Autor Tema: protruzija L5S1 ili sindrom m. piriformisa  (Posjeta: 1713 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

spartaniuszg

  • Newbie
  • *
  • Postova: 1
    • Profil
    • Email
protruzija L5S1 ili sindrom m. piriformisa
« : Ožujak 12, 2014, 12:15:00 poslijepodne »
Pozdrav!

Trebao bih Vaše mišljenje

U 5 mj sam završio u bolnici, protruzija diska L5 S1 malo mi je išlo u desnu nogu, pokočilo me je. Poslije terapija nakon 2 mjeseca super!

Pomirio sam se sa dijagnozom i krenuo trenirati, način života u kojem sam bitno obračao pažnju na kralježnicu i njeno jačanje, mišića...
Nedavno za vrijeme treninga u teretani, nikakvih teških, jačanje trbuha i leđa., mi se naglo zažarilo u lijevom gluteusu, trnci kroz cijelu nogu. Navecer sam imao strašne bolne grčeve u lijevoj nozi! Opet završio u bolnici, napravili mi ponovo MR i na njemu se vidi isti disk samo u lijevo vrši pritisak na živac i to blago. nema potrebe za operacijom! - premladi ste! ( 33 godine) Odmah su rekli da je to od protruzije! Ali meni je žarište samo u lijevom gluteusu i spušta se u list sa abnormalnim bolovima! Leđa me uopce ne bole!
Tražio sam da obave daljne pretrage ali nisu htjeli jer su uvjereni da je to od protruzije!

Rečeno mi je da odmaram isključivo na leđima i u položaju koji me ne boli....to kod mene ne postoji! Bolovi su najžešci kada ležim na leđima a već iskušani položaji u kojima rasteretim živac ne pomažu!

Eventualno se stišaju kada se razgibam, šetnja i masaža...

Otišao sam u polikliniku Arithera kod dr Kvesica u Zagrebu. On mi je rekao da je vidio mnogo vece protruzije i da nikako ne može moja imati takve bolove!
Naknadnim testiranjem sumnja u sindrom m. piriformisa. Bol mi nije konstantna, najviše me boli kad odležim na leđima u mirovanju, pritisak na gluteus mi je bolan a lijekovi uopce ne pomažu! Skoro sve tablete sam uzimao, od normabela, tramala, dorete, tramadola, ketonala ali ništa! Jedino mi pomaže dekstametazon! Ali on je trenutno rješenje... Pet dana sam bio na terapijama sa njime! Bolovi su se stišali ali unatoč dexi javljaju mi se kad ležim i kada rotiram nogu u kuku. Ne znam što dalje!?! Kome da se obratim!? Nemam love baš za privatne poliklinike,a ovi na Svetom Duhu bi me slali odmah pod nož neurokirurgu! To mi je zadnja opcija!

U kontaktu sa neurokirurzima sa Rebra u Zg-u su se definitivno složili da takve bolove, tegobe ne može uzrokovati moja protruzija, blaga je....al opet to je dosta individualno...

18.03 sam naručen u ambulantu za bolove, pararelno sa time bih potražio dobrog fizijatra....
 
Ne bi me trebalo boliti tako jako, možda je nešto drugo u pitanju...

Počeo sam sa vježbama istezanja piriformisa i toplim oblozima na gluteus ( bolno mjesto) , bolje mi je... al svejedno tokom noci se znaju pojaviti bolovi i to naglo!
nNa ljestvici od 1-10  15!

Ima li netko sličnih iskustva??
 Show message history

Kraljeznica.com forum

protruzija L5S1 ili sindrom m. piriformisa
« : Ožujak 12, 2014, 12:15:00 poslijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com