Autor Tema: SCS # stimulator leđne moždine  (Posjeta: 12832 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
SCS # stimulator leđne moždine
« : Siječanj 26, 2018, 09:24:27 prijepodne »
 Evo, stiglo je vrijeme da napišem kaj ima novoga kod mene  :D
19.10.17. ugrađen mi je probni neurostimulator. U lokalnij anesteziji ,postavljena je testna elektroda u epiduralni prostor koja je bila povezana sa vanjskim stimulatorom. Iz struka mi je virila žica koja je bila povezana sa tim vanjskim stimulatorom. Zahvat je trajao malo više od tri sata jer kod mene mora biti nešt komplicirana.
Terapija neurostimulacijom djeluje tako da da isporučuje blage ekektrične impulse u kralježničnu moždinu, koji prekidaju bolne signale prema mozgu i zamjenjuju ih osjećajem trnaca koji obuhvaća područja u kojima se percipira bol. Impulse stvara taj vanjski uređaj ,a u leđa ih isporučuje elektroda ili više njih. Dobila sam i ručni programator s kojim biram jačinu ili za isključivanje i uključivanje stimulacije. Liječnici su za vrijeme operacije prilagodili parametre ,a ja si sama znači prilagođavam terapiju koja mi je u određenom trenutku potrebna.
Bilo mi je naporno tamo ležati tri sata u istom položaju, ali isplatilo se. Taj prvi dan bilo je malo bolno, a drugi dan sam išla doma. Već za kojih pet dana ja sam bila bez lijekova i to je bilo stvarno čudo. Eh...tad je nastalo sranje i shvatila sam da sam ja ovisna o lijekovima. Tu su bile neprospavane noći ,preznojavanja...ma bilo je užasno,ali sam se uspjela izvući iz toga sama...bio je i doktor upoznat sa situacijom. Neurostimulacija je moju bol u nozi riješila u potpunosti ,  ja sam bila presretna ,a cijeli liječnički tim prezadovoljan.
To probno razdoblje trajalo je tri tjedna i 14.11. ugrađen je trajni neurostimulator. Opet se rezalo iza na leđima ,a sam stimulator ugrađen je u području lijevog hemiabdomena. To mi je bilo bolno. Rez iza, na trbuhu...sve zaklamano kopčama. Svako okretanje u krevetu, ustajanje je bilo strašno. Previjanja svaki dan i za vrije pokusnog razdoblja i nakon trajne ugradnje. Dobro da je kćer u medicinskoj školi pa je ona to obavljala doma u dogovoru sa liječnicom.
Uglavnom sve sam preživjela i ponovno bi pristala na to. Mada je to ipak samo prikrivanje boli...uzrok riješen nije.

Još da napomenem da mi nisu nikako do sad uspjeli neurostimulacijom pokriti bolove u križima. Na zadnjoj kontroli došli smo na struk.
Bol u križima još postoji,ali to je ništa naspram bolova koji su bili u nozi. Sad postoje dani kad trebam popiti Doretu ili čak i Tramal kad križa bole žešče.
Ima dana kad i u nozi osjećam bolove, ali tad samo pojačam neurostimulaciju i problem je rješen u roku minute.

Početkom veljače idem na kontrolu i nadam se da će ovaj put srediti i križa.

Oprostite na dugačkom postu, ali to vam je čak i skračena verzija jer bi se tu dalo puno toga još pisati  8)

Lijep pozdrav svima !
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Kraljeznica.com forum

SCS # stimulator leđne moždine
« : Siječanj 26, 2018, 09:24:27 prijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com