Novi sam na forumu, pa vas sve pozdravljam!
Imam problem s kičmom par godina, pa sam odlučio potraziti stručnu pomoc. Bio sam na rengenu, EMNG-u i na kraju na MR i nalazi su pokazali sljedece:
Kod MR LS kralježnice na učinjenim transverzalnim i sagitalnim presjecima primjenom različitih tehnika snimanja trupovi kralježaka primjerene su visine, bikonkavne forme, oštro ocrtanih kontura.
Uredna je sirina i.v prostora na svim razinama osim L5-S1 gdje je intervertebalni prostor reduciran sa vidljivom dorzomedijalnom centralno polozenom hernijom diska oko 6,4mm koja se utiskuje u duralnu vreću.
Na razini L3-L4 stenoza oba lateralna recesusa hipertrofičnim artikulacijskim nastavcima. Na razini L4-L5 rubni osteofiti koji prominiraju prema neuralnim foramenima te uz hipertroficne art. nastavke uzrokuju subtotalnu stenozu podjednako izrazenu na obje strane.
Konus medularis vidljiv na razini L1 kraljeska.
ne nalazi se znakova intra ili ekstraduralnog tumora.
S tim nalazima sam išao jednom kiroprakticau i napricao mi je sve i svasta. Kako ce mi pomoc, kako ce sve biti u redu itd, ali nakom par odlazaka k njemu ne osjecam nikakve znacajne pomake. Nakon terapije bolje mi je dan, dva i onda sve po starom. Mlad sam, imam 25 godina, bavim se sportom, pa me to dosta brine.
Ima li netko sličnih iskustva ili zna otprilike što ovaj nalaz govori?