Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Jasna

 Str: 1 ... 33 34 35 [36] 37
631
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Evo i drugi odgovor na pitanje od Jasne. Ne, ja nisam liječnik več sasvim druge struke, odnosno pacijent sa jako velikim interesom da znam sve o bolesti koja me je pogodila kao i sve prisutne na forumu.

Marin.

Vi ste toliko dobro informirani, da sam se ponadala da nam se napokon priključio neki liječnik. Iskreno, nikako mi nije jasno da nam se nitko od liječnika ne želi pridružiti. Sve druge zemlje u okruženju, pa čak i one kao zaostalije, imaju forume na kojima pacijenti mogu dobiti odgovore gotovo u istom danu. Pitanja je previše, pogotovo kad čovjek ne zna od kuda da krene s liječenjem. Bilo bi normalno da te upute možemo dobiti od obiteljskog liječnika, a sve zamke operacija i drugih oštećenja - od onih kod kojih smo operirani. Ja sam imala sreću da mi je sve objašnjeno, ali kako vidim po iskustvima drugih pacijenata - mnogi ne doznaju ono najbitnije, primjerice kako nastaju te priraslice i što sve mogu prouzročiti.

632
Marine, jeste li vi liječnik? Sve upućuje na to da jeste, ali moram provjeriti  :)

633
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: Liječnici, teraupeti,....
«  : Travanj 02, 2008, 14:04:04 poslijepodne »
Evo, ja pohvaljujem, redom kako slijedi:

1. Prof. dr. sc. Marin Stančić, neurokirug
2. Blaženka Nekić, spec. fizijatar
3. Alina Gošek, spec. fizijatar u Varaždinskim toplicama, jednako kao i njena kolegica kojoj nažalost ne znam ime. Malo je starija od nje i rade na istom odjelu.

634
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Lječnička povjerenstva
«  : Travanj 02, 2008, 13:57:11 poslijepodne »
Po meni je cijel sustav posložen tako da od nas stvara invalide. Prvo je teško doći do dijagnoze, potom do ortopedskih pomagala, a kad produžuju bolovanja - gledaju nas kao kriminalce. Osim toga, već 15-ak godina ne postoji mogućnost da čovjek radi pola radnog vremena. Meni je konkretno neurokirurg rekao da smijem raditi samo pola radnog vremena, ali kako se to ne može po Zakonu, radim puno radno vrijeme. Rezultat: EMG je pokazao nova oštećenja. 

635
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Bol
«  : Travanj 02, 2008, 13:51:19 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Moj nalaz je sličan ali se odnosi samo na L4-L5 lijevo i desno - za sad. Drugi tjedan trebam napraviti noviji. Inače, do sad sam ih bila 6 puta na EMNG.
Ovo sam iskopirala sa jedne internet stranice:
"EMNG je ispitivanje perifernih živaca, što znači njihove funkcije i stupnja eventualnog oštećenja. Ako je neurografski nalaz uredan znači da je provodljivost živaca uredna. Električna tišina u mišićima u mirovanju je znak da svježeg oštećenja živaca nema. Svakako bi bilo dobro nalaz EMNG-a dopuniti s ciljanom pretragom (CT ili MR) u dogovoru s neurologom. Tadašnji EMNG nalaz podliježe kroz mjesece promjenama, kako na lošije tako i na bolje ukoliko se otkloni uzrok i liječe posljedice." Meni je rečeno da se nalaz EMNG ne može više nikada do kraja popraviti, možda samo mrvicu poboljšati.

Renata, hvala ti. Izgleda da smo obje u banani  :(. Ovo kod mene ukazuje na nova oštećenja, nisam to imala prije operacije.

636
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Bol
«  : Travanj 01, 2008, 14:16:19 poslijepodne »
Moj najnoviji nalaz EMNG-a glasi: teže kronično radikularno oštećenje L4,L5 i S1 desno, te umjereno L5 lijevo i L3 desno. Ima tko kakav savjet, mislim na vas koji ste radili EMG. Koliko je to ozbiljno, trebam li se brinuti? Može li se to riješiti samo vježbama? Thanks

637
Ne mogu sada dugo pisati, ali mi je drago da ste imali isto iskustvo s dr. Marinom Stančićem. On je i mene operirao i o njemu mogu govoriti samo u superlativima. Zbilja je svjetla točka našeg zdravstva. Ovih sam mu dana, kada nisam imala snage za vježbe, zahvaljivala što je dobro obavio posao. Ne znam što bi bilo da sam u ovoj situaciji kad mi je dijete bolesno, ja nepokretna. Nadam se da su moje misli dopirale do njega...

638
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Bol
«  : Ožujak 24, 2008, 01:04:29 prijepodne »
Ja Vam također s malim zakašnjenjen želim sretan Uskrs.
Nije me bilo jer sam u posljednjih 10-ak dana na posljednji počinak ispratila dvoje meni vrlo bliskih ljudi  :-[, a i dijete mi je završilo u bolnici zbog upale srčane ovojnice i srčanog mišića. Sada je stabilno, ali još uvijek ne znam koje bi mogle biti posljedice. Navodno je to sve zbog nekakvog virusa, ali još uvijek ne znam je li to doista tako. Uglavnom, ja sam već prilično luda od brige i boli zbog svega, a tablete za smirenje ne smijem piti zbog alergija. Naručena sam za testiranje 31.03.
Nisam imala snage ni vježbati, pa mi je noga k'o letva. Ne boli, ali je ukočena. Tjeram se na uobičajeni ritam vježbanja, ali moram priznati da mi je teško. Nije mi ni do čega, a na ulici sam se počela gotovo sudarati s autobusima  ;D. Jednostavno ga nisam ni vidjela ni čula da ide. Kad bi barem mogla zaspati, ali ne mogu, pa evo tako i vama ovdje kukam. Preko dana ne smijem ni plakati, moram se praviti hrabra pred djecom.

639
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Bol
«  : Ožujak 12, 2008, 19:27:36 poslijepodne »
Renata, u Zagrebu sam. Thanks unaprijed...

640
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Bol
«  : Ožujak 12, 2008, 15:57:39 poslijepodne »
Ja bih rado na bazen, ali zbog osjetljivosti kože, bojim se na ove gradske  >:(. Voljela bih na neki koji se redovito održava i na kojem nije velika gužva. Može netko nešto preporučiti?

641
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Bol
«  : Ožujak 10, 2008, 22:35:26 poslijepodne »
Renata, zbilja mi je žao što te boli. Ovo što si napisala, pokazuje da nam je zdravstvo zbilja u komi. Kad sam ja lani bila u toplicama, imala sam 8 terapija +  masažu tjedno. Da te malo utješim, izvan toplica je još gore. Danas sam nakon mjesec dana čekanja išla u Traumu na EMNG, međutim ženska me je zapisala pod krivi datum pa je ispalo da sam trebala doći u petak. Sad moram čekati dodatnih 20 dana. Zvala sam i Vinogradsku, međutim tamo su mi rekli da imaju popunjeno sve do kraja svibnja, a za drugi dio godine još ne naručuju. Katastrofa!
Usput, doznala sam i da nam HZZO ne plaća drugi mirovinski stup kad smo na dugotrajnom bolovanju. Postavila sam im pitanje o tome, ali ne odgovoraju. Drugim riječima, kad smo na bolovanju, zakinuti smo i za plaću i za doprinose.

642
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Društveni život
«  : Ožujak 09, 2008, 23:38:54 poslijepodne »
Ana, isto je i kod mene, hvata me lagana depresija jer stalno moram paziti što smijem, a što ne. No, još uvijek si ne želim priznati da sam poluinvalid. Sjetim se toga svako jutro kad u nemogućim pozama navlačim čarape  :)
Film je začudo pogodio ono najvažnije. Uglavnom me filmovi koji su napravljeni po knjigama - razočaraju, ali ovaj nije.
Bojane, nešto ne idu ovi prijedlozi...to je valjda tako s našom vrsti bolesti. Kad ljude boli, onda im valjda nije ni do pisanja. A što se tiče liječnika, ja ću svoga obavijestiti kad budem išla na pregled. No, malo me čudi koliko su inertni jer i njima bi trebalo biti u interesu da puno toga rješavaju preventivom, savjetima...Uh, trudim se da ih previše ne kritiziram, ali kad pomislim koliko se samo dugo čeka na terapiju ili pregled, dođe mi, kao što je rekla Ana, da ih tužim. No, suzdržim se zbog onih dobrih i profesionalnih...Čak vjerujem da je i njima neugodno zbog svega, ali šute jer čuvaju radno mjesto. No, mogli bi bar anonimno ovdje pomoći...ne vjerujem da nisu čuli za ove stranice.

643
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Društveni život
«  : Ožujak 08, 2008, 22:47:59 poslijepodne »
Koliko vam problemi s kralježnicom stvaraju smetnje u nekakvom normalnom društvenom životu? Evo ja sam danas bila u kinu i zapela na sjedištu s kojeg se nisam mogla dizati i prošetati. Nakon dva sata sjedenja, stopalo mi je gotovo skroz bilo otkazalo  :-[. Plesala nisam gotovo godinu dana, a fale mi i pentranja po Sljemenu.
BTW...preporučam odličan film Gonič zmajeva, zbilja je dobar jednako kao i knjiga. I,da, kad nam već društveni život šteka, možda bi se ovdje mogli otvoriti podforumi o knjigama, filmovima, itd...čisto da ne pričamo samo o bolesti...

644
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Kakav jastuk koristite?
«  : Ožujak 08, 2008, 22:42:10 poslijepodne »
Meni najviše paše mali dječji, tek toliko da imam nešto ispod glave. Od svega drugog vrat mi se ukoči.

645
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Bol
«  : Veljača 24, 2008, 21:47:24 poslijepodne »
Renata, samo nemojte klonuti duhom. Evo, ja sam se jutros probudila s gotovo potpuno ukočenom nogom. Prvo sam se skoro rasplakala, a onda sam se "uhvatila" vježbanja. Nakon nekih sat i pol tvrdoglavog vježbanja, prohodala sam i poslijepodne sjela na bicikl. Vožnju mi je inače preporučio neurokirurg. Naravno, pazila sam gdje i kako vozim. Pred veče sam potpuno normalno hodala...Jednostavno ne dam da me obeshrabri taj živac (oštećen je prije operacije). Tvrdoglava sam k'o mazga i evo ta moja tvrdoglavost pali  :)
Uskoro idem na onaj EMNG, baš me zanima što će pokazati. Podsjećam, poslije operacije nogu sam vukla i hodala sa 2 štake.

646
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Ja sam novi/a
«  : Veljača 13, 2008, 10:15:32 prijepodne »
Gorane, kako je? Pomaže li struja? Nema vas, ali se nadam da je bolje...

647
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Bol
«  : Veljača 01, 2008, 14:14:16 poslijepodne »
Gorane, ne znam ni ja kako ide taj proces refundiranja, ali znam da se može tražiti povrat. Čula sam i da se dosta dugo čeka. Možda bi bilo najbolje poslati upit na Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se. To sam našla na njihovom webu.

Što se, pak, tiče ovog dodatnog zdravstvenog, ja imam od HZZO-a, a ljudi kažu da se više isplati  osiguranje kod Sunca. Navodno je skuplje 200 kuna (moje je 960 kuna), ali puno više pruža. E, sad, treba uzeti u obzir i da se od početka ove godine u tvrtke vraća medicina rada, pa će sistematski biti obavezan za sve radnike. Kod nas je taj oblik zaštite ukinut početkom 90.-ih, a sada ga moramo vratiti zbog EU.
Željko, jeste li vi zaposleni? Ako jeste, onda se prvo raspitajte u tvrtki jesu li izabrali specijalistu medicine rada (trebali su to napraviti do 31. siječnja), pa ako jesu, onda bi vam taj specijalista trebao sve rješavati. 
 

648
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Bol
«  : Veljača 01, 2008, 12:43:59 poslijepodne »
Cijena je navodno 1.800 kuna. HZZO vam mora refundirati taj iznos ako kod privatnika idete zbog toga što u redovnom procesu morate čekati dulje od mjesec dana.

 Str: 1 ... 33 34 35 [36] 37
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com