Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Jasna

 Str: 1 2 [3] 4 5 6 ... 37
37
Bol i kontrola bolova / Odg: Tablete protiv bolova
«  : Svibanj 26, 2010, 21:24:16 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Trenutno ne uzimam ništa, nego trpim, jer imam grozne probleme sa želucem.

Melice, probaj vidjeti sa svojom doktoricom da ti prepiše Controloc za želudac. Mene je on spasio...godinama sam imala probleme sa želucem, a od tableta nisam mogla popiti ništa jače od Lupoceta. Problem je što Controloc mora odobriti specijalist, a ja sam ga dobila tek nakon gastroskopije. Uglavnom, preporodila sam se...pila sam ga duže vrijeme, a sada ga samo čuvam za svaki slučaj.  Ne boli me čak ni kada nešto žešće pojedem, što je ranije redovito bio slučaj. I svakako nastoj da se ne nerviraš, to je nešto najgore za želudac. Sretno!

38
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: spašavajte ljudi...
«  : Svibanj 25, 2010, 20:27:38 poslijepodne »
Da vas malo nasmijem jer ne vrijedi plakati... Nakon mjesec dana začaranog kruga moja doktorica - ortoped - moja doktorica - fizijatrica, dobila sam uputnicu za fizikalnu terapiju ali ni manje ni više nego za krivo rame. Nakon što sam reagirala, nešto je kao ispravljeno, pa sada imam uputnicu za oba ramena, s tim da ono bolesno - ima manje terapija. Kada sam pitala moju doktoricu tko bi mi trebao dati injekciju Medrola, ona je rekla fizijatrica. To mi je ponovio i ortoped, a onda je fizijatrica rekla da bi to trebao dati ortoped.
Eto, tako to izgleda u hrvatskom zdravstvu...e, da - jedino što mi je fizijatrica izašla u susret, jesu terapije za tjedan dana. Inače se čeka do jeseni...Tak' da znate o čemu Milinović govori kada kaže da je reforma zdravstva više nego uspjela  ;D ;D ;D

39
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: spašavajte ljudi...
«  : Svibanj 24, 2010, 23:30:30 poslijepodne »
Hm, zašto imam dojam da dino zapravo pokušava nešto drugo, a ne dobiti pravu informaciju o kvalitetnom fizijatru   ;D. No, dobro, vidjet ću kako će se ovo dalje razvijati, pa ću na kraju vidjeti jesam li bila u pravu.

40
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: spašavajte ljudi...
«  : Svibanj 24, 2010, 13:57:14 poslijepodne »
Dino, ako si iz Zagreba, mogu ti preporučiti dr. Blaženku Nekić. Adresa je Dalmatinska 3, a broj telefona 01/48 48 080. Imaš dosta o njoj na webu, pa pogledaj malo. Meni je došla pomoći kada sam se bila ukočila na poslu, a nikad je prije toga nisam ni vidjela ni čula. Kolegica koja ima problema s cijelom kraljžnicom često ide kod nje i do sada je uspjela izbjeći operaciju. 

41
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: spašavajte ljudi...
«  : Svibanj 23, 2010, 23:29:48 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Davore ipak ste malo pretjerali. :(

Ja mislim da sam čak bio preblag.....što god tko mislio.....moje mišljenje je bazirano na činjenicama. Ja kao laik imam pravo reći da se itekako osjeti razlika. HZZO vježbe nemaju učinkovitost i nemaju veze ni sa medicinom ni anatomijom uopće. Unificirane su, a dobro se zna da se vježbe individualno prilagođavaju, što nije slučaj kod HZZO. Ono što je meni rađeno u Puli je dijametralno suprotno od onog u bolnicama, da ne kažem da prouzročuje direktnu štetu na kralježnicu. Ja imam argumente za razliku od Vas koji nemate.

Davore, isto mislim da si pretjerao i da pojednastavljuješ stvari. Kao prvo, da mi nije bilo fizikalne u toplicama koja je bila preko HZZO-a, moje bi stopalo i danas visilo i skakutala bi na štakama. Drugo, s obzirom da sam prošla više od 150 ambulantnih terapija, mogu reći nešto i o njima. Tu ovisi na kojeg naletiš liječnika...a njih, kao i u svim drugim strukama, imaš koji su na jedvite jade završili fakultete i tu su stali s obrazovanjem, a i onih koji neprestano uče dalje i stalno se informiraju o svim novostima u struci. E ti drugi, kao što je naša Kokolina, bore se i s katastrofalnim stanjem u našem zdravstvu, i opet nastoje pružiti najviše što mogu. Ja ne osporavam Peharca, ali razumljivo da će čovjek posvetiti maksimalnu pažnju pacijentu kada to pacijent masno plaća, a on kao liječnik može ograničiti broj pacijenata. Ne mora se, kao što to moraju liječnici u javnom zdravstvu, zamarati s hrpom umišljenih bolesnika kao što su primjerice usamljeni stari ljudi koji traže fizikalnu samo da bi imali gdje otići i s nekim progovoriti koju riječ. Takvih su pune ambulante... Dobro sam snimila stanje, nažalost imala sam puno vremena da se sve dobro proučim.

42
Bol i kontrola bolova / Odg: Tablete protiv bolova
«  : Svibanj 22, 2010, 12:25:38 poslijepodne »
Ja sam jučer dobila neki novi lijek za bolove Doreta. Kako piše to je kombinacija Tramala i Paracetamola. Popila sam ih ravno 8, koliko se dnevno najviše smije popiti. Svejedno sam se budila zbog bolova i uopće više ne znam što da radim. Navodno vrhunski ortoped kod kojeg sam bila preporučio je fizikalnu terapiju u ovakvoj akutnoj fazi. Da čovjek ne povjeruje...ne znam više što bih rekla i napravila...

43
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Kalcificirajući tenditis
«  : Svibanj 14, 2010, 14:47:21 poslijepodne »
Bok Kika, tj. Jopane :-). Baš mi je žao zbog bana  :(. Nije mi jasno, barem ti nisi nikada nikog vrijeđao. Kada se samo sjetim koliko je toga protiv mene bio napisao deziderio i nazivao me svakakvim imenima, a nikad mu nije bio zabranjen pristup. No, valjda neki mogu puno toga, a neki ne :(... Hvala ti za savjet s rakijom. Ako ne pomogne led, probat ću i s tim.
Frenky, puno ti hvala. Probala sam to sinoć s ledom i kao da mi je mrvicu lakše. Danas ću to ponoviti, pa će valjda biti bolje. Poslije leda namažem Voltaren, pa i to malo ublaži. 

44
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Kalcificirajući tenditis
«  : Svibanj 13, 2010, 20:32:43 poslijepodne »
Draga Kokolino, puno hvala na iscrpnom odgovoru. Moja me doktorica poslala ortopedu, a prethodno moram napraviti rentgen. Nije mi dala nikakvu terapiju. Rekla je da mi nikakva fizikalna terapija neće pomoći te da hitno moram kod ortopeda. Ruka me nenormalno boli...ne mogu se ni obući, ni istuširati, a ni vježbati zbog kralježnice. Sada tražim mogućnosti da što prije dođem do nekog ortopeda, pa ću vidjeti kako će mi to liječiti. Dobro je da znam sve ovo što ste mi rekli. Još jednom, puno hvala.

45
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Kalcificirajući tenditis
«  : Svibanj 13, 2010, 16:19:51 poslijepodne »
Draga Madaskar, puno ti hvala na odgovoru. Kasnije sam i ja našla neke od odgovora, kada sam pravilo upisala pojam u google. Sada baš idem kod svoje doktorice po uputnicu za fizijatricu, a onda ću vidjeti kada će me moći primiti i kada ću moći na terapije. Nadam se da neću morati još i na tu opraciju. Kako sam krenula (svake godine operacija nova), do 50.-te bi mogla biti skroz nova :-). Kako je tebi sada? 

46
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Kalcificirajući tenditis
«  : Svibanj 12, 2010, 17:51:49 poslijepodne »
Pozdrav svima  :)
Molila bih da mi pomognete oko dijagnoze koju sam danas dobila. Naime, boli me lijevo rame već više od mjesec dana, a na ultrazvuku mi je utvrđeno da je tetiva m supraspinatusa jako zadebljana i ovapnjena te da imam jaki kalcificirajući tenditis. Radiolog mi je samo rekao da je to trajna degenerativna promjena i da ću to djelomično moći riješiti vježbama. Kod fizijatrice naravno ne mogu doći samo tako, a vrlo vjerojatno ću dugo morati čekati i na terapije. Ima li netko iskustva s ovom bolešću, kako bi si sama mogla pomoći i kakve su prognoze? Mislim, može li se to trajno izliječiti? Unaprijed svima hvala na odgovoru. 

47
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: Kokolina
«  : Travanj 29, 2010, 23:12:22 poslijepodne »
Dobrodošlica i lijepi pozdrav i od mene.

48
Možda se ne bi trebalo ljutiti jer koliko god mi ignorirali ovakve teme, trava je svud oko nas :-)
Ja osobno ne pušim. Probala sam na faksu i travu i hašiš: od prvog mi se prispavalo a od drugog sam se neprestano smijala. No nisam nastavila jer sam osoba koja jednostavno ne voli nikakve stimulanse. Alkohol također ne pijem, a tablete za bolove izbjegavam koliko god mogu. Znam da se u nekim zemljama marihuana odobrava u medicinske svrhe, pa ne vidim razloga da se toliko to napada. Po meni je daleko gori alkohol, pogotovo kada se miješa s tabletama. No to je legalno pa onda nitko oko toga ne pravi problem.  

49
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Pareza
«  : Ožujak 27, 2010, 22:29:06 poslijepodne »
Peroneus, odgovorit ću javno na privatnu poruku jer ćemo tako možda pomoći i nekom drugom. Ja sam parezu zaradila na operaciji, tj. nakon operacije stopalo je bilo skroz palo. Živac je bio upaljen i noga me je jako, jako boljela. Pila sam Medrol dok nisam otišla u toplice i tek su mi tamo s različitim terapijama vratili nogu u normalu. Sve je bilo u redu do prije mjesec dana, kada me je opet počela boljeti i sve mi je gore (boli me potkoljenica, a stopalo se skroz ukoči pa ne mogu hodati). Počela sam opet intezivno vježbati pa se nadam da će se sve opet vratiti u normalu. Namjeravam i početi voziti bicikl jer mi je to prije znalo pomoći. Mislim da sam si sama kriva za ovo stanje jer sam zbog nekih drugih okolnosti, bila potpuno zapostavila vježbanje. A ono je zbilja najvažnije jer dok sam redovito vježbala, čak sam mogla i potrčati. Sada mi se čini kao da sam opet na početku jer me boli i u lumbalnom dijelu.
Nisam stigla sve pročitati (mjesecima nisam bila na forumu), ali mi se čini da nisi bila na operaciji. Moj ti savjet da napraviš MR i posavjetuješ se s nekim dobrim neurokirurgom, a ako slučaj nije za operaciju - onda s nekim dobrim fizijatrom/fizijatricom. Moje je stanje zbilja bilo grozno (hodala sam s dvije štake), ali sam s vježbama sve bila uspjela popraviti. Zato jako vjerujem u njih...

50
Ostalo / Odg: POMOĆ - opet je počelo
«  : Listopad 24, 2009, 17:19:38 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Imam sve manje volje da sudjelujem na forumu.

I ja...i ovdje sam samo da Vas sve lijepo pozdravim i da Vam zaželim svako dobro u životu. Neću više dolaziti na forum.

51
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: drhtanje ruku nakon operacije
«  : Listopad 10, 2009, 17:37:24 poslijepodne »
Meni su se nakon operacije ruke dobrano tresle gotovo 3 mjeseca. Mislim da mi je to bilo zbog kortikosteroida (pila sam Medrol). Nedavno sam bila na jednoj lakšoj operaciji i isto su mi se ruke tresle jedno tjedan dana. Dok sam pila Medrol, bilo je zbilja gadno. Povremeno ni juhu nisam mogla pojesti... Piješ li što od lijekova?

52
Ostalo / Dokumentarac o zdravlju
«  : Listopad 09, 2009, 23:01:14 poslijepodne »
Ne znam jeste li primjetili, ali petkom u 20 sati, na drugom programu HTV-a, prikazuju izvrstan BBC-ijev dokumentarac o zdravlju. Između ostalog, pokazuju što se događa s organizmom prilikom operacija, kako se tijelo samo bori prilikom upala, koliko je važno da se krećemo, itd. Neke su scene možda previše šokantne jer pokazuju što se događa za vrijeme operacija, ali je sve izvrsno obrađeno. Vrlo je zanimljivo, pa vam eto to preporučam.

53
Predstavljanje novih članova / Odg: Predstavljanje novih clanova: socrates
«  : Listopad 08, 2009, 23:19:10 poslijepodne »
Socrates, kada sam neurokirurga nakon operacije pitala smijem li voziti bicikl, on je rekao "što više".
Ja inače vozim bicikl gdje god mogu i kada god mogu i to cijeli život, ali me je također prije operacije nakon vožnje znalo boliti. Danas mi je super...mislim da su mi duge vožnje pomogle i u oporavku noge (meni je nakon operacije stopalo skroz bilo palo). 

54
Glazba / Odg: Koju vrstu muzike rado slušate
«  : Listopad 06, 2009, 19:59:09 poslijepodne »
Je, zbilja su dobri. Slušam ih već duže vrijeme...

 Str: 1 2 [3] 4 5 6 ... 37
Nagradne igre