Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Slabinska (lumbalna) kralježnica

ekstruzija diska L5-S1

<< < (7/7)

branko:
dobar dan svima:
extrusio discio L4.L5 , paresa peronouse.
Operiran 18.01.2013 u Vinogradskoj dr. Božić. Operacija bila u pedeset dana od povrede,i nakon godinu dana još sam na zaldiaru. Radno nesposoban(zidar).Pošto je do povrede došlo na radnom mjestu uspio sam u prvom mjesecu o.g. predati zahtjev na HZZO za priznavanje povrede na radu.Poslodavac i liječnica opće prakse su odugovlačili godinu dana da bi početkom 2014 odbili predati zahtjev. Nadležni HZZO  mi odbija pravo na povredu na radnom mjestu i navodi  da je to " ataki kronično oboljenje".Prije sam imao problema sa  lumbalnom kralježnicom koje sam liječio u par navrata injekcijama i zaldiarom.Pitam Vas ako imate saznanja dali  kod kroničnog oboljenja dolazi odmah do pucanja opne i razlijevanja diska po prostoru(extrusio) ili bi bilo logično da dođe do oticanja(hernija) istog.
Unaprijed zahvalan na odgovorima idem pisati žalbu.
                                                                                           branko

ona sama:
Pozdrav svima,

Evo da se javim godinu i pol dana nakon ekstruzije L5 S1(12mm), upale živca i ležanja u krevetu.
Napravila sam novi MR koji pokazuje da se ekstrudiranio dio diska najvećim dijelom razgradio, povukao ili ne znam kako stručno objasniti.
Uglavnom na slici se vidi da je ostalo cca 20% za koje je dr rekao da bi i to moglo nestati.
Ja sam zasada ok, nemam bolove, ponekad osjetim lijevi lumbalni dio, a to je uglavnom kad sam umorna ili kad je vrijeme šugavo i vlažno kao npr. danas. Satičke vježbe vježbam svaki dan obavezno a često i dva puta dnevno.
Fizijatrica mi je rekla da ako prestanem da bi se moglo ponoviti. Pa di ćeš bolje motivacije.
U ovih godinu i pol dana od stvari koje radim je da pijem puno vode cca 2 litre dnevno (jer mi je fizijatrica rekla da to pospješuje razgradnju tkiva). Ja još također mažem lumbalnio dio sa kantarionovim uljem. I držim istu kilažu.
Za sada je dobro, ali uvijek ostaje u glavi da se može ponoviti.

Želim svima puno zdavlja.
I da, svaki slučaj je poseban i čini mi se da nema jedinstvenog recepta za sve nas iako imamo istu dijagnozu.

Katica:
Dragi svi,

Operirala sam ekstruziju diska prije nepuna dva tjedna u vinogradskoj. Osjecam se dobro, rana zarasta, ja lezim uglavnom i pomalo hodam. Boli me desni kuk, koji do sad nikad nije, ponekad stopalo i kriza. Pijem zaldiar 2 x dnevno.
Da li neko ima iskustva sa rehabilitacijom? Koliko da hodam dnevno u prvih 6 tjedana? Ja ustajem svakih dva sata na 15 minuta, pa cu polako povecavati vrijeme hodanja. Na brdu sam pa ne mogu van, vec samo po kuci.
Nisam dobila toplice, pa me zanima u kojim slucajevima neuri salju u toplice? Zar nakon klasicne operacije ne idu toplice obavezno? Da li da sama hodam po fizikalnim ili?

Pozdrav svima!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju