Autor Tema: Hernija diska L5 S1 trnci i peckanje po nogama  (Posjeta: 15072 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tiha

  • Newbie
  • *
  • Postova: 2
    • Profil
Hernija diska L5 S1 trnci i peckanje po nogama
« : Srpanj 16, 2017, 19:23:54 poslijepodne »
Poštovani,
Imam 33 godine i radim već dulji niz godina za računalom i laptopom. Prilažem fotografije MR stare nekih 2mj (disk je iscurio u spinalni kanal).
U ožujku me presjeklo u križima. Naprosto se nisam mogla više ispraviti i u takvom stanju sam bila 10ak dana. Primalac sam injekcije i pila tablete protiv bolova brufen 800mg.Nakon 3tj stanje popravilo. Otišla sam raditi ali sam radila  u polulezecem položaju. Radila sam za laptopom. Kao i godinama do sada. Posao mi je bio izrazito stresan proteklih godinu i pol dana gdje bi i nakon posla nastavljala raditi od doma u stresu. Nakon dva tjedna na poslu bol se vratila. Ali u manjem intenzitetu. I opet smirila. Izašla sam van i cijelu noć bila vani na nogama. Krenula sam opet na posao i radila u polulezecem položaju, paralelno sam išla u dom zdravlja na fizikalnu terapiju  (struja i ultrazvuk) . Unutar tjedan dana bol se vratila i fizijatrica mi je pripisala ponovno mirovanje i mišljenje neurokirurga. Jedan neurokirurg je rekao da bi mi pomogle toplice i da bi stanje moglo možda ostati ovako iako je nalaz velik. Drugi neurokirurg je propisano operaciju. Otišla sam na još jedno mišljenje u polikliniku Ligament. Prije odlaska u ligament osjetila sam lagano trnjenje u desnoj nozi ispod koljena i prema listu. U Ligamentu mi je rečeno da ne ići u toplice i bilo kakve aktivnosti dok se stanje ne smiri. U međuvremenu (od mj i pol)  provedenih u ligamentu (bez vježbi) samo obrada, grijanje leđa i manipulacija imala sam trnce u obje noge i pecenje u nogama. Ali nisam bila na tabletama protiv bolova zadnje vrijeme i činilo se da je stanje bolje. Bol u leđima se povlačila ali noge bi tu i tamo malo osjetila,trnce, peckanje... Tjedan dana sam se osjećala bolje. Čak sam malo i sjedila. Trebala sam početi vježbati, ali prije tri dana bol u leđima se opet javila. Pretpostavljam da je to zato jer sam bila  na nogama 4,5 sati s malim odmorima. Popila brufen 600mg,normabel i ležim već tri dana. Bol u leđima je manja, ali noge peckaju i trnu. Ništa neizdrživ, ali osjećam. Ljubazno molim savjete oko mog stanja. Voljela bi izbjeći operaciju pa me zanimaju mišljenja i savjeti.
Lijepi pozdrav
« Zadnja izmjena: Srpanj 17, 2017, 18:08:17 poslijepodne Tiha »

davor

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 706
    • Profil
    • Email
Odg: Hernija diska L5 S1 trnci i peckanje po nogama
« Odgovori #1 : Srpanj 18, 2017, 08:11:55 prijepodne »
"Disk je iscurio u spinalni kanal"....iako je to uglavnom apsolutna indikacija za operativni zahvat, ipak, glavna stvar u spinalnoj neurokirurgiji jest da se ne liječi slika već pacijent. Postoje pacijenti sa još gorom slikom od tvoje a simptomi nikakvi, normalno žive ni ne znaju da imaju takvu dijagnozu. Slučajno su saznali za to tijekom MRI bubrega.

U pravilu, na operaciju se ide kada je kvaliteta života drastično pala, primjerice otežan hod, nemogućnost bavljenja sportom, konstatno na tabletama za bolove....itd. Takvu procjenu donose zajednički neurokirurg i pacijent.

Tvoj slučaj je dosta granična vrijednost osim ukoliko sama smatraš da ti je kvaliteta života drastično narušena. Ja bih definitivno preporučio pregled u klinici Aksis i dr. Saftića jer on jedini radi operacije majmodernijim metodama. Jedna stvar je sigurna kod njega, a to je da ti neće bezveze preporučiti operaciju nego će stvarno definirati indikacije i ostalo. Pregled nije jeftin, endoskopska operacija nije jeftina, ali ono što je sigurno jest da ćeš biti operirana najmodernijim metodama i sa minimalnim šansama za komplikacije.

Doktort Beroš i ekipa iz Vinogradske je takodjer najekspeditivnija na tom području i uvijek su za preporučiti, samo isto tako se treba dobro raspitati tamo oko svega i onda sam donijeti procjenu.

Ukoliko još trebaš nekaj slobodno reci.
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Tiha

  • Newbie
  • *
  • Postova: 2
    • Profil
Odg: Hernija diska L5 S1 trnci i peckanje po nogama
« Odgovori #2 : Srpanj 26, 2017, 16:24:02 poslijepodne »
Dragi Davor,
Hvala ti na opseznom odgovoru. Iskreno čitajući forume i pricajuci s ljudima voljela bi izbjeći operaciju. Nakon zadnje objave na forumu meni je mic po mic krenulo na bolje. Bol u leđima se smirila. Malo osjećam. Ali jučer su opet počele noge. Zatežu i peku obje. Najviše donji dio. Imam i mala probadanja i trnce u gornjem dijelu nogu. Čak kao da mi tkivo i 'preskace' lagano se grči u lijevoj nozi. Ništa ne boli toliko kao pečenje. Onda ne mogu spavati. 3.8.imam mmng (provjeru oštećenja živaca). Noge normalno mogu dignuti ali kada ležim peckanje i jako smeta. I oko koljena i zglobova. Zanima me je li netko sa foruma imao iste simptome u obje noge, a da se to s vremenom smirilo? Puno hvala
Davor javim se
« Zadnja izmjena: Srpanj 26, 2017, 16:27:31 poslijepodne Tiha »

Kraljeznica.com forum

Odg: Hernija diska L5 S1 trnci i peckanje po nogama
« Odgovori #2 : Srpanj 26, 2017, 16:24:02 poslijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com