Autor Tema: Pečenje/Senzacije u mošnji  (Posjeta: 28214 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Koresh

  • Newbie
  • *
  • Postova: 6
    • Profil
Pečenje/Senzacije u mošnji
« : Prosinac 12, 2016, 13:38:07 poslijepodne »
Pozdrav,

Imam 25 godina,.

Obraćam se zbog problema sa donjim djelom leđa koji su se počeli javljati oko 3 mjeseca 2016. godine.
Tijekom posjeta kiropraktičaru vezano za bolove u vratu, kiropraktičar mi je osim vrata „popravljao“ i donja leđa i kuk jer nisu bili u livelu. Par dana iza toga počeli su bolovi u stražnjici.
Ti bolovi nisu bili konstatni, ali su se s vremenom pojavljivali ponovo. Nakon nekoliko tjedana bolovi su se intezivirali, i presli na područje mošnje (osjećaj pečenja), pogotovo nakon dužeg sjedenja.. Malo sam guglao, i pronašao da bi moglo biti riječ o išijasu, pa sam stoga krenuo u skoro svakodnevno istezanje za išijas i vježbe trbušnog zida koje su mi dosta pomogle i smanjite i makle bol. Nakon par mjeseci, točnije u 9 mjesecu bol se počela vraćati. Ponovo sam nastavio vježbati i  istezati se, međutim ovaj put puno mi je manje pomagalo, pa sam krajem 10 mjeseca odlucio otići u fizijatra koji mi je rekao da bol u mošnji može biti rezultat suženja kanala. Također, u 9 i 10 mjesecu lijeva noga mi je počela trnuti i počeli su intezivniji bolovi u donjeg dijelu leđa. Nakon odrađene fizikalne terapije (tens na donji dio leđa, magnet , te  ibubrufen 10 dana po 1200 mg radi smanjenja boli), nije mi bilo bolje, već naprotiv gore. Krajem 11 mjeseca stanje se toliko pojačalo da više nisam mogao izdržati 8 sati na poslu( sjedilački posao), jer bi mi nakon 3 sata sjedenja (iako se dižen svakih pola sata) bol (pečenje) toliko pojačala da nebi pomagao ni neofen(ibubrufen) niti voltaren. Također, nakon tri sata sjedenja imao sam stalno osjećaj da moram ić mokrit.
Odlučio sam napraviti MR  L-S kralježnice i ovo su rezultati.

MR donjeg dijela kralježnice 06.12.2016.

Sagitalni i transverzalni MR presjeci u standardnim tehnikama prikaza.
Na seriji sagitalnih i transverzalnih MR presjeka kroz područje lumbosakralnog vertebralnog kanala vidi se uredna visina, oblik i strultura prikazanih trupova kralježaka. Izravnanje fiziološke lordoze. Politopne pliće Schmorllove hernije prikazanih trupova kralježaka. Suženje vertebralnog kanala. Prikazana torakulumbalna medula fiziološkog je inteziteta signala. Conus medularis u visini trupa L1 kralješka.
U visini i.v. prostora L4/L5 i L5/S1 vidi se dorzokonveksan i.v. disk koji reducira prednji subarahnoidalni prostor, bez znakova diskradikularnog konflikta. Izraženije suženje vertebralnog kanala.

Jel mi može netko komentirati nalaze  i da li je itko imao slična iskustva?

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #1 : Prosinac 12, 2016, 18:34:11 poslijepodne »
Spinalni kanal je sužen i javlja se pritisak na leđnu moždinu i na živce. Pošto piše izraženije,vrijeme je za posjet neurokirurgu.
Ti živci iz kralježnice se granaju po cijelom tijelu,oko mjehura,debelog crijeva i otud tvoji problemi....i ne da te plašim,ali problemi bi mogli postati izraženiji....inkontinencija itd.Dakle...sljedeća postaja neurokirurg.
To je moje mišljenje :-[
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #2 : Prosinac 13, 2016, 05:41:25 prijepodne »
Dragi, prvo poslušaj što kaže Ladyanita i bez odgode odi kod neurokirurga. Hernija diska sa kompresijom spinalnog kanala nije jedini uzrok kompresije živca, a ovaj nalaz kod tebe upućuje na višestruke hernijacije u svim prikazanim razinama što može u budućnosti stvarati ozbiljnije probleme dok je i samo suženje i.v. prostora u L4-L5 do L5-S1 vrlo ozbiljna stvar. Ne želim te strašiti, no simptomi ne upućuju na dobro, jer ako se neugodne senzacije motaju oko spolnih organa to doista može dovesti do inkontinencije, a s obzirom na simptome u nogama i do paralize.

Druga i vrlo ozbiljna stvar. Više NIKAD, ali zbilja nikad nemoj dati nestručnjaku da ti se bavi s kralježnicom niti slušati starce i razne druge ljude bez iskustva što je to kad je kralježnica zmrdana da se to rješava kod "kiropraktičara". Prvo, on je osoba koja se bez odgovarajuće stručne spreme bavi pružanjem medicinske pomoći i po meni je kazneno odgovoran za kazneno djelo nadriliječništva. Ja bih prikupio sve nalaze, mišljenje neurokirurga i protiv dotičnog podnio kaznenu prijavu te tražio naknadu štete. Ići "popravljati" LS kralježnicu i namještati kuk može samo notorna budala, jer se to ne računa tako je li u "livelu" (tj. od engl. "levelu" - razini) nego sve mora pregledati liječnik. To mogu oni koji imaju stručni naziv dr. med., u specijalizacijama ortopeda, fizijatra i neurokirurga, rjeđe neurologa. I liječnik opće menidine mora moći vidjeti da je kralježnica neravna, jer ako ne vidi onda je isto nestručna budala. Kiropraktičar je osoba koja nema propisanu medicinsku stručnu spremu i bavi se na svoju ruku vrlo ozbiljnim stvarima.

Naravno da nije bilo u razini kad imaš izravnanje fiziološke lordoze i još brdo problema u LS kralježnici. Ljudi se jako zezaju s kralježnicom jer misle da se to sve da "namjestiti" I voziš dalje. Problem je u tome što nekima kiropraktika zbilja pomogne, ali to se odnosi samo na situacije u kojima su kralježnice zdrave, a i tada to nosi svoje rizike. Tvoja kralježnica već dulje vrijeme ima probleme koje nisi osjetio dok taj diletant to nije stavio u "livel" i eto ti sada pogoršanja. Neurokirurg mora dati mišljenje da li je potrebna operacija i tu bi se moglo raditi o intervencijama proširivanja i.v. kanala, ovisno o tome što je izazvalo suženje, ne isključujući i invazivniji operativni zahvat.

Nemoj se bojati, meni je operacija doslovno spasila život. Imao sam i probleme sa reproduktivnim dijelom koje nisam primijetio, a radilo se o erektilnoj disfunkciji i slabijem seksualnom osjetu - budala sam mislio da je to radi godina i da je poslije 30 normalno da to više ne ide kao u ranim 20-im. No, istina je bila nešto drugo, jer su se dvadesete vratile nakon operacije :D, ali je i dalje ostalo brdo problema zbog kasne intervencije i raznih mišljenja svakakvih ljudi. Trebaš doći do ozbiljnog neurokirurga što je prije moguće. Ostani tu na Forumu ako želiš, nas je tu dosta operirano nedavno, neki više puta, neki manje ali teže, imamo puno iskustva i rado ćemo ti pomoći sa svime što znamo.
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Kraljeznica.com forum

Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #2 : Prosinac 13, 2016, 05:41:25 prijepodne »

daxdax

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 97
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #3 : Prosinac 13, 2016, 13:11:48 poslijepodne »
ako je suženje (koliko sam pročitao po stranicama okolo) ovisi o kakvoj je riječ.
 Evo ti izvadak iz teksta:
"Ovisno o stupnju suženja kralježničnog kanala i dužini hodne pruge, lumbalna stenoza se dijeli na blaži, srednje teški i teški oblik. Blaži i srednje teški oblici lumbalne stenoze mogu se liječiti bez operacije: lijekovima protiv bolova, fizikalnom terapijom i epiduralnim steroidnim injekcijama.

Kod najtežeg oblika ili tzv. apsolutne lumbalne stenoze, fizikalna terapija i ostale metode neoperativnog liječenja ne daju gotovo nikakve rezultate i jedini učinkovit način liječenja je operativni zahvat.

U Specijalnoj bolnici ********* radimo dvije vrste operacijskog liječenja lumbalne stenoze:

minimalno-invazivni zahvat ugradnje tzv. interspinoznog implantata i
klasični dekompresijski operativni zahvat, sa ili bez stabilizacije kralježnice
Da biste saznali jeste li kandidat za operaciju i ako jeste, koja bi operacija imala najbolje rezultate, javite se na pregled kod spinalnog kirurga."

vrhhy

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 202
    • Profil
    • Email
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #4 : Prosinac 13, 2016, 21:07:10 poslijepodne »
Pozdrav Koresh,
Vrijeme je da trazis uputnicu za Neurokirurga, ako mozes trazi 2 neovisna misljenja, jedan kroz HZZO uputnicu, drugi privatno. Stanje moze biti gore, inkontinencija,.., nemoj dugo čekati.
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Koresh

  • Newbie
  • *
  • Postova: 6
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #5 : Prosinac 16, 2016, 17:01:41 poslijepodne »
Zahvaljujem na odgovorima.
Danas sam bio kod neurokirurga na pregledu. Pregled je doslovno trajao 3 minute. Pogledao je nalaz magneta i cd MR, te rekao da je kralježnica u redu te da bi uzrok mogao biti druge prirode. Rekao je da bi bilo najbolje da krenem od urologa. Sve u svemu, idem u urologa idući tjedan, čim dogovorim pregled u njega. Nastavit ću izvještavat sve dok se  MČITKŠOGWEHRQ3Pproblem ne riješi pa makar ne bude vezano uz kralježnicu, iako po meni sve upućuje da je uzrok suženje vertrebralnog kanala.

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #6 : Prosinac 16, 2016, 19:34:19 poslijepodne »
Čitam i ne vjerujem  :P :-[
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

daxdax

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 97
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #7 : Prosinac 17, 2016, 08:43:09 prijepodne »
Tvoj slucaj je granican i samo vrhunski neurolog/neurokirurg/urolog bi mogao na temelju simptoma i mr ustanoviti tocan uzrok. Tu ces morati uloziti dosta truda i obijati razna vrata dok ne dodjes do pravilne dijagnoze.nazalost to je tako.

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #8 : Prosinac 17, 2016, 18:10:26 poslijepodne »
Ako MR pokazuje suženje vertebralnog kanala ja ne znam kakav to mora biti vrhunski neurokirurg da mu bude jasno da tu  postoji mogućnost oštećenja kičmene moždine? OK je diferencijalnodijagnostički napraviti pregled kod urologa, ali mišljenje drugog neurokirurga svakako! Ovog treba opaliti po kičmi da vidi sa čim ima posla!  ::)
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

daxdax

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 97
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #9 : Prosinac 18, 2016, 12:45:10 poslijepodne »
suzenje kanala ne mora nista znaciti.ljudi zive sa kojekakvim suzenjima i prosirenjima, samo mogucnost problema sa zivcima je veca kad ti je kanal suzen.ali to ne znaci apsolutno nista ako disk ne pritisce ili prsljen.

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #10 : Prosinac 18, 2016, 12:55:39 poslijepodne »
Daxdax, daj se odluči što pričaš ili baš nikako ne razumiješ da proturječiš sam sebi?

Koresh kaže da u njegovom nalazu piše: "Izraženije suženje vertebralnog kanala."
Ti prvo citiraš što piše na stranici neke bolnice: "Blaži i srednje teški oblici lumbalne stenoze mogu se liječiti bez operacije. ... Kod najtežeg oblika ili tzv. apsolutne lumbalne stenoze, fizikalna terapija i ostale metode neoperativnog liječenja ne daju gotovo nikakve rezultate i jedini učinkovit način liječenja je operativni zahvat."
A sada pak tvrdiš: "suzenje kanala ne mora nista znaciti."

::)

A onda evo što kaže pouzdani medicinski site: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Btw., ja imam suženje i.v. prostora u C6/C7 i stoga srednje tešku radikulopatiju u toj razini obostrano koja izaziva i bolove, trnce u prstima, ali se može liječiti fizikalnom terapijom. I gle čuda, nema kompresije diska! :P

St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

daxdax

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 97
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #11 : Prosinac 18, 2016, 13:17:45 poslijepodne »
Pa kazem bas upravo to da suzenje ne znaci problem ako nesto ne uleti u kanal ili da nema uopce lufta u kanalu. E sad izrazenije taj termin ocito ovom neuru kod kojeg je bio ne znaci neku opasnost.
Mislim da ovdje taj "izrazenije" ne znaci "kriticno" suzenje jer bi ga valjda i poslao nekam u bolnicu.nek ode po jos koje misljenje neura i vidi.
« Zadnja izmjena: Prosinac 18, 2016, 13:21:02 poslijepodne daxdax »

Koresh

  • Newbie
  • *
  • Postova: 6
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #12 : Ožujak 09, 2017, 12:01:44 poslijepodne »
Evo dižem temu nakon tri mjeseca.
Vraćamo se u 12 mjesec. Nakon obavljenog pregleda kod neurokirurga, odem pitat i drugo mišljenje. Neurokirurg mi na slici pokaže moju kralježnicu, i kaže da po MRI nemam disk radikularnog konflikta. Kralježnica je sužena cijelom dužinom, vjerovatno genetski,i bilo kakvo ispupčenje diska kod mene može stvoriti senzacije i bolove, što se u ovom slučaju dogodilo. Šalje me kod fizijatra, te mi kaže da počnem vježbati. Od tada, pa do danas u prosjeku idem u teretanu 4 puta tjedno (bez prethodne suglanosti sa fizijatrom). Radim 20-30 minuta orbitreka obavezno, plus vježbe za donja leđa i trbušne 2x puta tjedno, ostale vježbe radim sa dosta smjanjenom kilažom.
U drugom mjesecu odem u fizijatrice, koja nakon pregleda i MRI kaže da ove senzacije i osjećaj pečenja može uzrokovati suženje na L4/L5 predjelu. Prema njoj, riječ je o skroz malim hernijama, i šalje me na fizikalnu. Propisuje mi vježbe za donji dio trupa, tens, magnet i ultrazvuk. Također, kaže mi da trebam poraditi na zadnjoj loži i na kukovima, jer je zadnja loža skraćena, a kukovi kruti. Lazarićev test po njoj negativan. U teretani imamo jednu spravu za istezanju, na kojoj se podiže noga. Kod lijeve noge na oko 60-65 stupnjeva osjećam laganu bol ili zatezanje noge i donjih leđa,, dok kod desne ne ide više od 70-75 stupnjeva, više zatezanje noge.
Glavni mi problem prestavlja posao, a nakon posla fakultet, što praktički znači da sjedim cijeli dan. Posao je takav da praktički od 8 prosjedim 7 sati. Pokušavam napraviti što je više moguće pauza pa odem do WC-a barem jednom u dva sata. Popodne odem na faks, što je opet sjedenje do 8 sati.
Na poslu me svako malo dok sjedim uvati tupa bol u donjem dijelu leđa, te senzacije u lijevoj nozi. Pečenje u donjem dijelu isto tako osjetim, međutim više me ne tjera na mokrenje (mislim da je razlog to što se za razliku od prije, dižem i prošetam češće).
Zanima me, kako se ode ekipa nosi sa poslom koji obavljaju? Jel ga mogu normalno obavljat s obzirom da bolove i probleme sa kralježnicom

marginalac

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 86
    • Profil
    • Email
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #13 : Ožujak 09, 2017, 14:42:37 poslijepodne »
Kakva je ta bol koju osjećaš? Kažeš da je kao neko pečenje. Da li prođe kad se protrljaš, počešeš?
Meni se sad nakon operacije javlja ponekad neko peckanje / svrbež po dijelovima bedra, stražnjice, mošnjama... Nije svakodnevno i nije jako, nestane kad se počešem. Pa se javi malo kasnije na drugom mjestu itd.

Kreso B

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 256
    • Profil
    • Email
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #14 : Ožujak 09, 2017, 16:54:04 poslijepodne »
Da, mogu. Posao je isto sjedilacki, ali izmislim 100 razloga dnevno da se dignem. Kako je svima lijeno se dignit po nesto, ja im kažem, samo ti sjedi ja ću. Kolege zahvalne, mene dobro  ;)

buhtlica

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 136
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #15 : Ožujak 09, 2017, 18:17:04 poslijepodne »
Ja sam radila do operacije..inace kod problema sa sjedenjem je preporuka ne sjediti..meni je neurokirurg rekao da vise nkkad ne smijem sjediti....pa sam se ja smijala i rekla da se sigurno sali:)) naravno sjedit ces kad moras...trudi se sto manje...inace u americi..u nekim uredima postoje visoki kao pultovi...stolovi i uopce se ne sjedi na poslu...komp i sve je na visini..nema uopce stolice...kopirni uredjaji su negdje tako da se svi setaju..ili ako pak ipak sjede moraju se dignuti..eh ta amerika:))))ps..ja sam prije operacije...a sada ponekad dok vozim ili sjedim..osjecam utrnulost...ili neku cudnovatu senzaciju s unutarnje strane bedra koja se penje perigenitalno...radi toga sam se ugl odlucila na op...to se zovu jahace hlace...jako je bitno da se neko...dr...odluci na pravu dijagnozu

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #16 : Ožujak 09, 2017, 19:12:39 poslijepodne »
Možda da operete jaja kad vas svrbe?  ;D ;D ;D
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

marginalac

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 86
    • Profil
    • Email
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #17 : Ožujak 09, 2017, 19:15:33 poslijepodne »
 ;D ne bi odma išao na tako radikalne metode

Kraljeznica.com forum

Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #17 : Ožujak 09, 2017, 19:15:33 poslijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com