Autor Tema: Spondilolisteza i fuzija  (Posjeta: 25750 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Elina

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 80
    • Profil
Odg: Spondilolisteza i fuzija
« Odgovori #18 : Veljača 29, 2016, 19:39:33 poslijepodne »
Henrik, kada je termin?
Meni toplice nakon prve operacije uopce nisu pomogle, izgubila sam samo vrijeme, jer pola vjezbi uopce nisam mogla raditi, a plivanje u bazenu-nemoguce.
Sanitet mi je bio ok, ne zalim se
E sada citam i ja ovo o sarafima i sipkama, jer je meni neuro rekao, ako ova druga op ne uspije idemo na to ugradjivanje radi LS segmenta.
Ja se nadam da necu morati, a ako da, a sta ma prezivjet cu i to.
Henrik glava gore. Mi smo uz tebe

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Spondilolisteza i fuzija
« Odgovori #19 : Veljača 29, 2016, 20:43:33 poslijepodne »
Meni on nije spominjao da se te šipke budu vadile, nego da bu to sve ostalo unutra da drži. Ta se kičma mora zaustaviti jer kralješci idu lijevo desno i muče. Čudovište je to! Alien! Danas boli cijeli dan za popi....  :'(
Mjesec dana pomoći drugih znači da sam ne mogu ni na WC? Bilo bu koma to organizirati. Nemam nikog da mi je na raspolaganju 24 h. Osim mačaka. A na njih se ne mogu osloniti.  ;D
Termin još nemam. LOMača nije dala D1 uputnicu, ne bi izašla u susret, nego prvo A1 da pošaljem neurokirurgu, paonda on meni nalaz sa preporukom da ona izda D1. Onda napraviti pretraga još nešto pa dobiti termin, po mogućnosti da nije po najvećoj vrućini i nakon što završim svoje poslove, jer neću imati što za jesti, 2 mj. bez rada.
« Zadnja izmjena: Veljača 29, 2016, 20:51:57 poslijepodne Henrik VIII »
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

ljiljana252

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 350
    • Profil
    • Email
Odg: Spondilolisteza i fuzija
« Odgovori #20 : Veljača 29, 2016, 22:00:39 poslijepodne »
Moči češ na wc.trebat češ pomoć oko kupanja i kuhanja,svaki dan če ti biti lakše,prvih 10 je naj gore.Tebi sigurno neče vaditi pločice van.ja kad sam ih imala osječala sam se puno stabilnije.tak da vjerujem da če ti to pomoči.Danas je baš grozan dan,boli užasno..možda promjena vremena :D Bit če bolje sutra.možda dobiješ i onu ortozu ili štake ja jesam???
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Kraljeznica.com forum

Odg: Spondilolisteza i fuzija
« Odgovori #20 : Veljača 29, 2016, 22:00:39 poslijepodne »

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Spondilolisteza i fuzija
« Odgovori #21 : Veljača 29, 2016, 22:18:12 poslijepodne »
Mora da je promjena vremena jer me danas boli najgore nego cijele zime.  :'( A živac je iritiran, kako je neuro objasnio, kralješci klize pa ga stišću kao škare. Ortozu sam nosio 6 godina da mi zaustavi progresiju skolioze. I jest, na 50 stupnjeva, ali tko bi se nadao da će se kralješci pomicati u svim smjerovima. Mogao bih se prijaviti u NASA-u da rade na meni pokuse, haha, možda bi se to promijenilo u bestežinskom stanju.
Kod kuhanja već imam pomoćnike, ali za kupanje, to bu grdo. Lakše je tuširanje, zapravo mi samo treba pomoć da uđem u kadu i izađem van. Sad sam već u stanju da ne mogu van kade ako legnem.
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Spondilolisteza i fuzija
« Odgovori #22 : Ožujak 01, 2016, 11:56:11 prijepodne »
Evo Henrik...ja sam zamolila i Casteneu da isto napiše malo o oporavku,da nam budeš upoznat sa svime....i spreman do operacije. ;)  bude se javila :-*
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

castanea

  • Newbie
  • *
  • Postova: 11
    • Profil
Odg: Spondilolisteza i fuzija
« Odgovori #23 : Ožujak 01, 2016, 22:38:10 poslijepodne »
Pozdrav svima  :)

@ ladyanita me zamolila danas da jos malo opisem svoje iskustvo sa operacijom i oporavkom. Htjela bih odmah na pocetku reci kako je sve sto sam dosad napisala na ovoj temi i sto cu sad napisati moje iskustvo kao laika. Ja nisam neurokirurg niti bilo kakav doktor. I svaki slucaj je drugaciji, cak i ljudi sa slicnim/istim dijagnozama imaju drugacije simptome i lijecenje moze ici na drugaciji nacin.

Moja dijagnoza je bila Spondylolisthesis spondylolithica LIV, Stenosis foraminalis L4/L5. Spondilolisteza predstavlja vrstu instabiliteta dijela kralježnice, a karakterizira ga prednji pomak gornjeg u odnosu na donji kralježak, pritom je afektiran i intervertebralni disk koji pod pritiskom i vlakom degenerira i uzrokuje pritisak na neuralno tkivo.

Postoji nekoliko uzroka spondilolisteze. Isto tako postoji stabilna i nestabilna spondilolisteza, moja je bila nestabilna (ovdje je vazno napraviti FS LS kraljeznice). Vezano za ovo ima pet stupnjeva gradacije, odnosno pet stupnjeva spondilolisteze, prvi stupanj je npr ako je pomak jednog kraljeska naspram drugog 0-25% ili 0-8mm, drugi stupanj 25%-50% ili 8-16mm i tako dalje.
Moja operacija je bila TLIF (transforaminal lumbar interbody fusion) L4L5, ugradjena su mi 4 sarafa, dvije sipke i jedna plocica. Operirao me prof Stancic na Rebru u Zagrebu prije godinu i pol dana. Ono sto bih takodjer htjela naglasiti, a sto mi je i operater i jos jedan neuro rekao, fuzija se kod spondilolisteze radi kako bi se napravila stabilizacija dva navedena kraljeska, znaci glavni i osnovni cilj je po onome kako sam ja shvatila bilo sprijeciti da ti kraljesci kod mene, L4 i L5 vise ne "klize" odnosno ne pomjeraju se dalje i pri tom bi se "oslobodio zivac".
Operirana sam jedan utorak, 14.10.2014., ujutro malo prije 8 sati su me odvezli u salu, a probudila sam se u sobi malo prije 4 popodne. Sjecam se ogromnih bolova u ledjima, ali ti bolovi kad sam se probudila su bili totalno drugaciji od onoh bolova prije operacije, ovo su bili bolovi od reza i valjda tih ugradjenih sarafa i ostaloga. Znam samo da su mi svakih par sati kroz infuziju davali nesto protiv bolova, mislim tramal i normabel, i da sam mislila kako necu prezivjeti tu prvu noc. Al zapravo sam od tih silnih tableta i anestezije bila poludrogirana i spavala cijelo to popodne i skoro cijelu noc. Postavili su me na bok i tako sam lezala cijelu noc. Samo sam se jednom u noci probudila i sestra je dosla u sobu, ponovo mi dala nes za bolove i spavanje. Znam da su mi cimerice u sobi rekle kako je muz bio kraj mene i da je dr Stancic par puta dolazi u sobu da vidi kako sam, al ja se toga niceg ne sjecam.

Drugi dan ujutro je bila totalno druga prica. Bolovi od reza su popustili, mislim osjecala sam i dalje, al ne onako kao prvi dan i tu prvu noc. Doktor me dosao obici i izvaditi drenove (imala sam dva drena), kraj njega je bila fizijatrica koja mi je pokazala kako se pravilno ustati i leci na krevet. Cim mi je doktor izvadio drenove odmah su me digli na noge. U sebi sam pomislila koji klinac rade, al valjda oni znaju. Uglavnom to jutro drugi dan nakon operacije sam hodala po sobi. Nikad necu zaboraviti taj osjecaj. Hodam, a ne boli me. Ne boli u smislu onih bolova koje sam imala prije. Bol u nozi nestala, nema je, nakon vise od 3 godine noga me ne boli. Skoro sam plakala od srece.  To je bila srijeda, a u cetvrtak sam vec po hodniku neurokirurgije hodala sama nekoliko puta dnevno.

Dali su mi onaj nekakav cvrsti pojas, ne znam kako se tocno zove. Njega sam morala nositi prva dva tjedna nakon operacije stalno (osim naravno kad lezim). Kuci sam otpustena 6 dana nakon operacije, sef neurokirurgije je htio da vec taj petak idem kuci, ali je moj operater inzistirao da ostanem jos preko vikenda. Za dva tjedna sam isla na vadjenje savova kod dr Stancica u ordinaciju i tad mi je rekao da vec mogu polako skidati pojas i biti ponekad bez njega. U toplice sam otisla 6 tjedana nakon operacije. 

Kad sam otpustena kuci, mama je iz Vinkovaca dosla kod mene u Zagreb na tri tjedna, a nakon nje jos tri tjedna svekrva. Prvih dana sam kod kuce samo spavala i hodala. Sjecam se da sam htjela sto vise hodati, jer sam napokon mogla hodati bez bolova. A s druge strane me sve to iscrpljivalo, pa sam stalno spavala. Prvo pravo tusiranje sam imala nakon 2 tjedna, nakon sto mi je rana dobro zarasla i nakon sto je doktor izvadio konce. Nije mi bas ugodno za napisat, al do tada me mama kupala na nacin da sam ja stajala u kupatilu u malom lavoru/kadici, a ona me brisala spuzvicom i sapunom, pazeci da ne pokvasi ranu i savove.  Tad sam otkrila i po prvi puta upotrijebila sampon za suho pranje kose (moja kosa je duga i jako gusta, do pola ledja i jednostavno nema nacina da ju operem 10 dana nakon operacije, a da se nekako ne sagnem ili ne pokvasim ranu). Zvuci smijesno, al nije jednostavno oprati zube, umiti se, a da ne govorim o oblacenju gaca i carapa ako se ne smijete sagniti. Osjecala sam se ko malo dijete. Prva dva tjedna nisam sjedila, osim kad sam isla na wc, a onda mi je doktor nakon vadjena konaca rekao da vec pomalo mogu i sjediti, naravno ne satima, ali kad rucam ili slicno. Hodala sam svaki dan sve vise i vise. Prije odlaska u toplice sam hodala dva puta po sat do sat i pol dnevno.

Zanimljivo je i to sto sam npr. prije operacije upoznala par ljudi sa istom dijagnozom, koje je takodjer operirao Stancic, ali prije 6-7 ili 8 godina. I npr. jedna cura mi je pricala da je ona onaj pojas oko struka nosila doslovno tri mjeseca i da tri mjeseca nije sjedila. Kad je bila u toplicama nije uopce bila u bazenu, a jela je na stojecki i nakon tri mjeseca. Kad sam npr svoga neura pitala zasto ja smijem nakon dva tjedna vec polako skidati pojas ili vec polako sjediti, onda mi je objasnio kako medicina svaki dan napreduje, svaki dan dolazi do novih spoznaja i kod istih dijagnoza nekad se smatralo kako ce jedan nacin biti najbolji za oporavak, a danas je to vec zastarjelo i nesto potpuno drugo se preporuca. Hocu reci da i sad vec mozda doktori preporuce nesto sasvim drugo nego sto su meni prije samo godinu i pol.

Sto se tice toplica, bez obzira sto tamo svi rade iste vjezbe, bili operirani ili ne, sa sarafima il ne, sa hernijama, stenozama i slicno, ja sam ta tri tjedna shvatila kao rad na sebi. Svaki dan sam nakon obaveznih terapija bila u velikom bazenu. Na pocetku samo hodala gore-dolje do iznemoglosti, a onda nakon tjedan dana i plivala svaki dan. Plivanje, plivanje i samo plivanje. Navecer sam u 8 sati bila mrtva umorna u krevetu vec. Upoznala sam jednog trenera plivanja tamo na bazenu, pa mi je on objasnio i pokazao kako pravilno ledjno plivati, bez velikih rotacija u struku i sa podignutim kukovima. Cimerica mi je bila zena koja je takodjer imala spondilolistezu i koju je takodjer Stancic operirao prije 6 godina. 

Nakon toplicama sam nastavila sa fizikalnim i u Zagrebu, a nastavila sam i hodati svaki dan. Pet mjeseci nakon operacije sam hodala svaki dan 10 km. Od stana gdje sam tada zivjela do Bundeka ima tocno 5 km i svaki dan sam isla tamo i nazad. Takodjer sam dva puta tjedno bila na Utrinama na bazenu na plivanju.  Na kontroli, 5 mjeseci nakon operacije, RTG snimke su pokazale znakove fuzije. Sjecam se osmjeha na Stancicevom slicu kad mi je to objasnjavao i pokazivao na slikama. Ja sam se skoro rasplakala u ordinaciji kod njega tada. Od srece, naravno.

Koliko mi je poznato sarafi i sipke se ugradjuju i kod nekih drugih dijagnoza (kod skolioze, kod stenoze u pojedinim slucajevima, kod trauma - prijeloma, i dr.), ali ne bih se upustala u komentiranje tih dijagnoza i operacija jer to je totalno drugacije nego kod spondilolisteze.

Mislim kako je izuzetno vazno prije svake odluke o operaciji, a pogotovo kod fuzija, dobiti misljenja nekoliko neurokirurga i naci onoga kome najvise vjerujete. Na dva misljenja imate pravo preko uputnica HZZO-a, a ja sam osim ta dva zatrazila jos dva privatno. Nisam se htjela odluciti na tako veliku operaciju dok nisam bila sigurna, dok mi nekoliko neurokirurga nije potvrdilo da je neophodna i dok nisam nasla operatera kojem sam u potpunosti vjerovala.
Sjecam se npr da sam kod jednom neurokirurga bila doslovno dva sata u ordinaciji, par dana prije sam na papir napisala mali milion pitanja, nakon sto me on pregledao, ispitao sve o simptomima i bolovima, onda je tek uzeo nalaze i sve snimke pa njih gledao i onda sam ja krenula s pitanjima. Isla sam jedno po jedno pitanje, a on je sve strpljivo objasnjavao, npr. koju tocno operaciju preporuca, zasto bas tu, koliko je on takvih operacija do sada obavio, koji je uzrok moje spondilolisteze, postoje li jos neke nekirurske opcije koje nisam isprobala, koliko dugo operacija traje, koji su potencijalni rizici i komplikacije, koji je postotak uspjesnosti operacije, a na kraju sam ga pitala kod koga bi u Hrvatskoj on isao da ima moju dijagnozu. Mora da je mislio da nisam kako treba s toliko pitanja.

Oporavak nije bio lagan. Al ono cega treba biti najvise svjestan je da treba vremena. Kad kazem vremena ne mislim na tjedan, dva il mjesec, dva. Oporavak nakon ovakve operacije traje 6 mjeseci pa i vise. A ponekad jednostavno nije lako biti strpljiv. Oporavak nije sprint, nego maraton. Doslovno sam pratila sve upute koje sam dobila. Kad mi nesto nije bilo jasno pitala sam svoga operatera jel nesto smijem ili ne, ili npr. sjecam se da sam kad sam odlazila iz toplica kuci doslovno zagnjavila sve fizioterapeute tamo sa pitanjima. U toplicama ste okruzeni gomilom ljudi sa istim ili slicnim dijagnozama i svako od njih prica svoju pricu, te se smije ovo, te ono, ovo ovako ono onako, ovo smijes, a ono ne. Najbolje pitati svoga operatera ili fiziterapeuta koji radi s vama i poznaje slucaj, jer nesto sto meni odgovara, drugome moze odmoci.
Danas mogu reci kako tablete odavno vise ne pijem. Tu i tamo, mozda jednom u par mjeseci uzmem jednu, to kad se zaboravim pa se preforsiram u necemu. Nekih velikih bolova nemam. Noga me prestala boliti i isijas je nestao odmah nakon operacije. Ponekad, al samo ponekad osjetim malu bol u kuku ili donjem dijelu ledja. To ce vjerojatno tako ostati zauvijek, al ja mogu s tim zivjeti. I dan danas, golinu i pol nakon operacije ja se pridrzavam nekih savjeta, tipa preporucenog polozaja spavanja, nacina ustajanja s kreveta, nacina podizanja predmeta, pazim da nista jako tesko ne dizem, hodam i dalje stalno (ne mozda 10 km dnevno kao prije, ali nekako i dalje pazim da svaki dan napravim makar 4-5 km, npr. javni prijevoz vise skoro ne koristim, nego pokusavam sto vise hodati kad negdje trebam ici). Da, zivot se promijenio, ali covjek nauci zivjeti i uz ta ogranicenja. Mislim da vodim nekakav normalan i aktivan zivot. Citavo vrijeme, uz neke manje iznimke, sam pokusavala ostati pozitivna i optmisticna. Koliko ce dugo ovo stanje trajati i hocu li u buducnosti trebati novu fuziju na segmentu ispod ili iznad...ne znam. Ponekad mi to padne na pamet, ali pokusavam se ne zamarati s tim. 

Sad tek vidim koliki je ogroman ovaj post, a nisam napisala ni pola toga sto sam htjela  :D

 

 

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Spondilolisteza i fuzija
« Odgovori #24 : Ožujak 02, 2016, 08:20:14 prijepodne »
Hvala puno Castenea što si se javila i lijepo sve objasnila,mads dugo nisi aktivna na forumu. :-*  Evo Henrik samo za tebe post,mislim da si napisao negdje TLIF ako sam to točno napisala.
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Spondilolisteza i fuzija
« Odgovori #25 : Ožujak 02, 2016, 09:04:28 prijepodne »
@Castanea i @Ladyanita, beskrajno hvala!

Svoj nalaz s pregleda ću dobiti kada u Rijeku pošaljem uputnicu, jer me doktor pregledao dok sam bio na službenom putu pa da se spoji ugodno s korisnim.  ;D On tvrdi da kod mene postoji nestabilnost 4 kralješka, ali zato mora napraviti FS LS kralježnice i čudi se da to do sada nitko nije napravio, a pogotovo da mi to nisu napravili u postupku utvrđivanja invaliditeta.

Poslije kad je pogledao MRI, rekao je da se vrlo jasno vidi L3 u pokretu u stranu za nekoliko mm. On kaže da imam najveće bolove noću i ujutro jer se tijekom toga kralježnica opusti i onda se kralješci pomiču i pritišću živac, a isto se događa kad se pokušavam ustati i krećem.

Sad mi je malo lakše kad sam ovo pročitao. Vjerojatno ću protiv bolova dobiti nekakav užas od droge, jer mi je rekao da čim moja LOM da D1 uputnicu da će mi prvo napisati i nove lijekove, koji bol srede do kraja. Nakon operacije će ostati oko 20% boli, to je ovo što Castanea opisuješ i toga se nije moguće nikad riješiti. Meni mora spojiti L3L4 i L5S1. Super je da si mogla nastaviti plivanje, a i ja ću za njega imati milijun pitanja. Meni plivanje treba jer imam sličan užas u C6C7 i C8Th1, ali to sam uspio srediti gotovo 100% sa fizikalnom th. Operirati taj dio baš ne bih htio, toga me još više strah. Kaže da će mi se nakon operacije u LS malo i smanjiti skolioza, iako to nije cilj, nego spriječiti da se to čudovište miče.

Bolovi u nogama, zdjelici i LS regiji su postali nadrealni, ja mislim da ću umrijeti i ovako ako se to nastavi jer pijem previše lijekova i zaboravljam kad sam što popio. Poslije u novinama bude pisalo da sam se ubio lijekovima kao narkoman, a to zapravo ne bude bila istina, jer bi bilo sasvim nenamjerno, haha! Zadnja 2 dana bolovi su užasni zbog promjene vremena, uključuju jaukanje, buncanje i plakanje, a sve droge popijene do maksimalne doze. Sada ujutro su Lyrica i 1,2 g Brufena za doručak. Počeo sam se navikavati pa halucinacije imam sve rjeđe. Ali je to dugoročno odvratno jer se radi o dozama propisanim za rak.  :'( Kod raka se računa da si mrtav za par mjeseci, a ovo bi trebalo biti doživotno. Ma fuj!

LOM mi je obična kravetina pa ne znam hoće li mi dati uputnicu za drugo mišljenje, ali ako ništa platit ću privatno. Jedva mi je dala uputnicu A1 koju moram poslati u Rijeku sada, zato što je ona mislila da mi op. ne treba, ali se na kraju složila i rekla: "Uporan si!" Debela krava jedna, a moja sestra joj je na prijateljskoj osnovi jer su si dobre poklonila vrijednu sliku koju je izradio njen otac. Ja sam joj kad sam došao kao pacijent donio veliku flašu Jack Danielsa jer znam da je pijandura, a ona je takva bezobrazna krava da sam joj tu flašu trebao razbiti o glavu. Samo mi rasteže s administracijom, a rekao sam joj neki dan da ću tužiti RH ako se bolovi nastave radi administrativnih zapreka.

Ovo će kod mene najvjerojatnije biti TLIF, ali ima i ALIF i još nešto, mislim PLIF. Moguće je da će morati i kombinirano, jer imam rotacionu skoliozu. Najgore mi je da mi moraju sprijeda pa pomicati drob, toga se užasavam. Ali što je, tu je. Ova zadnja dva dana me toliko bolilo da je to nevjerojatno. Kad sam ispio sve droge otišao sam spavati na pod jer je tvrdoća pružila otpor pomicanju tih kralježaka. Hitna neće doći kad ju zovem, jer se to pak njima neda, a auta nemam.

Ne znam kako ću poslije op. jer osim cimera nemam nikoga. Oni obojica rade većinom dana. Mogao bih jedino da platim nekoj gospođi da bude kraj mene u vremenu kad njih nema. Majka mi je prestara, a brat i sestra su psihički bolesni i njih ne mogu trpiti kad sam i sam u užasnom stanju. Prijatelji bi pomogli, ali u pravilu bježe kad vide nečiju muku. No, nekako si mislim ako operacija uspije i ostanem živ bez bolova da ću moći odletjeti na Mars. Neki dan sam išao u kino u Avenue Mall, prešao sam 3 km tam i 3 km natrag i od tada sam u krevetu. Ovo sa 10 km je SF, zimus sam toliko hodao jer sam imao posla u gradu pa sam opal nasred ceste. I ona glupavi ljudi, nitko da pomogne, jer misle da sam pijanac. A ja bih i pijancu pomogao, što sam i napravio prošlog Božića kad se neki mladi napio kao *****. Pored mene je prošlo bar 100 ljudi dok je došla hitna. Bila je zima, da je ostao tamo, smrzo bi se i umro. Na kraju ga je hitna odvezla. Zaključio sam da nije pijanac *****, nego drugi ljudi. :D

Eto, i moj dugački post, haha! Hvala još jednom na detaljima, to mi puno znači i ohrabruje me, jer me užasno strah toga svega!

St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Spondilolisteza i fuzija
« Odgovori #26 : Ožujak 02, 2016, 09:10:19 prijepodne »
Vidim da mi je automatski cenzuriralo riječ "*****". Hahaha! To je životinja koja rokće i od koje radimo čvarke! rok rok!
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Kraljeznica.com forum

Odg: Spondilolisteza i fuzija
« Odgovori #26 : Ožujak 02, 2016, 09:10:19 prijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com