Autor Tema: Misljenje.. hernija L4 L5, protruzija L5 S1 i osteohondroza L4 S1  (Posjeta: 5977 )

0 Članova i 32 Gostiju pregledava ovu temu.

pcelica

  • Newbie
  • *
  • Postova: 1
    • Profil
    • Email
Misljenje.. hernija L4 L5, protruzija L5 S1 i osteohondroza L4 S1
« : Rujan 03, 2015, 09:39:00 prijepodne »
Molim mišljenje iskusnih forumaša o muževoj dijagnozi: hernija L4 L5, protruzija L5 S1 i osteohondroza L4 S1.

Naime, muž pati od bolova u kralježnici već neko vrijeme. Prije bi to bilo u vidu ukočenja dva dana, popije tablete ili dobije injekcije i sve ok. Zadnjih mjeseci počinje osjećati bol u nozi kod hodanja. Odlazi kod fizijatra, propisuje struju i uzv, odustaje od terapije nakon 3 dana jer mu se stanje pogoršava. Na preporuku odlazi kod kiropraktičara koji mu doista pomaže da se kralježnica vrati na mjesto i bolovi se smanjuju, iako ne nestaju. Funkcionira uz lagane bolove čekajuci MR i EMNG. Nakon sto dočeka pretrage dijagnoza je gore navedena. EMNG prikazuje osrednje tešku neurogenu leziju u S1 miotomu desno, a lakša lezija S1 lijevo. H refleksni odaziv desnoga m. soleusa produžene latencije u odnosu na lijevo. Uredna provodljivost ispitanih živaca. Nalaz pokazuje oštećenje spinalnih korijena.

Njemu se bol širi samo niz desnu nogu skroz do pete. U zadnjih tjedan dana mu se stanje rapidno pogorsava, u toj mjeri da ne može ni hodati, ni sjediti, ni ležati. Tomu prethodi dodatni trzaj gdje se po nasem misljenju disk jos pomaknuo. Odlazi kod fizijatra koji predlaže injekcije 6 dana, te ponovnu fiziklanu terapije. Njegova dr opce medicine mu daje prvu injekciju sa uputnicom na neurologiju. Njemu injekcije vise niti ne djeluju. Biva hospitaliziran prije dva dana, dolazi neurokirurg (ima dobre preporuke sa vise strana) te nalaže operaciju za dva dana, tj. danas. Nakon prvotnog soka muz pristaje na operaciju. Neurokirurg u razgovoru tvrdi da se njemu stanje fizikalnom terapijom nece popraviti, da je disk iskocio 11 mm, te da je operacija nuzna. Kaze da ce 80% bolova nestati odmah nakon operacije i da ce drugi dan od operacije moci normalno hodati. Nakon toga rehabilitacija i bildanje muskulature da se kraljeznica ne opterecuje.

Molim Vasa iskustva i misljenje.
« Zadnja izmjena: Rujan 03, 2015, 09:41:23 prijepodne pcelica »

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Misljenje.. hernija L4 L5, protruzija L5 S1 i osteohondroza L4 S1
« Odgovori #1 : Rujan 03, 2015, 14:59:30 poslijepodne »
Mislim da je stanje Vašeg supruga teško i da bih u takvoj situaciji i ja donio odluku za operaciju. Meni EMNG upućuje na protruziju diska L3-L4 i L5-S1 i imam osteohondrozu cijele kralježnice i iako mi je bilo jako loše, pa tako da nisam mogao izaći iz kreveta, injekcije su mi na kraju pomogle. Bolovi su ostali i kronični su (bole me i obje noge), ali nije tako kako je kod Vašeg supruga. Poslije operacije će iznimno biti važna rehabilitacija i ustrajnost u fizikalnoj terapiji. Držim palčeve da sve dobro prođe!
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

 

SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre