Autor Tema: protruzija diska  (Posjeta: 7294 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

igor1970

 • Newbie
 • *
 • Postova: 1
  • Profil
protruzija diska
« : Svibanj 28, 2010, 10:33:37 prijepodne »
Godinu dana imam bolove u slabinskom delu koji se protežu niz desnu nogu. Otežano sedenje, savijanje i bilo kakav ozbiljniji posao. Dakle, sve po redu. Nekoliko nedelja pokušaji strujama, laserom, grejanjem, vežbama nisu dali adekvatan rezultat. Nije ni čudo, jer nakon odlaska na MR bi nalaz u skraćenoj verziji glasio:
Kružna protruzija diska L4-5 nivou i dorzalna protruzija diska paracentralno levo na L5-S1 nivou sa potiskivanjem istostranog S1 korena i retrokorporealna osteofitoza uz kontakt sa izlazećim desnim L5 korenom foraminalno desno na L5-S1 nivou.

Moje je pitanje za doktore, ali i ostale sa sličnim problemima je: šta sada?
Kojoj terapiji pristupiti? Pominju se terapija magnetima, kombinovana sa laserom. Neka akupunktura. Da li nastaviti sa vežbanjem i postoje li specijalizovane vežbe baš za ovaj tip oštećenja? Živim u Novom Sadu i razgovarao sam sa ljudima koji pate od diskus hernije kojima je pomogla akupunktura koju neki Kinezi rade u Bg!? Čitav život sam učio i bio okrenut zvaničnoj medicini, ali u ovom momentu ona nije imala rešenje za mene, kao i milione drugih.
Pretpostavljam da je krajnja instanca svih nas - neurohirurg, ali stvarno bih pokušao sve pre nego se odlučim za to. Dakle šta raditi sa ovakvim stepenom oštećenja diskova kakve sam naveo?

Hvala unapred

davor

 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 706
  • Profil
  • Email
Odg: protruzija diska
« Odgovori #1 : Svibanj 29, 2010, 08:30:43 prijepodne »
Pozdrav i dobrodošao....

Koliko sam shvatio odradio si dobar dio terapija i mislim da bi se sad trebao okrenuti neurokirurgu. Na tvom mjestu ja bih prvo procijenio koliko mi je dobro ili loše u životu s tim. Ako smatraš da nemaš kvalitetan život, pravac neuro. Ako smatrađ da možeš živjeti sa tim, onda se pomalo drži vježbi pa možda nešto i bude.....
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Kraljeznica.com forum

Odg: protruzija diska
« Odgovori #1 : Svibanj 29, 2010, 08:30:43 prijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com