Kraljeznica.com forum

Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" => Slabinska (lumbalna) kralježnica => Autor teme: ladyanita - Travanj 22, 2016, 11:28:46 prijepodne

Naslov: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Travanj 22, 2016, 11:28:46 prijepodne
Evo da Vam mahnem malo iz OB Varaždin,odjel neurokirurgije.
Prva doza je istekla,dvije flaše infuzija,ne znam još točno kaj je sve unutra. Veli tehničar kortići,protiv upale i protiv bolova....to je bilo u prvoj flaši infuzije,a na drugoj je pisalo analgin.
Imam osjećaj da su mi dali nešto da me bolje boli jer ne znam više kamo s nogom.
I nekakav je čudan okus u ustima,kao da sam nekakvo željezo pojela...bljak.
Sestra Andreja me prepoznala i veli da sam se malo zdebljala :P.....aha,malo puno.
Evo,javim šta bude dalje.
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ljiljana252 - Travanj 22, 2016, 15:30:31 poslijepodne
Hej,kako je sada?jeste stalno na infuziji ili vam rade pauze? Nadam se da nije jako dosadno? Da če infuzije pomoči,Dali se možete šetati malo ili stalno morate ležat? Držite se  :-* :-* :-*
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Travanj 22, 2016, 17:11:40 poslijepodne
Nisam stalno,samo te dvije doze.
U prvoj flaši : Solu-Medrol 250 mg
                          Fiz.otopina 250 ml
                         Nolpaza 40 mg
                          Apaurin jedna kapsula
                    Zaracet tbl 2x1

U drugoj flaši : Fiz.otopina
                           Jedna kapsula Analgina
A dobila sam ujutro jednu žareću injekciju,to ne znam kaj je bilo.
Križa ok,ali noga i dalje rastura.
Sad sam dobila injekciju protiv bolova,intravenozno Alkagin.

Sad mi je ipak malo lakše,jer u susjednoj sobi leži muškarac sa oduzetim nogama i rukama,ali u ruke se osjećaji vračaju i tak već godinu dana. Posljedica prometne nesreće.....dok smo na nogama dobro je  :'(
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Travanj 23, 2016, 08:38:43 prijepodne
 :-[ odvratno se osjećam. Oko tri sata sam spavala po noći,u faci gorim i crvena sam kao rak i zzimmma mi je. Bolovi po starom,apsolutno ništa bolje. Sad čekam nove infuzije s tim pulsnim. I nema optimizma i nema i točka.
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Travanj 23, 2016, 22:39:50 poslijepodne
Draga moja ekipo....nikakvo poboljšanje od tih PULSNIH...i moram još pitati sestru zašto se to tako zove.

Ujutro prvo nekakva žareća injekcija u guzu,pa controloc samo jaći od onog koji ja trošim,pa te dvije flaše infuzija. Onda je oko jedan sat noga ok,ali onda počinje boljeti po starom. Pa oko pola pet injekcija za bol,ali to isto oko pola sata djeluje. Onda sam odlučila popiti pragiolu,zaldiar i normabel. Oko 8 ponovno injekcija za bol i veli sestra da je mogu pozvati ako bude trebalo još.
Sad se napokon sve skupa od tog miksa smirilo. A tako su ljubazne sestre...za svaku pohvalu. Pa mi jedna predlaže Esi...Omg....rekoh bila sam,tri dana je kao bilo ok.

I kak,na koji način da se nadam da bude bolje??? Ajde...recite mi.
Jutro sam provela plačući,već sam htjela tražiti psihijatra. Jer bilo o čemu da sam razmišljala,sve me tjeralo na plač.
A od mog neura ni traga ni glasa....trebao bi biti dežuran :'(
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: Henrik VIII - Travanj 24, 2016, 09:29:12 prijepodne
Računaj da si sada u bolnici tek dva dana. Prirodno je plakati u takvim situacijama, neće psihijatar riješiti bol, a ako ti i da antidepresive oni ionako ne djeluju cca 2 tjedna u pravilu. Osim da se narokaš neke droge od koje je "osjećam se high mozak bye bye!.  :'( Pulsna terapija se primjenjuje 3 do 7 dana gdje se daju veće doze kortikosterioida. Meni je pomogla samo jedna injekcija Solumedrola jučer i to upola manja doza, ali ako kod tebe niti do ne bude djeloalo morat će se možda opet posegnuti za nožem. To stvarno nije normalno i tvoje je stanje teže od mojeg jer ga ne možeš nikako riješiti. Osim noža postoje i druga rješenja za koristiti, ali ne znam da li se to koristi u neurokirurgiji. Možeđ dobiti i sredstva koja smanjuju imunološke reakcije, ali onda se moraš paziti i najmanje infekcije. Nemam riječi o tvojem stanju sada, niti ima smisla da te tješim da bu super jer to nitko ne zna, ali probaj se držati najviše što možeš kroz taj proces. Znam da je pozitino mišljenje sada 0 bodova, to ni ne dolazi u obzir kad su takvi boloi, no računaj da ima još 5 dana fore da se ta upala smiri.

Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ljiljana252 - Travanj 24, 2016, 13:47:43 poslijepodne
Dobro Henrik kaže ima još 5 dana,sve i da neuspje uvjek ostaje opcija Osjek,a i nekako mi se čini da te nesmiju otpustit iz bolnice dokle god te boli,Znam da je teško ne kloniti duhom,uz tebe smo drži nam se i slobodno piši da si olakšaš,volimo te  :-* drži se :-*
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Travanj 25, 2016, 16:32:49 poslijepodne
Pulsne ukinute jer nema nikakve koristi. Danas mi izvadili krv i nalazi su ok,nema upale i sutra doma.
I sad ŠOK.....
dva tjedna mirovanja i onda doći na pregled. Ako se ništa ne smiri operacija....i onda dalje baš ne pamtim jer je govorio  šarafima i pločicama pa mi je pao mrak na oči. :-[
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Travanj 27, 2016, 09:31:35 prijepodne
Ćao dragi moji.....vratila se ja kući. Jedna stara poslovica veli : MARTIN V ZAGREB,MARTIN IZ ZAGREBA. Znaći nikakve koristi,još sam u gorem stanju nego sam bila....osjećam se kao da sam četiri dana provela u teretani.....sve boliii. Mislim da je razlog taj što nisam pila ovu moju stalnu terapiju,nego ovu bolničku koja ništa ne pomaže.Sad mi bude trebalo par dana da dođem k sebi. Upravo bila kod LOM....provjerila je šećer radi kortikosteroida i on je 5.3 što je ok,ali je tlak 140/100 a to je radi kortića. Vrag je što danas idem kardiologu na kontrolu....tak me sad malo prpa da nebu nekaj štimalo.

Uglavnom.....smiješi mi se nova operacija. Sad sam naručena za mjesec dana kod neura....do onda mirovati i ako se stanje ne smiri,treba otvoriti ponovno i prvo osloboditi taj korijen S1....a šarafi i to bi bila zadnja opcija.
Ja sam trenutno u takvoj fazi da mi ništa nije jasno. A za Osijek je dr.Kčira rekao da ne jer to se može napraviti kod njih. Ali pošto meni ni Esi ni Pulsne nisu pomogle,a bol je stalno prisutna i to na skali 7....treba operirati....očistiti nešto....ma nemam pojma.
Sad mi se opet život totalno poremetio,van sebe sam i moram par noći prespavati.....a onda budem mislila :P
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ljiljana252 - Travanj 27, 2016, 11:09:31 prijepodne
Baš mi je žao što pulsne nisu uspjele,a očito propada i Osjek, :'( Najbolje se smirit kao što i sami kažete,pokušat prespavat.puno je to novih događanja treba vremena za prožvakati,ja još uvjek probavljam ono svoje,Kad bi se bar mogli iskopčat do zadanog termina.Nemojte klonuti duhom,držite se znam da vam nije lako :-*
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Travanj 27, 2016, 16:33:09 poslijepodne
Ja Ljiljana sigurno ne budem čekala do zadanog termina ako bude gore ili tako kako mi je danas. Već mi je sad neizdrživo. Išla sam autom do Čakovca i sad definitivno znam da ja uopće nesmijem sjediti. Oćito je da se baš kod sjedenja živac najviše iritira. Noge me bole užasno....sad sam popila dozu i u ležeći položaj. Ako bude to tak trajalo dva tjedna,pišem neuru mail nek reže čim prije. Hvala bogu kaj imam njegov mail.
Oooo daaa....dobila još jedne tabletice kod kardiologice. Bisobel...to mi je preporučeno prije 4 god.(tad sam i zadnji put i bila na pregledu jer imam šum na srcu i nekakvu rupicu na srcu,a imam i aritmije povremeno). Pila sam ja njih oko dvije godine i onda mi je bilo ok pa sam prestala. Bila sam na Ekg-u danas i taman sam došla i počelo srce ludovati. Ja sam odmah rekla da mi je to sad vjerojatno od kortikosteroida,pa se i doktorica složila s tim,ali tablete obavezno piti :P i naručila me na ultrazvuk srca i holter. Evo...sve specijalističke ambulante budem posjetila kak se čini.
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Travanj 28, 2016, 14:00:47 poslijepodne
Dragi moji forumaši....ja sam vam u užasnom stanju. Ove pulsne terapije kao da su još pojačale bol. Ja jedva stajem na desnu nogu,ne mogu sa cijelim stopalom nego samo sa strane. Šepam od jutra,popila sam više ne znam šta sve ne. Sad idem kod LOM i sigurno budu injekcije i infuzije.
Prekjučer sam došla iz bolnice i sad ovo....pa bi ja i neuru pisala,ali mene je jednostavno sramota.....pa kaj si bude mislio. Oni mene lijeće,a meni sve gore....pa tog nema ni u filmu. Ja više nisam pametna što napraviti... :P
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ljiljana252 - Travanj 28, 2016, 16:40:59 poslijepodne
Drži se draga ;),nadam se da če infuzija bar malo smanjiti bol,inače i meni je danas grozno,PROMJENA VREMENA  >:( drži se :-*
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: vrhhy - Travanj 28, 2016, 18:29:54 poslijepodne
Nažalost pozitivne želje i pozitivno razmišljanje nisu urodili plodom, pulsna terapija nije pomogla već koliko čitam još je i gore.
Nadam se da je trenutno stanje neka reakcija organizma na tu terapiju i da će se stanje smiriti pa da možeš normalnije pričekati termin kod neurokirurga. Probaj neko vrijeme biti u ovom williamsovom položaju, meni zna pomoći https://www.google.hr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fcentar-za-kraljeznicu.svkatarina.hr%2Ffiles%2F2014%2F09%2FWilliamsov-polo%25C5%25BEaj.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fcentar-za-kraljeznicu.svkatarina.hr%2Fkonzervativne-metode-fizikalna-rehabilitacija%2F&docid=8E8aXAqp25k6IM&tbnid=PDQRIgy8YV1B9M%3A&w=2272&h=1704&bih=472&biw=856&ved=0ahUKEwjd_eHX37HMAhXjB5oKHem3CRQQMwg8KBgwGA&iact=mrc&uact=8 (https://www.google.hr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fcentar-za-kraljeznicu.svkatarina.hr%2Ffiles%2F2014%2F09%2FWilliamsov-polo%25C5%25BEaj.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fcentar-za-kraljeznicu.svkatarina.hr%2Fkonzervativne-metode-fizikalna-rehabilitacija%2F&docid=8E8aXAqp25k6IM&tbnid=PDQRIgy8YV1B9M%3A&w=2272&h=1704&bih=472&biw=856&ved=0ahUKEwjd_eHX37HMAhXjB5oKHem3CRQQMwg8KBgwGA&iact=mrc&uact=8)
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Travanj 29, 2016, 05:31:50 prijepodne
Joj Vrhy trebao bi me vidjeti u kakvim sve pozama ne ležim,a najbolje je na podu s nogama na kauču.
Išla sam opet kod LOM naravno šepajući,stvarno se ovaj put jako sažalila nadamnom...i opet si je dala truda i sve proguglala jer je sad neobično što me užasno boli unutrašnja strana stopala,jer to nije L5S1. Opet smo napravile gužvu u čekaoni,ali sam se prebacila odmah na krevet kod sestre na infuziju i injekciju. Pa me bar ovi pacijenti poslje mene ne trebaju čudno gledati. Zmučkala je neke jaće koktele i bilo je ok kojih 5 sati. Danas i sutra isto,a drugi tjedan ide doktorica na godišnji pa me malo to plaši. A neuru mi je malo neugodno već pisati,a i bojim se malo nekakvom brzom terminu za operaciju jer bi mi svibanj više odgovarao da sam doma.Radi djece...jedna ide u Sarajevo,druga u Rogoznicu u školu u prirodi....pa bi htjela biti prisutna kod njihovog uzbuđenja,pakiranja i znate kako je to sa dječicom.
Samo nek to stopalo još malo izdrži,onda nek režu :-[
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ljiljana252 - Travanj 29, 2016, 08:04:44 prijepodne
Vrhijev položaj je super ideja,ne uklanja bol ali pomaže da se donji dio leđa opusti,ja nemam te ljepe jastučicće ispod nogu,nego sam improvizirala sa stolicom i malim jastučičem na njoj,pošto sam niska suprug mi je skratio noge na stolici,da mi tijelo tj.noge budu pod 90 stupnjeva,ja još malo taširim koljena,a ispod vrata zarolam ručnik,i tako ležim,opusti mišiče malo,a i dio onih DNS-vježbi sr baš radi iz tog položaja.pokušaj možda mrvicu pomogne :-*
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Svibanj 01, 2016, 14:23:59 poslijepodne
Malo da se javim.
Jučer popodne stanje katastrofa,već sam htjela ići na hitnu,ali to bi bilo samo mučenje i gubljenje vremena. Prvo bi trebala ići u dom zdravlja po uputnicu,a tamo je gužva užasna. A i na kraju krajeva dobila bi nekakvu infuziju koja bi opet pomogla par sati.
Onda sam popila dva zaldiara,normabel i poslala mail neuru.
Jučer sve skupa 18 tabletica plus injekcija i krepavam od bolova.
Danas sam odlučila krenuti opet s onom terapijom od prosinca,dakle ujutro 2 zaldiara,2x pragiola,ketonal duo,lioresal,normabel,controloc....i ok su bolovi,osjećam živav u guzici i malo sam fiuuuu. Ispekla sam kolač,tanjuri mi ispadali iz ruku....ali ide. Sad opet 2 zaldiara,lioresal i normabel i funkcioniram nekako.
Sad samo čekam odgovor od neurokirurga jer ovo treba pod hitno riješiti....napisala sam mu nek reže čim prije :'(
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: Henrik VIII - Svibanj 01, 2016, 15:34:50 poslijepodne
Draga, pošalji djecu baki i odi odmah na nož.  :-\  Posve razumijem kako je jer je meni za poludjeti nakon puta u Irsku, isto kao onaj dan kad sam bio na hitnoj! Još je zima, sve si mislim da se hitim kroz prozor. Više nema putovanja. Ne mogu se više ni prošetati bez da poslije nemam stravične bolove. Noć sa 28/29.4. u Galwayu je bila tak da nisam spavao od 3 ujutro. Prvo su bolile noge, a onda je bio proljev radi grozne hrane i pive. Onda 29. ujutro arbeit na fakultetu, srećom nije trajalo dugo, ali pak nakon toga put do Dublina busom i još ajde to nekak, ali sam se zgubil jer je hotel bio u PM, a nigdje shuttle bus! I onda hodaj prvo 500 m do hotela, pa do McDonaldsa isto nekaj za jesti, pa na terminal po nekaj za večeru. Hodal sam, hodal, hodal i onda sam mislil da ako opadnem da je to kraj. Na dan puta, šaka lijekova, ali sam srećom imao kolica i u Dublinu i u Parizu, to su tak daleko terminali da bih sigurno opal bez asistencije. I nitko me nije ništa pitao koji su mi problemi, jedino sam u RH na graničnoj kontroli morao dokazivati potvrdom HZJZ-a da sam osoba s invaliditetom da prođem preko reda! Lijepo sam se vratio u GOVNO od domovine! Ugl., noge bole za poludjeti, do srijede ću vidjeti da li će biti iole bolje, ali sam na velikom rubu i mislim da ću poludjeti i ubiti se, a kad je tako onda možda bolje da odmah odem na operaciju. Ako bude bolje pa makar za jedan stupanj bol niže (isto mislim da je sada 7, jer kad je bilo 6 djelovale su ove droge), kolica ću kupiti kroz par dana da nisam cijelo ljeto u krevetu i još mi nećakinje dolaze iz Kanade u srpnju. Ali ako do srijede bude ovaj užas bez da djeluju lijekovi, idem odmah na kirurgiju pa makar mi prerezali živac i sve mi počupali.  :'( :'( :'(
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: Henrik VIII - Svibanj 03, 2016, 11:26:19 prijepodne
Ja to više ne mogu trpiti! Noćas sam pisao neuru da molim operaciju što je prije moguće, pa nek stavi kaj god od materijala samo da me spasi jer ću poludjeti. I sad čekam njegov odgovor kao ozeblo sunce. Ako bude moralo do rujna, bome ću se svaki dan drogirati i marihuanom i alkoholom i tabletama pa makar crko! Ti bolovi su preužasni, hoću si obje noge odrezati. Imam osjećaj kad mi je malo bolje kao da živim "demo" verziju života! Fuj!
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ljiljana252 - Svibanj 03, 2016, 13:33:52 poslijepodne
Drži se Henrlk,nadam se da če ti se neuro,što prije javiti i da če termin biti uskoro,baš mi je žao što ti se tako naglo pogoršava,to je možda i posljedica onog puta,I malo je vrijeme odvratno kad se poveže jedno s drugim eto nam patnje.Sada samo hrabro i javljaj situaciju
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Svibanj 03, 2016, 19:25:50 poslijepodne
Ja vama velim da bi se trebali dogovoriti za zajednički termin u toplicama. Naravno....dok nas izoperiraju. Ja si nekak mislim da je moj neuro na godišnjem jer se ne javlja ili pa razmišlja kaj da napravi samnom. O bolivima više neću ni pisati....i više se ne sjećam kad sam.se naspavala ili išla normalno na wc...ko normalan čovjek.
Kupila sam tri vrste krema kao protiv bolova i sad se mažem do iznemoglosti. Novo otkriće gavez...jučer je ublažio bol u leđima. A danas noge rasturaju i tu baš ništa ne pomaže,jedino zaldiar i pragiola,ali x 2 :P
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: Henrik VIII - Svibanj 03, 2016, 21:18:04 poslijepodne
Meni se neuro ne javlja cijeli dan. Možeš misliti kakve imam sad paranoje!  8)
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Svibanj 03, 2016, 22:43:04 poslijepodne
Valjda se i oni moraju psihički pripremiti na nas :-[
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: Henrik VIII - Svibanj 04, 2016, 08:09:16 prijepodne
Ma, mi nismo jedini pacijnti. ;) Uglavnom, mojim mukama bi soro mogao biti kraj. U nedjelju popodne ću biti već zaprimljen na neurokirurgiji u Rijeci, a operiran u utorak ili srijedu! :)
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Svibanj 04, 2016, 15:36:16 poslijepodne
Znam da nismi jedini....kamo sreće da smo jedini,onda bi bili već riješeni,ali smo posebni hahaha. Mene bu moj neuro valjda ubil.
Znaš sad dok opet počnem misliti o operaciji,nije mi baš svejedno. Opet sve iz početka :P danas mi je točno godina dana od kad sam na bolovanju,a ja na samom početku. STRAŠNO.....i danas cijeli dan u krevetu. Inam osjećaj da mi je živac u guzici debeo kao prst i pece cijeli dan.
Henrik...mislim da si dobro napravio da rjesis to prije rujna. <3 znaš da smo uz tebe
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ljiljana252 - Svibanj 04, 2016, 15:52:43 poslijepodne
Stvarno smo posebni,i ja mislim da če me moj neuro.streljat kad me vidi.Možda če vam ovo zvučat zločesto al mi je drago kad se požalite da vas boli,jer mi kao bude lakše jer mi je i danas isto odvratno več neznam šta bi popila ni kak bi legla,palim se Tens-om od jutra.Henrik samo hrabro,tu smo mi za tebe.bit če sve ok. :-*
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: Henrik VIII - Svibanj 04, 2016, 21:45:59 poslijepodne
Sad mi je najveća brigada u bolnici nema alkohola za piti! :D Malo me manje strah, koliko prevladava sreća radi operacije i mogućnost da se vratim u svoje godine. Ali vjerojatno će me strah početi prati kad dođem u bolnicu i ostanem sam. Sigurno ću vas dije gnjaviti za izludjeti. :P
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Svibanj 05, 2016, 07:50:40 prijepodne
Samo ti gnjavi....ja sam na bolovanju ihajjjjjj
Samo mi je malo krivo kaj si mi daleko,pa ne mogu u posjetu :P  pa bi se nekaj prošvercalo.....hahaha
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: Henrik VIII - Svibanj 05, 2016, 23:42:50 poslijepodne
Joj, većinom sa cool, ali mi dolaze prijatelji i neki članovi obitelji s kojima se nisam gudo vidio, svađe, nesporazumi i to... Svatko želi svoju utjehu za slučaj da ne bude dobro. A meni je  8). I svima sam rekao da ako na drugoj strani bude zanimljivije da tamo ostajem.  :) Možda je abnormalno da se tako osjećam, nekako je strah od smrti ostao u pozadini moje snage. A za tjedan dana će se sve ionako znati.
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: Elina - Svibanj 07, 2016, 11:03:59 prijepodne
Uh. Bemu vise i bolovima i svemu. Citam vas i najradje bi sve preuzela na sebe, samo da vam je bolje
Ljudi moji ja sam vam 23.04 pod hitno operirana. Dosla do neurokirurga i odmah mi je drugi dan, tocnije u subotu napravio operaciju. Rjesio me tih priraslica, oslobodio zivac i koliko sam skuzila na otpusnom pismu i izvadio manji komadic diska
E, sada sve bi bilo dobro da mene i dalje ne boli. Ja i dalje na Zaldiarima, i neuru nista nije jasno. Slao me u bolnici na hitan MR i on je sada u redu. Jedino me narucio da napravim EMNG kod neke profesorice isto na Rebru, da nije neki sindrom.
Uglavnom prica i bolovi nisu zavrseni
Nemojte se ljutiti sta se nisam javljala, al iskreno malo me depra ulovila, jer sam se nadala da ce poslje op biti sve ok
Imam samo rijeci hvale za svog neura Andreja Desnicu, jer vjerujte mi treba i samnom imati zivaca i istrazivati sta sada boli
Drustvo nadam se da ce nam svima biti bolje. Nema nam druge nego glave gore
Henrik uz tebe sam
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Svibanj 08, 2016, 19:55:28 poslijepodne
Ohh Elina drago mi je da si riješila operaciju,ali mi nije nikako drago zbog bolova. Nadajmo se da će se smiriti,valjda je živac malo oštečen pa to stvara probleme. Javi kad saznaš šti je za problem.
Kako si uspjela tako brzo do neura,jel doktorica zvala?

Sretno u oporavku i pazi na sebe  :-*
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ladyanita - Svibanj 12, 2016, 05:03:53 prijepodne
Idem sad još malo da izvjestim o mojem stanju koje je svakim danom sve gore i gore. Sad me noga počela buditi redovito svaki dan oko tri ujutro. Jučer navečer nisam osjećala zadnja dva prstića na nozi,sad ih osjećam. Ali svaki dan neki novi čudni bolovi. Čak se i bol u kralježnicu vratila i nisam se mogla po noći okretati tj.mjenjati položaje. Onda sam spavala pola noći na jednom boku,a drugu polovicu na drugom. Pa dok spavam na desnoj bolesnoj strani,onda me cijeli dan peće i žari ta noga. Pa se to smiri,onda opali bol u oba dvije noge. Pa onda u stopalo. Neuro je prošli tjedan bio na bolovanju i obećao se javiti ovaj tjedan. Međutim još ništa,normalno da sam ga i podsjetila,ali ništa. Ubit će me jer sam naporna i dosadna,ali ja se samo hoću toga riješiti. Danas je četvrtak i danas operira,znači ostaje još samo sutra za pregled. Do drugog tjedna poludim. U auto opće nesmijem sjesti jer su poslje užasi. Trenutno je najbolje dok stojim.
Nakupovala sam valjda sve vrste krema protiv bolova. Čitala sam o gavezu pa mi je mama sa polja donijela listove gaveza i veli da su to nekad koristili ljudi protiv bolova. Pa sam jedan list stavila na križa,a jedan na nogu i tak je osjećaj kao da si na struji na fizikalnim. Još bum postala baba vračara....joj sve probam...sve  :-[

Jučer mi je LOM napisala papire za invalidsku komisiju,sve je spremno samo treba odnijeti.Tamo dobijem potvrdu da sam predala i nosim natrag doktorici pa sam na temelju toga dalje na bolovanju,dok me ne pozovu na pregled tj.komisiju. :P

Ja sad samo čekam poziv od neura.

I još nešto zaboravih. Kad sam stavila taj gavez na križa,onda sam to pričvrstila onim pojasom za mršavljenje onaj sauna efekt i otkrila sam da mi jako godi kad se ja time stisnem. Sad ga svaki dan nosim,jako paše i osjećam se čvršće i da se ne budem raspala :P
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: ljiljana252 - Svibanj 12, 2016, 08:52:09 prijepodne
Joj ladyanita nadam se da če se neuro javit i pozvat vas sutra na pregled da se riješite više te patnje,Fora je to sa pojasom ali ga nemojte predugo nosit u komadu da vam mišiči ne nastradaju,zanimljivo mi je to za gavez,pa sad idem malo istraživat oko toga.meni je neurologica preporučila za grčeve čaj od cvijeta bjelog gloga kod poremečaja elektrolita u mišičima.bacam se na istraživanje i ponovno proučavanje foruma da se što bolje informiram prije operacije.pusa držite se :-*
Naslov: Odg: PULSNE TERAPIJE
Autor: Elina - Svibanj 12, 2016, 15:08:31 poslijepodne
Ja imam doma gavezovu mast i odlicna je. Mog muza kada boli rame ili vratna ja ga lagano s tim gavezom izmasiram i njemu je odmah bolje.
Vidis nije mi palo na pamet da probam na sebi. Bena sam