Autor Tema: Operacija diska L5-S1 drugi put  (Posjeta: 90898 )

0 Članova i 52 Gostiju pregledava ovu temu.

RS232

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 55
    • Profil
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #180 : Veljača 09, 2017, 15:11:44 poslijepodne »
Nije ESI ništa strašno. Inzistirajte da ga radi operater i obavezno pod kontrolom fluroskopa/rentgena... :)

ljiljana252

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 350
    • Profil
    • Email
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #181 : Veljača 09, 2017, 15:22:57 poslijepodne »
Tako mi je i specijalizant objasnio da če ga raditi pod kontrolom rengena moj operater i on,da sam budna samo dolje dobijem anasteziju da može mrvicu boljeti,govorio je i o uspješnosti ali te postotke nisam zapamtila,čitat ču još po netu da se pripremim što bolje.A i nadam se da ču što prije riješiti računalni kvar,i čuti vaše mišljenje :D
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Mak

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 35
    • Profil
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #182 : Ožujak 02, 2017, 03:06:10 prijepodne »
ljiljana.... Nisam mogao ići spavati dok nisam sve pročitao, i morao sam se javiti da znaš da nisi sama, da nas ima još...Od mene imaš svu podršku! Tek nekoliko riječi, jer ne mogu  sada puno pisati... ali čitajuči forum puno  sam naučio i slažem se sa svima koji ti preporučuju ESI i dr. Radoša u Osijeku.
Meni su čak i liječnici jedne  Ambulante za bol u Zg-u rekli "da je on top - vrh vrhova", a i moj neurokirurg koji me je 2 puta operirao također mi je preporučio ESI , i zna da idem za Osijek.
Ja sam već poduzeo neke korake da odem u Osijek kod tog gosp.doktora Radoša za kojeg svi kažu da nema boljeg - top u struci i ja vjerujem da je tako.. Meni nema duge opcije nakon 2 operacije kralježnice jer bi treća bila jako rizična i opasna.
Zato i tebi i ladyaniti držim palčeve,, jer nadam se, evo i mene uskoro u u Osijeku na ESI-u, da mi se prekrate stalni bolovi i to trovanje tableta...uz to i imati vjere i optimizma isto puno znači. Drž se supatnice, uz tebe sam... uostalom kao i mi svi ovdje na forumu!

Kad već pišem, da dodam još par rečenica... Forumaši moji dragi, oprostite kaj još nisam izvršio sve  kaj sam trebap napisat  i  dijagnoze i tijek bolesti kod predstavljanja, a "put bolesti je jako dug! Ali
posebnu zahvalu "dugujem" mojoj suprugi bez koje to ne bi mogao izdržati, te kćeri i sinu na pomoći, koji su me vozili iz bolnicu u bolnicu , sa pregleda na pregled, i prolazili sve skupa samnom i dijelili moju bol i suosjećali s menom.
I ništa, kako se kaže nije slučajno i bez razloga, jer otkako sam upoznao buhtlicu i Šokačkog tajfuna, našu novu ćlanicu na Forumu znam da ima nade za sve nas... (( da se malo našalim - nitko za nas neče moći reči da smo "beskičmenjaci" )...  Hvala i vama "forumašima" kaj nas svojim savjetima ohrabrujete, pišete nam svoja iskustva,,,!!!  I na kraju, kak se veli; poslije svake kiše dolazi sunce !!!  Tako i ja velim....sve te naše boli "biti  će jućer"  jer smo uporni, izdržljivi, hrabri i vjerujemo u svoje ozdravljenje" - da  SVE ĆE TO BITI JUČER!!!

Mak

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 35
    • Profil
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #183 : Ožujak 02, 2017, 17:08:40 poslijepodne »
Dragi moji forumaši.... osjećam potrebu da se javim i "ispravim napisane greške" u svom zadnjem postu. Pisao sam ga u noći, još pod utjecajem lijekova, te krivo shvatio da ćete ti draga ljilja i ladyanita iči na ESI kod dr. Radoša u Osijek, a danas sam pažlivijim čitanjem vidio da ste ga spominjale kao jednu opciju mogućnosti da to radite kod njega. ( zato je i nastala ta moja greška...: 
Inače, sve što sam napisao o dr. Radošu, je istina, i iako sam ja mogao pa bio čak i predviđen da ESI radim u Ambulanti za bol u Zagrebu
Kako je u meni još uvijek pamčenje na to što je pisao ddario kako "ga je spasio" i sada uživa u životu, to sam se i ja odlučio isključivo za njega, jer to je moje pravo - izbor liječnika kojeg ja sam želim, a sa time se složio i moj neurokirurg koji mi je 2 x operirao kičmu , kao dobro i preporćljivo riješenje: dakle, učiniti epiduralizu prema preporukama te Ambulante za bol, kao optomalno rješenje, jer slijedeča operacija bi bila opasna i dosta rizična.
Danas sam dobio i poziv iz osijeka da se javim kod njih na pregled 27.3.17. , a sutra ću u osobnom razgovoru pokušati sa dr. Radošom ako se to može učiniti ipak neššto prije...jer radi se samo o pregledu, a tek nakon pregleda slijedi dogovor za sam postupak.

Sory, ako sam nekog doveu zabludu, nije mi bila namjera, dapače samo sam želio najbolje za Vas , a i ostale ako se nađu u toj situaciji i iznio svoj stav i mišljenje o tome
Sory još jednom...srdačan pozdrav, vaš Mak

Šokački tajfun

  • Newbie
  • *
  • Postova: 19
    • Profil
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #184 : Ožujak 02, 2017, 20:18:57 poslijepodne »
 ;)pozdrav svima posebno maku i buhtlici i molim pomoc za sudjelovanje na forumu
 ja kad pocnem pisati bice roman ..neznam koju od dijagnoza da vam napisem jer se poslije svake operacije samo dodaju a operirana sam tri puta u godini dana ...zadnja je bila 19.08,2016 na rebru radili su mi stabilizaciju od L2 do L5 ..sto se tice leda to sam koliko toliko zadovoljna ali od stresa za organizam su mi ostale nuspojave kao secer,anemija, bez imuniteta sad i kuk ...ali sam na nogama  i to je vec puno jer da sama nisam kopala po internetu i trazila si pomoc sad bi bila u kolicima ovako sam upoznala divne ljude koje nebi da nisam ovo dozivjela i onda kad dodem u zagreb moram praviti raspored s kim cu piti kavu ili pricati sa mojom buhtlicom po sat vremena i od toga vise od pola se smijemo da ljudi u tramvaju misle da sam prolupala.... e sad vas moram napustiti moram sredivati papire za toplice i zamislite kakvo je stanje kad neurokirurg i neurolog zele da cijelu godinu budem na terapijama ambulantnim i stacioniranim....drustvo sredujte papire ja necu sama u toplice s kim cu kartati....e sad jedno ozbiljno pitanje.. dali netko znakako da dobijem novu ortozu za leda jer mi je sadasnja velika zbog gubitka kg i neurokirurg mi ju prepisao a ortoped kaze da mi HZZO nece odobriti jer kao svake tri god a moram ju ponovo nositi dok hodam duze i dok vozim bicikli....poz svima
« Zadnja izmjena: Ožujak 03, 2017, 18:52:33 poslijepodne Šokački tajfun »

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #185 : Ožujak 02, 2017, 20:56:03 poslijepodne »
Što se tiće Esi blokade. Ja sam je dobila u Ambulanti za bol. U op.sali se pod kontrolom rtg aplicira 1,0 ml 2% lidocaina za lokalnu anesteziju,a uz radiološki idetinficiramo epiduralni prostor L4L5 i apliciramo 6 ml 0.25% Chirocaina i 80 mg Solu-Medrola.Znači mene je pikala doktorica spec.anestezije,reanimacije i int.liječenja...ne moj operater. Meni ta blokada nije pomogla ni malo pa me ta ista doktorica nakon tri tjedna uputila u Osijek kod dr.Radoša na Odjel za liječenje boli. Zstim sam se nakon dva tjedna našla na neurokirurgiji gdje sam primala pulsne terapije i tad sam svojeg neurokirurga pitala za dr.Radoša i on mi je rekao da radi toga ne trebam u Osijek,da mi to može dati on tu u Varaždinu.
Sad mene zanima kakva je to ipak Esica,ustvari šta od lijekova ide znutra. Po tome zaključujem da nešto bolje od toga kaj sam ja dobila u Čakovcu.

Šokice...samo pitaj što ti nije jasno. Uvijek je netko dežuran :)
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Mak

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 35
    • Profil
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #186 : Ožujak 02, 2017, 22:40:33 poslijepodne »
Draga Anita,
ja stvarno nisam toliko educiran da bi ti mogao pisati kakav je  sastav te blokade zvane injekcija ESI,
 Sve što sam napisao je prema preporukama , kao što sam rekao liječnika u Ambulanti za bol u Zagrebu. Inače zna se da svaki liječnik misli i kaže za sebe da je on taj koji je najbolj i da on sam može sam to napraviti (I?) sve , ali jako rijetko se to čuje da drugi liječnik oda priznanje i pohvalu svom kolegi po zvanju - drugom liječniku, i to riječima da je on što se toga tiče najbolji i najstručniji - Na sreću ima i takovih  liječnika, kao što sam i napisao njihove riječi: da je vrh vrhova i najuspješniji u davanju tih blokada ( kao što je i vama ladyanita isto rekla vaša liječnica, vjerujem iskreno i u najboljoj namjeri...).Osim toga puno sam o dr. Radošu i tu na forumu pročitao pohvalnih riječi forumaša ( spomenuo  sam ddaria, a ima i drugih koji misle isto kao i on. A nigdje nisam naišao ni na jednu riječ da je on u tom postupku bio pogrješio - sve su to bili uspješno izvršeni postupci, nakon kojih je svim tim pacintima bilo puno bolje, tako da neki nisu trebali više niti uzimati tablete i druge lijekove protiv bolova. I to je kod mene prevagnulo: idem k njemu iz Velike Gorice, a Zagreb mi je "pred nosom", stvar je to moje intuicije, osjećaja i procjene, a i povjerenja da činim najbolje za  sebe. Jedino što znam da o organizmu svakoga od nas ovisi koliko će to trajati: 4, 6, 8 mjeseci ili cijele godine - to je jedino kaj ovisi o nama samima, odnosno našim organizmima.
A sutra ću se, nadam se, i čuti s njim osobno, i vjerojatno znati više, kako i kada će biti taj postupak.  Eto, toliko od mene za sada... Lijep pozdrav svima !

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #187 : Ožujak 03, 2017, 05:31:04 prijepodne »
I Dario se opet sprema kod dr. Radoša. Baš ga budem pitala koji je sastav te Esi koje on dobiva.
Dosta sam i čitala na netu o tom doktoru i liječenju boli,čak sam si i sprintala sve to,ali se ne sjećam ničega,a papire zagubila.
Uglavnom meni za sad ne treba jer sam ok,ali me baš zanima i sugurna sam da je super doktor. Budeš nas obavjestio o ishodu. Sad čekamo Ljiljanin rezultat. Samo nek joj pomogne.
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Natali34

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 369
    • Profil
    • Email
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #188 : Ožujak 03, 2017, 10:49:40 prijepodne »
I ja sam  cula sve najbolje o Radosu all sam isto cula da nije ni svima dobro od te Esi kod njega.... Sve zavisi o organizmu.... Ja sam u svojoj Esi isto dobila  0,5ml 0,5% marcaina I 40 mg solumedrola... Znaci manje nego Anita all meni pomaze...

ljiljana252

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 350
    • Profil
    • Email
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #189 : Ožujak 03, 2017, 11:45:28 prijepodne »
Evo mene društvo,nisam se jučer ništa javljala dan je bio poprilično buran.Najvažnije ču odma napisati.Zadnja slinava doreta je popijena sinoč u 19h.na odjelu.Spavala sam od nekih 1-10h.Desna strana je ok,i leđa i noga.jako čudan osječaj.(puno je laganija lakše ju mićem barem ovo malo što sam prošetala po kuči) Imam filing da radi kako dugo neznam nadam se što duže.Budem sada par dana smanjila aktivnosti pod tim mislim bez rintanja i nepotrebnih gluposti.Onako polako šetanje i odmor ako vidim kroz nekih 10dana da je dobro krećem vježbati.Razlog što odma neću vježbat je taj da sam imala gnojnu anginu i to dosta jaku i jučer popila zadnji antibijotik sada još i taj ljek a imunitet na nuli.Prvo njega dignuti onda dalje.Primljena sam na odjel oko 11h obavljena sva ona procedura i pregled novog slatkog specijalizanta sa pjegicama.Zaslužuje da ga spomenem jer bude iz njega izrastao vrhunski neurokirurg.od odnosa prema pacijentu do pregleda u viziti.i tako ja čekam i čekam i luda.oko 16h ulazi stariji spec.Neurokirurg do gospođe koja je samnom djelila sobu,smiju se oni,i onda se okrene i kaže vi ste za ESi,ja ču vam ga dat....E ljudi panika...on me smiruje kaže nebojte se sve če bit ok...ja sam pitala zašto mi to moj doktor neće dati...on se onako smije i kaže vaš doktor radi fine stvari...Došlo mi da pobjegnem..ali me smirijo i tako je doktor dobar.nisam požalila.U međuvremenu sam zvala kog sam znala da pitam za tog doktora i skužim da on tamo radi isključivo ESI i DH,ništa drugo.A o sramoti na odjelu opće neču prićat,sve u stilu gdje si Ljiljana kučo stara,bilo me sramota kao da sam inventar,vrijeme je da prestane hodočastit .I naravno da su srali za kilažu,valjda nije bilo osobe koja nije prigovarala. Postupak same ESi odem napisat na temu.
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Natali34

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 369
    • Profil
    • Email
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #190 : Ožujak 03, 2017, 12:09:02 poslijepodne »
Bravo drago mi je da je sve proslo ok.
P.s. Ja Sam sad grozna jer ga nisam spomenula ali evo on I jos jedan sa pjegicama su najbolji i biti ce vrhunski jer njihov odnos sa pacijentima je primjer kakav bi trebao biti odnos pacijent- doktor  :) :) :)

ljiljana252

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 350
    • Profil
    • Email
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #191 : Ožujak 03, 2017, 12:21:07 poslijepodne »
Tako je neki stvarno zaslužuju da ih se pohvali,samo neka takvi ostanu ;),moramo ih hvaliti da budu još bolji  8)
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

vrhhy

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 202
    • Profil
    • Email
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #192 : Ožujak 03, 2017, 17:42:36 poslijepodne »
Ljiljana,
Želim da ti ESI dugo pomaže i omoguči normalniji suživot sa problemima kralježnice.
Već sam ranije pisao o mojim kolegama kojima je nakon ESI dobro po par godina, te tada aktivno vježbaju te obavljaju svakodnevne radne i privatne obaveze.
Sretno!
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

ljiljana252

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 350
    • Profil
    • Email
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #193 : Ožujak 04, 2017, 22:52:34 poslijepodne »
Društvo drago ja vas ljepo moli sve vas koji ste primili ESI,da mi napišete kako se ponašati,i ako ste imali neke simptome poslje.Stvar je kod mene sljedeća danas sam hodala oko sat vremena,bol se vratila popila sam brufen,sad pred spavanje i doretu i normabel,utrnula mi je peta ponovo.Nisam ni kuhala ni ništa fizićki radila.Samo malo po vani kao ljepi je dan da izađem.Osjetim da ljek radi,bar se nadam..samo mi nije jasno zašto se bol vratila.Lakše hodam čak mi i paše hodanje,smeta me sjedenje i ležanje na leđima.Leđa me bole to je normalno za moje stanje i to neće proći.90% sam sigurna da ljek djeluje jer osjetim veću bol i napetost sa ljeve strane.Imam osjećaj da bi mogla sve,šetat vježbat..a kad probam onda neide.evo današnja šetnja me dosta koštala kada su se mišići ohladili.nisam mogla durati.. Sada ako netko ima neke savjete kako se trebam ponašati da neidem stalno uzbrdo nizbrdo..ili da mi bar ova smanjena bol što duže potraje ljepo molim da napiše,i zanima me dali je uredu piti ljekove nakon ESI-a,jer si ja skroz mislim da netrebam i samo se mučim... :-\
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

vrhhy

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 202
    • Profil
    • Email
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #194 : Ožujak 05, 2017, 01:17:34 prijepodne »
Ja nakon ESI nisam pio tablete.
Prva dva dana su mi rekli da se pripazim.
Evo prenosim oni što sam ranije pisao:
0.dan
Nakon ovog zahvata bolovi u donjem dijelu kralježnice bili su malo manji nego ranije, a trnci u stopalu možda malo i veći nego prije. Ovisno o pokretima osjetio sam mjesto uboda kao laganu bol, tj. zatezanje.
Povratak iz bolnice bila vožnja 2h u automobilu, pa me u jednom trenutku hvata grč u stopalu.
Kod kuće slijedi odmaranje.
Hodanje i stajanje isti dan mi izazivaju manju bol u donjem dijelu kralježnice i lagano širenje prema butini, kod ležanja je sve u redu, osim što me ponekad hvata grč u stopalu.
Noć je odspavana bez posebnih bolova i buđenja.
1. dan
Drugi dan, nakon sjedanja u krevet prije ustajanja, osjećam jake trnce u stopalu koji popuštaju nakon par minuta. Hodanje je OK, malo bolova se osjeti no znatno manje nego ranije.
Ujutro vozim dijete u školu, noga malo utrne nakon sjedanja u automobil, no to je manje nego je bilo prije zahvata.
Cijeli dan odmaram, većinom ležim, malo šetam i sjedim. Sjedenje mi nije baš omiljeno, jer izaziva bol, pa većinom ležeći koristim prijenosno računalo.
Dojam, bolovi su manji, trnjenje je manje nego prije, a uz to ne koristim tablete.
Nadam se da će narednih dana biti sve bolje.
...
5. dan
Danas je prošlo 5 dana od kako sam primio ESI injekciju.
Kako 2 dana prije tretmana nisam pio tablete, sad je prošlo 7 dana od kako sam popio zadnju  tabletu za bolove.
Situacija je sljedeća:
Ujutro nakon dizanja iz kreveta više nemam jake utrnutosti stopala i noge, no osjetim manju bol na mjestu u leđima prema butini gdje je to ranije bilo znatno jače.
Kad sjednem u auto, utrnutost noge je znatno manja nego ranije.
Dulje sjedenje lakše podnosim iako nakraju radnog dana osjećam žuljanje u leđima.
Kad vježbam, manje me zateže u leđima, no i dalje osjećam bol kod nekih pokreta.
Ono što mi ranije nije bilo tako izraženo su grčevi u stopalu, prstima. Posebice popodne, i navečer kad si legnem, za stopalo me hvataju grčevi. Jednom me i probudio grč u listu noge. Pa micanjem prstiju k sebi ili upiranjem u nešto, grč popušta.
Imam osjećaj da se je otkočio neki dio leđa koji je ranije bio ukočen i da sam malo opušteniji.
Kad radim vježbu "mačke koja isteže leđa" , mogu se više istegnuti nego ranije, no osjetim mjesto gdje je problem u leđima.
Kako ne pijem tablete, htio sam dati krv jer sam davatelj, no rekli su mi da ESI injekcija se u tijelu razgrađuje barem mjesec dana i da je za organizam znatno teža od tableta.
Osjećam da mogu više, da me manje boli, no to još uvijek nije normalno stanje.
Vidjet ću da li će kasnije biti što bolje ili je to maksimum.
Danas sam 4 sata proveo vozeći se do ZG i natrag, a u povratku sam jedva čekao da stignem i izađem iz auta, jer su mi leđa nekako propadala u sjedištu i nisam imao pravi oslonac.
Evo toliko za sada
....
10. dan pa dalje....
Trnci su u nogi i dalje bili prisutni, bolovi nisu skroz nestali ali su bili podnošljivi, tablete nisam koristio.
Išao sam na posao, sjedenje 6-7 sati, vožnja autom.
Nakon toga obavljao sam poslove košnje trave sa kosilicom na guranje, bojao sam lamperiju na terasi,
Penjao se na krov i postavljao crijep, bio i adrenalinskom parku i penjao se po visečim mostovima, bio u Plitvičkim jezerima na izletu po ruti od 3h šetnje, sve izdržljivo.
...negdje nakon 45. dana
je krenulo na lošije, povremeno mi je trebala tableta, a kasnije sve češće.

Generalno mi je u to vrijeme bilo bolje no samo djelomično jer nisu nestali svi bolovi i trnci no bilo ih je manje
« Zadnja izmjena: Ožujak 05, 2017, 01:20:47 prijepodne vrhhy »
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

ljiljana252

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 350
    • Profil
    • Email
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #195 : Ožujak 06, 2017, 19:31:54 poslijepodne »
Hvala vrhy na iskustvu..petak je bilo ok.Subota loše...Leđa ne računam to je tako kako je.za sada sam na jednoj doreti i dobro je s obzirom da mi je tek 4 dan ima još šanse da se noga bolje primiri,čekam tih 10 dana.generalno mi je bolje.Mirujem,šetam,ležim..budemo vidjeli...
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

ljiljana252

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 350
    • Profil
    • Email
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #196 : Ožujak 13, 2017, 18:15:50 poslijepodne »
Evo malo novosti o mom slučaju,11dana nakon Esi-a sve ovisi o vremenu.Pa tako i kombiniram s ljekovima..bez njih neide..( jedino da ležim 24sata ).No nema veze čekam sada da se vrijeme stabilizira pa če biti bolje.Napravila sam danas EMG i gle čuda nalaz je malo lošiji nego prije...ja se nadala da bude bolji i uopće mi nije jasno kako se mogao pogoršati ako je sve čisto,a ja mislim da je Mr  ok koliko može biti.Eto malo sam sada zatećena.Nalaz kaže :Lakše kronične neurogene promjene u razini L4 obostrano,srednje teške kronične neurogene promjene u razini L5,S1 obostrano,više desno.
Nalaz odgovara radikulopatskoj genezi promjena u navedenim razinama,te leziji n.peroneusa prof.obostrano Vjerojatno radikulopatske geneze..Evo malo savjeta za sve koji čitaju,čuvajte se što više i slušajte neurokirurga...jer neke stvari mogu otići nepovratno..Većina vas zna koliko sam se trudila i čuvala,radim to i dalje pa eto opet nevalja..Neradite gluposti sa kičmom jer če poslje biti plakanja..Neurologica kaže da se kod mene možda može popraviti stanje kroz 2g.ali upornim vježbanjem i intenzivnom fizikalnom terapijom.pa ču intenzivno doma vježbat.Samo da napomenem da sam pila Neorubion u više navrata i nije pomogao.(je pomogao je buđetu ljekarne),Nemam vam šta reći nego čovjek ući dok je živ.I slušajte savjete svog operatera...ako mu vjerujete naravno ;D
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

marginalac

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 86
    • Profil
    • Email
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #197 : Ožujak 13, 2017, 20:21:09 poslijepodne »
Drži se Ljiljo...sa ljepšim vremenom će doći bolji dani.

Meni moj operater nije dao ni s od savjeta...ustvari je, da se ponašam skroz slobodno, a ako šta zeznem, nema veze, popravit ćemo   :o

 

Nagradne igre