Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 4 ... 10
1
Predstavljanje novih članova / Operacija sa 20 godina
« Zadnji post Jopa Veljača 19, 2018, 17:37:04 poslijepodne »
Pozdrav.Prve probleme sa kralježnicom imao sam sa 16 godina,mislio sam sve će proći s vremenom ali bilo je sve gore, zatim sam otišao na magnetsku rezonancu i ustanovljena je protuzije diskova l4 l5 i l5 s1.Doktor je rekao da je stanje za operaciju ali pošto sam mlad da probam sa fizikalnom terapijom. I jedno vrijeme mi je bilo bolje, ali nakon godinu i pol sve po starom. Skroz sam se bio nakrivio, tri mjeseca nisam mogao ništa,nisam mogao hodati 10 minuta u danu.poslije toga bilo mi je mrvicu bolje ali opet sam imao bolove. Odlučio sam po drugi put uslikati na magnetskoj rezonanci i stanje nije bilo dobro značajnija ekstruzija l4 l5 i značajnija protuzija l5 s1.Nalaze sam slao na 5 mjesta i svatko je isto rekao što prije operirati to bolje jer u protivnom bi mogao završiti u kolicima. 26.10.2017 bila mi je operacija trajala je sat i pol l4 l5,a l5 s1 nije diran.Evo sad ce ubrzo 4 mjeseca od operacije i osjećam se odlično bolova u nozi nema, malo ima u lijevom kuku al nije jaka bol.Doktor kaže da je to normalno jer treba vremena da se živac oporavi. Uglavnom nema predaje,sve ovo ce biti samo loše uspomene. Trebamo misliti pozitivno. Držte se.☺☺☺
2
Kako mislite? Pa za protruzije vec postoje ucinkoviti minimalno-invazivni tretmani...
3
Kad će nešto tako smislit za nas sa protruzijama ????????
4
Bravo za Osijek  :)
5
Vise informacija na Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Pogodno za pacijente s degenerativnom bolescu diska (crni disk, annular tear) tj. diskogenim izvorom boli - BEZ hernije diska (dakle bez protruzije, extruzije, sekvestracije)
6
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Dekompresijska terapija
« Zadnji post RS232 Veljača 13, 2018, 09:29:25 prijepodne »
 Ovisi kako se osjecate i zasto se tako osjecate... i koliko dugo imate tegobe.

U teoriji: operirati nakon 5 mjeseci od pojave prvih vecih tegoba (naravno u tih 5 mjeseci probati konzervativnu terapiju)
7
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Dekompresijska terapija
« Zadnji post topalo Veljača 12, 2018, 23:10:59 poslijepodne »
A šta može pomoć za ekstruziju diska?
8
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Dekompresijska terapija
« Zadnji post RS232 Veljača 12, 2018, 21:51:16 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Pozdrav  :)

Dali je tko isao na dekompresijsku terapiju u toplice sa hernijom diska, odnosno ekstruzija L4/L5 sa kompresijom na korijen zivca S1? Kakva su iskustva?

Dekompresijska terapija kod extruzije diska je KONTRAINDICIRANA. Dakle NI POD RAZNO

9
Ostalo / Kubitalni sindrom
« Zadnji post ladyanita Veljača 11, 2018, 11:14:58 prijepodne »
Evo mene s novom dijagnozom...znači bolovi u rukama ,trnjenje.
Već mi je prije godinu dana Emng pokazao sindrom kubitalnog kanala u poodmakloj fazi na lijevoj ruci ,kompresija na ogranke medijalnog snopa pl.brachialisa u infraklavikularnoj regiji obostrano, jače izraženo lijevo i kompresija n.ulnarisa u području proksimalnog segmenta podlaktice ispod tetive m.flex.carpi ulnaris desno.

Prije su se bolovi javljali povremeno, ali sad od Božića su svakodnevni. Bila sam neki dan kod fizijatrice , pa gdje sam tako dugo itd. Uglavnom rekla je da to treba operirati i uputila me kirurgu. Kod kirurga imam termin u petak.
Pa me sad zanima da li itko ima možda iskustva s tim..tu bi se trebala napraviti operacija dekompresije.
10
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Dekompresijska terapija
« Zadnji post topalo Veljača 11, 2018, 09:04:38 prijepodne »
Ako neurokirurg smatra da bi vam moglo pomoći šteta je ne probat . Ja sam radila dekompresije ali kod protruzije. Nažalost meni je došlo do pogoršanja ali ne od dekompresije nego neki krivi pokret i došlo je do ekstruzije koju je trebalo hitno operirat.
 Str: [1] 2 3 4 ... 10
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com