Autor Tema: grčevi u nogama kao posljedica diskusa i oštečenih nerava  (Posjeta: 35740 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ddario

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 205
    • Profil
Odg: grčevi u nogama kao posljedica diskusa i oštečenih nerava
« Odgovori #18 : Srpanj 12, 2012, 21:43:42 poslijepodne »
Evo moje povijesti:6.6.2009. prvi puta otkazale noge,poslan na ortopediju u Osijek,kljokali me tabletama,i bilo bolje.Nakon toga 2 tjedna rehabilitacije,i malo bolje bilo.Otpust iz bolnice,nitko nije rekao šta smijem raditi,i ja se vratim teškoj fizikaliji.Nekad znao presjeć na sekundu,i sve dobro dalje.Ortoped pri primitku kaže da ću hitno na magnet,sutradan se predomislio.Nakon 6 mjeseci ponovno presjekanje u obje noge,i nikud iz kreveta.Skroz na injekcije i počeo s tabltama,a meni sve gore.Napokon u 4. mjesecu 2010. namravio magnet,pokazivalo puknuće zadnja 2 diska,sve pozabijano u korijenove živaca,on ne jebe nego me zavlačio 1 mjesec po fizikalnim,a meni sve gore.Od 5. mjeseca 2010. gotovo nepokretan,žena radila,ja kćer tada bila 4 god.,a druga 10 mjeseci,a ja nemogu iz kreveta.Žena dobila otkaz,a ja kod neurokirurga,a on pita gdje sam dosad,ja mu ispričam,a on meni kaže da može samo izvaditi komadiće koji su pozabijani,a dalje šta Bog da.Pošto nisam imao šta izgubiti pristanem,i za 7 dana bio operiran.Bilo dobro 2 mjeseca,i dalje sve gore.15.3.2011 obavio 3.op.,imao priraslice na L4 L5,tiskalo živac i otkazivale noge.Bilo dobro mjesec dana,i tada polako ali sigurno pogoršanje.Te godine napravim EMNG,i pokazuje teško oštećenje korijenova živaca L4 L5,L5 S1 uz pridruženu leziju središnjeg živčanog sustava.Što dalje to gore,najprije 1 štaka,pa 2,sada većinom teško i sa 2 štake.Odem kod neurologa 25.5.,ustanovi slabe reflekse u rukama i jako slabe eflekse u obje noge,pošalje me na magnet vrata i lumbalnog dijela gdje pokazuje mnoštvo priraslica na korijenovima živaca na L4 L5 L5 S1,i herniju na vratu na C3 C4 C4 C5 I C5 C6,s tim da mi na C5 C6 disk ulazi i tiska leđnu moždinu.Tijek operacije bi bio na lumbalnom dijelu rezanje većeg dijela desnog mišića da se napravi mjesta za novo ožiljno tkivo,koje mi naraste 3 puta veće nego obićno,znaći logično veliko oslabljenje mišića za lijevu nogu,gdje već koristim samo 20 % snage,nakon 2-3 mjeseca ponovno javljanje priraslica koje bi se javile u još većem broju i opet tiskale živce,a pošto živci odumiru,nema smisla išta raditi,jer nema lijeka protiv povećanog ožiljka i priraslica,a za vrat idem vidjeti početkom 8. mjeseca,ali neću dati rezati,jer ako noge već odlaze onda želim bilo kakvu kontrolu u rukama,jer sam i ovako već teret,da nemam suprugu,neznam kako bi uopće živio,pomaže mi u svakom trenu,kada treba i u bilo koje doba noći.Navodno bi za 2 godine trebao u kolica,ali vrijeme će pokazati svoje,ako neće boliti,onda neka idem.Prićao sam sa 10-ak doktora i svi kažu da nikada više nepristanem na op. jer bi mi moglo biti još gore,a neznam kako bi to izdržao,već sada idem kod psihića,jer sam dosta "poludio",jer to nije samo fizićko ogranićenje nego i veliki psihićki problem,kao alkoholizam u obitelji,tako bi usporedio.To je ukratko,hvala na na saslušanju! :D :D :D
interlaminectomija L4,L5 i L5,S1 23.8.2010.,reoperacija L4,L5 15.3.2011.

malena

  • Newbie
  • *
  • Postova: 19
    • Profil
Odg: grčevi u nogama kao posljedica diskusa i oštečenih nerava
« Odgovori #19 : Srpanj 13, 2012, 17:46:27 poslijepodne »
Pa stvarno ne znam šta da ti kažem! Pored lumbalnog problemi i sa cervikalnim djelom!!Ja te stvarno shvatam, iako imam manje probleme sa kičmom od tebe.I ja sam skroz psihićki loša zbog mog stanja, a mogu misliti kako je tek tebi. Najgore je to što smo mi relativno mladi ljudi, pa se čovjek zapita šta me čeka za 20 god. Meni se isto 100 pitanja svaki dan vrti po glavi- sama odgajam kćerku, ok živimo mi sa mojima al i oni su penzioneri, stariji ljudi, oni mi sada oko svega pomažu.. a daj bože eto i da mi ovako ostane da ne bude gore, onda se ja pitam kakva ću ja biti, koliko ću moći raditi, kakva će mi kićma biti, a moram biti dobro radi djeteta, moram je školovati, odhraniti akoBogda...
Tako da sam i ja psihički katastrofa i svake minute je meni u glavi moje stanje sa kičmom. Kada bih mogla na to malo zaboraviti...al nemožeš!!!
U principu mene trenutno stvarno ništa ne boli, samo mi je lijeva noga loša, nekakva ukoćena, nekad je ok, ujutro kad ustanem treba joj pola sata da se "razradi", stalno nešto kucka, koći, pomalo grči u hodu.. al eto to je sve nešto sa čim bi čovjek mogao do kraja života. Ono zbog čega sam ja opet pala u depresiju, jeste to što mi se opet javljaju ti strašni grčevi. A samo zbog njih sam i pristala na operaciju. Ja nisam više imala nikakve bolove zbog prolapsa diska, to se valjda bilo privremeno umirilo,ja sam bila ok. radila sve bilo ok-samo grčevi u noći, i zbog njih odem na operaciju 25. avgusta prošle god. I sve bilo ok do mjesec unazad - kada me je ponovo "ulovio" prvi grč nakon operacije. Sada se ja pitam zašto mi se to desilo, šta je sada..nisam išla još kod doktora jer idem za par dana u banju pa ću tamo pitati šta bi to moglo biti, a pristala bi vjeruj mi na sve samo da nemam te grčeve.Ja sada nebi ni smjela raditi MRI, jer tamo ležim na leđima ispruženih nogu, a to su poze gdje me hvata grč a ja imam panični strah od njega...nebi nebi i nebi nikad smjela tako leći. Imam kažem ti strašnu fobiju od tog grča..boli više nego kada disk pritišće živac!
Tako, kažem ti, i meni se sve to mota po glavi kuda sve ovo ide, kakvo me stanje čeka u budućnosti...

ddario

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 205
    • Profil
Odg: grčevi u nogama kao posljedica diskusa i oštečenih nerava
« Odgovori #20 : Srpanj 14, 2012, 11:21:34 prijepodne »
To nemožeš nikako saznati šta te čeka,čak ni iz tuđih iskustava.Normlno je da stalno misliš na bolest kada te svaki pkret podsjeća na nju.Ti možda imaš priraslice koje također tiskaju živac,a bilo šta da dira živac stvara bol,nemora biti baš u tom dijelu kralježnice,nego osjećaš na sasvim drugom mjestu.Ja nemam grčeve u nogama zbog problema u stopalima i mišićima,nego zbog priraslica i velikog ožiljnog tkiva,samo što mene mole i križa i noge zbog toga.Kažeš da imaš manji problem nego ja.Nema tu manji ili veći problem,svaka bolest kralježnice je teška bolest.Ja bi najrađe da imam novaca za privatnog neura ii da odem u Švicarsku ili Njemaćku,ali nemam,i zato se moram jebat sa državnim bolnicama.Hvala Bogu da imam odličnog neurokirurga,jer da me radio netko drugi,možda bi bilo još gore,ali imam tu nesreću da mi se skroz vraćaju piraslice i da mi ožiljno tkivo naraste 3 puta veće nego obićno,tako da mi se nevrijedi više operirati,nego trpit bolove i dalje živjeti.Vrć sam i otupio na neke stalne manje bolove,stvar navike. :DVidjet ću šta dalje,vrijeme uvijek pokaže,a ti nađi nešta što će te zaokupit da smiriš živce,jer ćeš kasnije imati problema.Ja sam krenio kod psihića,jer sam vidio da sam skroz živčan i da se skroz derem na nekog,a kad si 27/7 skroz doma,onda te doslovce sve smeta.Nadam da ćeš naći nešta,makar i alternativu.Ja sam probo puno toga,i bio kod bioenergičara,ali nemože on meni spojiti živce da mi bude bolje.
interlaminectomija L4,L5 i L5,S1 23.8.2010.,reoperacija L4,L5 15.3.2011.

Kraljeznica.com forum

Odg: grčevi u nogama kao posljedica diskusa i oštečenih nerava
« Odgovori #20 : Srpanj 14, 2012, 11:21:34 prijepodne »

malena

  • Newbie
  • *
  • Postova: 19
    • Profil
Odg: grčevi u nogama kao posljedica diskusa i oštečenih nerava
« Odgovori #21 : Srpanj 14, 2012, 19:23:15 poslijepodne »
pa sada mi je jasno - radila sam poslije operacije dvije magnetne na prvoj mi je pisalo da su vidljive mnogobrojne priraslice, a na ovoj drugoj prvog juna što sam radila pisalo mi je da mi je i dalje vidljivo veliko ožiljno tkivo. Nisam tada znala šta to znaći, al eto sada znam..
Bude li mi i ovo pravilo problem ja ću to operisati..
E da je para da idemo vani na dijagnostiku i obradu...nemam ni ja ni banke, nego sve po državnim, pa kako me zapadne..
Nadati se da će nam biti bolje akoBogda..

ddario

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 205
    • Profil
Odg: grčevi u nogama kao posljedica diskusa i oštečenih nerava
« Odgovori #22 : Srpanj 14, 2012, 21:41:29 poslijepodne »
I ja se nadam,ali nažalost protiv priraslica i ožiljnog tkiva nema lijeka.Svakim novim rezom i novom operacijom one se stvore u još većem broju,a ožiljno tkivo naraste još veće.To je tužna istina,tome nema lijeka,ako ti je organizam sklon tome,onda bolje ništa nedirat,da nebi bilo još gore.Inaće trebaš imati veću komunikaciju sa svojim operaterom tako da si nemoraš razbijati glavu u vezi dijagnoze.Pričaj sa svojim neurokirurgo,on će ti reći svoje mišljenje,pa odlući.Nikako te neodvlačim od operacije,ali raspitaj se i kod drugih doktora,fizijatra,neurologa pa onda donesi odluku,ipak je to tvoje tijelo.Ja znam kada bi išao na op. da bi se sve opet vratilo nakon 2 mjeseca,i tako mogu u nedogled.
interlaminectomija L4,L5 i L5,S1 23.8.2010.,reoperacija L4,L5 15.3.2011.

malena

  • Newbie
  • *
  • Postova: 19
    • Profil
Odg: grčevi u nogama kao posljedica diskusa i oštečenih nerava
« Odgovori #23 : Srpanj 17, 2012, 09:43:31 prijepodne »
ti si to meni bolje objasnio nego neurohirurg- ustvari oni ništa ni ne govore. ja sam to ožiljno tkivo mislila da je to "ožiljak", u smislu parnice, a sada mi je jasno da je to "tkivo" koje je naraslo.A mislim da treba znati i očitati MRI . Meni na prvom kontrolnom magnetu poslije operacije16,01,2012 piše ovako:
 stanje ukazuje nakon operativnog zahvata u nivou i.v prostora l5-s1 sa lijeve strane gdje su vidljive mnogobrojne priraslice oko duralne vreće i oko radiksa živca lijevo, te se sam disk rubno opacifira kontrastom aplikacije istog što može odgovarati discitisu-Degenerativne promjene po tipu Modic II.Manje šmorlove hernije.

A moj drugi magnet poslije operacije 2,06,2012 piše ovako:
MRI ukazuje na stanje nakon op. zahvata- stražnje laminotomije sa lijeve strane u nivou i.v prostora L5-S1 sa vidljivim ožiljnim vezivnim tkivom u tom području koji zahvata i odgovarajući radiks nerva tog segmenta sa lijeve strane.. Degenerativne promjene po tipu Modic II sa pripadajućim gornjim plohama nivoa L5-S1 te manje Šmorlove hernije.

E vidi ti na prvom pišu "mnogobrojne priraslice", ni rječi o nekakvom ožiljnom tkivu, a u drugom sa nigdje ne spominju priraslice nego samo ožiljno tkivo. jel moguče da su te priraslice "nestale"????ili ovi nisu znali očitati nalaz.

U pravu si ti moram "uhvatiti" svog neurohirurga i insistirati da mi objasni..
kako si ti, jesu li bolovi imalo manji. radiš li ti neke vježbe? Ja sm čula da je istezanje jako dobro, a to mi je i logično jer se valjda vremenom istezanjem proširi prostor između ovih priraslica ili ožiljnog tkiva i mišića i nerava, pa samim tim i pritisak bude manji, pa onda i bolovi budu manji.

ddario

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 205
    • Profil
Odg: grčevi u nogama kao posljedica diskusa i oštečenih nerava
« Odgovori #24 : Srpanj 17, 2012, 10:06:21 prijepodne »
Moguće da ti nisu očitali,jer ako ti nisu ubrizgali "kontrast" u žile onda se priraslice slabije razlikuju od kapilara oko operiranog dijela.Ali nema veze,tvoj neurokirurg očita sliku da ni negleda očitanje,ali lijepo piše da imaš ožiljno tkivo koje tiska živac.Znači on sada tiska živac kao što je prije to radio disk.Kako god okreneš,nevalja.Kažem,na tebi je da odlučiš šta dalje,ali puno se savjetuj sa drudim doktorima i operiranim ljudima prije nego što išta odlučiš.Meni je jučer bilo dobro,ali danas opet bolovi u križima i dosadni grčevi u nogama.Standarno.Ti?
interlaminectomija L4,L5 i L5,S1 23.8.2010.,reoperacija L4,L5 15.3.2011.

malena

  • Newbie
  • *
  • Postova: 19
    • Profil
Odg: grčevi u nogama kao posljedica diskusa i oštečenih nerava
« Odgovori #25 : Srpanj 17, 2012, 17:25:15 poslijepodne »
ja sam juće bila odlično, kao da nikada u životu nikakvih problema sa kičmom nisam imala. Danas noga već malo zateže, al nije ni skroz loše.a neki dan jedva sam došla na posao, nisam mogla ni koraka da napravim, šepala, vukla je za sobom... Evo me sada na poslu, a od sutra sam na godišnjem i idem ujutro rano u banju u Olovo- hajd da i to vidim kako će mi biti, jer ja nisam poslije operacije bila u banji- ovo mi je prvi put. Možda te vode i terapije mogu smanjiti to ožiljno tkivo! Uglavnom i kod mene standardno kao i kod tebe- danas bolje, sutra opet loše...

Kraljeznica.com forum

Odg: grčevi u nogama kao posljedica diskusa i oštečenih nerava
« Odgovori #25 : Srpanj 17, 2012, 17:25:15 poslijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com