Autor Tema: vinogradska i min.invz.zahvati  (Posjeta: 20839 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

RS232

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 55
    • Profil
Odg: vinogradska i min.invz.zahvati
« Odgovori #18 : Veljača 22, 2018, 09:25:37 prijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Kod ekstruzije su ipak sigurnije klasične operacije. Znam nekoliko ljudi koji su ekstruziju riješavali endoskopski ili ozonom ali nije bilo rezultata pa su na kraju operirani klasično

Niste u pravu, no meni je tesko i zapravo nepotrebno s vama ulaziti u daljnju raspravu oko toga, osim ovoga sto cu dolje reci. Pametnom ce biti dosta, a Internet nam je svima na raspolaganju za daljnju edukaciju.

Ekstruzija se ne lijeci ozonom. I to je kraj price o ozonu i ekstruziji... iako ozon ne moze skoditi, no uspjeti vrlo vrlo vjerojatno nece.

Ekstruzija se endoskopski lijeci apsolutno jednako kao i protruzija diska i nema razlike u rezultatima. To je medicina temeljena na dokazima i znanstvenim doprinosima iz cijelog svijeta. Probrati nekoliko neuspjesnih slucajeva nema smisla u donosenju zakljucka da su "ipak sigurnije klasične operacije"... to je jako amaterski i neozbiljno za reci.

To je sve sto cu reci na ovu temu. Forum vec ima mnogo postova koji jasno ukazuju na sve mogucnosti i prednosti minimalno-invazivne kirurgije (laserske, endoskopske, mikro-endoskopske), kao i Internet generalno.

topalo

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 121
    • Profil
Odg: vinogradska i min.invz.zahvati
« Odgovori #19 : Veljača 24, 2018, 11:29:19 prijepodne »
Ovdje i jesmo da diskutiramo i kroz tu diskusiju razmjenjujemo iskustva. Nismo doktori i to svatko ko čita ovaj forum mora razumjet da su ovo samo naša iskustva što ne znači da su pravilo. Ja osbno sam imala ekstruziju i išla sam na mišljenje kod privatnog neurokirurga. Prvi dojam je bio super , doktor mi je sve objasnio ali je htio probat ekstruziju liječit ozonom. Ostali neurokirurzi su smatrali da u mom slučaju ozon ne može uspijet. Zamolila sam da idemo odmah na endoskopsku operaciju jer sam i trpila velike bolove a i nisam bila u mogućnosti platit dvije operacije. Za ozon treba čekati i do tri mjeseca za bit siguran da nije ili je uspio. Tada bi već bilo ljeto a ja sam uz to imala strašne bolove i već jednu operaciju kralježnice na drugom segmentu. Do doktora više nisam mogla doći a njegova asistentica je tvrdila da ozon ne možemo preskočit. I eto završila opet na klasičnoj operaciji. Bila sam jako razočarana takvim pristupom jednog uglednog i to privatnog neurokirurga.
Laminektomija L1/L2 5/2016
Interlaminektomija L2/L3 4/2017
Interlaminektomija L2/L3 foraminotomia L 3  5/2017

Kraljeznica.com forum

Odg: vinogradska i min.invz.zahvati
« Odgovori #19 : Veljača 24, 2018, 11:29:19 prijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com