Autor Tema: Molim savjet  (Posjeta: 15401 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Enica

 • Newbie
 • *
 • Postova: 11
  • Profil
Odg: Molim savjet
« Odgovori #18 : Srpanj 08, 2010, 18:07:24 poslijepodne »
Evo samo da kazem da sam relativno dobro.Isla sam 20 dana na fizikalnu,jos prije 10 dana sam pocela,na moje insistiranje da radim.Nadam se da je najgore iza mene.Danas mi je fizijatar zakljucio vjezbe i dao savjet i rekao da cu morati dva puta godisnje ovako na terapije,a svaki dan kod kuce vjezbe,ako ne zelim na operaciju.Prije fizijatra sam bila kod neurohirurga,kome sam rekla da mi sad trnu obje noge,a on mi je rekao da je to najmanja komplikacija koju sam mogla dobiti i da se javim njemu ukoliko dodje do tezih ispada.Toliko od mene i nadam se da necu ,kao pojedini sa ovog foruma,doci opet nakon nekog vremena i reci AJOJ!

Enica

 • Newbie
 • *
 • Postova: 11
  • Profil
Odg: Molim savjet
« Odgovori #19 : Veljača 28, 2011, 17:13:19 poslijepodne »
Pozdrav svima! Evo mene opet. Poslije ovog akutnog napada bolova,pocela sam da radim. Tegobe nisu nikada prestale,samo su nekad bile manje,nekad vece. Neurolog mi je sad trazio da uradim kontrolni magnet,pa evo nalaza-
Na rubovima trupova L5 i S1 uocavaju se rubne apozicije, u prilog degenerativnih-spondilotickih promjena.Uz donju pokrovnu plohu trupa L5 i gornju S1 uocavaju se incipijentni retrokorporealni osteofiti, kao i degenerativne promjene po tipu MODIC II. Iv prostor L5-S1 je redukovan,a odgovarajuci iv diskus pokazuje znakove desikativnih-degenerativnih promjena.Spinalni kanal imponuje primjerene sirine.Konus medullaris se nalazi u nivou trupa L2 prsljena.U duralnoj vreci ne vidi se prisustva patomorfoloskog supstrata. Na nivou iv prostora L3-4 uocava se anularno bubrenje diskusa,sa potiskivanjem prednjih aspekata duralne vrece,bez signifikantnog suzavanja spinalnog kanala centralno
Na nivou iv prostora L4-5 uocava se anularno bubrenje diskusa, sa potiskivanjem prednjih aspekata duralne vrece,bez signifikantnog suzavanja spinalnog kanala centralno. Na apofiznim zglobovima obostrano pocetne degenerativne promjene.
Na nivou iv prostora L5-S1 uocava se uocava se anularno bubrenje diskusa, superponirano sa dorzomedijalnom ekstruzijom diska i retrokorporealnim osteofitima, te znacima kaudalne migracije iste centralno za oko 6mm. Protrudirani i migrirajuci diskus potiskuje prednje aspekte duralne vrece, bez signifikantnog suzavanja spinalnog kanala centralno. Protrudirani diskus ostvaruje kontakt sa odstupima S1 nerava u kanalu obostrano. Medjuprsljenski otvori su obostrano deformisani, redukovane perineuralne masti, desno sa diskoradikularnom iritacijom na izlazeci L5 nerv.
Neurolog mi kaze da je sad na meni odluka, kaze koliko dugo mogu da izdrzim da trpim sve ovo.
 Jesam li ja kandidat za mikroinvazivnu operaciju, jer ne smijem,bojim se, klasicne, koja se kod nas radi, a nije Zagreb daleko,za cas sam ja tamo.
Unaprijed hvala!

Istr

 • Sr. Member
 • ****
 • Postova: 322
  • Profil
Odg: Molim savjet
« Odgovori #20 : Veljača 28, 2011, 18:33:52 poslijepodne »
Sve se moze operirati minimalno-invazivnom tehnikom, samo je pitanje kojom.
Znaci, odgovor je DA.
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice

Kraljeznica.com forum

Odg: Molim savjet
« Odgovori #20 : Veljača 28, 2011, 18:33:52 poslijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com