Kraljeznica.com forum

Forum i stranice => Rasprave o forumu i stranicama => Autor teme: teoantun - Srpanj 20, 2011, 01:44:26 prijepodne

Naslov: Kopiranje
Autor: teoantun - Srpanj 20, 2011, 01:44:26 prijepodne
Nisam da me se izmješta bez pitanja, također nisam za to da napadački post ostane netaknut. Uz dužno poštovanje prema svima.
Naslov: Kopiranje
Autor: Istr - Srpanj 20, 2011, 09:27:28 prijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Pukne li prsten diska, kažemo da je nastao prolaps.

Pobogu, ako vec kopiras tekstove s interneta onda koristi pouzdane izvore!! Obicaj je kada se kopiraju tekstovi da se iz pristojnosti navede izvor.

Kada pukne prsten diska govorimo o ekstruziji diska, A NE O PROLAPSU.
Naslov: Kopiranje
Autor: teoantun - Srpanj 20, 2011, 10:02:54 prijepodne
****
Naslov: Kopiranje
Autor: Istr - Srpanj 20, 2011, 10:44:33 prijepodne
Mi smo mislili da si ti autor tog teksta, sto bi se dalo zakljuciti iz tvog pisanja
Naslov: Kopiranje
Autor: teoantun - Srpanj 20, 2011, 12:43:51 poslijepodne
****.
Naslov: Kopiranje
Autor: Istr - Srpanj 20, 2011, 12:48:16 poslijepodne
Kad kažem mi, mislim na sve one koji ovo čitaju i koji će čitati u budućnosti. Znači da napomenem za buduće čitatelje koji će doći s Googla: tekst je iskopiran s druge stranice, gospodin Teoantun nije autor istog te je tekst netočan.
Naslov: Kopiranje
Autor: davor - Srpanj 20, 2011, 12:57:16 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo sam vas čekao s izjavom tipa "obmanjuje javnost".... Ovo je napisao profesor medicinskog fakulteta, baš mi je drago da njegovo mišljenje spada u obmanjivanje.... I također kako ste izjavili da on nije pouzdan izvor...
Dakle, kod nas ono što se uči i kako se uči, spada u obmanjivanje.... Ma "predivno" za čuti....

Dakle ako je netko napisao to što si ti pročitao i ako je tebi jedini argument profesor na fakultetu onda je to apriori ispravno, a kada se oglasi priznati stručnjak iz prakse koji iza sebe ima preko nekoliko operacija, onda to nema veze sa istinom jer je to PR?

Ja sam završio Građevinski fakultet u ZG, i prvi tvrdim da profesori, pogotovo sa katedre Organizacija Građenja nemaju puno veze sa praksom i sigurno u ovom trenutku ja njima mogu biti profesor a ne oni meni. Tako da malo razmisli o tim stvarima....i nemoj odmah nekoga napadati da je PR....doduše mojih 500 ojra po pacijentu i nije loše....
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: bojan - Srpanj 20, 2011, 13:05:44 poslijepodne
Prvo nisam za kopiranje, a objašnjavanje o svemu i svačemu na svakoj temi mi je dojadilo.
A vi dalje nastavite.....
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: alyna - Srpanj 20, 2011, 13:41:16 poslijepodne
Ma da,uz svo dužno poštovanje,ne pomažete nikom s tim raspravama.Dajte ljudima ako možete konkretne savjete i odgovore ,ako ne bolje ništa.Lijepo vas molim,razumni ste ljudi.
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: Neurokirurg - Srpanj 20, 2011, 15:09:39 poslijepodne
gledajte, ja vam kazem sta mislim i sta sam temeljem godina obilazenja najboljih klinika za kralježnicu naučio. No istina je da postoje i uvaženi profesori ( radi kojih sam i otišao iz zdravstvenog sustava) koji misle drugčije i ja to poštujem. Svatk oje svoga tela gospodar i temeljm ponuđenih informacija mora postupiti onako kako misli da je za njega najbolje.
No kada laik daje savjete onda to ne mogu ne prokomentirati jer to često ne odgovora istini a ovdje se radi o izuzetno zahtjevnom slučaju....operirati ili ne, pitanje je sad?


Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ma da,uz svo dužno poštovanje,ne pomažete nikom s tim raspravama.Dajte ljudima ako možete konkretne savjete i odgovore ,ako ne bolje ništa.Lijepo vas molim,razumni ste ljudi.
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: teoantun - Srpanj 20, 2011, 16:55:19 poslijepodne
Htio bih postaviti jedno pitanje koje, eto dosta nas muči. Naime, ako se nešto zove zdravstveni sustav, onda taj sustav sa sobom nosi i neke standarde, možda sporije usvajanje najnovijih često ishitrenih metoda, ali zato se uvijek drži dobro provjerenih i u svijetu uhodanih. Jednako tako, postoji u sustavu i način bolovanja, način postoperativnog liječenja, toplice i fizikalna medicina, kao i medicinska pomagala, koja čovjek koji je dio sustava, a ima zdravstveno i uredno plaća dopunsko (a i onako godinama izdvaja za sustav), onda dakle, u tom sustavu čovjek ima i garancije, mogućnosti tužbe, sporenja, žalbi..., i naravno, sve to ne plaća unutar sustava.

Što je sa privatnim operacijama za koje će svatko unutar sustava kazati: a tko vas je slao tamo?
I koliko to treba čovjek imati para, da bi mogao sve sam platiti, od dijagnostike, preko zahvata, do postopeeracijskog oporavka, odnosno potpune rehabilitacije, uključujući tu i sva sredstva koja spadaju u rehabilitacijski postupak: madraci, obuća, ortoze, fizikalna terapija, medikamenti, jastuci, kvalitetna prehrana i dr...?

Drugo pitanje glasi, ako laik pita primarijusa savjet, pa njegov odgovor objavi, zašto je i to odmah izvrgnuto napadu na forumu, kao nešto što nije točno? Jer, već ste napisali, da oni "misle drugčije i ja to poštujem."

Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: senainter - Srpanj 20, 2011, 18:00:17 poslijepodne
Moram i ja reci nesto.     :) Kao prvo teo kome se ti misliiti zaliti kad stvari podju po zlu nedaj boze. Ni u priv ni u drzavnom to ti ne pije puno vode moras prije svake operacije potpisat.  Osim ako je jel teski lapsus od strane hirurga e tu mozda imas neke sanse al opet moras platiti advokata, a nesposoban si mozda da se i pojavis na sudu, nedaj boze jel.
Drugo hrvatska je demokratska zemlja privatni sektor zakonski moze raditi kao i drzavni, a sto se tice operacija kicme pa to je delikatna stvar i tamo i vamo. Moras imati srece i sposobnog hirurga to je to. Svako ima pravo da se lijeci tamo gdje zeli gdje procjeni da ce mu biti bolje. U idealnom sistemu a hrvatska to nije ! HZZO bi jednostavno napravio ugovor sa vertebrisom i trosak operacije bi bio pokriven mozda uz jos jedno malo dopunsko osiguranje. Npr. tako je u Fr. Kontas. Dakle nije idealno al je bolje recimo od Kine gdje placas sve od pregleda do operacije, tako mi bar rekose.
Ja i ti smo raja i stvarno si mi puno pomogao al ne trba previse ispitivati neura jer on pomaze besplatno svojim savjetom na forumu. A pouzdano znam da nece svakog operisat. Covjek radi privatno boze moj, 80% ih ima vjerovatno privatne ordinacije po zagrebu. Daj pozovi i nekog od tih tvojih profesora da se prikljuci To bi mi bilo zanimljivo...  :D
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: teoantun - Srpanj 20, 2011, 21:52:59 poslijepodne
Pa ne bih se ja tu složio s tobom, jer u Hrvatskoj mnoštvo privatnih zdravstvenih ustanova ima ugovore sa HZZO-om. Pa i ja sam odradio jednu fizikalnu terapiju kod privatnika preko HZZO, to u Hrvatskoj nije problem. Nije problem čak i ako imaš neko od privatnih dopunskih osiguranja, poput Sunce, Croatia, Jadran, Basler i sl.... Samo, nisam do sad čuo da Vertebris radi sa njima, a koliko znam ni na rate se ne može plaćati....
A npr, u jednom Kalosu, čak možeš račun platiti svim vrstama kartica, pa i na rate! Daleko je Hrvatska otišla od BiH, pa se stoga ne da ni uspoređivati...
Zašto ne bi ispitivao neura?
Pa u naprednoj zapadnoj medicini se baš neura ispitiva sve što te zanima, a naš se neuro stalno poziva na to, zar ne?  :D
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: Istr - Srpanj 20, 2011, 22:01:53 poslijepodne
Daj ne budi smijesan. U zapadnom medicini NEMA SANSE da dodjes do doktora, posebice onog kojeg sam odaberes. Sve ide preko njihovih asistenata, a kad odaberes doktora slijedi krizni put s osiguravajucom kucom...

P.s.
Par ljudi s foruma platilo je na rate operaciju kod izvjesne klinike
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: teoantun - Srpanj 20, 2011, 22:07:00 poslijepodne
A što se tiče Kine, nemoj slušat ono što su ti rekli, nego znaj ono što jest. Kina je 2005 godine provela zdravstvenu reformu, tako da je sad sustav The New Rural Co-operative Medical Care System (NRCMCS), posebno sastavljen da bude pristupačan ruralnim područjima. Godišnja je cijena 50 juana, to je 7 $ po osobi. Od toga 20 juana plaća država, 20 juana pokrajinska vlada, a 10 juana pacijent. 2007 godine je već 80 % sveg ruralnog pućanstva uključeno u taj sustav.
2005 godine Kina je već imala oko 1.938.000 liječnika (1,5 na 1.000 osoba) te oko 3.074.000 bolničkih kreveta (2,4 na 1.000 osoba).
Osim toga u Kini sad normalno djeluju i brojna zdravstvena osiguranja, kao što su: Expat Health Insurance, Hong Kong Insurance, China Health Insurance i tko će sve znat koje druge osiguravajuće kuće.... Eto, nije Kina što je nekad bila...  ;)
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: teoantun - Srpanj 20, 2011, 23:33:45 poslijepodne
Istina je da je u zapadnoj naprednoj medicini, američko zdravstvo najskuplje na svijetu s najmanje rezultata.... Također je točno da su police zdravstvenog osiguranje skupe. Ali je i također točno, da uz tu cijenu u mnogim zdravstvenim osiguravajućim kućama, postoji čak i online razgovor i s izabranim liječnikom opće prakse i s pojedinim specijalistima. Dakle, sve može i sve ima, samo ne svima....  ;)
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: socrates - Srpanj 21, 2011, 02:37:35 prijepodne
Zašto bi se mi morali ugledat na američki način pružanja zdravstvenih usluga,taj sustav je po meni krajnje nehuman,ne mora se niko složit sa mnom.Tamo ko ima para bira doktora kojeg želi,kakvi asistenti,zna se što su tamo asistenti,oni vježbaju na sirotinji.Kod nas se automatski izdvaja postotak od plaće za zdravstveno i smatram da nam je javno zdrastvo odlično koliko država stvarno investira u njega.Smješne su ove priče i stalno pozivanje na američki i neki zapadni sustav zdrastva.Što je to toliko pozitivno u tome da prva stvar što na hitnoj gledaju koliko ti pokriva polica a prednost u spašavanju života ima onaj čija je polica veća?Što je ono napisao Hipokrat?
Ukoliko netko hoće elitne klinike bilo kakve vrste u Hrvatskoj(koje su naravno dobrodošle) i ima para za to platit,samo nek izvoli ali bez nepravednog omalovažavanja našeg zdravstva i ljudi koji rade u njemu.Kod nas možeš birat bilo koju bolnicu ili toplice u državi,u kojoj ima vrhunskih stručnjaka i ukoliko nekome niti jedna ne odgovara mislim da onda stvarno nije problem u zdravstvu.Lijepo nek digne kredit ili isprazni džepove pa kod privatnika,imat će račun i garanciju.
Čak će mu država  za to isplatit povrat poreza,do neke određene sume.Rezultati takvih klinika nek budu transparentni i govore sami za sebe, ne mora se omalovažavat nešto što je javno i dostupno svima da bi se uzdizalo nešto privatno što treba platit iz svog džepa.
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: teoantun - Srpanj 21, 2011, 09:59:55 prijepodne
Evala t!  :) Imamo još uvijek, najsocijalniji zdravstveni sustav na svijetu, i umjesto da se trudimo sačuvati ga, mi po njemu sipamo drvlja i kamenja. Uistinu, tko ima viška novca, neka ide kod privatnika. Mi ostali ćemo u provjereno dobro javno zdravstvo.
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: senainter - Srpanj 21, 2011, 10:43:29 prijepodne
Nisam poredila hr sa bosnom vec sa francuskom. Nase zdravstvo ne ubrajam ni u sta mada se tu i tamo moze naci dobar doktor koji zeli da pomogne. O americkom zdravstvu necu ni da pricam to je crnjak pravi Istr ti si mislio na njih vjerovatno. Pricam o Fr jer sam zivjela i non stop visila kod doktora pa sam dobro upoznalz edravstveni sistem nazalost da bogdo nisam. Pa vjerujem da ce vertebris u nekoj daljoj buducnosti ici na sklapanje ugovora sa privatnim osiguranjem ili tako nesto.
Ps: tesko da jedan laik kakav sam i sama se moze upustati u rasprave sa jednim neurohirurgom. Ajd bok.  :D
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: Jopan - Srpanj 21, 2011, 21:51:07 poslijepodne
ha ha, malo sam se banjao u moru a ovdje još "minimalno invazivni klan" aktivniji,
ja kako uvijek za malobrojnije napisat ću živio teoantun

ja sam za:  "liječenje svima a ne samo njima" koje ovaj  "minimalno invazivni klan" toliko agresivno već mučno propagira

I koliko ovaj -istra ima(o je)  nickova?  ???

Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: Bronx - Srpanj 21, 2011, 21:57:29 poslijepodne
Dobro se Teo drzi. Ili mu bog pomaze  8). Ne se svađati decki.
Najvrednija su vlastita iskustva i savjeti ali ako netko kopira tekst koji nam pomaze i ima veze sa kraljeznicom nema beda.
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: Istr - Srpanj 22, 2011, 00:01:26 prijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
ha ha, malo sam se banjao u moru a ovdje još "minimalno invazivni klan" aktivniji,
ja kako uvijek za malobrojnije napisat ću živio teoantun

ja sam za:  "liječenje svima a ne samo njima" koje ovaj  "minimalno invazivni klan" toliko agresivno već mučno propagira

I koliko ovaj -istra ima(o je)  nickova?  ???Da, mi smo taj klan i vjerujem da se svi time ponosimo.
Bez obzira radi li se u drzavnom ili privatnom sustavu, minimalno-invazivna kirurgija tj. neurokirurgija kralješnice je najbolji izbor:

prednosti:

"- manja post operativna bol
- brži oporavak
- manji gubitak krvi
- manje oštećenje tkiva
- manji ožiljak
- manje ožiljnog post operativnog tkiva
- poboljšanja post-operativna sposobnost pacijenta"

indikacije:

"- bol u leđima
- bol u vratu
- išijas
- hernija diska
- spinalna stenoza
- skolioza
- spondilolisteza
- degenerativna promjena diska, annular tear, unutrasnji poremecaj diska
- frakture
- infekcije
- tumori"

FBSS postotak cca 5-10%. Nakon klasične operacije FBSS postotak cca 30-40%.

DA; SVA OVA STANJA MOGU BITI TRETIRANA MINIMALNO INVAZIVNIM ZAHVATIMA, A PREDNOSTI SU NABROJANE GORE.

IZVOR: DRUŠTVO ZA MINIMALNO INVAZIVNU KIRURGIJU KRALJEŠNICE
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: teoantun - Srpanj 22, 2011, 00:08:56 prijepodne
Tako je, ali u okviru sustava javnog zdravstva. Bogu hvala da se to sve više radi unutar HZZO sustava, kao i u privatnim poliklinikama koje imaju ugovor sa HZZO.

Izvor: DRUŠTVO ZA LIJEČENJE SVIMA A NE SAMO NJIMA
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: Istr - Srpanj 22, 2011, 00:14:18 prijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

I koliko ovaj -istra ima(o je)  nickova?  ???


Slušaj "frajeru". Ti si jedini koji je u ISTO VRIJEME pisao na ovome forumu s dva korisnicka imena i za to si bio propisno baniran jer sam te ja prijavio. Tako da.... Ne pričaj gluposti, mislim da Bojan preko administracijskog sučelja ima kvalitetan nadzor na članstvu i da će reagirati ako bude kršenja pravila.
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: teoantun - Srpanj 22, 2011, 00:17:32 prijepodne
Pa svi znamo kako je GSM sad Istr.... pa nije baniran, i što sad?
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: Istr - Srpanj 22, 2011, 00:22:14 prijepodne
Ne znam što bih ti rekao, osim... ne bih ti htio biti u koži. Oprosti ali tako je
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: teoantun - Srpanj 22, 2011, 00:24:54 prijepodne
Pa od tvoje prevelike veličine, bila bi ti tesna koža...
Naslov: Odg: Kopiranje
Autor: Jopan - Srpanj 22, 2011, 22:14:49 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

I koliko ovaj -istra ima(o je)  nickova?  ???


Slušaj "frajeru". Ti si jedini koji je u ISTO VRIJEME pisao na ovome forumu s dva korisnicka imena i za to si bio propisno baniran jer sam te ja prijavio. Tako da.... Ne pričaj gluposti, mislim da Bojan preko administracijskog sučelja ima kvalitetan nadzor na članstvu i da će reagirati ako bude kršenja pravila.

Lupaš lončiće, pisao sam kratko sa drugog računala registriran pod drugim nickom jer sam sa ovoga bio baniran radi tebe i tvojih piarovskih postova.

Ajde ti objasni zašto nisi više GSM nego istra a znam da si koristio ovdje još nickova.