Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 4 ... 10
1
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Refundacija Hzzo-a za dijagnostičke pretrage
« Zadnji post ladyanita Veljača 27, 2018, 17:05:30 poslijepodne »
Ja sam dobila zadnji povrat negdje u rujnu mislim. Na MR sam bila u travnju. Cijela procedura traje dobrih tri mjeseca. Vrate oko 70%, nikad nisam dobila više.

Najbolje je priložiti te termine koje dobiješ u drž.bolnicama i bilo bi dobro da na nalazu specijaliste koji je uputio ,piše hitno.
Oni svaku boljkicu nađu da odbiju. Meni su do sad uvijek vratili, a eto susjedi nisu jer nije pisalo hitno ...a išla je na temelju nalaza na operaciju.
2
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Ekstruzija diska
« Zadnji post Reaa Veljača 27, 2018, 15:05:17 poslijepodne »
Da, znam to. I moram napomenut, da sam trenutno nezaposlena i smanjila sam tempo zivota za 60%, ne znam kako bi bilo da se vratim na posao i sve to, jer se sad bas pazim, vjezbam, setam, radim samo sto mogu ...
3
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Refundacija Hzzo-a za dijagnostičke pretrage
« Zadnji post RS232 Veljača 27, 2018, 12:03:45 poslijepodne »
Kakva su svjeza iskustva s povratom novca za MR ucinjen u privatnoj ustanovi.. kad dobijes termin npr. za godinu-dvije dana u drzavnoj bolnici?
4
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Hemangiom
« Zadnji post topalo Veljača 26, 2018, 18:27:46 poslijepodne »
A koje bolove imaš?
5
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Hemangiom
« Zadnji post tulip Veljača 26, 2018, 12:38:27 poslijepodne »
Uf , topalo stvarno veselo. Meni isto dosta problema stvara i strah me da se ne pogorša. Unazad nešto više od godinu dana nisam znala za njega a nisam niti imala neke smetnje da bi se uopće zapitala.
Kako mi se čini dosta su rijetki na ovom mjestu pa mi je teško naći neke usporedbe. :(
6
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Hemangiom
« Zadnji post topalo Veljača 24, 2018, 11:35:36 prijepodne »
Ja isto imam hemangion na Th 10, a uz njega i protruziju na Th 7/8. Izgleda da mi ovaj hemangion ustvari trenutno radi najviše problema. Već sam prošla tri operacije , dvije ekstruzije( L1/L2 i L2/L3), imam još i dvije protruzije na vratnoj kralježnice i dvije na dnu lumbalne. Sve u svemu veselo.Meni je isto rečeno da moram pratit taj hemangion jer zna radit probleme kao i hernije.
7
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: vinogradska i min.invz.zahvati
« Zadnji post topalo Veljača 24, 2018, 11:29:19 prijepodne »
Ovdje i jesmo da diskutiramo i kroz tu diskusiju razmjenjujemo iskustva. Nismo doktori i to svatko ko čita ovaj forum mora razumjet da su ovo samo naša iskustva što ne znači da su pravilo. Ja osbno sam imala ekstruziju i išla sam na mišljenje kod privatnog neurokirurga. Prvi dojam je bio super , doktor mi je sve objasnio ali je htio probat ekstruziju liječit ozonom. Ostali neurokirurzi su smatrali da u mom slučaju ozon ne može uspijet. Zamolila sam da idemo odmah na endoskopsku operaciju jer sam i trpila velike bolove a i nisam bila u mogućnosti platit dvije operacije. Za ozon treba čekati i do tri mjeseca za bit siguran da nije ili je uspio. Tada bi već bilo ljeto a ja sam uz to imala strašne bolove i već jednu operaciju kralježnice na drugom segmentu. Do doktora više nisam mogla doći a njegova asistentica je tvrdila da ozon ne možemo preskočit. I eto završila opet na klasičnoj operaciji. Bila sam jako razočarana takvim pristupom jednog uglednog i to privatnog neurokirurga.
8
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Ekstruzija diska
« Zadnji post topalo Veljača 24, 2018, 11:16:22 prijepodne »
Reaa baš mi je drago zbog tebe , samo napred operaciju je bolje izbjeći i kad ti je bolje nastavi sa fizikalnom. A opet moje mišljenje kad fizikalna ne daje rezultate bolje je operirat prije nego previše čekat jer se tad živci teže oporavljaju.
9
Fantazija... svaka cast dr. Radosu i ekipi
10
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: vinogradska i min.invz.zahvati
« Zadnji post RS232 Veljača 22, 2018, 09:25:37 prijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Kod ekstruzije su ipak sigurnije klasične operacije. Znam nekoliko ljudi koji su ekstruziju riješavali endoskopski ili ozonom ali nije bilo rezultata pa su na kraju operirani klasično

Niste u pravu, no meni je tesko i zapravo nepotrebno s vama ulaziti u daljnju raspravu oko toga, osim ovoga sto cu dolje reci. Pametnom ce biti dosta, a Internet nam je svima na raspolaganju za daljnju edukaciju.

Ekstruzija se ne lijeci ozonom. I to je kraj price o ozonu i ekstruziji... iako ozon ne moze skoditi, no uspjeti vrlo vrlo vjerojatno nece.

Ekstruzija se endoskopski lijeci apsolutno jednako kao i protruzija diska i nema razlike u rezultatima. To je medicina temeljena na dokazima i znanstvenim doprinosima iz cijelog svijeta. Probrati nekoliko neuspjesnih slucajeva nema smisla u donosenju zakljucka da su "ipak sigurnije klasične operacije"... to je jako amaterski i neozbiljno za reci.

To je sve sto cu reci na ovu temu. Forum vec ima mnogo postova koji jasno ukazuju na sve mogucnosti i prednosti minimalno-invazivne kirurgije (laserske, endoskopske, mikro-endoskopske), kao i Internet generalno.
 Str: [1] 2 3 4 ... 10
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com