompleksnih ozljeda kralješnice, osobito onih koje su povezane s ozljedom kralješnične moždine, kao i na liječenje deformiteta i degenerativnih bolesti s koncentracijom na minimalno invazivno i kratkotrajno kirurško liječenje. Istovremeno se provode ugradnje visoko usavršenih aparata za trajnu direktnu primjenu lijekova na sam središnji živčani sustav, te se ugrađuju i održavaju specijalne pumpe za ovakvu primjenu lijekova protiv spastičnosti, kao i lijekova za liječenje boli.
Odjel ima 8 soba s kapacitetom od 33 kreveta. Jedna je soba opremljena za pružanje intenzivne skrbi (mogućnost priključivanja pacijenata na mehaničku ventilaciju, dodatnu oksigenaciju, aparat za aspiraciju, itd.).

U suradnji s drugim ustanovama u Hrvatskoj, ovaj odjel danas funkcionira kao središnji centar za kirurgiju kralješnice u Republici Hrvatskoj.

Na Odjelu se tijekom jedne godine liječi prosječno oko 1300 pacijenata, a operacijske metode obuhvaćaju sve segmente i sve vrste pristupa na kralješnicu uz ugradnju najmodernijih implantata isključivo od titanija kao MR-inertnog materijala.

Važno je istaknuti da smo danas vodeća kuća u kirurškom liječenju ozljeda i bolesti vratne kralješnice prednjim pristupom, metodom po Robinsonu. Do danas je u Klinici, počevši s prvom koju je izveo prof. Zimmermann 1972. godine, učinjeno oko 1.500 takvih operacija, što je brojka kojom se rijetko tko može pohvaliti i u svjetskim okvirima."
Ne zamjerite na ovako dugačkom tekstu. Pokušala sam to reći kraće, ali eto nije išlo.

30
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Klinika za traumatologiju Zagreb
«  : Lipanj 03, 2010, 23:56:32 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Nakon podosta vremena, ove vaše sulude rasprave su me natjerale da i ja nešto napišem...

1. Jasna
dr.Stančić ne radi na traumi već 3 godine, sada je na rebru.
Neprikosnoveno je jedan od doajena operativnog liječenja cervikalne kralježnice u nas. Veliki stručnjak s veeelikim životopisom i iskustvom iza sebe. primarno na području cervikalne kralježnice.
Osim na Rebru radi u privatnoj poliklinici M&M kao neurokirurg kod kojeg možeš napraviti pregled, ali u dotičnoj poliklinici od op kralježnice rade samo fiksacije i rade diskografiju. Cijena fiksacije je 40000-60000 kn, a operacija se radi na Traumi.
( ovo malo miriše na sivu zonu ekonomije, jer nije mi poznati zakon po kojem privatnik može operirati u bolnici niti iznajmiti op salu. ali možda je to samo moja neinformiranost)
Ako malo bolje pogledaš stranice Traume, pod kategorijom liječnici nećeš pronaći niti jednog neurokirurga. Ili su ortopedi ili opći kirurzi.
Poliklinika Vertebralis je privatna poliklinika za operacije kralježnice i kao takva ima svoju salu, smještaj za pacijenta i, naravno svoj cjenik. U njoj radi dr.Saftić , ali ja još nisam ovdje na ovom forumu vidjela da je on ikome rekao dođi u Vertebralis. Svi smo mi s uputnicom HZZO-a liječeni besplatno u Vinogradskoj.
Uostalom na ovom forumu on daje besplatne savjete svima nama i davao ih je puno prije otvaranja privatne poliklinike.

Gloria, zahvaljujem na pojašnjenjima. Znam da dr. Stančić više ne radi u Traumi, ali sam ga spomenula jer me je operirao u toj bolnici. Osobno mi ne bi bilo važno da je samo "obični" kirurg jer me je doslovce spasio i zahvaljujući njemu ja danas normalno živim. Jednako tako bi pohvalila i bilo kojeg drugog doktora, da mi je pomogao kao što je to napravio dr. Stančić. Kada sam reagirala na post o Traumi, razmišljala sam i o svim onim ljudima koje ovih dana čeka operacija u toj bolnici ili idu tamo na pregled. Ono što je napisao Neurokirug o Traumi, ljude može samo uplašiti i totalno zbuniti. A mislim da to jednostavno nije fer jer doista nije točno da oni tamo samo rješavaju prijelome, što je uostalom potvrdila i Kokolina. Malo više uvažavanja i poštivanja svega onog što se radi u drugim bolnicama, nikom ne bi štetilo, a ljudima koji traže pomoć - jako bi koristilo.

31
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Klinika za traumatologiju Zagreb
«  : Lipanj 03, 2010, 15:22:33 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Mislim da bi se trebalo maknuti od ad hominem razine na koju se polako počela svoditi ova diskusija. Ovdje se ne radi o hvaljenju ili kuđenju određenog doktora ili bolnice već METODE liječenja. Jel ti Jasna lijepo neuro rekao da se ovdje radi o degenerativnim bolestima, a ne o traumatologiji. Uostalom, zašto se Traumatološka zove Traumatološka???
Način na koji postavljaš paralelu Saftić-Stančić je u stilu "moje jabuke su bolje od tvojih kruški". Osim toga i kod Saftića se svakodnevno dolazi na pregled i operira sa HZZO uputnicom.
Što se tiče istraživanja, ne znam koliko si obučena za obavljanje takvog posla s obzirom da to traži poznavanje određenih statističkih (a i medicinskih) vještina jer će se inače sve svesti na priče sa bolničkih hodnika u čekaonici. Osim ako ne misliš to objavljivat u Areni/Gloriji/Doktor u kući..

Bais, što si ti po struci? Možemo malo popričati i o vještinama koje spominješ, nije uopće problem, samo prvo reci što si ti po zanimanju. Mislim, točno znam tko si, ali eto - napiši to i javno  :)
Svakom onom tko je od početka pratio ovu raspravu, jasno je da moja rasprava nije u stilu koji ti spominješ "moje su jabuke bolje od tvojih kruški". Govorila sam o vlastitom iskustvu s određenim doktorom i bolnicom, koji se ovdje izgleda ne smiju uopće spomenuti. Što se tiče metoda liječenja u Traumatološkoj bolnici (Neurokirurg tvrdi da se tamo ne liječe degenerativne promjene nego samo prijelomi), Kokolina je kao liječnica potvrdila moje mišljenje.
I još nešto, a to je odgovor i GSM-u, ugled nekog liječnika, bolnice ili bilo čega drugog, ne stječe se tako što se pljuje po drugima. Sve što je navedeno za dr. Stančića, on će to pročitati i sam riješiti. O tome tko je zapravo gnjila jabuka, vjerujem da će biti još puno govora i da će mnoge stvari isplivati na vidjelo.

32
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Klinika za traumatologiju Zagreb
«  : Lipanj 03, 2010, 12:34:36 poslijepodne »
GSM, ajmo redom  :), a onda neka Bojan otvoreno kaže je li ovaj forum rezerviran samo za jednu bolnicu i jednog doktora. Ako je tako, a ne zbog toga da se forumašima pruži što objektivnija informacija, ja više nikada neću doći na forum i neću vam remetiti idilu  :)

1. Dobro je što si prijavio dr. Stančića jer će se tako moći utvrditi radi li on doista dobro ili je to tek subjektivni osjećaj nekoga tko je povrijeđen jer mu on nije htio operirati majku.
2. I ja sam čula da Stančić radi i u privatnoj poliklinici M&M, jednako kao što to radi i svaki drugi neurokirurg pa i dr. Saftić u poliklinici Vertebralis Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se Razlika je jedino u tome što kod Stančića pacijent ne mora platiti operaciju. Ako je drukčije, voljela bih da to onda netko i dokaže. Ja osobno nisam ništa morala platiti.
3. Činjenica je da sam morala dugo čekati na kontrolni pregled jer dr. Stančiću pacijenti dolaze iz cijele Hrvatske, a vrlo često mora uskočiti i na hitne operacije. Da je loš doktor, sigurno ne bi bio toliko zauzet i na pregled bi se dolazilo bez ikakvog čekanja.
4. Točno je da sam razgovarala s jako puno pacijenata jer provodim jedno istraživanje. Možda taj broj nije točno 1.000, kako sam gore navela, ali ako mi 99 posto pacijenata od jako velikog broja ispitanika potvrdi da imaju dobra iskustva, onda zaista nemam razloga sumnjati. To istraživanje nema veze s ovim forumom...
5. Nisam glasnogovornik ni jednog liječnika, pa tako ni dr. Stančića. Stalo mi je do toga, kada već svima preporučujem ovaj forum, da se onda i što objektivnije piše i govori o mnogim stvarima.

Ako je problem da se pohvali i neka druga bolnica osim Vinogradske ili neki drugi liječnik osim dr. Saftića, ponavljam -slobodno recite.

33
ADMIN
OVA PORUKA I SVE ISPOD SU NASTAVAK NA TEMU U KOJOJ JE NEURO SPOMENUO TRAUMU
link na Neurovu poruku: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seOvo za Traumatošku bolnicu naprosto nije istina. Ovdje piše da imaju referentni centar za kirurgiju kralježnice, jedini takav u Hrvatskoj Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Operirana sam u toj bolnici i tamo sigurni nisu "samo" kirurzi, nego i neurokirurzi. Od 1.000 pacijenata prof.dr. sc Marina Stančića koji je i mene operirao, samo je GSM dosad rekao da s njime nije zadovoljan, ali to zato, koliko sam mogla shvatiti iz cijele priče, što Stančić nije htio popravljati greške svog šefa Paladina. To vjerovatno ne bih ni ja napravila na njegovom mjestu. Prema tome, bilo bi lijepo da se ne zbunjuju forumaši i pacijenti s krivim informacijama o bolnicama i liječnicima.

34
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Nikako. Ne liječim se - osim ako to podrazumijeva "žvakanje" tramacura od 125 mg i ibuprofena 600 mg 2x dnevno. Stanje je isto, ustvari taman pomislim da mi je malo bolje, pa ne pijem tablete 2-3 dana i onda opet iz početka.

Renata, danas sam doznala da u poliklinici Lumbago možeš dobiti stručan odgovor gotovo isti dan. Ovdje im možeš (možete) postaviti pitanja Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Tu je kliniku osnovao dr. Dražen Kvesić, koji je donedavno radio u Traumatoškoj bolnici. Probaj, možda konačno dobiješ pravu pomoć.   

35
Bol i kontrola bolova / Odg: Tablete protiv bolova
«  : Svibanj 30, 2010, 01:55:48 prijepodne »
Melice, meni je željezo također 4, a feritin (ono što se utvrđuje na nuklearnoj) 7, dakle samo jedan više od najnižeg mogućeg. Dobila sam Ferrum, to su ti tabletice koje se žvaču i ne padaju teško na želudac. Već nakon prve kutije bilo mi je bolje... Probaj, možda ćeš ih lakše podnositi...zbilja pomažu kao i druge.

36
Bol i kontrola bolova / Odg: Tablete protiv bolova
«  : Svibanj 26, 2010, 23:04:20 poslijepodne »
GSM, onda imaš dobrog doktora/doktoricu. Ja sam svojoj morala odnijeti nalaz specijaliste jer, kako je ona rekla, HZZO ga drukčije ne odobrava.

 Str: 1 [2] 3 4 5 ... 37
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com