Kraljeznica.com forum

Druge teme povezane s kralježnicom => Teme i rasprave povezane s kralježnicom => Autor teme: spinewarrior - Siječanj 27, 2010, 01:16:16 prijepodne

Naslov: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: spinewarrior - Siječanj 27, 2010, 01:16:16 prijepodne
gdje se može kupiti,da li ga je netko koristio i eventualna iskustva i savjete molim... :) :) :) !!!
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: darko09 - Siječanj 27, 2010, 09:13:18 prijepodne
Apollonia ima stol , ali je preskup . Ja sam se istezao na sobnim vratima i bilo mi je ugodno . Štetilo mi nije , ali da li mi je pomoglo ne znam .
http://www.apollonia.hr/index.php/Zdravlje_i_gravitacija/Svedski_inverzijski_stol.php (http://www.apollonia.hr/index.php/Zdravlje_i_gravitacija/Svedski_inverzijski_stol.php)

Usporedbe radi :
http://shop.ebay.com/i.html?LH_BIN=1&LH_IncludeSIF=1&_nkw=inversion+table&_fcid=53&_localstpos=&_sticky=1&_stpos=&_trksid=p3286.c0.m301&gbr=1 (http://shop.ebay.com/i.html?LH_BIN=1&LH_IncludeSIF=1&_nkw=inversion+table&_fcid=53&_localstpos=&_sticky=1&_stpos=&_trksid=p3286.c0.m301&gbr=1)
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: GSM - Siječanj 27, 2010, 09:15:00 prijepodne
To je i mene zainteresiralo prije 10-ak dana. Zvao sam gosp. Niksica iz Nado Centra, on ga nema. No rekao je da ima u Emezzeti za oko 1500 kn!
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: NISAM Pegula - Siječanj 27, 2010, 09:26:09 prijepodne
Mislim da mi je jedan terapeut jednom prilikom rekao da ima u turbo sportu. Iako ja to nisam tamo nikad vidila.
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: Plavuša - Siječanj 27, 2010, 11:34:33 prijepodne
Očito ću morati majstora zamoliti da mi i to napravi po povoljnijoj cijeni nek je drugdje!  :D
Naime, ideja za moju loptu-stolicu je djelomično potekla iz apolloniine stolice sa loptom, ali oni to više ne prodaju - imaju problema sa dobavljačem već preko godinu dana.
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: spinewarrior - Siječanj 27, 2010, 11:39:41 prijepodne
ja ga nemam,ali razmišljam sve više i više o njemu,ima neka logike u tome-gravitacija te "liječi".u appoloniji ga nude-us stola nema trenutno, osim toga skup je do j...a.ja,cca 4500 kn,drugi švedski oko 1000 eur.praktičan za upotrebu,ne treba puno prostora,e sad "samo" treba da to blagoslovi netko iz struke.također molim one koji stavljaju e-bay linkove da objasne koncept narudžbe (paypal,kartice,rizik bla bla....), da li su naručivali do sad kakve rekvizite,opremu i sl,a osim toga bilo bi jako dobro da o tome i postavim temu koja će nadam se svima nama u ovoj besparici i problemima biti jako jako zanimljiva pa ću to i napraviti :) :) :). pozz svima !!!ako je tko koristio inv.stol samo naprijed,dajte svoje mišljenje,a sad -e-bay , odnosno online kupnja----ide  pod novu temu !!!
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: GSM - Siječanj 27, 2010, 11:41:53 prijepodne
U Emezzeti je oko 1500, i covjek koji se vise razumije u to je rekao da je stol dobar
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: spinewarrior - Siječanj 27, 2010, 12:00:42 poslijepodne
na nihovoj wb stranici ni traga o tome,,,katastrofa
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: senainter - Siječanj 27, 2010, 21:32:19 poslijepodne
Ne kontam kako ti ovo moze pomoc al hajd dobro ..................... ::)
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: Denis - Siječanj 27, 2010, 21:35:59 poslijepodne
Sena možda može kod manjih protruzija gdje se disk vraća unazad i oslobađa živac
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: GSM - Siječanj 27, 2010, 21:37:27 poslijepodne
Ovo je odlicna stvar za one ciji problemi s ledjima tek pocinju.
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: spinewarrior - Siječanj 28, 2010, 00:41:44 prijepodne
nije loše i za operirane,istezanje kralježnice odnosno rekondicionirnje se preporučuje i njima a osim toga dobar je i za poboljšanje cirkulacije  :)
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: senainter - Siječanj 28, 2010, 23:36:10 poslijepodne
Ako ovo cudo tako dobro pomaze, sto ga ja niakd nisam vidjela na fizikalnim? ??? Ja imam sipku ugradjenu u stanu i "kacim" se za nju vec 15 godina, to je jedion od istezanja sto su meni dali i za herniju i za skoliozu, a opet ne znam ne vjerujem puno u cuda i stolove koji kostau 1000 eur :o
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: Plavuša - Siječanj 28, 2010, 23:46:45 poslijepodne
O inverzijskom stolu je već bilo riječi na ovom forumu pod temom "stol za inverziju" čak i naš Neuro dao mišljenje o tome i lik na stranicu gdje više piše o tome, pa pročitajte.
Meni se isto ovo sviđa i mislim da bi se o.k. osjećala ali ipak se ne bi u to upuštala bez preporuke odgovornih.
Zašto toga nema na fizikalnim, barem ne na "državim"? Jer su loše opremljene, u privatnim klinikama za terapiju toga garant ima.
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: NISAM Pegula - Siječanj 29, 2010, 09:47:00 prijepodne
Mislim da je bilo rijeci o stolu za trakciju, a to nije baš isto. Učinak je sličan al na različitom principu funkcioniraju stolovi.
Mozda sam u krivu,mozda je bilo rijeci i o stolu za inverziju.
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: spinewarrior - Siječanj 29, 2010, 10:57:39 prijepodne
nemam pojma o čemu je bilo riječi ja sam tražio prije teme postove o inv. stolu ali ih nisam našao pa sam pokrenuo temu,mene zanima od ove ekipe što je čula da ih ima u emezetti da li netko zna za koju vrstu ljudi je to----do koje max težine,visine....ja sam tražio na njihovoj web str. o tome nema ni riječi,a imaju neki debilni kontakt broj 062 za koji ne piše koliko košta poziv pa nisam zvao,ako netko ima detaljnija saznanja moli bih da ih podijeli ovdje !!! poz
ps---stol za trakciju i stol za inverziju 2 različita pojma !!!!  ;)
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: Plavuša - Siječanj 29, 2010, 11:55:18 prijepodne
„Inverzijski stol uspješno usporava starenje kralježnice i zglobova, smanjuje potrebu kirurške intervencije i liječi nefiksiranu skoliozu.

•    izvrstan način vježbi za rehabilitaciju kralježnice
•    može ukloniti bol u leđima i vratu
•    pomaže kod rehabilitacije oštećenog diska kralježnice
•    omogućuje da se diskovi hrane i da podebljaju
•    stvara opuštenost mišića
•    povećava cirkulaciju
•    smiruje glavobolju
•    povećava koncentraciju
•    pomaže uklanjanju stresa“


Na ovoj stranici možete kupiti stolove za inverziju i pročitati nešto više o inverziji (na engleskom jeziku) http://www.energycenter.com/grav_f/benefits.html. (http://www.energycenter.com/grav_f/benefits.html.)

"Trakcijom se isteže kralježnica i razdvajaju zglobovi. To omogućuje da se medukralješčana pločica vrati na svoje prirodno mjesto. Trakciju može provoditi fizioterapeut ili, ako je tegoba dugotrajna, možete razmisliti o kupnji uređaja koji vam omogućuje da visite naglavačke obješeni o gležnjeve."

Na slijedećoj stranici pronašla sam podatak da je trakcija-inverzija ista stvar, tj. da se inverzijom – okretanjem naopačke laički rečeno postiže trakcija. Ti stolovi izgledaju drugačije – onaj za trakciju je vodoravan i ne okreće ne nikuda, a onaj za inverziju se rotira.

A ovdje je na našem forumu pisano o stolovima za trakciju: http://kraljeznica.info/forum/index.php?topic=65.0. (http://kraljeznica.info/forum/index.php?topic=65.0.)

Osobno smatra da za osobe koje nemaju drastične promjene na MR da bi inverzija bila dobra stvar, ali za one operirane mislim da to nije ili one koji bi željeli izbjeći operaciju, pa vratiti disk na mjesto - mislim da je to uzaludan posao. To je samo moje osobno mišljenje
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: spinewarrior - Siječanj 29, 2010, 16:35:58 poslijepodne
dobro,ja sad ponovno molim one koji su u mogućnosti pribaviti podatke o stolu u emezzeti da ih objave---jer su između ostalih naveli da je to mjesto gdje se može stol kupiti i po priči prodavača --da je dobar (bit će on visio malo za vrijeme marende ?? ;) pa ga isprobao).drugo malo da se osvrnem na renatu---zašto stol ne bi bio dobar za operirane?
1.gravitacija bilo kome ne može nanijeti ikakvu štetu,više može maser ili fizioterapeut nestručnom masažom ili manipulacijom
2.ja sam razgovarao detaljno i argumentirano sa ljudima iz branše (pri tom mislim na cijeli niz dr-a vezanih za liječenje kralj. nitko nije protiv korištanja stola,kažu kao i za vježbe sam osjetiš koliko i što,moju,vašu bol nitko ne može izmjeriti sami ste vlasnici svoje kože.....itd
naveo sam samo ovo a ima još argumenata i zato molim osobna iskustva a ne neargumentirana mišljenja jer to je onda mlaćenje prazne slame i ne pomaže nikome,,pozz svima i hvala---idemo dalje s znanjem a ne nebulozama
sw 
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: Plavuša - Siječanj 29, 2010, 18:28:54 poslijepodne
Budući da smatram da se ovaj dio "nebuloze" odnosio na mene, ja sam samo to komentirala nakon što sam pročitala postove našeg Neura vezane uz stol za trakciju (a ustanovili smo da je to vrlo slična stvar), te pročitala još par članaka na netu u vezi tih stolova i praktički prepisala mišljenje stručnjaka. Za sebe - ne bi hvala - osim ako izričito neurokirurg dopusti!
A tko voli nek izvoli! A onda nek se poslije žali doktoru!
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: pantaghana - Siječanj 29, 2010, 21:38:31 poslijepodne
Po mom misljenju, stol za trakciju nije isto sto i stol za inverziju. Kod ovoga za trakciju, postoji mehanicka sila koja povlaci tijelo i isteze, koliko sam shvatila remenje vuce odredjeni dio tijela (ovisno o problemu) i isteze. Kod stola za inverziju, tijelo se u obrnutom polozaju izlaze djelovanju gravitacijske sile i nema nasilnog povlacenja. Naravno, ovisno o kutu inverzije, varira i djelovanje gravitacijske sile.
No, mozda sam u krivu, mozda se sve to na kraju svodi na isto  ???
Ja nemam osobnog iskustva ni s jednim, ni s drugim. Pegula je bila na trakciji, i njoj je, izgleda, on samo pogorsao stanje. Odnosno, popravio pocetni problem na L5-S1, zbog kojeg je isla, a izazvao novi na niovu L4-L5 koji je onda morala operirati.
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: spinewarrior - Siječanj 30, 2010, 03:03:19 prijepodne
iznimna hvala na prosvjetljenju u pogledu stolova a sad čekam bingo i nekoga tko je bio u zg emezzeti i vidio ili kupio to čudo od stola za 1500 kn,sklopio ga i koristio te ima iskustva,jer neki stolovi su jako "teneri"(slabe kvalitete) pa za vrijeme liječenja kralježnice polomiš glavu!a mogu iskustva i od drugih stolova,ja to malo pogledam na yubitou---rekao je jedan naš bivši ministar pa mi se čini zanimljivo,a kad su me već ovako devastirali što se tiče operacija kralježnice vjerujem da bi mi to dobro došlo za cirkulaciju.
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: frenky - Siječanj 30, 2010, 22:36:29 poslijepodne
Nemoj proći kao ja:kupio masažnu fotelju Keyton za 25000kn i sad poslije ovih zadnjih dviju op. ne smijem ju koristiti a i prije toga nisam jer je to samo za zdrave, pa čak i njih u početku sutradan sve boli-uglavnom sada služi da zauzme 1/4 dnevne i ponekad se spustim na nju ležati a za tu svrhu nije baš udobna,ha,za mene više ne postoji udobna stvar,bila to stolica,fotelja ili madrac po 5500kn,kad leđa jednom odu jedino bi pomogao lebdeći položaj ili onaj koji nas sve čeka... >:(
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: Plavuša - Siječanj 31, 2010, 00:07:15 prijepodne
Umjesto skupog inverzijskog stola - malo šale:

http://www.bicikli.hr/oprema-za-boks-i-ostalo/c21_41/p166/sipka-vratilo,-mont-na-vrata/product_info.html (http://www.bicikli.hr/oprema-za-boks-i-ostalo/c21_41/p166/sipka-vratilo,-mont-na-vrata/product_info.html)

Prosim nemojte me shvatiti ozbiljno!  :D  :D

p.s. To je valjda utjecaj silnih tramala koje pijem! Al se tješim - još samo tjedan dana i odgovor stiže!  :D

Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: spinewarrior - Siječanj 31, 2010, 02:13:58 prijepodne
renata,ideja ti je odlična,o ovome i o inverzijskim čizmama(stave se na članke i imaju kuke na sebi pa se možeš objesiti o šipku) već odavno raznmšljam samo ove šipke ne podnose moju težinu ;)
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: Plavuša - Siječanj 31, 2010, 13:48:04 poslijepodne
To Ameri koriste uglavnom za raditi zgibove naopačke.
Meni je suprug rekao da me on može okrenuti naglavačke i držati za zglobove - ako smršavim barem 10 kg!  ;D  :D
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: spinewarrior - Siječanj 31, 2010, 14:17:39 poslijepodne
pravi suprug masira te,držao bi te za zglobove da visiš naopačke,aj meni nađi jednu prijateljicu oja bi se isto tako žrtvovala,pa bi se lako dogovorili ;)
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: spinewarrior - Veljača 05, 2010, 13:55:41 poslijepodne
evo za one koji su zainteresirani za ovaj stol ,,,informacija koju je prethodno plasirao netko damu je opet netko rekao da ima u emmezeti---ja provjerio nikad u+ih nisu imali i nemaju ih---toliko o tome a sad moli nekoga tko zna gdaj ga ima kupiti u nas,ili tko ga je narućio preko web-a (e bay isl )) da podijeli informaciju,gdje ga ima kupiti i ostalo....pozzz---kaže stara poslovica da je bolje ne reći ništa ako ne znaš nego reć glupost,,,tako da molim konkretne informacije,,,hvala !!! sw
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: boromir - Prosinac 08, 2010, 14:06:22 poslijepodne
Na www.inverzija.com (http://www.inverzija.com)  prodaju stol za inverziju za 1500 Kn. Da li je netko kupio? Kako vam se čini?
Pozdrav
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: teoantun - Svibanj 05, 2011, 15:22:55 poslijepodne
http://www.apollonia.hr/index.php/Zdravlje_i_gravitacija/Svedski_inverzijski_stol.php (http://www.apollonia.hr/index.php/Zdravlje_i_gravitacija/Svedski_inverzijski_stol.php)
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: teoantun - Svibanj 05, 2011, 15:29:36 poslijepodne
Terapijski učinak istezanja postiže se agresivnijim, što ne znači nekontroliranim, istezanjem koje je dostatno za razmicanje zglobnih pukotina velikih zglobova i međukralježničnih prostora. Terapijsko istezanje ovog tipa može se postići uz pomoć sprava koje se koriste u ležećem položaju no daleko je bolje terapijsko istezanje postignuto postupnim obrtanjem ravni ležećeg tijela na -15 ili -30 stupnjeva. Takva sprava je švedski inverzijski stol Mastercare. Inverzijski stol postupno obrće vaše tijelo ispruženo u jednoj ravnini i fiksirano u skočnim zglobovima, glavom nadolje. To ide do maksimalnih -30 stupnjeva. Ovaj antigravitacijski položaj u potpunosti mijenja sve odnose u tijelu koje uobičajeno nema taj položaj u prostoru. U prvom redu se razmiču sve zglobne pukotine radi djelovanja istezne sile. To razmicanje stvara usisni tlak koji omogućuje da se diskusi nahrane i napiju, da sve unutar zglobne strukture odahnu od tlačenja kojemu su izložene tijekom uobičajenog vertikalnog položaja tijela glava gore - noge dolje. Kome je potreban? Svima koji žele ostatu dulje mladi,lakog koraka ,brze misli i uspravnog hoda.Posebno onima koji već imaju problem s kralježnicom i velikim zglobovima.Gdje najbolje pristaje?U vašem domu, na radnom mjestu,sportskom kolektivu,školi.Šveđani ga imaju čak i na aerodromima.Jer on to zaslužuje.-
Dr. Nada Jurinčić
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: teoantun - Svibanj 05, 2011, 15:31:33 poslijepodne
I još samo da pitam sutra fizijatricu i neurokirurga za mišljenje. Onda ću znati više, premda sam nekako uvjeren da blagodati mora i plivanja, više pomognu od svih stolova i uređaja zajedno.
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: teoantun - Svibanj 09, 2011, 22:03:00 poslijepodne
Dakle, svi su kazali kako operirana kralježnica ne može na stol, dakle zaboraviti. Vježbati, šetati i plivati.
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: colateral - Kolovoz 30, 2011, 05:15:22 prijepodne
Ovo imam vec 5g i dao sam za ovo tada 5000kn a vidim da sad dođe 1500 ali dobro bar je kvalitetan(nije ovaj sa slike) bio je u poluotvorenoj prostoriji i još je funkcionalan, tu i tamo malo zahrđao.
Probao sam prije toga trakciju u fizioterapeuta i mogu vam reči da ovo mnogo jace isteže pogotovo kad se stavite u položaj vertikalno i leđa vam nemaju kontakt s ležajem nego visite na stopalima glavom dolje.Isteže se tada cijela kicma a ne samo segment kao na stolu za trakciju.
Dobro stol za trakciju ima intervale kada isteze i kad se vraca u prvobitni položaj,a tu si stalno istegnut ali cak mislim da je ovako bolje.
I nevalja odmah u skroz vertikalan položaj dok se ligamenti ne naviknu da ne bi došlo do oštecenja pogotovo ako ste teški,mogu reci da je i u vertikalnom položaju ipak malo velik pritisak na ligamente slabinskog dijela osjecam malo preistegnutost ali moram biti u tom položaju da mi se istegne torakalni i vratni dio.
 E sad me ovo sram napisati ali mislim da sam s ovim zeznuo kraljeznicu ali ne krivim spravu nego sebe.Išao sam praviti trbušnjake u visecem položaju i previše se savio i osjetio bol u donjem dijelu.Poslije sam na MRI ustanovio da imam protruziju L5/S1 i mislim da se to desilo baš u tom trenutku jer prije nisam imao.
Moje mišljenje je da ovo treba koristiti ako sjedite dugo na poslu,i nekom logikom samo ako se radi o protruziji a ne o ekstruziji diska tj kad nije  tekucina iz diska iscurila vani jer može se onda desiti da se samo proširi rupica u disku pa još više izađe tekucina pod broj 1 a pod broj 2 kod stola za trakciju gdje se rade intervali istezanja i stezanja može se desiti efekt pumpice pa kako disk se širi i steže tako ispuhava tekučinu iz diska.
Eto neznam dali je tako to je samo moje mišljenje.
Isto tako mislim da  nakon operacije su ligamenti oko diskovi izrezani da bi se došlo do diska pa samim time ih ne bi trebalo podvrgnuti jakom istezanju.
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: ANABELA - Kolovoz 31, 2011, 09:53:49 prijepodne
Lijepo sam vam rekla da zanemarite skupe sprave.Jednostavna rješenja su na dohvat ruke. Stalak za klofanje tepiha ili dovratak od vrata. Istegnut se dva do tri puta dnevno /objesit se-ali ne doslovno).
Naslov: Odg: inverzijski stol za kralježnicu
Autor: kicmenac - Rujan 28, 2011, 16:58:50 poslijepodne
Ako nekoga zanima ovaj inverzijski stol po ultra jeftinoj cijeni neka mi se javi na PM... hvala