Autor Tema: Pečenje/Senzacije u mošnji  (Posjeta: 28241 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

davor

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 706
    • Profil
    • Email
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #36 : Srpanj 26, 2017, 07:30:12 prijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Hahaha, pajdo ajde malo smiri doživljaj. Ja sam tu došao dobiti neke informacije i podršku, pa tako dajem i drugima. Ovdje dolaze ljudi koje boli, nema razloga da čitaju svadje i vrijeđanja. Pomalo, raspravljajmo, pričajmo, dijelimo iskustva i to je to. 8)

Pa eto raspravljamo....ja sam rekao da su upisi jedne osobe ne samo netočni nego izuzetno opasni i kaj sad? Sad sam ja neko čudovište? Ili je samo jednoumlje dozvoljeno....? Izazivam admina da mi odgovori na pitanje. Samo nek se zna taj isti admin je dozvolio sektašku propagandu na forumu, to ima brdo dokaza ovdje...
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Koresh

  • Newbie
  • *
  • Postova: 6
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #37 : Kolovoz 10, 2017, 23:09:03 poslijepodne »
Opala, vidim da se rasprava bila razbuktala.
Nemam namjeru o nikome negativno govoriti, znam da svi dajete svoja iskusta i znanja koliko imate, ali ima malo istine o onome što Davor govori. Na natpis ladynite otišao sam neurokirurgu, na što mi je on rekao tko te je poslao meni. Naime, rekao mi je da mi je kičma zdrava, te da tražim odgovor drugdi.

A sad nastavak vezano uz moj problem:
Nakon obavljenog pregleda u neurologa, otišao sam nakon nekog vremena u fizijatrice koja mi je prepisala fizikalnu terapiju. Fizijatrica kaže usput da imam nekoliko hernija diska u donjem dijelu leđa ?????    i da osjećaj žarenja u mošnji i međunožju dolazi od upaljenog živca L4.??
Terapija se sastojala od ultrazvuka i tensa na donji dio leđa.Nakon odrađenje fizikalne kratko vrijeme mi je bilo bolje, oko mjesec dana, no opet se javila bol.  I dalje nisam mogao sjediti duže vremena na poslu, stalno sam se dizao prošetati.
Početkom 6 mjeseca promjenim posao koji je više terenski, manje kancelarijski.
Bol se smanjila, međutim, i dalje postoji nemogućnost duljeg sjedenja i bol mi se širi niz nogu. U sedmi mjesec odoh u neurologa i dobijem sljedeći zaključak:

"Izražena neuralna lezija bilježi se  u mišićima lista, natkoljenice te stopala. Neurografskom analizom n. peroneusa dobiju se uredni parametri. Za n . suralis isto uredni parametri. EMNG nalaz u skladu sa kliničkom slikom koja ukazuje na oštećenje tri spinalna živčana korijena:
- blaža do srednje teška radikulopatija korjenova L4, L5 I S1 obostrano, L5 lijevo do 20% gubitak aksona.
Savjetujem kompleksno fizikalno liječenje te trakciju.
Plivanje
Izbjegavanje nošenja tereta i sjedenje. "

Nakon toga nalaza početkom osmog mjeseca odem u fizioterapeuta (popularnog u Splitu) koji kaže da je ovaj nalaz bezveze, da po nalazu ispada da sam tesko bolestan, a zapravo nisam. Kaže da je u mom slučaju zapravo riječ o piriformisu. Odradim jednu terapiju fizikalne u njega i mogu reći da mi je zasada bolje.
Vidit ćemo kako će dalje ići.


ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #38 : Kolovoz 12, 2017, 20:06:10 poslijepodne »
 Ma super. Znači sve sam ja kriva... ;D mogao si mu reći da te jedna glupača Anita poslala neurokirurgu.
Ljuta sam trenutno jako,ali ne na tebe Koresh nego na samu sebe jer sam u užasnim bolovima.
Eto nakon epiduroluze bila mi je noga ok 4 tjedna. Mislim da je bilo 25.7. kada mi se iz čistog mira desila užasna bol u stopalu. Nisam mogla pomaknuti stopalo i naravno da su me hitno odveli kod doktorice. 12 dana sam bila na infuzijama i injekcijama i poboljšanje nikakvo. U pon.sam bila na MR i to čak na uputnicu pa čekam još nalaz. Bila sam isti dan u Amb.za bol u Osijeku. Tamo sam jedva hodala i odmah sam dobila intravensku terapiju da se bar mogu donekle normalno vratiti doma.Dobila sam nove tablete i neke stare pojačao dozu.Imam termin za novu ESI na dva nivoa. Daljne planove za sad ne bih pisala. Uglavnom od lijekova nikakva korist....ludim od bolova u nozi. Onda odem na forum i ispadam najveća vještica koja je ikad pisala na forumu.
Eto,ako nemate nekakve savjete,a kako sve skupa izgleda zdravi ste...ne trebate seruckati po nekome.
U ove dvije i pol godine prošla sam stvarno svašta...i više od Vas dvojice. I eto pišem samo svoja odvratna iskustva koja još uvijek nažalost prolazim i ovo pišem u takvim bolovima da bih istog trenutka pristala na fuc@@@g operaciju makar i na živo.
Hvala na podršci  :P
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Kraljeznica.com forum

Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #38 : Kolovoz 12, 2017, 20:06:10 poslijepodne »

topalo

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 121
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #39 : Kolovoz 12, 2017, 21:16:20 poslijepodne »
Anita, ma ne sekiraj se zbog takvih izjava. Možda se čovjek samo krivo izrazio.A ako nije onda ne treba čitat forum ni on ni oni koji ne shvaćaju čemu služi forum. Ja se prije operacije nikako nisam uspjela logirat na forum i to mi je jako žao. Imala sam hiljadu pitanja a nisam ih mogla postavit . Možda bi neki odgovori utjecali na moju odluku ali to bi i dalje bila samo moja odluka. Ne opterečuj se još i ovakvim likovima , imamo mi dovoljno svojih problema. Ugodan vikend sa što manje boli.
Laminektomija L1/L2 5/2016
Interlaminektomija L2/L3 4/2017
Interlaminektomija L2/L3 foraminotomia L 3  5/2017

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #40 : Kolovoz 13, 2017, 00:30:47 prijepodne »
Ma ne sekiram se ni malo. Samo sam sad ja kao
 kriva kaj je čovjek išao neurokirurgu. Dobro da nisam napisala da ode ginekologu  :P

Uglavnom samo želim reći kako je bilo kad sam bila na prvoj MR. Zaslikaju me i pitaju da li želim da mi radiolog objasni nalaz...super želim. Veli tip ništa strašno mala neka hernija. Samo se treba čuvati,ne teško dizati i tako to. Dođem doma odmah ubacim CD u komp i bacim se na proučavanje i CDa i nalaza. Na kraju sam došla do zaključka da ja budem trebala na operaciju. Bio je petak navečer. Drugo jutro u subotu je moja Lom bila dežurna pa rekoh idem do nje da čujem njezino mišljenje. Veli ona da vjeruje da bude trebala operacija. Odem u ponedjeljak do neurokirurga i on veli to mora odmah van i dogovorili smo termin za operaciju. Znala sam i prije nego mi je neuro rekao da moram na operaciju.
Sad se već dosta kužim u tu kičmu jer sam stvarno sve i svašta prošla, a i imam takvog neurokirurga kojem postavim 1000 pitanja i on mi na ta pitanja detaljno uvijek sve odgovori. I nisam čovjeku napisala da mora na operaciju,nego samo da ode kod neurokirurga jer kao prvo nije toliko bitan taj pisani nalaz od MR-e koliko su bitne te snimke....a te snimke će uvijek najbolje objasniti i dati dijagnozu neurokirurg. Ne fizijatar,ne radiolog nego neurokirurg. Na drugoj MR na kojoj sam bila je radiolog napisal toliko toga da tri neurokirurga nisu mogla to napisano pronaći  na snimkama.

I sad mladi gospodin Koresh nadoda još Emng nalaz za koji ugledni fizijatar veli da su to gluposti napisane. Sad se ja pitam ko je radio taj Emng?! I još k tome napisao takav nalaz?! >:(  I sad ti daj tu neki savjet.
Evo moje je iskustvo takvo da mi je Emng bila prva pretraga ( ajde Rtg je bio prvi,ali 10 mjesecj prije) i nalaz je bio točan jer je upučivao na problem u korjenu S1. Tad me neurologica poslala na Ct koji nisam obavila jer kad je neuro vidio nalaz od Emng-a,rekao je hitno magnetska. I da...bio je pritisak na kirjen S1 (još se radiolog na MR zabunio i napisao korijen L5,pa je neuro ispravio na nalazu).


« Zadnja izmjena: Kolovoz 13, 2017, 01:15:18 prijepodne ladyanita »
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #41 : Kolovoz 15, 2017, 00:12:53 prijepodne »
Ovo, kao i druga on-line mjesta gdje se druže pacijenti nije mjesto davanja savjeta, nego dijeljenja iskustava. Netko će možda nešto naučiti od drugih, pa pokušati ispitati da li je i kod njega to slučaj i nitko ne bi niti smio shvatiti da sve što je ovdje rečeno je 100% točno i da se mora postupati prema savjetima drugih. Niti se treba uvrijediti na druge ljude zbog toga što dijele svoja iskustva ili što ne polušaju neki savjet ili komentiraju da nešto nije točno. Davor nije nužno bio u krivu oko toga što je pisao, nego je bio u pitanju način na koji je pisao, koji nikako nije bio prihvatljiv. Sve se to moglo iskomunicirati drugačije. 
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Kreso B

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 256
    • Profil
    • Email
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #42 : Kolovoz 15, 2017, 12:43:22 poslijepodne »
ja i dalje ne vidim u cemu je problem. Da, trebao si otic u neurokirurga i trebao te poslat neurolog kod njega. Covik ti je rekao da nije za operaciju i budi sretan sto je tako. Ovi sta ocitavaju magnet (radiolozi ili kako se vec zovu) grijese. evo meni su falili i neurokirurg nije moga doc sebi kada je usporedio nalaz i pogledao magnet.

davor

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 706
    • Profil
    • Email
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #43 : Kolovoz 27, 2017, 15:15:06 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ma super. Znači sve sam ja kriva... ;D

Jok ja sam kriv što se ispostavilo da govorim istinu a ti notorne laži....
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #44 : Kolovoz 28, 2017, 06:34:18 prijepodne »
Davor ajde dosta.  :-* Daj molim te javljaj se češće i daj piši ljudima savjete,a ne kaj moram tu strepiti da li da napišem kaj ili ne dok netko nekaj pita.
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

davor

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 706
    • Profil
    • Email
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #45 : Kolovoz 28, 2017, 06:51:18 prijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Davor ajde dosta.  :-* Daj molim te javljaj se češće i daj piši ljudima savjete,a ne kaj moram tu strepiti da li da napišem kaj ili ne dok netko nekaj pita.

Dapače, ali ne mogu ne reagirati na tvoje postove. Dakle, gospodin uredno objavi MRI nalaz, nalaz uredno pokazuje da nema nikakvih tragova hernije diska niti bilo kakvog drugog mehaničkog utjecaja na korijen živca. A ti mu odgovoriš da je u k**cu i da se hitno javi neurokirurgu. Ženo...promisli malo....takvi upisi prema ljudima koji nisu vješti čitati nalaze MRI, mogu izazvati totalno katastrofičan psihosomatski efekt da im samo gore bude.

Dakle, očigledno je da ne znaš čitati MRI nalaze stoga nemoj izvoditi zaključke jer ti slabo ide.
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #46 : Kolovoz 28, 2017, 18:31:02 poslijepodne »
Dogovoreno  ;)
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

davor

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 706
    • Profil
    • Email
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #47 : Kolovoz 29, 2017, 13:45:39 poslijepodne »
OK....

S obzirom da sam ja ipak dokazano direktor svemira za sve forumaše ovdje a k tome i nepopravljivi altruist, vrijeme je da preuzmem uzde i postanem admin ovog foruma.

Doduše, za početak pozivam sve kojim trba pomoć i savjet da mi se obrate i odgovaram u najkraćem mogućem roku......
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #48 : Kolovoz 29, 2017, 17:51:59 poslijepodne »
Meni trebaju pare. Pošaljem ti IBAN, može?  :P
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

davor

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 706
    • Profil
    • Email
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #49 : Kolovoz 30, 2017, 07:28:33 prijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Meni trebaju pare. Pošaljem ti IBAN, može?  :P

S obzirom na tvoj potpis, trebat će ti pare za skorašnji sprovod. Razmislit ću....
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #50 : Kolovoz 30, 2017, 22:42:02 poslijepodne »
Nevezano za tvoje razmišljanje o tome da mi daš pare za sprovod :P, da li ti plaćaš za održavanje foruma? Jesi ikada platio nešto za server?
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #51 : Kolovoz 31, 2017, 09:49:19 prijepodne »
Davor! Ja sam uvijek za šalu,ali te tvoje mi baš ne sjedaju najbolje  :(
Znači tu nemre biti normalna komunikacija  :'( šteta
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #52 : Rujan 01, 2017, 09:22:10 prijepodne »
Davor, nisi odgovorio na moje pitanje jesi li ikada platio za održavanje servera za ovu stranicu?
Pretpostavljam da nisi. Platio je Bojan. Po čemu ti misliš, koji ničime ne doprinosiš održavanju stranice, osim što si neizmjerno i vulgarno bezobrazan prema drugim članovima, da bi trebao biti administrator stranice? Odi liječiti svoje frustracije od debljine pa nadalje negdje drugdje. Imaš para, ima psihoterapije na biranje!
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

davor

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 706
    • Profil
    • Email
Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #53 : Rujan 03, 2017, 14:02:38 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Davor, nisi odgovorio na moje pitanje jesi li ikada platio za održavanje servera za ovu stranicu?
Pretpostavljam da nisi. Platio je Bojan. Po čemu ti misliš, koji ničime ne doprinosiš održavanju stranice, osim što si neizmjerno i vulgarno bezobrazan prema drugim članovima, da bi trebao biti administrator stranice? Odi liječiti svoje frustracije od debljine pa nadalje negdje drugdje. Imaš para, ima psihoterapije na biranje!

Ok...ajd ti dokaži da sam bio bezobrazan i vulgaran pa ću ja platiti server na dvije godine.....i nemoj se truditi to oko debljine....vjeruj mi da nisam frustriran.....jer nisam ni debel po nekim kriterijima....BMI ne računam, po njima je i Stipe Miočić pretil.....
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Kraljeznica.com forum

Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
« Odgovori #53 : Rujan 03, 2017, 14:02:38 poslijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com